tpige1 19.04.11, 13:41 To forum zaczyna być idiotyczne Piszcie i pytajcie o naprawdę potrzebne informacje związane z egiptem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flyr Re: Forum 19.04.11, 13:46 Od tego jest forum aby pytać . Jest ono ogólnie dostepne i każdy może z niego skorzystać . Każdemu czasami zdarzy sie zapytać o coś idiotycznego ( mnie również ) . Czasami przynajmniej z tego troche mozna sie posmiać a czytac i odpisywać tobie nikt nie karze !!! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Forum 19.04.11, 14:13 flyr napisał: > Od tego jest forum aby pytać. Od tego sa fora tematyczne by pytac rzeczy zwiazane z tematem forum. Czyli np Egipt to "Egipt" a hotele w Egipcie to "hotele w Egipcie". Samoloty i latanie to z kolei np "turystyka zorganizowana". Lista wylotowa to "lista wylotowa". Czy to takie skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Forum 20.04.11, 21:27 niiktos napisała: > flyr napisał: > > > Od tego jest forum aby pytać. > Od tego sa fora tematyczne by pytac rzeczy zwiazane z tematem forum. Czyli np E > gipt to "Egipt" a hotele w Egipcie to "hotele w Egipcie". > Samoloty i latanie to z kolei np "turystyka zorganizowana". > Lista wylotowa to "lista wylotowa". > Czy to takie skomplikowane?.." jak tak będziemy z każdym tematem chodzić na osobne forum, to o czym będziemy dyskutować na tym?? tu i tak niewiele się dzieje, a jak jeszcze tematy na innych forach się rozmyją, to można to forum zamknąć od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdam110 Re: Forum 19.04.11, 15:42 Dajcie spokój Może to właśnie za bardzo są rozdrobnione fora, wg mnie informację na temat Egiptu powinno się otrzymać w jednym miejscu a nie skakać po dziesięciu. Przecież można korzystać z wyszukiwarki i wyselekcjonować sobie te wiadomości, które nas interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Forum 19.04.11, 17:54 Pewnie masz racje, tylko trzeba by uscislic co to "temat Egipt". Czy to kraj, ludzie i zabytki? Czy to hotele i to co daja jesc / pic w nich w opcji All Inc? A moze to ile ludzi jest w czarterach tam lecacych? Odpowiedz Link Zgłoś
marciopl Re: Forum 19.04.11, 16:56 Po to powstał ten dział, by każdy mógł wyrażać swoją opinię... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Forum 19.04.11, 17:51 flyr napisał: > jak tobie wygodniej tak nasrac to gratuluje ... Klania sie czytanie ze zrozumieniem. Jesli wiesz co to takiego. > ... a co do moderatora to dlaczego do tej pory tego nie zrobił ? To juz pytanie nie do mnie, nie uwazasz? > Generalnie to mi sie nie chce z toba dyskutować i nie musisz odpowiadać . Skoro nie chce ci sie to ... po co to robisz? Poza tym pilnuj swojej d... a nie mowisz mi co mam robic. Ja mam nie odpowiadac bo tobie sie nie chce dyskutowac? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnadota Re: Forum 19.04.11, 18:59 tpige1 napisał: > To forum zaczyna być idiotyczne > Piszcie i pytajcie o naprawdę potrzebne informacje związane z egiptem Mysle, ze autor watku ma czesciowo racje, ale… no wlasnie, jest pewne „ale”. Jestem nowa na tym forum, w Egipcie bylam tylko raz na rejsie po Nilu i przed tym moim pierwszym wyjazdem często czytałam to forum. I musze niestety przyznac, ze nie szukalam tutaj opisow zabytkow czy informacji o ustroju politycznym Egiptu – bo te informacje moge wyczytac w kazdym przewodniku, a ponadto jest tego multum w Internecie. Szukalam wlasnie informacji typowo praktycznych, od osob, które w Egipcie były, a wiec i o hotelach i o zwyczajach (np. bakszysz, targowanie, odpowiedni ubior itp.), o liniach lotniczych latajacych do Egiptu i wiele innych, teraz np. dotyczacych bezpieczenstwa. I te informacje znalazlam. Wiem, ze sa tu osoby, które gardza takimi jak ja – czyli turystami – wczasowiczami, chcacymi połączyc wypoczynek ze zwiedzaniem i korzystaja z usług biur podrozy, bo z roznych powodow nie maja ochoty na wedrowanie po Egipcie „z plecakiem”. Ale takich wlasnie turystow jak ja jest zdecydowana większosc i oni wlasnie w wiekszosci korzystaja z takich forow jak „Egipt”. Co innego PODROZNICY. To zupelnie inna kategoria i oni tez maja swoje fora. Zgadzam sie natomiast calkowicie z tym, ze informacje o hotelach (tzn. szczegolowe opisy) powinny byc zamieszczane na forum Hotele. Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Forum 19.04.11, 21:37 Z tą pogardą to chyba Cię trochę poniosło. Masz rację większość osób korzysta z biur podróży i wycieczek fakultatywnych, nic w tym złego, to ich wybór jak chcą spędzać wakacje. Nikt tutaj nie ma też chyba pretensji o pytania dotyczące egipskich zwyczajów, czy bezpieczeństwa, tylko zamiast setny raz coś bezmysnie powielać można wcześniej poszukać w już istniejących wątkach. Niestety często jest tak, że nawet na pierwszej stronie jest kilka identycznych tematów. O hotelach nawet nie warto wspominać, bo tak samo jak wiele innych osób ( w tym Ty) ja również zgadzam się z tym, że zapytania i opisy powinny lądować na forum o hotelach. A w ogóle to jakoś nudno tutaj ostatnio, a takie wątki jak ten przynajmniej wywołują jakąś polemikę, więc gratulacje dla autora :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Forum 20.04.11, 12:33 >Wiem,że tu są osoby,które gardzą takimi jak ja-< Przesadzasz!Teraz to bywają czasami jednostki,żeby z nudów pogadać o niczym takie ble ble. Nie ma w zasadzie takiego zjawiska.Nikt nikim nie pogardza,każdy ma prawo do wypoczynku zgodne z własnymi upodobaniami.Zdecydowana większość jazdzi zazwyczaj z BP.Tak jest po prostu taniej,no i jest jakaś baza do której można wrócić.Jedni urywają się natychmiast i jadą w siną dal coś zwiedzić czy przeżyć indywidualnym sposobem,inni fakultetami,czasami łaczą obie opcje lub leżą plackiem na plaży czy przy basenie.Czasami można spotkać się z drwinami lub ironią,jak ktoś zbytnio zachwala własną formę wypoczynku i namawia wyłącznie do takiej,jaką sam uwielbia.No to wtedy polemika,czasami nawet gorąca.Każdy przekonuje do swego punktu widzenia.No i po to jest forum.Jeśli wszyscy mieli by jedno zdanie na jakikolwiek temat,no to nie było by potrzebne.Z hotelami czy listami wylotowymi,to bywa przegięcie.Ale giwi wycina,a raczej przenosi na właściwe miejsce.No i dobrze.A cała reszta powinna być.No bo ile nie raz można wyciągnąć ciekawych wniosków czy informacji z nieraz gorącej wymiany poglądów.Tak mimochodem.Nie powinno być znowu tak poukładane wszystko w szufladkach tematycznych jak w aptece.No bo zawsze kogoś coś interesuje (jeśli piszą),a jak nic interesującego,no to nie czytać.Jeśli jesteś "nowa",no to tym bardziej nie ma czego się obawiać.Czasami przytną,ale zazwyczaj nie.Jest kwestia głupiego pytania czasami,wtedy będą i głupie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Forum 02.11.11, 22:24 No własnie ja sobie lubie czasem z nudów pogadac a przy okazji dowiedzieć się czegoś ciekawego o Egipcie i Egiptowie... o hotelu, zwyczajach... zasadach tam panujących... itd, itp.. Chociaz juz wiele wiem z tego co potrzebuje to chetnie tu sobie poplotkuje... Janankowi dam czasami w zęby co by o swojej przyłbicy nie zapomniał.. Kogos delikatnie podszczypne.. ale tak niegroźnie. A wakacje spędzam jak mi sie podoba... raczej hotelowo.. ale lubie tez sie gdzies wyrwac i troche pozwiedzac.. Tak, że wszelkie tego typu dysputy jak najbardziej mile widziane... Przynajmniej dla mnie... Od rzeczy poukładanych sa różnej maści przewodniki i poradnik.. A Forum rzadzi sie swoimi prawami i niech tak juz zostanie.. Może i troche " groch, mydło i powidło" Ale zawsze można cos z tego dla siebie wyłowic. Przeciez nie trzeba wszystkiego czytac tylko wybierac co dla nas przydatne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Forum 03.11.11, 14:33 >Janankowi dam czasami w zęby co by o swojej przyłbicy nie zapomniał..< Przyłbica,no to tylko część mojego zakutego łba.Ostatnio nie używam.Ty też skapcaniałaś,więc żadne bęcki przez monitor raczej nie grożą,więc jest jakby nieco lżej.Zresztą już się boję he he.Ale to taki wolny temat na temat forum.Trochę szkoda,że już nie jest takie ekspresyjne to forum.Nie brylowała by też i Kasia jakby byli wspomniani przez poprzedniczkę, ci co ubyli lub moja i Twoja koleżanka od sandałów i skarpetek.Ale zawsze w wolnych chwilach coś napisze lub poczyta.Nie lubię tylko śmiertelnie zasadniczych i poważnych co wszystko muszą mieć poukładane tematycznie po szyfladkach niemieckim systemem.Troszkę słowiańskiej fantazji i dowolności w tematach nie zawadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tpige1 Re: Forum 20.04.11, 21:20 No i proszę jedna ważna informacja z Sharmu o sytuacji w Egipcie reszta to znudzeni ,którzy Egipt widzieli tylko na mapie A giwi powinien to forum nazwać - informacje plotkarskie Koniec logowania spadam z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
mereneith Re: Forum 02.11.11, 15:40 Prawda jest taka że ludziom się nie chce szukać i wolą zaśmiecać po raz kolejny forum, dlatego zawsze mam wrażenie że korzystanie z googli innych chyba boli. Odpowiedz Link Zgłoś
ami.ra Re: Forum 03.11.11, 11:03 Odsyłanie do wyszukiwarki ,głupie obrazliwe komentarze :( usuwanie wątków i ich przenoszenie nie wiadomo gdzie:( Norma tego forum ,które było kiedyś tak ciekawe i ludzie byli milsi.....nawet Grześ .....Ewa.....Krzyś.... a teraz dupa blada :( Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Forum 03.11.11, 14:11 ami.ra napisała: > Odsyłanie do wyszukiwarki ... Faktycznie straszne, w ogole nie rozumiem jak tak mozna. Odpowiedz Link Zgłoś