Dodaj do ulubionych

Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu i ...

21.06.11, 22:19
Wybieram sie do tego holetlu 22 lipca i mam pytanie to osób które być może były w tm roku w tym hotelu.

Czy nadal występują dziwna polityka z woda w hotelu?
Czyli nie jest dostarczana do pokoju za darmo tylko ew trzeba kombinować z automatów pobierając do butelki, ew zakupić w sklepie.

Koszta internetu? Tragedia nadal. Nie zamierzam z niego dużo korzystać jednak bede zmuszony 3-4 dni zajrzeć do sieci. Ale te ceny masakra . Podobno 125 ichniejszych funtów? Nada takie ceny.

Jadę z biurem alfastar i przynajmniej na ich stronie nie widzę wypady na piramidy.
Jak to wyglada z wykupem indywidulanie takiej wycieczki w ich biurze. Czy po prostu takie wycieczki są w ofercie ale być może nie podane.

Kolejna sprawa. Jedzenie i zemsta faraona.
Trochę poczytalem ale mam pytanie głownie do owoców, wazyw, sałatek.
Czy bawić sie w to? Czy odpuścić.
Słyszałem aby obiecać wszystkie owoce ze skurek.

Płazy w hotelu nie ma żadnej.
Ale czy opłaca sie zakupowac obowie ew maski do nurkowania, czy jednak nie ma sensu jeśli ktoś nie panowalby wyprawy gdzies indziej?
A może tam mozna kupić to taniej w pobliskim supermarkecie ?

Z góry dziękuje za każde słowo.

To pierwszy mój wyjazd w takie rejony wiec wszystkie opinie na temat samego hotelu, rejonu bedą przydatne.

Obserwuj wątek
    • minika_p Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 22.06.11, 08:53
      hej

ja byłam w tym roku.
      Wodę 1,5 litrową dostałam pierwszego dnia, potem uzupełniałam z dystrubutorów bez kombinowania, nie wiem w czym to taki wielki problem jest.. Zresztą, przepraszam nie ja uzupełniałam, tylko zawsze podszwedł do naszego stolika kelnej i nam nalewał, my w tym czasie jedliśmy posiłek.

Internet - szkoda czasu na urlopie na internet - nie korzystałam.
      Ale wiem, ze jest drogi i to w każdym hotelu, to nie wina Aquamarine.

Z tego co naczytałam się na tym forum - Alfa star to nienajlepszy wybór, ale widzę że "zimoar" jest już bardzo zorientowany na co można narzekać w Aquamarine ;)

Jedzenie - pyszne i urozmaicone. Ja jadłam i owoce i warzywa - było ich całe mnóstwo. niektóre obrane ze skórki - arbuzy, melony, pomarańcze, grejpfruty. były też mixy sałatkowe z owoców.

Plaza jest, moża nie ma ;) ja miałam obuwie i nie żałuję, bo na fakultety z nurkowaniem jak znalazł! ale kupiłam w Polsce - koszt to dwadzieścia parę złotych.

pozdrawiam i udanego wypoczynku!

jeżeli masz jakieś pytania - pytaj :)
      była w tym roku, przełom maja/czerwca na 2 tyg. z ITAKĄ. Bez zastrzeżeń!! Polecam ten hotel!! Mnóstwo wyczerpujących opinii jest na stronie holdaycheck
      • zimoar Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 22.06.11, 11:03
        Najważniejsze to dotrzec do hotelu i wrocic do Polski .. dla mnie tutaj praktycznie powinna konczy sie rola biura. Ew fakultety. Alfa niby ma walki z przekładaniem troche lotów ale licze ze to mnie nie spotka... roznica w cenie z tui robi swoje

Itaka, Alfastar to nie Tui wiec i pokoje moga byc mniej korzystanie położone

Hotel odnawiany kompletnie wiec wewnątrz nie powinno byc baboli ale co za oknem
        Czy któryś budynek/skrzydło nie ma okien przypadkiem na jakaś budowę ?
        Ludzie nie powinno byc duzo bo strach przed egiptem pewnie nadal troche odstrasza i mozna pewnie ew zmienic pokoj bez wiekszego problemu.. no ale wole to juz wiedziec na wstępie gdzie ew nie nie pchac/skad zmienic pokoj

Gdzieś wyczytalem ale teraz tej opinie nie moge znaleśc tej opinie teraz że podobno w Aquamarinie zaczęli myc owoce , robic lod z wody mineralnej?
        Wiesz może coś na ten temat ?

Dysponujesz moze jakas fajna mapką hotelu z opisami restauracji itp ?
        Jesli tak czy mogalbys ja wrzucic do sieci?

Moze tez jakas przystepna mapka hurghady ? :P
        Nie ma nic pozadnego - albo jeszcze nic godnego uwagi nie udalo mi sie znaleźć.

• magda3008 Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 22.06.11, 13:25
          Cześć, lecę do AM w piatek.
          Jak wygląda dojazd do Hurgady tzn. czy jeździ bus hotelowy, czy tylko taxi?
          • tullamore Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 22.06.11, 13:33
            Ja byłam w Aquamarine rok temu i mogę dodać, ze na "zemstę Faraona" najlepszy jest lek Antinal, który można zakupić w nieodległej aptece. Poza tym polecam relax pool, basen z leżakami w wodzie-najlepszy sposób na upał. Życzę udanego urlopu.
        • minika_p Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 22.06.11, 14:08
          masz rację - dotrzeć i wrócić, ale tez spędzić niezapomniane wakacje! :D

Ja miałam widok z okna na hotel titanic beach, z kolei z drugiej strony widziałam, że nic się nie dzieje - zadna budowa, nic.
          Generalnie hotel jest nowy i standardy pokoi takie same - bardzo zadowalające. Teren jest tak ogromny, że trudno jest to ogranąć ;) tzn.kilka dni przed końcem odkryliśmy że jest jeszcze całkiem nowe "skrzydło" hotelu.

Ludzi było naprawdę sporo! Nikt sie nie boi już latać do Egiptowa, z każdym dniem gosci przybywało, ale i tak było naprawdę ok. Miejsc nigdy nie brakowało ani w restauracji ani przy basenach.
          pokoje dostaliśmy świetne, obok siebie. Co do lokalizacji - bardzo subiektywnie powiem, ze chyba najlepiej jest mieć pomiędzy restauracją główną ( w tym budunku jest też lobby, Internet, recepcja, drink bar, teatr) a barem przy basenie. Na długość jest to w połowie drogi do plaży i do budynku głównego. Jeśli Ci to pomoże numeracja pokoi 4 cyfrowa. Pokoje o których mówię zaczynają się od 12.. 1221, 1222, etc. i nie ma to znaczenia z jakiego biura lecisz, bo w "moim zagłębiu" byli goscie tui, którzy na pewno zapłacili za te same wczasy dużo więcej. Nie ma tez sensu wkładanie kasy do paszportu. Pan, który nas obsłużył po przyjeździe mówił po polsku i pytał czy chcemy pokoje obok siebie, zapytałam czy to nie problem. on się uśmiechnął i powiedział, ze w Iberotelu wystarczy o coś poprosići oni spełnią prośbę ;) takze jeżeli z jakichś powodów nie będziesz zadowolony z pokoju - jestem pewna, ze nie bedzie problemu z zamianą. Poza tym siec Iberotel do czegoś zobowiązuje. Uwazam ją za jedną z najlepszych sieci hotelowych.

Mapki nie mam, dostaniesz takową po przyjeździe wraz z kartami do pokoju i kartami na ręczniki plażowe, które za free wymieniasz. Budynek główny z recepcją, ma restaurację główną, lobby bar, ogromny taras, gdzie co wieczór przesiadywialiśmy drinkując ;) jest też tam shisha corner, teatr, restauracje tematyczne. i z tego ogromnego budynku głównego schody prowadzą na dół gdzie są już budynkii mieszkalne i baseny. kompleks budynków jest w kształcie literki E. Naprawdę nie można się tam zgubić :) wszędzie są te mapki w ogrodzie z zaznaczeniem "jesteś tu"

Też to słyszałam o tym, że kostki lodu robią z mineralki i że owoce też są myte w tej wodzie. no nie wiem.. nie patrzyłam im na ręce, nie wiem. ja zemstę miałam, ale pozostała część mojej rodziny - nie, choć piliśmy i jedliśmy to samo. Zresztą zemsta to nic strasznego, żadna gorączka, leżenia w łóżku, czy wzywanie lekarza - nic, poprostu 0,5h w łazience i już.

co do Hurghady - oprócz zakupu pamiątek nie wiem czy warto tam coś oglądać. byłam w szoku, to co widziałam mnie rozczarowało. Jeden wielki plac budowy bez ulic i chodników, pył, żar, kurz, sklepiki. po 3h mieliśmy dość blądzenia. dwie taksówki podwoziły nas do "city center" każdy gdzie indziej, gdzie nic nie było ;) acha! z Aquamarine można spokojnie podjechac do Hurghady za 5 dolków. więcej nie płac!
          Jeśli chcesz jechać na bardziej cywilizowane zakupy - jedź do centrum handlowego Senzo Mall, tam jest tez spożywka a'la tesco, gdzie oprócz takich spraw jak herbata, kawa, chałwa, przyprawy, mozna kupić papierosy, tytoń, sziszę (15 dolków), arafatki, masę bibelotów i pamiątek. no i tam są podane ceny, nie trzeba się pytać i targować. dojazd tam z hotelu kosztuje taksą 2 dolary.
          • magda3008 do Minika 22.06.11, 14:35
            @Minika , czy korzystałaś z jakis wycieczek fakult? Z Twojego bp czy lokalnego?
            • minika_p Re: do Minika 22.06.11, 14:49
              tak, korzystałam. luknij na hurghada.pl
              moim zdaniem każde bp ma ceny zawyzone, nic dziwnego ;)
              zazdroszę, że urlop przed Tobą! chętnie bym tam wróciła... nalepszy wypoczynek dla każdego - dla rodziców, córci i nas 30latków.

do hurghady jeżdża auta z hotelu, ale droższe są niż lokalni przewoźnicy. my ledwo depneliśmy poza bramę główną, to zatrzymało sie kilka aut i pytali dokąd i mąż tagrował cenę ;)
              za 6 osób daliśmy 5 dolarów za trzęsącego się busa do hurghady. powrót już dwiema taksówkami tez 5 dolarów.
              • zimoar Re: do Minika 22.06.11, 15:26
                super dzieki za pomocne informacje...

w hughadzie podobno nowa marina jest ciekawa .. narazie nie moge jej zlokalizowac na google
                moze ktos poda wspolrzedne ;P

takie pytanie mam jednak co do biur podrózy
                nigdzie nie widze oferty wyprawy pod piramidy
                czy po prostu nie ma tam wycieczek ?

jak wykupywala wycieczki.. juz w polsce to zalatwialas czy jednak na miejscu
                Nie ma problemow z miejscami
                z doswiadczenia wiem ze sa 2-3 razy tansze w biorach miejscowych
                a tym bardziej tutaj widze polska stronka

• monia-wi1980 Re: do Minika 23.06.11, 19:36
                  A ja troszke z innej beczki podobno w tym roku obok aquamarine otworzyli siostrzany hotel Blu Marine,podobno wiecej zjezdzalni dla maluszkow,i czy to prawda ze goscie aquamarina moga BEZ zadnych przeszkod korzystac z calej infrastruktury Blu Marina poczynajac na lezakach,zjezdzalniach a konczac na napojach i jedzeniu na plazy i basenie.
                  • minika_p Re: do Minika 24.06.11, 09:09
                    cześć monia-wi
                    pierwsze słyszę, by obok aquamarine był jakiś siostrzany hotel.. chyba, że otwarty w zeszłym tyg ;) bo z prawej strony jest titanic beach (czy jakoś tak) a z drugiej jest albo był jakiś hotel, ale jest zamknięty.. stojąc na schodach prowadzących na zjeżdżalnie widziałam, że był puściutki i opuszczony.. także nie wiem nic o Blu Marina.
                    ale może ktoś inny coś wie???
                    • blueazur Re: do Minika 24.06.11, 09:28
                      Jest nowy hotel Jaz Blumarine i ma go w ofercie TUI. Faktycznie jest tam parę mniejszych zjeżdżalni dla maluchów i można korzystac z Aquamarine. jak dla mnie jednak ceny zaporowe.
      • monikapm Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 24.11.11, 13:02
        Witam,
        ja wybieram sie tam w połowie grudnia, czy ktoś był w tym okresie, jak wygląda sytuacja z pogodą, jedzeniem, dostepnością do basenów (jaka woda) i zjeżdżalni?
        • iwo_nka Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 24.11.11, 19:43
          Bylam w tym terminie w Aquamarinie w zeszlym roku. W dzien bylo cieplo choc mocno wialo a poniewaz nie bylo parawanow na plazy siedzielismy glownie nad basenem. Glowny basen podgrzewany, nie bylo problemow z woda, w morzu woda tez przyjemna, zjezdzalnie dzialaly. Restauracje i bary normalnie, przykre tylko bylo ze szybko robilo sie ciemno i dosyc chlodno (w porownaniu z temperatura w dzien) wiec proponuje zabrac dlugie spodnie i cieplejszy sweter.
          No i oczywiscie zazdroszcze ;-)
    • wxs-szu Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 24.06.11, 01:39
      Ja własnie jestem w tym hotelu :)

Ogólnie mówiąc polecam bardzo hotel. Nowy, czysty kompleks z wieloma atrakcjami dla każdego.

Odpowiadając na pytania.

Woda - jest tak, że na starcie dostarczają butelkę niegazowanej wody. Ew. kolejne - dostarczane w ramach mini baru - są dodatkowo płatne. Z tego co widziałem niektórzy praktykują dopełnianie butelek z zasobników w barach lub restauracjach. Zakup wody w sklepie to koszt 1,5 (senzo mall) - 2 EGP (stragany) więc w razie potrzeby butelkę lub dwie można dokupić. Jednak przy opcji All wiele tej wody nie potrzeba. Napoje, woda i inne trunki dostępne są w barach i restauracjach do 24:00.

Internet - dokładnie opisałem w watku Internet_na_karte_w_Egipcie_Sharm_
      Z hotelowego nie korzystałem. A z Etisalat owszem - również pisząc to :)

Jeżeli chodzi o wycieczki - na pewno polecam krótki wypad statkiem SeaScope Submarine. Maska i nurkowanie swoją drogą. Ale widoki na rafę itp ze statku przez szyby też niezapomniane. Polecam szczególnie rodzinom z dziećmi.

Jedzenie i zemsta faraona - nie doświadczyłem. Nie spotkałem też chorujących wczasowiczów - widziałem tylko przeziębienie od klimy i zimnych napojów.
      Jeżeli chodzi o samo jedzenie - próbowałem wszystkiego na co miałem ochotę. Pomidory i inne warzywa, sałatki itp. Również zdarzało mi się pić drinki i napoje z lodem (który też jest odradzany). Po tym też nie było rewolucji żołądkowych.

Maski - planując wycieczkę statkiem na rafę lub wyspę tak. Jeżeli takich planów nie ma to chyba, że dzieciom do zabawy na basenie. Zamiast maski polecam SeaScope.

• eista Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 24.06.11, 19:38
        Hej,

Byłam w tym roku. Zasadniczo z wodą jest tak jak już pisano. Ale ja miałam codziennie dużą butelkę wody w pokoju (może dlatego, że co dzień zostawiałam napiwek pokojowym :-)
        Internet porażka. Niby jest Wi Fi w lobby, ale jakoś wiecznie nie działało, karta jest droga jak licho.
        Zemsty faraona nie doświadczyłam.
        • monia-wi1980 Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 26.06.11, 19:56
          No ale jednak nie uzyskalam odpowiedzi czy goscie aquamarine moga korzystac z Jaz Blumarine
          • eista Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 26.06.11, 20:26
            Szczerze mówiąc nic mi o tym nie wiadomo, przynajmniej gdy ja byłam nie było na ten temat żadnych informacji. Jeśli to jest hotel bezpośrednio przy Aquamarine i jeśli ja się nie mylę to podczas mojego pobytu nie był jeszcze otwarty-ale one stanowią jakby jedną całość, nie ma bram, ogrodzeń itp-to jest jakby przedłużenie Aquamarine. Nawet jak zerkniesz na fotki Jaz B. np. na stronie TUI-tam są zdjęcia z Aquamarine
            Ale na stronie TUI znalałam info, że goście Jaz Blumarine moga korzystać z Aquamarine, więc tak na logikę w drugą stronę też to powinno działać.
          • minika_p Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 27.06.11, 09:01
            hej
            a ja znów odpowiem pytaniem :)
            a czy jest to jedyny warunek, by wybrać Aquamarine?
            Pytam, bo Aquamarine sam w sobie jest tak dużym i ciekawym obiektem, że szczerze wątpię, byś miała czas na poszukiwanie atrakcji w innym hotelu. Aquamarine ma świetny aquaprak, z tego co wiem to dwa nawet! ten drugi - nowy nie znajduje się na plaży tylko właśnie niedaleko lobby. jest mniejszy, na moje oko to dla 10-15 latków. Ale w tego dużego tez korzystało mnóstwo dzieci. Z kolei w Bodziku, tym niedaleko plaży też są 3 zjeżdżalnie. jedna malutka we wodzie - taka ośmiornica ze schodkami i 4 ślizgawkami, oraz ciut większe. jedna to taki zawijas, co przypomina węża, druga - słoń i do zjazdu jest jego dłuuuga trąba :) takze dzieci miały co robić! jest też zadaszony mniejszy brodzik i tam jest też mała zjeżdżalnia dla najnajnajmłodszych.
            Jedzenia i picia też jest do oporu w aquamarine. lody dla dzieci są za free. w dzień są nestle na patykach, a wieczorem codziennie były gałkowe w wafelkach.
            dzieci latały i piszczały zadowolone! oczywiście jest też kid's klub i wieczorem codziennie o 20:00 mini disco.
            ps. zadzwoń do swojego touroperatora, on najpewniej rozwieje wszelkie wątpliwości. Aż sama jestem ciekawa, bo na serio nie widziałam tam żadnego innego hotelu przy aquamarine. z jeden strony jest hotel Titanic, z drugiej nieczynny od paru sezonów i to widać,że jest opuszczony niestety. No chyba :) że jest to ta nowa część z miniaquaparkiem o której pisałam wcześniej! Ale ja byłam pewna, ze jest to kolejna część Aquamarine, bo identyczny styl budynków i basenów. i nie wyglądało nawet jakby mieli osobną recepcję. tym bardziej, że na planie obiekt ta NOWA część i jest to jako Aquamarine.
            • zimoar Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 27.06.11, 10:28
              a mi sie wydaje ze to jakies nieporozumienie z tym hotelem

To jest jeden i ten sam hotel ale nieporozumienie wynika z tego ze ta czesc zostala dobudowan ostatnio .. zreszta na google mozna zoabcz jeszcze zdjecie bez nowej czesni a jak lukniecie na plan hotelu to widac jak jest rozbudowane to wszystko

i tam miejsce dla dzieci na pewno sie znajdzie
              • minika_p Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 27.06.11, 10:50
                i Ty masz rację zimoar!
                Jak ja byłam pod koniec maja to ta część była jeszcze nieotwarta, w czerwcu mieli ruszyć.
                Ale tak jak piszesz - jest to ten sam hotel. Jest on ujęty w plan i pytałam nawet w recepcji.
                Dlatego ta zmyłka z jakimś innym hotelem mnie wybiła z tropu....
                TAK - jest tam aquapark :) i wszystko inne czyli restauracje, bary, baseny..

ale bym tam wróciła znów... :) 2 tyg szybko mi zleciały.
                • mariusz3078 Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 27.06.11, 15:54
                  Witam, lecę z rodziną 08.07 chciałbym się dowiedzieć czegoś o pokojach rodzinnych superior, dzięki za odpowiedzi.
      • kamilemci Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 11.07.11, 12:42
        A jak jest z przydzielaniem pokoi? Czy pokoje przydzielane są z góry? Czy może jednak warto włożyć "coś" w paszport i poprosić recepcjonistkę o lepszy pokój? Lecę do Aquamarine 04.08.2011r. z Oasis Tours.
        • tullamore Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 11.07.11, 12:52
          Pokoje dla rodzin z dzieckiem składają się z 2 pomieszczeń. Pierwsze jest tuż przy wejściu, taki jakby mały pokoik z 2 łózkami i stolikiem. W drugim znacznie większym pomieszczeniu znajdują się 2 duże łóżka, krzesłą, stolik, stąd też jest wyjście na taras lub na balkon. My nigdy nie wkładamy żadnych dolarów czy też euro do paszportu i szczęśliwie zawsze dostajemy łądny pokój.
        • max-008 Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 18.07.11, 20:53
          kamilemci ,ja z dziewczyną też lecę do Aquamarine 04.08.11 także myślę że bedzie ok.jakąś większą grupką lecicie?
    • bobic74 Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 11.07.11, 15:57
      Ja tam jade 21.07 :) Tak wiec na sam ciekaw jestem co zastane w tym hotelu.
      Na pewno bede musial udac sie do Senzo Mall by kupic karte do modemu do kompa.
      Pozdrawiam
      Rob
      • missbella419419 Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 02.09.11, 11:39
        Witam.
        Zdaję sobioe sprawę z tego, że moje pytanie dla większości wyda się mało ważne i przyczyniające się do zaśmiecania forum... ale mimo to i tak zapytam, poniważ dla mnie jest to dość istotne: CZY W IBEROTELU W POKOJACH SĄ ŻELAZKA??? :)
        • awonka123 Re: Iberotel Aquamarine Resort Hurghada o hotelu 02.09.11, 12:39
          Niestety nie ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka