Dodaj do ulubionych

Sharm snoorkowanie

18.03.12, 18:39
Witam. Bylem 3 razy w Marsa el Alam. W tym roku już nic nie ma w kwietniu, a tylko ten termin mi odpowiada. W Marsa wieje i dlatego lepsze warunki do snoorkowania są w zatoce. Czy w Sharmie jest podobnie z wiatrem, żeby przy wyborze hotelu brać pod uwagę to czy leży przy zatoce, czy nie?. Dzięki za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • travelmax Re: Sharm snoorkowanie 18.03.12, 18:51
      Club el Faraana
    • elarz Re: Sharm snoorkowanie. 18.03.12, 20:41
      Wybierz zatokę, najlepiej przy klifie. Polecam Iberotel Fanara, Dreams Beach lub Royal Grand Sharm położone w zatoce Ras Um El Sid. Tam jest najładniejsza rafa w Sharmie na pewno nie gorsza niż w Marsa (byłam zimą w Iberotelu Lamaya) tylko żółwi nie ma ale śliczne rybki są. Blisko Naama Bay, w zasięgu krótkiego spaceru Ill Mercato nowe cenrum - jest gdzie pospacerować. Nie polecam o tej porze roku zatoki Nabq, długie pomosty, fale i mogą zdarzyć się zimne prądy. 2 lata temy byliśmy z Itaką również w Continental Garden Reef Resort trochę na odludziu ale za to rafka fajna. Życzę udanego wypoczynku i już zazdroszczę ciepełka i spotkania z rybkami.
    • sztecher Re: Sharm snoorkowanie 19.03.12, 18:26
      byłem kilka razy w sharm a ostatniow grudniu w marsa
      po marsa trudno bedzie znaleźć równie fajne rafki
      ale tez polecam dreams vacation (lub w tym samym kompleksie 5 * dreams beach) choć uważam, że nie warto dopłacac do 5* bo 4 też ma wszysko a i plaża i rafa ta sama
      polecam też golden aloha, połozony w tej samej zatoce co dreams vacation i rafa jeszcze lepsza-wiecej życia, dużo muren, wiecej ryb, natomiast sam hotel shoores aloha gorszy-słabszy niz drams vacation
      tak, że musisz wybrac lepsza rafa czy hotel
      swoją drogą zastanawia mnie to marsa-mi naszczescie udało sie na długi weekend kwietniowo/majowy klepnąć soly mara abu dabbab w marsa i wiem ze juz nie ma ofert ale myslę ze pojawia sie jeszcze w kwietniu, tyle ze z kosmiczną ceną
      pozdro
      • basty41 Re: Sharm snoorkowanie 19.03.12, 20:52
        No dzięki. Wszyscy zachwalają el faraana,fanara. Musze kurcze pomyśleć co z tymi hotelami. Z marsa w kwietniu jest problem, że nie ma miejsc w samolotach a te hotele, które zostały nie są w zatokach, a w marsa ma to znaczenie. Polubiłem Marsa za rafy i za spokój i ciszę, małą ilość ludzi. Dlatego na wstępie już jestem nieco zaniepokojony tym Sharmem :-(
        • darek.b70 Re: Sharm snoorkowanie 21.03.12, 08:54
          My byliśmy w Melia Sharm & SPA mają swoją rafę i plażę hotel nowy polecam.
    • optio11 Re: Sharm snoorkowanie 21.03.12, 10:15
      Rafa przy Melia Sharm to cudo, a do tego holtel nowy wiec rafa nie zniszczona. Zreszta codziennie sporo statkow z turystami na snoorkowanie.
      • aska1_cz Re: Sharm snoorkowanie 22.03.12, 23:35
        polecam również El Faraana ,za klifem, osłonięte od wiatru,
        nieopodal Temple Reef, teren nalezy już do Parku Narodowego Ras Mohammed ...
        ja wybywam ponownie do Marsa,
        z tym ,ze teraz do Brayki, rafy tam jak marzenie :-)
        • aska1_cz Re: Sharm snoorkowanie 22.03.12, 23:37
          www.rainbowtours.pl/sharm-el-sheikh-wypoczynek/el-faraana-club#2012-04-24
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka