08.04.11, 18:42
Czy ktoś w ostatnim czasie stamtąd wrócił ??? Jak wygląda sprawa w hotelach i co z wyjazdami do Jerozolimy ???
Obserwuj wątek
    • liliansob Re: Taba 10.04.11, 00:55
      czy nie ma lotów do Taby, czy nie ma tu nikogo, kto w tym czasie wrócił i może podzielić się wiadomościami świeżymi????
      • archol Re: Taba 28.05.11, 09:16
        Siedze wlasnie przy basenie w Radisson blue w Tabie. Bezposrednie loty sa dopiero od czerwca. Wszystko funkcjonuje. Bylismy w Jerozolimie, wycieczka od 95 do 125 dolkow.pogoda super, ludzi malo.
    • kkk Re: Taba 11.04.11, 10:58
      Ja do Taby wybieram się w maju, również na wycieczke Jerozolima, Betlejem... i mam nadzieje że wszystko odbywa się normalnie...
      Patrząc na aktualne oferty BP miejsca sa zaklepywane, ludzi ejeżdża ;)
    • topodpoczynek.eu Re: Taba 11.04.11, 14:14
      Z mojego doświadczenia wynika że hotele w Tabie są w lepszym standardzie niż te w Hurghadzie czy w Sharm El Sheikh. Z czystym sumieniem mogę polecić hotel Sofitel Taba Heights, i Hayatt Regency są po prostu rewelacyjne. Co do wycieczek do Jerozolimy to radzę zakupić je na miejscu w egipskich biurach podróży lub choćby w hotelu ponieważ mają konkurencyjne ceny, nie to co w polskich biurach.
    • m-ery Re: Taba 11.04.11, 16:18
      czy możesz poda c adres strony tego biura?
      • topodpoczynek.eu Re: Taba 12.04.11, 09:49
        Niestety nie posiadam adresu strony. Będąc na miejscu znalazłam egipskiego przewodnika, który przyjeżdżał po grupy do hotelu w którym mieszkałam. Zapytałam o ceny wycieczki i możliwość wykupienia. Okazało się że są tańsze o średnio 15-20 USD od osoby, co ważne organizował te wycieczki bez względu na ilość uczestników i mówił perfect po angielsku. Takich ludzi jest w Egipcie bardzo dużo.
    • klaldyna1 Re: Taba 15.04.11, 12:24
      Wróciłam 30.03.11r byliśmy w hotelu Swiss Inn,hotel fajny atmosfera jeszcze lepsza bo ludzi mało,na ok 25 turystów 17 Polaków.Jedzonko bardzo dobre,przyrządzane na nasze smaki,obsługa bardzo miła. Byłam na snurkowaniu obok wyspy Faraona,na całej łodzi była nas aż 2,a obsługi chyba 6,czułam się jak hrabina na prywatnej łodzi.W Kairze wszędzie luz nigdzie tłoku,polecam.
      • kkk Re: Taba 18.04.11, 08:01
        byłąs w Swiss In Dream??? z jakiego biura? mozesz powiedzieć coś wiećej o hotelu? jaka plaża, czy jest szansa na snurkowanie w pobliżu? czy jest jakieś lokalne biuro z którym można pojechac do Izraela (Jerozoliima, Betlejem).
        z góry dziękuję za odp. ;)
        Zastanawiam sie nad hotelem w Tabie - własnie Swiss In dream, Mowenpick, Intercontinental i najtanszy Sol y mar... ale nei jestem do niego przekonana...
        • pannadygotka Re: Taba 21.04.11, 11:52
          ja również szukam jakiegoś fajnego hotelu, chcę jechać na 7+7. Zastanawiam się czy Taba będzie dobrym miejscem na odpoczynek,. Tam chyba jest trochę mniej turystów niż np w Sharm?
        • kot_klakier Re: Taba 26.04.11, 00:38
          ja równiez podłączam się do pytań
          • trimargolek Re: Taba 05.05.11, 17:38
            są loty do Taby byłam terazw Sharm własnie wróciłam i na wycieczke do Jerozolimy zabieralismy gości z hoteli w Tabie ludzie zadowoleni na pytania chetnie odpowiem
            • liliansob Re: Taba 05.05.11, 18:42
              A w jakim hotelu byłaś??? Mnie interesuje El Wekala. Słyszałaś coś jak tam jest??? Dopiero w sierpniu i boję się, czy znów sytuacja się nie zmieni na gorszą. Ale zobaczymy. Na razie żyję marzeniami i wrażeniami tych co wracają.
              • jani-nao2 Re: Taba 30.05.11, 13:27
                Byłam w ubiegłym roku w El Wekala w Tabie.Jeżeli masz jakieś pytania,chętnie odpowiem-janinao2@wp.pl
            • kkk Re: Taba 05.05.11, 19:18
              TRIMAGOLEK z jakiego biura były wycoeczki do Jerozolimy?/ z BP czy lokalnych w Tabie?? bede w Tabie i ciekawa jestem jak to tam wygl ada na miejscu bo wiadomo ze ze swojego biura moge jechac ale np. Wilkopolsk arobi Jerozolime itd o 55 usd taniej...:/
    • slonce12345 Re: Taba 01.06.11, 15:46
      Wróciłam właśnie z Taby, wylot z Katowic do Taby, jak i powrót - bez żadnych problemów. Polski przewoźnik Enter Air.
      Byłam w hotelu Swiss in Dream - również wszystko ok. Trzeba koniecznie pamiętać o butach gumowych - zejście do wody bardzo kamieniste. Jedzenie smaczne, obsługa uprzejma, plaża wystarczająca, woda w basenach czysta. Wycieczka do Jerozolimy u rezydenta - 115 dol. Myślę, że nie warto szukać tańszych wycieczek w biurach lokalnych. Ludzie, którzy wybrali się na takie właśnie wycieczki - nie widzieli i nie wiedzieli w połowie tego co my. Zaznaczam, że to nie był mój pierwszy wyjazd do Egiptu - tylko szósty, w Jerozolimie też już byłam.
      Na wycieczki z biur lokalnych sama jeździłam - zarówno z Hurghady, jak i z Sharm - ale przekonałam się na własnej skórze - że albo przewodnik coś mało mówi po Polsku (głównie Ramzes ok), albo jest nie wystarczająco kompetentny (przy pytaniach dodatkowych - jest problem).

W razie pytań, służę radą.
      Pozdrawiam!
      • sloneczko_ania Re: Taba 08.06.11, 12:55
        A ja mam trochę inne pytanie. Bardzo chciałabym pojechać do Taby, ale oglądając tamtejsze hotele na mapie przeraża mnie to, że są strasznie daleko jeden od drugiego. Nie jesteśmy typem ludzi siedzących w hotelu przez 2 tygodnie! Więc moje pytanie: czy tam jest jakieś miasto, "centrum" czy cos takiego gdzie można pospacerować wieczorami (oprócz plaży oczywiście). Byłam w Hurghadzie i było super!
      • murdoch123 Re: Taba 08.06.11, 13:04
        a z jakiego biura byłaś?
        • sloneczko_ania Re: Taba 08.06.11, 13:17
          W Hurghadzie byłam z Sun&Fun.
          • artekkavs Re: Taba 08.06.11, 15:53
            Zapomnij o nocnym życiu i atrakcjach poza Hotelem.
            Oprócz gór i piachu tam nic nie ma.
            Jest zupełnie inaczej niż w Hurghadzie czy Sharm.

Ogólnie byłem raz i więcej się w tamto miejsce nie wybiorę.
            Do Hurghady i Sharm można wracać bez końca...
            • kkk Re: Taba 08.06.11, 19:30
              Taba jest swietnym miejscem wypadowym do Izraela (jezrozolima, Betlejem) oraz Jordani (Petra...) są piękne rafyyyy, wiec nurkowanie koniecznie, górzysty krajobraz, mozna polazić po górkach podziwiajac z góry widoki.
              Wiesz, jak ktos ma sie nudzic to i w Las Vegas bedzie sie nudził ;) ja polecam Tabe na odpoczynek i zwiedzanie, poza tym świetne hotele, RAFY, krajobrazy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka