Dodaj do ulubionych

egipt z dziećmi

13.05.11, 14:40
Witam!!!
Proszę o radę - jaki hotel wybrać na wakacje z dziećmi ( 4 latka, bliźniaczki). Dodam że nie mam kasy na jakiś totalny wypas ale na hotel 3, 4 gwiazdki max.

Będę wdzięczna za wskazówki - zaczynam dopiero swoją przygodę z podróżami

wszystkich serdecznie pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mrozek20 Re: egipt z dziećmi 13.05.11, 16:37
      No więc na wstępie gratuluje odwagi wyjazdu do Egiptu z dziecmi w środku wakacji.
      No ale odpowiadając na pytanie:
      Kapcie dla dzieci do chodzenia po wodzie(plaży) - po prostu jakieś plastikowe czy pseudo gumowe, żeby w nic nie wdepnęły.
      Czapeczki z Dużym Rondem żeby zasłonić przed słońcem nie tylko głowe/twarz ale również i szyje
      Filtry z kremem max jaki znajdziesz. Nawet jak posmarujesz dzieci filtrem 40 to i tak się opalą.
      Na wypadek kłopotów żołądkowych - nie kombinuj tylko kup natychmiast w aptece Antinal dla dzieci. Kosztuje grosze (ok 2-3USD), a załatwia sprawę.
      Sam jadę ponownie z dziećmi w czerwcu i nie zabieram niczego szczególnego więcej.
      • malik12345 Re: egipt z dziećmi 13.05.11, 16:42
        ja byłem z moimi blizniakami ostatnio we wrzesniu w Aqua Blu w Sharm i chłopaki byli baaaardzo zadowoleni.No ale oni mają 8 lat
        • doral2 Re: egipt z dziećmi 13.05.11, 17:36
          no, no, gratuluję odwagi by z czteroletnimi dziećmi wybierać się do 3 gwiazdkowego hotelu w egipcie...
          3 gwiazdki tam, nie są tymi samymi 3 gwiazdkami tu.
          tamtejsze 3 gwiazdki, to nasze półtora...
          lepiej dołóż parę stówek i spędź urlop w czystym, nie zawszonym hotelu, gdzie podają zjadliwe jedzenie i nie nabawicie się zemsty faraona...
          na zdrowiu nie warto oszczędzać, byle tylko spędzić urlop pod palmami, w szczególności jeśli chodzi o zdrowie dzieci.
      • mlarka Re: egipt z dziećmi 16.05.11, 17:33
        Myślę, że hotel to najlepiej doradziliby Ci w jakimś konkretnym biurze podróży. Powiedziałbyś o swoich oczekiwaniach i coś na pewno dla siebie byś znalazł. Co do ogólnego wyjazdu z dziećmi, pamiętaj o kremie z wysokim filtrem, nakryciach głowy i o tym aby dzieci dużo piły.
    • sushi69 Re: egipt z dziećmi 13.05.11, 23:39
      Ile planujesz wydać na rodzinę - tydzień czy dwa?
    • doris4227 Re: egipt z dziećmi 14.05.11, 06:15
      witam.wez sobie hotel 4 gwiazdki.czasem trafi sie cos za fajna cene.tydzien przed wyjazdem lykajcie trilak lub lacidofil .apteczkado zabrania wegiel leczniczy,tez trilak,cos z opatrunkiem,panthenol na oparzenia sloneczne spray,cos na drogi moczowenp. furagin bo lubi sie cos przyplatac. nifuroxazyd tabletki.to tyle z lekow.krem z filtrem 50 to koniecznosc ,nakrycia glowy.zeby plukac tylko woda butelkowa /daja w hotelach/,na poczatku nie jesc owocow morza, lepsze buleczka i herbatka.jedz spokojnie w koncu to nie na koncu swiata....w razie pytan chetnie odpowiem.milego wypoczynku,glowa do gory bedzie fajnie.....
      • nana2220 Re: egipt z dziećmi 14.05.11, 07:53
        Zgadzam się. Ja też właśnie wróciłam z Egiptu. Tydzień przed wyjazdem dawałam dziecku dicoflor i sobie też , chyba lacidofil. I w czasie pobytu również. Nic nam nie było. Nawet zęby myłam w kranówce. Pozdrawiam!
    • gemalla Re: egipt z dziećmi 14.05.11, 08:08
      Jak gwiazdki to minimum 4. Proponuję przejrzeć ofertę tui family czyli hotele dla rodzin z dziećmi, polskie animacje itp. Jeśli się zdecydujesz to koniecznie butki do wody, które też ochronią przed parzącym piaskiem,koniecznie nakrycie głowy i może nawet okulary słonecznie dla pociech jeśli dadzą się na nie namówić :) filtry 50 koniecznie dla dzieci, coś po opalaniu.
    • a1563340 Re: egipt z dziećmi 14.05.11, 10:35
      Zależy ile kasy chcesz wydac, ale obecnie Egipt mozna wyrwac za bardzo przyzwoite pieniadze. Dla dzieci hotel min.4 gwiazdki, z małymi zjeżdżalniami. np. w czerwcu Aqua Blu w Sharm jest juz za ok.2500/14 dni/os dorosłą, a Royal Moderna Albatros ok.2650, Regency Plaza 2.100

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka