Dodaj do ulubionych

kilka pytań o Jungle-Hurghada

11.05.12, 11:17
1.Jak wygląda sprawa dowozu gosci hotelowych na plażę? Jakieś ustalone godziny i przystanek? czy mozna sie zabrac z nadmuchanym juz materacem? ;)
Czy jest to jakiś wydzielony kawałek plaży dla gosci tego hotelu?Czy mozna cos przekąsic na plazy w wersji all czy za opłatą?Czy jest to plaża z odpływami,potrzebne są buty?

2.Jak wygląda kwestia miniklubu czy animacji dla dzieci? jest cos po polsku? organizuje je hotel czy mają tylko wybrane biura?
bedę wdzięczna za wszelkie konkretne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • imizing Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 11:19
      kiedy się wybierasz ?
      • patatajowa Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 11:55
        w drugiej połowie lipca
    • empirical Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:10
      Podlacze sie pod topik w sprawie Jungle - juz pytalam, ale nikt mi nie pomogl :-(

Jakiego wzrostu/ w jakim wieku musza byc dzieci, by korzystac ze wszystkich zjezdzalni?
      Czy sa jakies zjedzalnie na podwojne "tuby" do zjezdzania dla dwoch osob lub dorosly+dziecko?
      • kxjp Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:21
        na duże zjeżdżalnie wpuszczają dzieci ok.11 - 12lat. Na niektóre wpuszczą mniejsze razem z np tatą. Jest w tym sporo racji, bo te największe są naprawdę niebezpieczne dla maluszków, ale w aquaparku jest cały zespół zjeżdżalni dla najmłodszych dzieci, tak, że zupełnie wystarczy tych atrakcji. Maluchy mając swoje, a jest to praktycznie w jednym miejscu, wcale nie patrzą na te wielkie i ekstremalne dla nich. Nie ma czego się obawiać byłem tam dwa razy, syn miał 12 i potem 13lat, a córeczka za pierwszy razem 10miesięcy, za drugim niecałe dwa lata. Oboje byli zachwyceni. My dorośli również.
        • empirical Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 13:40
          Dziekuje za odpowiedz! :-)
        • kkmol Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 12.05.12, 09:26
          ja mam jeszcze pytanie czy w pokoju jest czajnik i suszarka do włosów. Nie wiem czy brać ze sobą. Dzięki za info. Pozdrawiam, Kasia
          • kxjp Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 12.05.12, 12:38

kkmol napisała:

> ja mam jeszcze pytanie czy w pokoju jest czajnik i suszarka do włosów. Nie wiem
            > czy brać ze sobą. Dzięki za info. Pozdrawiam, Kasia

W łazience jest suszarka do włosów, jakieś mydełka, środek na komary, ręczniki zmieniane codziennie...., nie ma czajnika, ani żelazka
    • kxjp Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:13
      patatajowa napisała:

> 1.Jak wygląda sprawa dowozu gosci hotelowych na plażę? Jakieś ustalone godziny
      > i przystanek? czy mozna sie zabrac z nadmuchanym juz materacem? ;)
      > Czy jest to jakiś wydzielony kawałek plaży dla gosci tego hotelu?Czy mozna cos
      > przekąsic na plazy w wersji all czy za opłatą?Czy jest to plaża z odpływami,po
      > trzebne są buty?
      >
      > 2.Jak wygląda kwestia miniklubu czy animacji dla dzieci? jest cos po polsku? or
      > ganizuje je hotel czy mają tylko wybrane biura?
      > bedę wdzięczna za wszelkie konkretne odpowiedzi.

1. Busik kursuje z Jungle od rana, chyba od 10.00, do 17.00,co kilkanaście minut. Z nadmuchanym materacem chyba nie bardzo, zawsze jest sporo chętnych. Pieszo dojdziesz tam w 15minut. Jest to oczywiście wydzielony kawałek plaży, zamknięty dla innych. Bar na plaży, a w nim napoje, pizza itp - spokojnie można zjeść obiad barowy - za darmo. Patrzą czy masz opaskę z Jungle. Na plażę warto zabrać buty do wody, jak chcesz posnurkować to nawet koniecznie. Jest tam parę skałek i trochę rybek też się kręci, więc maska i rurka się przyda.

2. Animacje dla dzieci są codziennie wieczorem DLA CAŁEGO HOTELU. Dzieci bawią się wspólnie. Animatorzy znają kilka słów po polsku, reszta to raczej język angielski, ale maluchom to nie przeszkadza, rozumieją się dobrze, zwłaszcza te najmniejsze.
    • ewa10-net Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:20
      Dowóz na plażę przy wejściu do hotelu, auto jeździ często. Plaza wydzielona dla gości alf leila i jungle razem, zawsze znajdzie się miejsce. Bar na plaży - napoje i jedzenie - nie trzeba wracać na obiad do hotelu.Materace , kółka do kąpieli można zabrać do samochodu. Co do animacji w Jungle nie wiem- byłam w Alf Leila w Jungle korzystałam z aqua parku- na plażę goscie z obu hoteli jadą razem- podjeżdżają pod jeden i drugi hotel.
      • kxjp Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:25
        nadmuchane koło do busa wejdzie, materac jak jest mało ludzi, ale rano przy Jugle jest zawsze sporo osób. Po co robić tłok z nadmuchanym materacem.
        • patatajowa Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:32
          kxjp napisał:

> nadmuchane koło do busa wejdzie, materac jak jest mało ludzi, ale rano przy Jugle jest zawsze sporo osób. Po co robić tłok z nadmuchanym materacem.
          no racja ;)
          jednak z racji tej ze nie jest to hotel bezposrednio przy plaży ja nadal mam dylemat czy nie zmienic rezerwacji . majac na uwwadze ubiegłoroczne wakacje wiem ze jedno z dzieci bedzie chciało na plaze a drugie na baseny ;)
          i jak juz sie człowiek wybiera na ta plaze to cała wyprawa chyba? ;)
          zabrac recznik, kólko,maske,wiaderko-troche tego jest a nie jest to dwa kroki przez ogród hotelowy do plazy.....
          wiem, marudze ale wolałabym plaze blisko i tyle zjezdzalni co w jungle.chodzi mi po głowie iberotel aquamarine na ewentualna zamiane ale im dłuzej mysle tym mniej jestem pewna ... ;)
          • kxjp Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:42
            Jungle jest rewelacyjny, właściwie trudno o miejsce w nim
            • ewa10-net Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:52
              Całkiem dobrym rozwiązaniem jest pobyt w Alf Leila wa Leila i wstęp do Jungle. Alf Leila bardzo fajny hotel, wg mnie jedzenie lepsze i bardzo miła atmosfera.Byłam w tej opcji i zastanawiam się czy nie powtórzyć.
              • patatajowa Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 13:22
                takiej zamiany nie rozważam wogóle. tzn.hotel ładny i opinie bdb ale rowniez nie przy plazy, poza tym i tak nie ma go w ofercie tego bp.
                pozostaje chyba jechac i na miejscu obejrzec hotele na nastepny wyjazd ;)
                • a1563340 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 13.05.12, 10:58
                  Royal Albatros Moderna w Sharm tez sieci Pickalbatros jak Jungle, przy plaży, są animacje.Aquapark dla maluchów a z tyłu hotelu nowy dla dorosłych
          • ewa10-net Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 12:59
            Na pewno nie będzie takiego dylematu - będą chcieli zostać na basenie. Na plaży byliśmy może 3 razy podczas pobytu. Ale rozważ też jakies hotele przy plaży- nie tylko Jungle. Te duże zjeżdżalnie to powiem ci, że nieraz dorosły się boi na nich zjeżdżać.
            • imizing Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 11.05.12, 14:48
              My wybraliśmy Jungle właśnie z powodu zjeżdżalni - a plaża jestem przyzwyczajona z innych hoteli że albo jeżdzi busik albo kilka pięter windą , zawsze można połowę dnia na plaży połowę na zjeżdzalni - zresztą moje dziecko napewno wybierze basen !
          • a1563340 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 13.05.12, 10:56
            Byłam w hotelach nie przy plaży oraz blisko plaży.Mając male dziecko i aquapark , wiesz mi, ale rzadko się chodzi na plazę, więc przestałam zwracać uwagę na bliskość plaży tylko jaki aquapark posiada hotel
            • patatajowa Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 14.05.12, 07:52
              wierz mi że mając dwoje dzieci w tym jedno juz starsze to moze być problem ;)
              cóż, pewnie będziemy negocjować jak zwykle.
              • patatajowa Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 22.06.12, 11:25
                to jeszcze kilka pytań gdyby ktoś byl tak uprzejmy:)
                -czy jest internet bezprzewodowy-na terenie hotelu, w lobby? płatny-ile ?
                -czy na terenie hotelu jest bankomat? jesli nie to gdzie najbliżej?
                -czy te takie fajne łóżka z kotarami przy basenach są jakoś dodatkowo platne? ;) czy kto pierwszy....;)
                • yo_witka Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 22.06.12, 13:48
                  Będę uprzejma:)
                  1/ Internet niestety nie wiem nie korzystałam w ogóle
                  2/ bankomat jest w lobby przy recepcji - kolejny też niedaleko w centrum handlowym Senzo Mall za hotelem Alf Leila
                  3/ Wszystkie leżaki na terenie hotelu i na plaży (również łóżka bo te też są na plaży) są bezpłatne, materace są na leżakach, kto pierwszy przyjdzie ten zajmuje.
                  I tu uwaga do wszystkich lubujących się w "rezerwacji" leżaków, ta zasada na terenie hotelu na szczęście nie obowiązuje - jesli jest łóżko lub leżaki na których leżą ręczniki ale nikogo nie ma na nich trzeba to zgłosić do pana "basenowego" i on te ręczniki sprząta - mozna również samodzielnie je sobie "uprzątnąć" i zająć leżak lub łóżko.
    • chwilka9 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 12.05.12, 13:41
      bylismy na weekend majowy. Plaża tak nam się nie podobała że bylismy tam tylko raz. Dzieci zdecydowanie wolały basen. Nie wyobrażam sobie przewozić materaca w busie. Zawsze było sporo chętnych mimo częstych kursów.
      • zuzia125 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 12.05.12, 20:35
        busik jeżdzi co pół godziny, jedzenie na plaży jest bezpłatne ( jest tam na plaży bar z jedzenie hotelowym i napojami) a w pokojach nie ma czajnika ale jest suszarka :)
    • kkmol Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 26.06.12, 10:41
      1. bus jeździ od 8 rano do 17. Przystanek przy budynku recepcji (daszek i ławeczki). Plaża wydzielona, leżaków dużo obojętnie o której godzinie przyjechałam zawsze było coś wolnego. Buty lepiej jest mieć - jest sporo kamyków. Bar na plaży z napojami i przekąskami w ramach all.
      2. mini club jest na terenie aqua parku. Animatorzy zabierają dzieci z pod budki animacyjnej. Zajęcia od 10 do 12 i od 15 do 17. Trzeba dziecko wpisać na listę. Wieczorem mini disco. W maju była polska animatorka.
    • anita_szostak1 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 29.06.12, 15:25
      Moje dzieci nie chciały na plażę. Zajechaliśmy i następnym kursem wróciliśmy do aqua parku :)
      • alawal Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 30.06.12, 15:37
        Proszę o podanie, w której części hotelu (pokoje z jakimi numerami), są pięcioosobowe? Bardzo serdecznie dziękuję!
        • patatajowa Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 10.08.12, 09:29
          byłam, udało sie wrocić bez problemu :)
          fajnie, dzieciaki zachwycone i plaza i basenami.
          mniej zachwycone jedzeniem ale niestety ten typ tak ma ;)
          ktos chce cos jeszcze wiedziec-mozna pytac :)
          • kasica232 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 10.08.12, 09:37
            jaki koszt korzystania z parku wodnego dla osob z zewnatrz?:) wychodzilas na miasto czy siedzialas w hotelu?
            • sandra00 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 10.08.12, 10:00
              co do kosztu to nie znam ,bo mieszkaliśmy w Jungle , na miasto wychodziliśmy i w dzień i nawet wracaliśmy z dyskoteki na piechotkę w nocy , do miasta prowadzi prosta uliczka może z 10 minut spacerkiem , jeździ też pociąg raz na pół godziny chyba od 14-23 ze skrzyżowania koło Alf Leyla , jedzie najpierw do Senzo a potem do miasta to taka atrakcja dla dzieciaków.
            • patatajowa Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 10.08.12, 12:50
              jak i koszt nie wiem.
              na "miescie" bylismy raz w senzo mall ;)
              • mag.li ja tez mam pytanko 10.08.12, 16:40
                My też jedziemy do jungle :) 14.09, mam pytanie-czy to prawda,że są jakieś baseny niedostępne dla gości z zewnątrz? Że można poprosić o domek w tej części by mieć spokój ;), a do aquaparku dochodzić jak jest ochota. Czy nadal są polscy animatorzy dla dzieci?
                I jak z jedzeniem dla dzieciaków, w opisie TUI jest napisane,że jest specjalna dziecięca restauracja?
                • kkmol Re: ja tez mam pytanko 10.08.12, 19:54
                  Dla gości z zewnątrz dostępny jest tylko aqua park, pozostałych kilkanaście basenów jest niedostępnych. Wokół aqua parku jest basen rzeka i co jakiś czas mostek aby wejść do aqua parku. Na każdym mostku jest ktoś z obsługi kto pilnuje opasek.
                  Prosić można o domki w strefie, która Ciebie interesuje. Ja przy meldunku dostałam mapkę i recepcjonista proponował mi 2 różne pokoje w różnych częściach hotelu. Nic nie dawałam do paszportu. Zaproponował mi również, że jeżeli mi się nie spodoba to mam przyjść rano i mi wymienią na inny (jak się zwolnią). Nie poszłam bo uważałam że mam bardzo fajny. Przy basenie wokół którego było tylko kilkanaście domków, do małego aqua parku dla dzieci minutka drogi, na stołówkę skrótem 2 minuty, do recepcji wzdłuż drogi dla dostawców (nie wzdłuż basenów) - chwilka więc wszędzie (poza dużym aqua parkiem) blisko, choć jak szłam tam w nocy wzdłuż basenów to myślałam, że dalej się już nie da :-)
                  Dziecięcej restauracji jako takiej nie ma - ale jest kid's corner w restauracji azjatyckiej. Jest tam jedzenie typu fast food. My woleliśmy iść do zwykłej restauracji i było w czym wybierać. We włoskiej jest pizza, w każdej restauracji robią makaron jaki chcesz (a dzieci to lubią). Mają pyszne ryby,a wieczorem różne dania z grilla. Życzę udanego urlopu. Sama chętnie bym tam wróciła.
                  • ana-76 Re: ja tez mam pytanko 10.08.12, 22:21
                    a jaki numer pokoju mieliście?
                    • kkmol Re: ja tez mam pytanko 10.08.12, 23:13
                      mieliśmy 2 pokoje 5060 i 5061 i był to budynek parterowy. (w jednym z pokoi były 2 łóżka pojedyncze a w drugim pokoju jedno podwójne plus oczywiście po 2 dostawki).
                      Nam osobiście te pokoje się podobały.
                      Tu masz mapę satelitarną hotelu. www.oceniacz.pl/hotel/5057/pickalbatros-jungle-aqua-park/mapa
                      Jak zrobisz zbliżenie to po lewej stronie zobaczysz mały aqua park a powyżej niego 2 baseny - nasz domek był przy basenie po prawej stronie. Schodząc w dół mieliśmy basen dla dzieci, idąc w prawo skrótem (niestety po schodach bez zjazdu dla wózka) przy tym okrągłym budynku (asian restaurant) byliśmy już w restauracjach. Na mapie widać też drogę wewnętrzną, którą chodziliśmy do przystanku autobusowego przy recepcji. Niedaleko pokoju był też amfiteatr (gdzie odbywało się mini disco a później animacje dla dorosłych) oraz minigolf. Fakt daleko mieliśmy do placu zabaw (ale w ciągu dnia nie korzystaliśmy) a wieczorem brakowało czasu :-) no i spory kawałek do aqua parku.
                      PS. my jak się meldowaliśmy to z nami przyjechała grupa młodych ludzi. Nam od razu proponowali pokój w spokojniejszej części przy małym aqua parku a im od razu pokoje przy dużym aqua parku.
                      Jeżeli masz jakieś pytania to pytaj.
                      • ana-76 Re: ja tez mam pytanko 10.08.12, 23:20
                        gdzieś wcześniej czytałam że najfajniejsze pokoje są od 2 do 3 tys bo blisko restauracji
                        • kkmol Re: ja tez mam pytanko 13.08.12, 12:03
                          My nic w paszport nie dawaliśmy. Ponieważ mieliśmy wykupione 2 pokoje to na recepcji sami szukali aby były obok siebie. - Ja nawet nie zdążyłam o to poprosić. Zaproponowali nam pokoje zaczynające się od 3 i od 5 i pokazał na mapce. Mogłam sama wybrać - sami też doradzali, które wg nich są lepsze. Następnego dnia miały zwolnić się inne pokoje obok siebie i gdyby nasze nam się nie podobały to obiecali nam zamienić na inne. Tu ktoś zamieścił swój skan mapki (choć mapka trochę już nie aktualna - hotel się rozbudował). fotoforum.gazeta.pl/photo/3/dc/rb/kzxh/Ek8mXcHsAPghLMa59X.jpg Jeżeli chodzi o bliskość restauracji to 2 mają blisko, 3 leżą za 2 więc trzeba trochę się przespacerować. Zresztą zobacz na mapce i wybierz strefę, która Tobie pasuje. Jeżeli chodzi o mój pokój to patrząc na tą mapkę był to pokój przy najbliższym basenie w górę od 12. Przejście do restauracji mieliśmy między 11 a 12. I jeszcze jedno jest też nowa strefa pokoi zaczynających się na 51 - na mapce ich nie ma - są to pokoje jeszcze wyżej niż te baseny na samej górze. Te pokoje są przy boisku i mini golfie po drugiej stronie wewnętrznej ulicy.Mam nadzieję że nie zamieszałam. Jak coś to pisz na GG 500697.
                          • ana-76 Re: ja tez mam pytanko 13.08.12, 12:50
                            Dzięki :) Piszesz ze pokoje w których mieszkaliści eto budynek parterowy, czyli nie mieszkaliście w domkach?. Może masz jakieś fotki widoku ogólnego, bo widzę że to dość spokojna okolica powinna być?
                            • sandra00 Re: ja tez mam pytanko 13.08.12, 14:32
                              My mieszkaliśmy właśnie w tych opisanych przez poprzedniczkę 51.. obok boiska i mini golfu - przy barze Elephant na mapie są ale nikt nie zwraca uwagi na to bo praktycznie są już położone jakby w hotelu Alf Laila !
                            • kkmol Re: ja tez mam pytanko 13.08.12, 18:37
                              Nie ma pojedynczych domków, są domki szeregowe parterowe (po 4 domki), bądź budynki - domki 2 poziomowe (8 pokoi). Podaj mi maila to wyślę Ci przykładowe zdjęcia. W naszym pokoju podobało mi się najbardziej to że z balkonu widok miałam bezpośrednio na spokojny basen. Mogłam zostawić balkon otwarty (nie brać karty od drzwi) i leżeć na leżaku przy basenie. PS. Nie wszystkie pokoje mają bezpośrednie wyjście na baseny. Część z nich jest usytuowana bokiem lub przy skarpie. Zresztą jak nie spodoba Ci się pokój to spokojnie możesz go zmienić. I jeszcze jedno nie zauważyłam aby kwaterowali Polaków w gorszej części. Przy naszym basenie było sporo Anglików, Niemców.
                              • sandra00 Re: ja tez mam pytanko 14.08.12, 07:17
                                Co do spokojnego basenu to przez 14 dni pobytu , zwróciliśmy uwagę że już 6 rano leżaki zajęte i kto je sobie zajmował ..... wczasowicze z Alf Leila , ponieważ tam basenów jak na lekarstwo a przy każdym tłok .
                                • kkmol Re: ja tez mam pytanko 14.08.12, 10:38
                                  Przy naszym basenie nie było gości z innego hotelu. Leżaki mieliśmy bez problemu- obojętnie czy rano czy popołudniu. Tak samo bez problemu były leżaki przy głównym basenie. Jedynie problem z leżakami był przy aqua parku (małym i dużym). Choć ja byłam przełom maja i czerwca więc przed sezonem. A jeżeli chodzi o domki z numerami 51 to one są tak położone, że sama nie wiedziałam na początku do którego hotelu należą czy do naszego czy do Alf Leila.
                                  • sandra00 Re: ja tez mam pytanko 14.08.12, 11:46
                                    Skoro byłaś to wiesz o który mi chodzi - my mieliśmy dokładnie widok na bar Elephant i basen i właśnie tam zajmowali leżaki CI z Alf leili ale np.przy głównych basenach i w aqua parku było pełno pustych leżaków , jedynie przy małym aquaparku ludzie zajmowali wcześniej.
                                    • ana-76 Re: ja tez mam pytanko 14.08.12, 15:15
                                      bar Elefant, na załączonym planie nie ma takiego przybytku ;) możesz nakreślić bliżej w którym to miejscu?
                                      • kkmol Re: ja tez mam pytanko 14.08.12, 15:43
                                        Jak patrzysz na mapę to na samej górze biegnie droga wewnętrzna. Za tą drogą w lewej górnej części są jeszcze 2 budynki i 2 baseny (no i boisko, mini golf). Nad basenem, tym najdalej położonym jest dopiero bar Elefant. W sumie ma się wrażenie że jest się już na terenie drugiego hotelu.
                                        • patatajowa Re: ja tez mam pytanko 14.08.12, 16:53
                                          to ta czesc hotelu gdzie "diabel mówi dobranoc" a do aquaparku
                                          w jungle trzeba brac taksowke ;)
                                          oczywiscie zartuje ale teren jest bardzo rozległy i troche sie trzeba nachodzić w ciągu dnia jesli ma sie pokój na obrzeżach.
                              • ana-76 Re: ja tez mam pytanko 14.08.12, 21:52
                                ana-76@gazeta.pl :) dzięki za odpowiedzi :)
                      • ana-76 Re: ja tez mam pytanko 10.08.12, 23:31
                        a w którym miejscu jest plac zabaw?
          • ana-76 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 10.08.12, 18:21
            my jedziemy 25 na dwa tygodnie, proszę napisz jaki pokój mieliście? jaki numer? czy był ok i czy dawaliście coś w paszporcie?
            • sandra00 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 13.08.12, 07:34
              Plac zabaw jest na przeciwko restauracji po drugiej stronie basenów !
              • mag.li Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 15.08.12, 09:43
                Ja znów mam trochę pytań, będę wdzięczna jak ktoś odpowie:)
                1.dzięki za mapkę -będziemy prosić o pokój w pobliżu aquaparku dla dzieci, bo pewnie tam będziemy najczęściej- dobrze zrozumiałam,że ten mały aqua jest tylko dla gości hotelowych?
                2.Czy w miniklubie dla dzieci nadal są polscy animatorzy?
                3.Czy w restauracjach sa wysokie krzesełka dla małych dzieci?
                4.Czy woda mineralna butelkowana jest dostępna gdzieś oprócz tej w minibarku?
                5. Czy lekarz na miejscu jest bezpłatny-jedziemy z TUI?
                • ana-76 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 15.08.12, 16:56
                  a ja dalej nie ogarniam gdzie jest aquapark dziecięcy...
                  • kkmol Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 15.08.12, 21:26
                    Ta mapka jest trochę stara więc nie wszystko dobrze na niej widać. Na tej mapie pod numerem 15 jest SPA. W lewo od SPA jest basen i tam jest mini aqua park. Jak zrobisz zbliżenie mapy satelitarnej terenu na pewno zauważysz zjeżdżalnie w basenie.
                    • zuzia125 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 15.08.12, 21:41
                      1) Polscy animatorzy byli w czerwcu na pewno ( Natalia i Kuba )
                      2) krzesełka są w każdej restauracji ( Egipcjanie uwielbiają małe dzieci )
                      3)woda w butelkach jest dostępna bez ograniczeń w każdej restauracji
                      4) ja jechałam z OASIS i mieliśmy lekarza ale w mieście za 20 dol( jak coś się dzieje dzwonisz do rezydenta i on w ciągu 10 min przysyła samochód i cię dowożą do lekarza ) a na miejscu jest za ..chyb 80 dol. My musieliśmy korzystać :)

W Jungli byliśmy drugi raz i chętnie bym tam je4szcze raz pojechała ;)
                      Udanych wakacji :)
                      • sandra00 Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 16.08.12, 09:05
                        Animatorzy są nadal i Natalia i Kuba , woda jest w butelkach i w pokoju i w każdym barze , mapki niestety są stare , aquapark dla dzieci jest przy dużym aquaparku i przy Spa , w Alf Leyila też jest taki mały . Z pokoi 5... tych koło boiska naprawdę nie jest daleko , wystarczy pójść schodami pomiędzy restaurają z Makaronami ( nowa ) i lodziarnią , przejść przez ulicę i już , fakt pierwsze dwa dni to kosmos i potrzebny byłby przewodnik ale potem już " jest wszędzie blisko " , polecam spacer dookoła hotelu wtedy dopiero widzi się ten ogromny teren.
                • kkmol Re: kilka pytań o Jungle-Hurghada 15.08.12, 21:38
                  1. tylko na terenie dużego aqua parku mogą być goście spoza hotelu. Na pozostały teren nie są wpuszczani (no może jedynie z Alf...mogą swobodnie chodzić).
                  2. byłam w maju i była polska animatorka, więc sądzę że i w sierpniu ktoś będzie - w końcu jest to sezon
                  3. krzesełka są i to nawet sporo - hotel typowo nastawiony na dzieci.
                  4. woda jest wszędzie :-) np. w restauracjach stoi duża lodówka wypełniona tylko wodą, w każdym barze też jest dostępna i w ilości jakiej chcesz. Zresztą można prosić Pana sprzątającego o zostawienie większej ilości.
                  5. Klinika jest na terenie hotelu, a czy lekarz za darmo to nie wiem - nie korzystałam. Rezydentka mówiła nam, że w tym hotelu zemsta zdarza się sporadycznie - bo hotel jest bardzo nastawiony na dzieci i dba o czystość, świeżość żywności. Z naszej grupy akurat nikt nie zachorował. Od pierwszego dnia jedliśmy wszystko łącznie z lodami.
                  • mag.li Jeszcze pytanka 18.08.12, 13:52
                    Dziękuję za powyższe odpowiedzi :)
                    Znów urodziło się kilka pytań-
                    1. Czy przy meldunku dostaniemy jakąś mapkę by wiedzieć gdzie restauracje itd czy trzeba samemu robić rozeznanie?
                    2. Gdzieś wyczytałam,że śniadania są takie same w każdej restauracji, tylko obiady i kolacje są różne-czy to prawda?
                    3. Czy skoro goście alfy mogą chodzić po jungle to i my możemy iść do alf leila wa leila?
                    • kkmol Re: Jeszcze pytanka 18.08.12, 22:22
                      1. tak dostaliśmy mapki
                      2. tak wszędzie to samo na śniadanie. najdłużej posiłki są wydawane w śródziemnomorskiej.
                      3. ja chodziłam po alf leila - nikt nie robił problemu, wieczorem raz przez chwilę oglądałam pokaz światło dźwięk , a w ciągu dnia za drobną opłatą córka jeździła tam na wielbłądzie.
                      • sandra00 Re: Jeszcze pytanka 20.08.12, 07:42
                        Mapkę dostaniesz przy zameldowaniu - śniadania są takie same , tylko chyba w śródziemnomorskiej są najdłużej - możesz chodzić po Alf Leyila ( dojdziesz pewnie do wniosku że dobrze że nie jest to miejsce Twojego wypoczynku ) na cały nasz pobyt tylko raz ochrona miała jakiś problem ponieważ wracając póżno z miasta przez Alf jest bliżej a tam było " światło i dżwięk " na które trzeba mieć bilety , ale powiedzieliśmy że nie będziemy się wracać do wyjścia nawet jak oni mają jakiś problem !
                        • ana-76 Re: Jeszcze pytanka 20.08.12, 10:14
                          a to światło i dźwięk to coś ciekawego? byłam kiedyś na takim spektaklu dwa razy jeden rewelacja drugi totalna kicha...
                          • sandra00 Re: Jeszcze pytanka 20.08.12, 12:34
                            nie wiem nie byłam widziałam z balkonu , mnóstwo światel , fontanny to bardzo duża scena i mnóstwo miejsc dla publiczność przyjeżdżają tam z daleka żeby to zobaczyć , ludzie sobie chwalili , ja ogólnie nie lubię animacji !
                            • patatajowa Re: Jeszcze pytanka 20.08.12, 13:38
                              na plazy chodzi gosc i namawia kazdego na to przedstawienie.
                              osobiscie polecam z fakultatywnych łodz podwodną-moje dzieciaki były zachwycone.
                              • ana-76 Re: Jeszcze pytanka 20.08.12, 22:30
                                łódź podwodną, czy statek ze szklanym dnem? i ile płaciliście/
                                • patatajowa Re: Jeszcze pytanka 20.08.12, 22:36
                                  lodź podwodną-całkowite zanurzenie ;). co do ceny to nie pamietam juz musiałabym poszukac w papierach.kupowana u rezydenta w hotelu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka