Dodaj do ulubionych

rejs - duze kajuty

20.03.12, 12:53
Chce wybrac sie na rejs po Nilu, jak najdluzszy... z mezem i dzieckiem, wiec interesuje mnie jak najwieksza kajuta. Te, ktore ogladam na zdjeciach biur podrozy wygladaja na malenkie, jak sie tam dostawke wsadzi, to nie bedzie jak sie ruszyc. A to ma byc relaks :) Wiem, ze na statku tylko sie spi, ale mimo wszystko...
Czy ktos z Was spotkal statki z obszernymi kajutami, albo np. dwoma malymi polaczonymi drzwiami? Wiem, ze koszt bedzie wyzszy, ale jestem na to gotowa...
Obserwuj wątek
    • honorata_20 Re: rejs - duze kajuty 20.03.12, 15:42
      Hej ja byłam w czerwcu na takim rejsie i na naszym statku nie było możliwości dopłacenia do większej kajuty wszystkie były prawie identyczne bardzo małe:(( byliśmy z Triady
    • l-a Re: rejs - duze kajuty 20.03.12, 16:18
      Ja byłam na rejsie z TUI, kabiny na statku nie były olbrzymie, ale nie były to jakieś klitki, dla 2 osób nawet spore, oprócz 2 łóżek był jeszcze stolik, 2 fotele, spora szafa na ubrania i i było jeszcze dużo luzu. Ja byłam tylko z córką, ale widziałam inne kajuty z dostawkami dla dziecka, było trochę mniej miejsca, ale można było się swobodnie przemieszczać. Rejs trwał tydzień i kompletnie nie odczuwało się jakiejś ciasnoty, ale w sumie w kajucie nie spędzało się dużo czasu (chociaż można spokojnie odpocząć w klimatyzowanym pomieszczeniu po zwiedzaniu w upale).
      Raczej nie polecam rejsu po Nilu dla małych dzieci, bo jest dużo zwiedzania zabytków, co może być dla dzieci niezbyt interesujące i męczące, poza tym na statku nie ma zbyt wielu możliwości zajęć dla małych dzieci (nawet animacje wieczorne były z myślą o dorosłych) i po prostu dzieci będą się nudziły, jest niby basen, ale mały i dość głęboki (przynajmniej taki był na moim statku). W grupie Polaków na moim rejsie (18 osób) najmłodsze dziecko miało 12 lat, reszta to były nastolatki w wieku 14-17 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka