Dodaj do ulubionych

Ferie zimowe w Egipcie

18.11.11, 17:59
Wybieram się pierwszy raz do Egiptu w czasie ferii zimowych od 13.01.12.
Jakiej pogody mogę się spodziewać w tym czasie? temp.powietrza ? wody? co z opadami ?
Jak wygląda sprawa długości dnia? Czy są różnice w temperaturach w poszczególnych miejscowościach ? ( Taba, Sharm, Hurghada, Marsa ).
Z góry dzięki za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • chuda41 Re: Ferie zimowe w Egipcie 18.11.11, 18:28
      Jakby tam było zimno i mokro,to by nikt nie latał.Rano lekko rześko,cały dzień super słoneczko i cieplutko,w cieniu troszkę chłodniej,po zmroku sweterek.Pisano o tym setki razy.Ja na wiatr nie trafiłam(no może raz z godzinkę),ale za to była extra burza z piorunami!Ale to ewenement.Woda w podgrzewanym basenie zależy od hotelu-ok.22 stopnie,w morzu podobno z 20,ale dla mnie za zimna,inni pływali.No i ta roślinność kwitnąca w środku naszej zimy!.Pierwszy raz w Egipcie zimą najlepszy,bo później już wiadomo czego się spodziewać.Nie odczułam różnicy pomiędzy temp.w Sharm i HRG, doświadczeń z innymi miastami nie mam.Uwielbiam zamianę zimowych buciorów na klapeczki na lotnisku:).
      • feiran Re: Ferie zimowe w Egipcie 19.11.11, 08:29
        dzięki za informacje

chuda41 napisała:

> Jakby tam było zimno i mokro,to by nikt nie latał.Rano lekko rześko,cały dzień
        > super słoneczko i cieplutko,w cieniu troszkę chłodniej,po zmroku sweterek.Pisan
        > o o tym setki razy.Ja na wiatr nie trafiłam(no może raz z godzinkę),ale za to b
        > yła extra burza z piorunami!Ale to ewenement.Woda w podgrzewanym basenie zależy
        > od hotelu-ok.22 stopnie,w morzu podobno z 20,ale dla mnie za zimna,inni pływal
        > i.No i ta roślinność kwitnąca w środku naszej zimy!.Pierwszy raz w Egipcie zimą
        > najlepszy,bo później już wiadomo czego się spodziewać.Nie odczułam różnicy pom
        > iędzy temp.w Sharm i HRG, doświadczeń z innymi miastami nie mam.Uwielbiam zamia
        > nę zimowych buciorów na klapeczki na lotnisku:).
        • doral2 Re: Ferie zimowe w Egipcie 19.11.11, 18:40
          styczeń w egipcie jak w polsce czerwiec nad baltykiem.
          czyli ni za gorąco, ni za ciepło, woda w morzu chłodna, ranki i wieczory też chłodne.
          • wierzbicki.pl Re: Ferie zimowe w Egipcie 19.11.11, 22:49
            woda 22-23 stopnie , powietrze 18-24 stopnie,
            cieplej w wodzie :)
    • viki711 Re: Ferie zimowe w Egipcie 20.11.11, 12:48
      byłam dwa razy zimą, temperatura dochodziła do 28 czasem 30 stopni, hotel koniecznie z podgrzewanym basenem, po zachodzie słońca cienki sweterek i dłuższe spodnie, ale nie zawsze.Byłam w Sharmie z dwójką dzieci. Leć, będzie super!!!!
    • andrew68 Re: Ferie zimowe w Egipcie 21.11.11, 15:26
      Witam my także 13.01 do Hurgady z Wawy 2+2.

pozdro
      Andrzej
    • iwcia123-pl Re: Ferie zimowe w Egipcie 18.12.11, 14:23
      Witam serdecznie poprzednią rozmówczynię ! mam pytanko do ciebie ponieważ też lece 13-01-2012 do Egiptu na ferjie , skąd bedziecie ruszać jakie lotnisko może Warszawa?bo ja tak.Czy to będzie twój pierwszy lot? ja bardzo się boje tej całej odprawy aby wszystko bylo dobrze ,czytam co do pojemności bagażów i są tak rozbierzne informacje że mnie nosi , bo nie wiadomo na ile mozna sobie pozwolic .My lecimy z bióra triada ale przez ecco holday . Czekam na odpowiedz .pozdrawiam:)
      • caprio22 Re: Ferie zimowe w Egipcie 18.12.11, 18:52
        Z "bióra' Triada??? I się nie boisz?!
        • niiktos Re: Ferie zimowe w Egipcie 06.01.12, 23:53
          ferjie
          rozbierzne
          bióra
      • andrewwww Re: Ferie zimowe w Egipcie 18.12.11, 21:23
        Tak Jak napisałem lecę z Wawy czytaj Warszawa Okęcie. Nie jest to mój pierwszy lot do Egiptu tylko drugi tym razem lecimy z dzieciakami, ale nie chcę się wymądrzać znając zasady dziwnych bywalców forum to zaraz znajdzie się grono szyderców, którzy będą krytykować takie wpisy dla zasady kropka. Z mojej wiedzy jeżeli chodzi o bagaż to 20kg na osobę a podręczny do 10kg na osobę. My lecimy z VIVA CLUB.

pozdro
        Andrzej
        • andrew68 Re: Ferie zimowe w Egipcie 06.01.12, 14:42
          Kto jeszcze do Hu 1 dniu 13-01 z Wawy???
          • cairo7 Re: Ferie zimowe w Egipcie 07.01.12, 04:43
            Nikt się tu z niczego nie będzie śmiał:)Forum i tak umiera śmiercią naturalną.Cóż moge dodać w temacie....jak już pisałem na innym portalu-na warszwskie ferie w Hurgadzie-będzie śnieg:)...no ok żartuje,ale jest to wyjątkowy rok,zimno jak cholera od listopada i nie zanosi sie na lepiej.może w marcu ale nie wcześniej.
            • kasia_p45 Re: Ferie zimowe w Egipcie 07.01.12, 09:13
              No Cairo wygląda na to, że wykraczesz ten śnieg w Egipcie. Juz wszystko na to wskazuje bo w Luksorze temp w nocy zbliża sie do zera.. a za dnia poniżej 20 stopni. Tak przynajmniej podają prognozy pogody... Chyba jednak zabiore czapke i szalik .. no i te sanki :P
              • marszal87 Re: Ferie zimowe w Egipcie 07.01.12, 10:45
                Byłem w styczniu 2011 w Hurghadzie i było naprawdę ciepło:) W lutym wybieram się do Marsa el Alam i też liczę na ciepło:) codziennie sprawdzam pogodę na tej kamerze: www.club-mistral.com/en/destinations/webcam/23/webcamlargezoom i temperatura waha się od 23-26 st:) Pozdrawiam
                • aktoyot Egipt zimą 28.02.12, 21:29
                  Podbijam temat, rozszerzając o całą zimę. Podzielcie sie swoimi doświadczeniami na temat pogody w Egipcie zimą.
                  • kasia_p45 Re: Egipt zimą 28.02.12, 21:40
                    Mi teraz w Hurghadzie było troche zimno.. ale za to na Rejsie szczególnie w Asuanie było przyjemnie cieplutko (ponad 30 st)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka