Gość: ula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 10:21 Ktoś może wie jak sie z nimi zkontaktować? A może ktoś był na wycieczce z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ula Re: Orbit Tours. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 10:22 tzn. skontaktować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sofia_g Re: Orbit Tours. IP: 62.135.110.* 22.06.04, 11:28 to jest strona Orbit tours www.orbittours.sig.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Orbit Tours. IP: 193.59.91.* 24.06.04, 15:15 byłam w Kairze i Luksorze w zeszłym tygodniu. Bardzo polecam. Wszystko było tak jak w programie wycieczki, żadnych dopłat, Polscy przewodnicy. Ceny około 3 razy mniejsze niż u rezydentki Eximu, a program taki sam. Mają biuro na przeciwko hotelu Sultan Beach, pracuje tam Polka Diana. Otwarte od 1 po południu do 22 Odpowiedz Link Zgłoś
maugozia Re: Orbit Tours. 31.08.04, 18:46 No nie wiem, czy to wszystko tak kolorowo wyglada. Tydzien temu bylam wraz z moim chlopakiem w Kairze na dwa dni z biura Orbit Tours. O ile pierwszy dzien wypadl super, to drugiego dnia dziala sie jedna katastrofa za druga. Przewodniczka Zosia zniknela, dolaczano nas do innej grupy z innym przewodnikiem, po kairze tluklismy sie zdezelowanym, smierdzacym, i lepiacym od brudu busikiem bez sladu klimatyzacji, nalezalo doplacac do atrakcji i wyzywienia, klamliwy kierowca doprowadzil do zgubienia jednego z turystow. Nasze bagaze, ktore byly w busiku w czasie gdy my zwiedzalismy stary kair czy bazar - zostaly splądrowane i OKRADZIONE !!! na szczescie nam skradziono tylko, lub az - dwie pary eleganckich okularow oraz nasze perfumy, nie byle jakie, bo po kilkaset zl kazde. Szkoda tylko, ze nikt od razu nie zauwazyl ubytkow.. a dopiero dnia nastepnego.. Na koniec dnia okazalo sie ze z autokarami na droge powrotna trzeba bylo niezle zakombinowac - upychali nas po 2-3 osoby w autokarach z obcokrajowcami, ktorzy akurat tez wracali do Hurghady. Nie musze chyba uswiadamiac Panstwu, ile zdrowia i nerwow kosztowala nasza wycieczke ta trefna podroz.... Wbrew pozorom jednak nie odradzam ORBIT Tours, Kair na jeden dzien - owszem, ale na dwa dni - niech Was reka boska od tego broni. Pozdrawiam i po ewentualne szczegoly zapraszam na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa25 Re: Orbit Tours. IP: *.csk.pl 01.09.04, 18:21 Orbit tylko scieme wciska. zapraszamy ble ble ble... i Nas tez zapraszali... niejaki Rafałek... a pozniej jego przyjaciel z biura WIELKI Mustafa nas wywalil??? To nie bylo mile, ale i bez nich zwiedzilismy wszystko co chcielismy i za nizsza cene w dodatku. A WIELKA DIANE niech nie wmawia ludziom ze ORBIT jezdzi mercami z klima podczas gdy one owszem sa z klima, ale NIEDZIALAJACA!!! P.S. wspolczuje przyszlym klientom, ktorzy trafia na taki autobus wrak np na wycieczce do Luksoru. Niech sie ciesza wszyscy Ci ktorym sie udalo z Orbitem dobrze spedzic wycieczki fakultatywne. My natomiast tak jak obiecalismy wychodzac z biura, dolozymy wszelkich staran zeby Orbit nie wrobil wiecej innych zadnych, mlodych turystow, forumowiczow tak jak wrobil i wykopal nas. Nie spodobalo sie im to ze przyszlismy z reklamacja niedzialajacej klimy w autokarze, w ktorym jechalismy do Luksoru, a przy okazji wystraszlismy potencjalnych nowych klientow....wiec niech teraz pamietaja zasade dobrego marketingowca: 1 zadowolony klient to 10 kolejnych klientow a 1 niezadowolony klient to brak 100 potencjalnych klientow. Forumowicze(HURGHADA; 12.08-26.08) Ewa,Karolina,Asia,Monika,Ania,Asia Marcin,Piotr,Łukasz,Marcin,Tomek,Michał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bialas Re: Orbit Tours. IP: *.csk.pl 03.09.04, 22:18 jestescie przewrazliwieni !!!!!!!!!!!!! na kazdej wycieczce zawsze cos Wam bedzie nie pasowalo. Ja bylem z moimii znajomymi (w sumie 10osob) na wycieczkach z Orbit Tour: Luksor, kair 2 dni, giftun, 2x quady, w tym jedne quady tylko na 4 motory, pojechal;ismy w gory i bylo zajeb...... przyznaje racje ze Kair nawet kosztem zmeczenia wybralbym 1 dzien, ale coz raz sie zyje !!! nawet jak wykup[icie gdzies indziej tez moze byc lipa, wiec nie najezdzajcie na Orbit !!! Zosia jest super przewodniczka i polecam ja wszystkim. Wyluzujcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa25 Re: Orbit Tours. IP: 212.33.76.* 07.09.04, 11:18 Kazdy ocenia wg wlasnego uznania, nas potraktowali okropni i mamy prawo do wyrazenia opinii, gratuluje ze u Was wszystko bylo ok, naszym celem bylo jedynie wskazanie ze nie zawsze wszystko uklada sie ok i jest tak pieknie, a na quadach u nas tez bylo superasno :) ale juz nie z Orbitem heheh Pozdrawiam P.S. Chyba jestesmy ziomalami, bo mamy tezgo samego dostawce netu :) csk.pl :) Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orbit-Rafalek Re: Orbit Tours. IP: 213.212.202.* 07.09.04, 15:51 hahah... po pwierwsze Ewa 25 masz pozdrowienia od wielkiego moustafy. Czytajac wasze posty niezle sie ubawilismy. Oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnych pogladaow, jednak najbardziej zdziwilo mnie to ze tak narzekaliscie na autokar, w momencie gdy po was przyszli klijeci z tego samego autokaru (Geo Tours) kupic nastepna wycieczke, wg. nich wszystko bylo okej. Po prostu jestescie typem ludzi ktorzy lubia ponarzekac (od poczatku mieliscie jakis problem). Dalem wam mozliwosc zaplacenia w autokarze po uprzednim sprawdzeniu czy wszystko dziala, czy wszystko jest okej. Sprawdziliscie, zaplaciliscie wiec wnioskuje ze bylo spoko. dzien pozniej przychodzicie robic trzode ze klima nie dziala, ciekaw jestem jak bylo w 2 autokarze z inego biura klima dzialala ? wszystko bylo spoko ? mysle ze tak, ale chce was poinformowac o jednej rzeczy, biuro do ktorego pozniej poszliscie jest czescia Orbit Tours (dzien pozniej moustafa wielki dostal telefon, ze ma zarezerwowac miejsca dla grupy osob z Waves, Sea Gull i bodajze Aqua Park), wiec mimo wszystko jechaliscie z nami... Pozdrawam naszych ulubionych klijetow,ja "Rafalek", ktory mimo calej waszej trzody jaka zrobiliscie, dolozyl wszelkich staran zeby jedna z was odzyskala pozostawiona w autokarze w worku ze smiaciami (resztki zarcia, skorki od banana...gratulacje) prace magisterska. O tym juz chyba zapomnieliscie. Badz co badz teraz zaluje ze szukalem dla ciebie tych papierow, napewno drugi raz tego nie zrobie. PS: PO CO ZABRALAS BIKINI DO LUXORU ? prosze odpowiedz nam na to pytanie bo cale biuro sie zastanawia i nawet juz postawilismy zaklady (mam nadzieje ze po to zeby kapac sie w nilu bo jak nie to przegram kupe kasy). Mimo wszystko pozdrawiam. WIELKI RAFALEK. hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafalek Re: Orbit Tours. IP: 213.212.202.* 07.09.04, 15:54 a co do spraw formalnych mozna nas odwiedzic na przeciwko hotelu SULTAN BEACH (od sakali w kierunku na luxor). mozna zadzwonic wyslac esa na nr +20102885760 mozna wejsc na strone www.orbittours.sig.pl (polska wersja troche padaczy ale postaram sie to naprawic szybko). najlepiej jednak wpasc do biura. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek_1 Re: Orbit Tours. 07.09.04, 16:38 Skoro ktoś od Was pojawia się na tym forum, to postanowiłam tą drogą podziękować Wam za udane w 100% wycieczki. Za brak wpadek, za wspaniałą atmosferę. I wiem, że jeśli jeszcze raz pojadę do Hurghady (a planuję w marcu - jeśli szef da urlop) to kurs nurkowania wykupię u Was :) Dzięki Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Orbit Tours. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:27 Czołem Rafałku;) mysle że obie strony poniosło ciut;) a klima naprawde w drodze powrotnej nie działała - a moze kierowca nie chcial jej włączyć??;) ale powiem Ci szczerze - gdyby Mustafa (boze jaki to przystojny facet!) sie nie wkurzyl i nas nie wywalil- pewnie grupka by sobie ponarzekała i wszystko pozostalo by bez zmian;) Niestety nie wyjaśni sie kwestia stroju kąpielowego Aśki - bo ja tez nie wiem czemu go brała;) Jeśli nikt Ci za ten strój nie podziękował - to ja Ci dziękuję. Mnie osobiście świadomośc, że Story tez nalezy do Was - zupełnie nie przeszkadza ;) proponuję nie chować urazy bo to na wątrobę szkodzi;) ja w każdym razie pozdrawiam i zazdroszczę, że możesz byc w Hurgadzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOala Re: Orbit Tours. IP: *.icpnet.pl 08.09.04, 09:42 Rafał odezwij się na priv! koalabis małpa tlen kropka pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Orbit Tours. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:35 Mam pytanie, czy strona www.orbittours.sig.pl jest dalej aktualna? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia.8 Re: Orbit Tours. 13.09.04, 16:01 wiesz co koles... wybieram sie do Egiptu pod koniec grudnia i rozwazalam skorzystanie z uslug waszego biura, ale odpowiedz na zarzuty jaka przedstawiles jest tak zenujaca i prymitywna, ze na pewno nigdy nie skorzystam z uslug Orbit Tours... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusi Re: Orbit Tours. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 15:57 Mam pytanie do Ewy,czy mozesz nam polecic inne biuro organizujace wycieczki fakultatywne? wybierm sie z narzeczonym za tydzien do Hurgady i po przeczytaniu kilkunastu negatywnych tekstow na temat Orbit Tours hmm..zaczelam sie martwic. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Orbit Tours. IP: *.tele2.pl 10.09.04, 08:59 ja w końcu (ja jestem autorem tego postu) byłam na wycieczkach z Hannym Alibabą www.hanyalibaba.republika.pl/ i jestem zadowolona z wydoru. Byłam w egipcie od 04-07 do 19-07. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka ULKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 09:23 I co bylas na ktorejs wycieczce z samym Hanym??? Sympatyczny facet prawda?? Byl naszym przewodnikiem po Luxorze - bylam troche zawiedziona ze tak malo mowil - bo wiedze ma - ale on mowi bardziej dla laików i nie jego wina, ze niektórzy chca znacznie wiecej;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczek Re: Orbit Tours. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 14:26 hmm splądrowane bagaże a nikt tego nie zauważył dziwne to może trzeba słownik kupić a nie perfumy za kilkaset zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Orbit Tours. IP: 195.47.201.* 08.09.04, 11:38 Tez mam pytanko do osob ktore byly na wycieczkach z orbit tours: ile kosztuje pakiet wycieczek tzn: giftun + jeep safari + luksor (1 dzień) + KAIR (1 DZIEŃ) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Orbit Tours. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 11:44 z QuadSafarii - pakiet między 70-80 dolców- nie pamietam dokładnie - ale targowac sie możesz;) Jeep safari jest tańsze niż quad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Orbit Tours. IP: 195.47.201.* 08.09.04, 11:47 Dzieki za informacje. Wlasnie licze ile dolcow potrzebne mi jest na 2 tyg. wiec jest to dla mnie dosc istotna informacja. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Orbit Tours. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:06 Asiu! nie wiem czy jedziesz sama czy z kims. My na dwie osoby na 2 ty. z tymi czterema wycieczkami, prezentami dla całej rodziny i wielu przyjaciół,3 kartami telefonicznymi, oraz jedzeniem w restauracjach- w tym w polskiej restauracji- bo jedenie w hotelu bylo paskudne - wydaliśmy niecałe 500 dolców. mase z tego wydalismy na bakszysze - bo jak juz bylo wymienione na funty to uznalismy ze tak lepiej niz na niepotrzebne pierdoły. te pieniądze które wzielismy to bylo az nadto;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Orbit Tours. IP: 195.47.201.* 08.09.04, 12:17 Ja jade tylko z chlopakiem i wyliczylam 1600 zł na nas dwóch, a z tego co piszesz powinno mi wystarczyc. Przynajmniej mam taka nadzieje. Wielki edzieki za odpowiedz. Pozdrawiam Asia Ps. Jeszcze tylko tydzień!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Orbit Tours. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:26 To jakies 430 dolców- wystarczy:) ZAZDROSZCZE! bawcie się dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aska Re: Orbit tours IP: 195.47.201.* 08.09.04, 12:29 Mam nadzieje ze wystarczy, najwyzej ostatnie dni bedziemy siedzieli o chlebie i wodzie z Nilu ha ha ha. Już sie nie mogę doczekac. Pozdrowię od Ciebie wielbłądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: Orbit tours IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:37 wielbłądy pal sześć - całą Hurgadę!!!! bylam tam 2 tyg. temu a juz kombinuje jak wrocic;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Orbit tours IP: 195.47.201.* 08.09.04, 12:55 Ok, załatwione. Jeszcze raz pozdrawiam. Ps. W walizce mam jeszcze troszkę miejsca może się wmieścisz ha ha ha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal :) Re: Orbit tours IP: 213.212.202.* 08.09.04, 20:41 czesc :)) co do moich ulubionych klijetow to oczywiscie ze sie nie gniewam :) a co do moustafy to on po prostu nie dokonca zroumial o czym mowa ;) moze dlatego ze nie mowi po polsku :) hehe powiem wam ze napewno zapisaliscie sie w kartach historii orbit tours :). ja oczywiscie zapraszam do Hurghady (chociaz mam jej powoli dosc). Pozdrawiam Was serdecznie jeszcze raz :) i prosze wiecej nie brac bikinii ze soba na wycieczki bo ktos przegra pozniej kupe kasy (20 L.E.) :( 3majcie sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal-orbit Re: Orbit tours IP: 213.212.202.* 08.09.04, 20:43 sluchajcie :)) wszyscy zainteresowani prosze pisac na nr 1475329 (gadu gadu) napewno odpowiem- bedzie mi latwiej niz na forum.Ewentualnie smsa lub telefon na nr +20102885760 :) bede jutro wieczorkiem na gg to wszystkim poodpisuje :) 3majcie sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPadre Re: Orbit tours IP: *.zimny.com.pl 13.09.04, 15:07 Witaj Rafale , no piękny podałeś nr gg tzn. opis jest bardzo ciekawy .. mam nadzieję że już obejrzałęś wszystkie zdjęcia jakie ode mnie i od Andrzeja przegrałeś w kafejce a sakali . Dla Twojej ciekawości powiem Ci że w sumie zrobiłem 1345 zdjęć nie licząc 2 aparatów podwodnych. Pozdrawiamy Cię . Michał I Gosia. P.S. Sok z patyka był super , tylko trochę jechał trawą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Do DonPadre IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 08:43 czy jesteście może z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPadre Re: Do DonPadre IP: *.zimny.com.pl 14.09.04, 16:10 oczywiście że jesteśmy z Łodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Do DonPadre IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.09.04, 16:35 byliście może na quad safari 9 września w czwartek i wzięliście kasetę?jeśli tak to bardzo bym chciała kupić od was kopię, żałuję że nie wzięłam a teraz bardzo ją chcę, chyba byliście w tej samej grupie co my-tak mi się wydaje proszę o kontakt agnieszkawd@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPadre Re: Do DonPadre IP: *.zimny.com.pl 15.09.04, 13:37 Niestety to nie My , na quadach byliśmy 5.09.2004 :-) , ale i tak nie braliśmy nagrania z tej imprezy . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: Orbit tours 13.09.04, 21:51 Witam serdecznie :) Ja rowniez zaliczam sie do osob ktore korzystaly z uslug biura Orbit Tours i jestem bardzo zadowolona z wycieczek (kolezanka z ktora bylam rowniez). Bylam z Nimi w Luksorze i u Beduinow. Musze przyznac ze obie wycieczki byly zorganizowane bardzo profesjonalnie i dopiete na ostatni guzik. Widzielismy naprawde duzo, przewodniczka byla konkretna rzeczowa i bardzo sympatyczna, autokar mial tak cudowna klime ze udalo mi sie zmarznac ;) kierowca jechal przyzwoicie a cala obsluga biura jest niezwykle sympatyczna!! Przy okazji chcialabym podziekowac za pomoc w sprawdzeniu czy na mojej plytce CD ze zdjeciami wszystko jest bo mialam podejrzenia ze sie nie nagraly. W przyszlym roku wybieram sie do Hrg znow i planuje skorzystac z pozostalych wycieczek w tym nurkowania na ktore sie mocno nastawilysmy i ktore nie wypalilo ze wzgledu na brzuchy ;) Pozdrawiam biuro Orbit Tours bardzo serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś