malik12345
31.08.11, 14:47
witam.Wczoraj wróciłem z hotelu Sea Magic w SSH.Jest bardzo mało opinii o tym hotelu dlatego postaram sie odpowiedziec na takie pytania jakie ja miałem ale nie znalazłem na nie odpowiedzi.Hotel ma 5 gwiazdek , ale tak naprawde to średnie 4 gwiazdki w Egiptowie.Jest to rozległy kompleks-wręcz moloch,ponad 900 pokoi wraz z bungalowami rozłozone na naprawde dośc sporym terenie.Mnie zakwaterowali oczywiście po rozmowie na recepcji w bungalowie typu willa z 2 pokojami (miał byc pokój 2os. +2 dostawki) w jednym pokoju 2 łózka duze i jakis aneks kuchenny , drugi pokój to sypialnia z łózkiem małżeńskim.Oczywiście łazienka.Widok ładny z tarasu.Domek jak to w Egipcie bywa ideałem nie był , ale ja nie narzekam.Hotel generalnie ładny , ale typowo po Egipsku zaniedbany.Niedociągnięcia widac na każdym kroku i to obniza range tego hotelu.Basen główny bardzo ładny wraz z barem w basenie i sąsiadujący z basenem ze sztucznymi falami.Drugi basen jest ciut dalej na troszke niższej kondygnacji mały,kameralny 150cm głeboki tak wiec nie dla dzieci.Leżaki przy wszystkich basenach i na :plazy" . Mozna to nazwac plażą bo generalnie same skały i głazy.Tak więc wejście do wody tylko w butach , sa 2 pomosty po których schodzi sie odrazu na głeboka wode.Najlepszym punktem w hotelu to jego rafa.Naprawde kolorowa i jeszcze zyjąca.Płaszczki kolorowe , rózne rybki małe i duże+ pełno krabow to normalka.Generalnie obsługa miła i co mnie zdziwiło bardzo niezbyt nachalna na bakszysz--oczywiście wszystko przyjmuja bez mrugniecia,ale podczas zniamy pokoju na samym poczatku recepcjonista NIE PRZYJĄŁ ode mnie bakszyszu!!!! sam w to nie wierze do dzisiaj :-)
Okoloca hotelu to pustynia , obok kilka innych hoteli , ale ani jednego sklepu poza hotelem.Do namma lub Old market bardzo daleko.Można pojechac taxi hotelowym--nazwane jest to limuzyna lub taksówka spod hotelu.Do namma bay odpowiednio 11 / 8 , a na old market 14/10 i taxi spod hotelu zapewniaja takze odbiór na droge spowrotem.
W hotelu byliśmy jedynymi polakami.....generalnie full włochów,ciut mniej rusków ,potem inne nacje--niemcy , anglicy.Oczywiście mozna sie doczepiac , ale dla kogoś kto jedzie na wakacje wypocząc a nie sie dopatrywac niedociagnięc to jak najbardziej hotel ok.W ciągu dnia animacje w języku włoskim, rosyjskim i anglieskim.Wieczorem dyskoteka dla dzieci.Od 23 dyskoteka dla dorosłych osobno płatna.Jedzenie....ciągle to samo ale mozna było cos dla siebie wybrać.Generalnie zle nie było takze moge polecic , choc rok temu byłem w Aqua Blu i jednak tamten hotel bardziej bym polecał.
Jeszcze jeżeli chodzi o bezpieczeństwo w SSH. Dużo tutaj jest na ten temat pisane.Ja , moja żona ani 2 dzieci nie odczuliśmy ani razu jakiegokolwiek zagrożenia.Wszyscy dookoła mili i usmiechnieci.Old Market , Namma Bay czy gdziekolwiek indziej--poza hotelem na odludziu itp kobiety młode same spacerowały i naprawde jest bezpiecznie
Na fakultecik wybrałem sie tylko na nurkowanie z Polskim centrum nurkowym które rózniez polecam