Dodaj do ulubionych

Kair samolotem

23.09.11, 14:21
Witam,
Czy ktoś z forumowiczów (szanownych :) był na wycieczce z Sharm do Kairu samolotem? Wszystkie opisy jakie widzę na forum dotyczą wariantów autokarowych. Interesuje mnie jak przebiega podróż, czy samolot nie wzbudza podejrzeń itp.
Zastanawiam się też z czego wynikają duże różnice w cenach takich wycieczek - sprawdziłem oferty lokalnych biur i przy takim samym programie wycieczki cena waha się między 170$ a 270$.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Kair samolotem 23.09.11, 15:19
      a niby dlaczego samolot ma wzbudzać podejrzenia?? :O
      • piotrekkk6 Re: Kair samolotem 23.09.11, 15:35
        Chodzi mi o stan techniczny. Sporo było wypowiedzi o fatalnym stanie autokarów, ciekaw jestem jak jest z takim samolotami, które latają na lokalne wycieczki.
        • doral2 Re: Kair samolotem 23.09.11, 16:08
          jak lecisz z porządnego biura podróży, to i porządne samoloty/autokary.
          jak chcesz zaoszczędzić parę dolców kosztem zdrowia i życia, to się bujasz szrotami.
          twój wybór.
    • irhana Re: Kair samolotem 23.09.11, 16:18
      Latałam egipskimi liniami i z Sharmu do Kairu i do Luksoru. Latałam tez z Kairu do Luksoru i odwrotnie. Nigdy nic nie wzbudziło moich podejrzeń, zawsze wszystko było oki, a do miłosników latania nie należę. Lalatłam i z BP na wycieczki i prywatnie. Lot z Sharmu do Kairu (kupiony prywatnie) w jedną strone to koszt ok. 100 USD. Dla grup zapewne wychodzi taniej, ale i tak swoje musi kosztować, więc brawo dla tych lokalnych biur, że są w stanie zorganizować Kair samolotem za 170 USD, widać to jest realna cena takiej wycieczki, a BP cóż, rezydenci musza sobie dorobić do pensji, więc sprzedają o wiele drożej.
    • kasia_p45 Re: Kair samolotem 24.09.11, 22:08
      Ja byłam :))
      • piotrekkk6 Re: Kair samolotem 26.09.11, 09:20
        Kasia, a możesz napisać z jakim biurem, ile trwała podróż, jaka cena itp. ? Dzięki :)
        • kasia_p45 Re: Kair samolotem 27.09.11, 21:38
          forum.gazeta.pl/forum/w,622,117123185,117123252,Re_Egipt_po_raz_drugi_moje_wspomnienie.html
          Byłam z TUI w Egipcie. Powyżej masz fragment moich wspomnien z takowej wycieczki.
          Samolotem o niebo wygodniej. Zaliczyłam tez autokarowa (znajdziesz w linkach poniżej).
          Oczywiscie samolotem niestety wychodzi duzo drożej. Na dwie osoby zapłaciłam 570 $
          Z czego 70 to koszt indywidualnego przewodnika. Ale mysle że warto było :))
          Obie nocki przespane.. nie tak jak w przypadku wycieczki autokarowej. Ale ten pierwszy raz tez bardzo milo wspominam i w ogóle nie żałuje :))

forum.gazeta.pl/forum/w,622,90585027,90585027,Egipt_2008_Moje_wspomnienie_.html
          forum.gazeta.pl/forum/w,622,117123185,117123185,Egipt_po_raz_drugi_moje_wspomnienie.html
          <Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe>
    • nekta.rynka Re: Kair samolotem 29.09.11, 21:44
      Oj, ja tez raczej widzę, że Kair jest organizowany, ale autokarowo. Ceny około 95-160 USD. Ale opcja zobaczenia stolicy ogólnie mi sie podoba! :)
      • aqua_frigida Re: Kair samolotem 01.10.11, 09:23
        I ja leciałam z SSH do Luxoru.
        Normalny lot, bez żadnych niespodzianek. Ha! nawet na tak krótkiej trasie dostałam na pokładzie soczek i jakies ciasteczko. :D
        Komfort podrózy.
        • kasia_p45 Re: Kair samolotem 02.10.11, 14:07
          A ja jeszcze kawe do tego..:PP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka