Dodaj do ulubionych

Bardo dobry hotel

18.04.12, 13:55
Witam, wiem, ze to rzecz gustu i subiektywna ocena, ale mam problem z wyborem hotelu. Bylam juz w Egipcie, ale zawsze bylo jakies ale....... Szukam hotelu bardziej zblizonego do standardow euuropejskich, z urozmaiconym i dobrym jedzeniem. Z obsluga sympatyczna, mila, komunikatywna. Pokoje czyste, eleganckie, bez robactwa. Ogolem - czysto, elegancko, bezstresowo. Cos dla mnie i meza, 10 letniego syna i 20 letniej corki. Bede wdzieczna za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • noso2000 Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 14:00
      www.steigenbergeraldaubeach.com/
      • ragami Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 14:18
        Slyszalam o nim. Jest to juz wysoka polka, a co powiecie o Dana Beach, albatros beach lub palace? Ewentualnie proponowany hotel wcześniej ale 4 gwiazdki Club.
        • aurinko5 Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 16:02
          Dana beach, aquamarine, steinberger i albatros palace. Mnie najbardziej spodobał się ten ostatni. Jest bardziej kameralny.
          • gemalla Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 17:21
            albatros palace kameralny? serio?? uległam zachwytom nad tym hotelem i sie skusiłam ale nikomu go nie poleciam, plaza cóz masakra, obsluga widzi tylko rosjan,pokoje na parterze to gwarancja robactwa,baseny hmm ich wielkosc ginie gdy siedzi sie lezak przy lezaku a w wodzie tłumy.
            • alex_spike Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 18:28
              To chyba byłyśmy w dwóch różnych hotelach o tej samej nazwie..;-)
              W Albatros Palace byliśmy cztery razy i niczego z tego co opisałaś nie zauważyliśmy..
              Trzykrotnie mieliśmy pokój na parterze przy basenie dla dzieci i nigdy ale to przenigdy nie zauważyliśmy żadnego robactwa..;-) Obsługa nastawiona na Rosjan..? ;-) To dla mnie nowość bo podczas naszych pobytów Rosjan było jak na lekarstwo i właśnie między innymi za to ten hotel uwielbiam.. Z zauważaniem nas nigdy nie mieliśmy problemów, z obsługą też nie.. Pokoje czyściutkie.. Jedzenie bardzo dobre.. Może kameralnym bym go nie nazwała, ale cała infrastruktura jest tak rozmieszczona, że właściwie wszystko jest w zasięgu ręki i nie trzeba się nachodzić.. Co do plaży, tu masz trochę racji, aczkolwiek widziałam o wiele gorsze i ta zaspokaja nasze potrzeby.. Białego piaseczku w Egiptowie raczej nie uświadczysz, plaże są jakie są.. Aczkolwiek wolę poleżeć tam, niż nad naszym Bałtykiem, gdzie leży ręcznik koło ręcznika i nawet przejść się nie da.. i ta tona śmieci.. ale temu to już winni są ludzie, którym nie chce się podejść do kosza na śmieci i nie są nauczeni po sobie sprzątać.. Plaże bałtyckie są piękne ale w okresie kiedy nie ma turystów, a wtedy jest tam zimno..
              W każdym razie polecam Albatros Palace z czystym sumieniem.. Można ponarzekać trochę na animację, aczkolwiek w zeszłym roku były o niebo lepsze niż poprzednio..
              Dana Beach, mimo iż jest to starszy hotel tej samej sieci, to wciąż trzyma swoją klasę i jest jednym z najbardziej lubianych hoteli. Beach Albatros Resort, podobnie jak 2 pozostałe jest z sieci Pickalbatros i też nie jest najgorszy.. Infrastruktura bardzo bogata, jedzenie bardzo dobre, animacje super. Niestety nie wiem w jakim stanie są tam pokoje obecnie bo mieszkałam tam kilka lat temu.. Nam się trafił ten lepszy, ale widziałam tez te gorsze, nadające się do remontu właściwie. Ale myślę sobie, że przy tej całej infrastrukturze i rozrywce na pokoje można przymknąć oko.. Minusem jest plaża ale tylko ze względu na tłok, bo korzystają z niej goście 4 hoteli.. Beach Albatros sąsiaduje z Albatros Palace.
              To taka moja subiektywna po krótce ocena...;-)
        • aleksandrajx Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 16:08
          Byłam w Beach albatros, mogę z czystym sumieniem polecić hotel:) Położony bezpośrednio przy plaży, 2 duże zjeżdżalnie, kilka basenów, mini golf, siatkówka, bilard. Co do restauracji obiady i kolacje bardzo urozmaicone, śniadania tak jak wszędzie - prawie codziennie to samo. Na terenie hotelu jest również kafejka gdzie podają różnorodne rodzaje kawy i gorącej czekolady - były na prawdę przepyszne:) Przy plaży serwowane są lody. Na terenie całego hotelu lodówki z woda mineralna, którą można brać do woli.
    • cairo7 Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 18:12
      To co chcesz -znajdziesz w Makadi..patrz na tamte hotele...oczywiście skonsultuj bo jest kilka min.
      • alex_spike Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 18:33
        Krzyś..
        Makadi to koniec świata...;-) Dobre tylko dla tych, co tak jak Ty nie wychodza poza hotel za często...;-) Co ta 20 letnia dziewczyna będzie tam robić.. wykończy się z nudów..
        A tak, może pozna jakieś towarzystwo w swoim wieku i pójdą zdobywać nocną hurghadę...
        • doral2 Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 18:38
          bardzo dobrym hotelem jest sunrice royal makadi.
          ma tylko dwa mankamenty:
          1. daleko do miasta i sklepów
          2. brak rafy.

poza tym super.
          • ragami Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 19:30
            Dziekuje serdecznie za podpowiedzi, w Sunrisie Makadi byłam. Jest ok. ,ale za bardzo rozległy i za daleko wszedzie. Ponadto moja dziewczyna faktycznie by sie tam wynudzila. Był on dla nas dobry, ale jak byliśmy tylko z synem. Mam jeszcze wątpliwości, polecono mi w biurze Albatros Beach, bo niemieckiej sieci, zreszta Dana Beach to samo. To ta sama historia, tak myśle, cieżko sie zdecydowac. Macie jeszcze jakieś typy?
            • doral2 Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 19:40
              no to jeszcze sunrice mamlouk, bliżej hurghady, mniej rozległy, ale tak samo dobry.
              bez rafy.
              blisko do centrum handlowego, piechotką pięć minut.
              albo iberotel aqamarine. ale w tym nie byłam, znam tylko z opowieści znajomych, więc się nie wypowiadam.
            • alex_spike Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 19:43
              Pickalbatros to niemiecka sieć..? Pierwsze słyszę..
              Właścicielami są Egipcjanie.. choć faktem jest że Niemców tam jest sporo..
              Myślę, że jeden z hoteli tej sieci to będzie bardzo dobry wybór..
              Nie wiem jaka róznica cenowa jest pomiędzy Albatrosem Palace a Beach Albatrosem..
              Albatros Palace jest bardziej stylowy i właściwie nie ma tam na co narzekać, natomiast Beach jest bardziej rozrywkowy tak mi się wydaje..
              Hotele w centrum zdecydowanie odradzam.
              • orija Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 21:50
                Polecam Iberotel Aquamarine. Hotel super,serwis bdb z 10 basenów i dobre jedzonko.Mankament jeden dość poważny to brak morza (bardzo długa płycizna), do rafy z kilometr po płytkiej wodzie, ale niestety to uroki hurgadzkich plaż...
    • 5egiptomaniaczka Re: Bardo dobry hotel 18.04.12, 23:11
      citadel azur, kempinski hotel, iberotel - zobacz hotele na stronie nowego biura Sun Dreams - maja fajne ale z wyzszej polki
      pozdrawiam
      • ragami Re: Bardo dobry hotel 19.04.12, 12:10
        Jeszcze raz dzięki wielkie za podpowiedzi. Wybieramy Albatros Palace, mozna korzystać w nim z infrastruktury Beach Albatros. Mam nadzieje, ze będziemy zadowoleni. Pozdrawiam cieplutko.
        • egiptosek Re: Bardo dobry hotel 19.04.12, 12:33

• egiptosek Re: Bardo dobry hotel 19.04.12, 12:34

• kamire12 Re: Bardo dobry hotel 10.05.12, 14:16
              czy w tym Albatros Palace jest jakaś zjeżdżalnia?
        • alex_spike Re: Bardo dobry hotel 19.04.12, 14:26
          ragami napisała:

> Jeszcze raz dzięki wielkie za podpowiedzi. Wybieramy Albatros Palace, mozna kor
          > zystać w nim z infrastruktury Beach Albatros. Mam nadzieje, ze będziemy zadowol
          > eni. Pozdrawiam cieplutko.

Wprowadzono Cię w błąd.. Będąc gościem Albatros Palace nie możesz korzystać z infrastruktury Beach Albatros i na odwrót też nie.. Możesz jedynie przejść się po hotelu, popływać w basenach, skorzystać ze zjeżdżalni ale nie możesz np. zająć tam leżaka (ochrona przegania bo są to leżaki tylko i wyłącznie dla gości danego hotelu) czy też korzystać z barów i restauracji.
          Już któryś raz z kolei słyszę, że biura podróży wprowadzają ludzi w błąd..
          Nie martw się jednak... Albatros Palace wystarczy Ci w zupełności.. Jedynie córce polecam zajrzeć na animacje do Beach-a bo tam sie jednak trochę więcej dzieje i chyba więcej ludzi w młodym wieku...;-)
          • bernadeta1971 Re: Bardo dobry hotel 19.04.12, 15:04
            a co sadzicie o Rehana sharm beach? w sharm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka