etrusek 19.05.04, 15:07 Może ktoś zna linki do opuszczonej bazy wojskowej Tall Sallam pozostawionej przez armię izraelską na Synaju w pobliżu Ismailii oraz do pomnika mauzoleum z bagnetem i panorama zwycięstwa po drugiej stronie kanału w Ismailii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jolek Re: Tall Sallam i mauzoleum 19.05.04, 16:09 a taki adresik : www.sis.gov.eg moze, jak poszukasz, cos znajdziesz? zycze powodzenia :O) Odpowiedz Link Zgłoś
etrusek Re: sis 20.05.04, 14:15 Nie ma ani tu ani na google. Dziwne. Znalazlem tylko jedno zdjecie miriam: community.webshots.com/photo/119351876/119355916UdAGBl Odpowiedz Link Zgłoś
jolek Re: sis 21.05.04, 12:32 no dziwne. ja niestety nigdy nie bylam na Synaju :O( ale moze problem ze znalejzieniem tych obiektow polega z ich nazwa. po prostu moze w wersji "angielskiej" pisze sie to troche inaczej? albo po prostu malo kto tam zaglada i stron nie ma :O( chyba tez poszukam. z czystej ciekawosci! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: sis 21.05.04, 13:23 Mam trochę więcej zdjęć z Tel, z pustyni i z mauzoleum, ale są to zdjęcia typu "ja na czołgu" (bo oczywiście po tych gruchotach oraz po okopach w górę i w dół mozna sobie polatać bez ograniczeń)itp. więc nie do publikacji :)))))) A tak poważnie - wydaje mi się, że Tel Salaam jest rzadko odwiedzane przez turystów i nie sądzę aby miało swoja strone internetową. Odpowiedz Link Zgłoś
jolek Re: sis 21.05.04, 14:47 to byly tylko moje domniemania, bo niestety nigdy nie bylam w tej czesci egiptu. ale jesli to nie bylby dla Ciebie problem, to czy moglabym dostac Twoje zdjecia stamtad? sorki, ze sie tak narzucam, ale mnie to miejsce tez zainteresowalo :O) jola _______________________________________ community.webshots.com/user/jolamalcher_______________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Re: Tall Sallam IP: *.proxy.lucent.com 21.05.04, 14:49 Tak naprawdę to baza nazywa się MILITARY MEMORIAL ATTAL SALAM STRONG HOLO (na bramie wjazdowej jest jednak napis TALL SALLAM). p.s. tez mam sporo fotek "ja na czołgu i w czołgu, jeepie, z karabinem itp". Jest to w połowie drogi między Ismailią a Suezem przy drodze wzdłuż kanału na Synaju. Odpowiedz Link Zgłoś