Gość: Broziu IP: *.pkobp.pl 21.05.04, 10:07 Które z biur nie zmienia zarezerwowanego hotelu ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egiptolog Re: Z jakim biurem warto jechac ??? 21.05.04, 10:09 Hehe dobre pytanie nie słyszałem żeby zmieniało Rainbow i Orbis no i oczywiście Nec i TUI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broziu Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.pkobp.pl 21.05.04, 10:19 Dzięki !!! A co powiesz o Scan Holiday i hotelach Palm Beach Aladdin AliBaba Sunrise Palacio Melia Pharaon ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 21.05.04, 12:16 ja tez wybieram sie do Egiptu (lipiec) i przeszukuje dostepne strony i fora w internecie by zdobyc jak najwiecej praktycznych info. znalazlam 2 strony z baza hptelowa. dane sa generowane z forum gazety. niestety czesc opinii jest bardzo tendencyjna i widac po nickach ze sa pisane przez parcowników biur podrozy ale niektore opiniie pisane sa przez naturszczykow. niepozostaje nam nic innego jak oprzec sie na tych danych. trzeba wziasc jednak pod uwage fakt ze pokoj pokojowi w hotelu nie rowny i duzo zalezy od tego jaki pokoj przydziela ci na miejscu. podobno mozna za niewielki bakszysz zmienic. jednak obawiam sie ze polskie biura podrozy nie wykupuja super hoteli wiec standard bedzie odpowiedni do ceny. no i co istotne tam maja troche inny standard. ja przezylam 2 miesiace w Indiach wiec wierze ze przezyje i egipt- choc tu podobno jest o wiele lepiej! Hotel jest wazny ale wazniejsze by zobaczyc jak najwiecej! pozdrawiam i zycze udanego wyboru! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14938&sortuj=6 republika.pl/egipt/hotele.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broziu Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.pkobp.pl 21.05.04, 12:31 Jaki hotel masz zamiar wybrac ??? i jakie biuro podróży !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 21.05.04, 13:49 na 99% z Alfa Star - cenowo sa wg mnie najkorzystniejsi a jak bedzie w praktyce zobaczamy! mam nadzieje, ze bedzie ok. na 99% pojade na Egipt A-Z poniewaz nie przepadam za leniuchowaniem na plazy. tu bede mogla zobaczyc tez Synaj, 4 dni rejsu po nilu ( wydaje mi sie ze to mniej uciazliwe niz 7 dni byc na walizkach i jezdzic autokarem). niestety to jest objazdowka i tu hoteli sie nie rezerwuje ( chyba ze doplacisz 100 zl - a na 4 noce to wg mnie nie ma najmniejszego sensu - wole odlozyc te pieniadze na fakult. wycieczke) - ale robie sobie ranking bo mam nadzieje ze jak juz bede na miejscu i bede cokolwiek wiedzial o hotelah tamtych to moze uda mi sie uniknac jakiejs komorki ciemnej. niektorzy mowia ze nie warto brac A-Z tylko Egipt przekrój bo na synaj warto pojechac innym razem na specjalna wycieczke- a ja nie wiemczy bede miala tam jeszcze czas i pieniadze by pojechac do Egiptu jeszcze raz... a ty na co sie zdecydowales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broziu Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.pkobp.pl 21.05.04, 14:16 Prawdopodobnie albo Palm Beach albo Aladdin - no może Sunrice Palacio ale nie wiem jeszcze z jakiego biura - podobno EXIM TOURS jest nie najgorsze więc raczej z tym biurem, no chyba że znajdę fajne LAST MINUTE z Neckermana lub Scan Holday - najbardziej zależy mi na tym, żeby mi nie zmienili Hotelu !!! Pozdrawiam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.sejm.gov.pl / *.sejm.gov.pl 21.05.04, 14:24 ja rozwazalm exim... ale teraz tak roznie o eximie slychac wiec zostane przy alfie...milego weekendu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broziu Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.pkobp.pl 21.05.04, 15:05 Wzajemnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibbik Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.icpnet.pl 28.05.04, 12:17 Ja miałam jechać z eximem do iberotel Makadi i 2 tygodnie przed wylotem zmienili mi hotel oraz miejsce wylotu z poznania na warszawę. co gorsza obcięli mi czas pobytu w egipcie z 14 na 13 dni. Niby nic a jednak smuci. Nie po planowałam sobie wakacje 3 m-ce wcześniej by teraz otrzymywac takie informacje. Dobrze się zastanów zanim wybierzesz biuro!!! pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Moje podatki IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 21:25 Iwonko - mozesz mi przeslac adres e-mailowy do Komisji Etyki Poselskiej? Przesle im Twoje IP i zapytam co robia pracownicy na Wiejskiej (jakze trafna nazwa)na forum w godzinach pracy z sluzbowego kompa, oplacani z moich podakow? Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Moje podatki 22.05.04, 21:51 No ja widzę w tym pozytywy, chociaż akurat w tym czasie nic nie popsuje w kraju :-) Poza tym wielu nierobów okrada swoich pracodawców w ten sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foxy Iwonko na ile nas codziennie okradasz?? IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.04, 17:02 Wiesz jak by to byla firma prywatna - to bym sie nie czepial, ich sprawa.Ale wiemy jak wygladaja lawy poselskie podczas waznych glosowan, pewnie wszyscy siedza przy kompach sprawdzajac wczasy w Egipcie-ZA MOJE PIENIADZE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 22.05.04, 22:10 A co myslicie o Selectours? Słyszałam, że jest dobre. Fajne ma oferty. kto leci pod koniec Lipca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broziu Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.pkobp.pl 24.05.04, 08:40 Co do Selectours ??? to nie jestem za bardzo przekonany ... podobno RainbowTours z tych tańszych jest OK !!! nie wiem co z OASISTOURS ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pektyna Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 14:04 Przeczytaj swoją wypowiedź i zastanów się prosze. Ktoś pyta o rade a Ty co mu odpowiadasz? 1. Selectours <nie jestem przekonany> co to znaczy? Czy przypadkiem nie to że nie znasz żadnej ich wpadki? A może nazwa się ni podoba? 2. <Podobno Rainbowtours> Co to znaczy podobno? To że sobie coś uroiłeś? Czy może nazwa się dla odmiany podoba? 3. <nie wiem co z OASISTOURS> o innych też nie wiesz a nie wymieniłeś. Krótko: Zastanów się po co wysłałeś te swoje wypociny i czy komuś mogło to w czymkolwiek pomódz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 25.05.04, 15:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.pl.tesco / *.pl.tesco-europe.com 25.05.04, 15:59 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy1501 Re: Z jakim biurem warto jechac ??? 30.05.04, 19:58 Gość portalu: Kasia napisał(a): > A co myslicie o Selectours? Słyszałam, że jest dobre. Fajne ma oferty. kto leci > > pod koniec Lipca? Ja chyba polecę. Zaproponuj hotel i miejscowość. Pozdrawiam. Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiwi Re: Z jakim biurem warto jechac ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 11:49 Nie ma tak, że biuro Ci zagwarantuje dany hotel, gdyż wyraźnie zaznacza w regulaminie, że w przypadku ofert last minute, hotel może ulec zmianie. Polecam jednak gorąco Selectours, w pierwszym przypadku rezerwowałem Golden Five (na 2 dni przed wylotem), w drugim Grand Azur i w obu przypadkach nie było żadnej zmiany. Nie wiem jaka jest procedura zmian hoteli w innych biurach i czy informują o tym dopiero na miejscu czy przed, wiem, że Selectours się zachował bardzo w porządku jeśli chodzi o moich znajomych, którzy mieli do nas dołączyć do hotelu Grand Azur. Selectours zadzwonił i poinformował, że niestety nie ma miejsca w w tym hotelu i proponują inny, jednak, że bardzo zależało nam na pobycie w jednym hotelu, szef Selectours lecący akurat do Egiptu tym samym rejsem, będąc na miejscu, to załatwił. Duży plus ode mnie dla tego biura, jak na razie bez większych wpadek, a cenowo są praktycznie bezkonkurencyjni. Odpowiedz Link Zgłoś