Dodaj do ulubionych

Iberotel w Marsa - pytanie

11.07.12, 12:36
który z Iberotali w Marsa jest najfaniejszy? lamaya czy Samaya?
W którym jest zjeżdżalnia z tych zdjęć:

www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+Lamaya+Resort-ch_ub-hid_77002.html?action=detail&mediaId=1157058990&mediaCategorySubId=48&mediaOrder=4
www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+Samaya-ch_ub-hid_86381.html?mediaCategorySubId=48&mediaOrder=4&action=detail&detailPage=60#detailView?
Czy ta wielka zjeżdżlania www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+Lamaya+Resort-ch_ub-hid_77002.html?action=detail&mediaId=1157043363&mediaCategorySubId=48&mediaOrder=4
jest od 12 lat? Czy 8 latek też może zjechać?
Czy można te hotele polecić rodzinie z dziećmi 2 i 8 lat?
Obserwuj wątek
    • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 11.07.12, 14:37
      W zatoce są 4 hotele ,my byliśmy w Sol Y Mar solaya ale zwiedziliśmy wszystkie bo to jakby jedna całość.Gdybym wybierał po raz kolejny znowu wybrałbym Solaye ze względu na najlepsze położenie ,świetną rodzinną atmosfere i najbliżej aquaparku praktycznie 50 m od wejścia do hotelu.Moja mała ma 6 lat ale bez broblemu śmigała na wszystkich zjezdzalniach bo mówiła że ma 9 ...Tak więc zjezdzalnie to osobny kompleks ,z którego kożystają 4 hotele ale najbliżej do Sol Y Mar potem Lamaya.
      • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 11.07.12, 14:53
        ana terenie tego hotelu jest jakaś zjeżdżalnia pzynależna tylko do tego hotelu?
        jaka jest plaża?
        • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 11.07.12, 15:12
          Ta terenie żdnego z tych hoteli nie ma zjezdzalni ,a plaża jest najfajniejsza przy Solayi z łagodnym piaszczystym wejściem do morza .
          • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 12.07.12, 07:41
            to do ktorego hotelu to jest link
            www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+Lamaya+Resort-ch_ub-hid_77002.html?action=detail&mediaId=1157058990&mediaCategorySubId=48&mediaOrder=4?
            gdzie to jest? czy w ogole?
            • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 12.07.12, 08:51
              Link jest do Lamayi ale fotka zrobiona w aquaparku obok Solayi.
              • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 12.07.12, 09:18
                no to niezle.... to tak na prawde w zadnym z tych hoteli nie ma nawet malutkiej zjezdzalni?
                a byliscie moze w jakis hotelach w ktorych byla zjezdzalnia i fajna plaza, ktore bardziej polecacie? czy tylko ten 1 hotel w Egipcie?
                • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 12.07.12, 10:13
                  Polecam Iberotel Aquamarine w Hurghadzie z 2 aquaparkami ale niestety brak rafy przy hotelu poza tym świetny hotelik.
                  • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 12.07.12, 11:38
                    akurat na rafie mi nie zależy. tylko na warunkach dla dzieci, żeby odpocząć. popluskać się w morzu, pozjeżdżać na 1 czy 2 zjeżdżalniach, mieć czysty pokój i w miarę dobre jedzenie, żeby nie bać się, że się pochoruje. Byłeś w Aqumarine? bo własnie o nim myślę... ALe ze zdjęć nie jestem w stanie wyczuć:
                    - jak tam zjeżdżalnie: jedna jest przy plaży taka wielka, 8 latka może zjechać?
                    - na niektórych zdjęciach są takie małe www.holidaycheck.pl/data/urlaubsbilder/images/1/1160047933.jpg -po prawej, to jest zdjecie z tego hotelu i to też tak bardziej przy plaży?
                    - podobno jest druga taka duża, ale chyba na pcozątku hotelu, najdalej od plaży. czy tak?
                    - czyli najlepszy pokój to tak mniej więcej pośrodku hotelu? blisko wszędzie
                    - czy plaża rzeczywiście taka, że pół kilometra trzeba iść, żeby mieć wodę do kolan?
                    - czy pokoje na parterze mają bajerki? bo na niektórych zdjęciach są:
                    www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1162256361&mediaOrder=4 - to jest zamykane? a na niektórych nie ma w ogóle (tu chyba nie am www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1161242429&mediaOrder=4)? mam 2latka i nie chce się bać, że mi ucieknie (a taki jest).
                    - jak wygląda pokój 2 os. z 2 dostawkami? bardzo ciasno?
                    - czy w pokojach jest prysznic www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1161730009&mediaOrder=4 ? bo na niektórych zdjęciach jest wanna?
                    www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Iberotel+AquaMarine+Resort-ch_ub-hid_186421.html?action=detail&mediaId=1161049125&mediaOrder=4
                    • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 12.07.12, 13:49
                      NA zjezdzalniach da rade ,płycizna faktycznie długa ale za to piaszczysta dla dzieci idealnie.
                      Nie używałem dostawki bo spaliśmy razem w dużym łóżku z dzieckiem.Hotel naprawde godny polecenia najlepszy w jakim byliśmy w Egipcie ,a byliśmy 10 razy.
                      My mieliśmy prysznic ale niektóre pokoje mają wanny.
                      • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 12.07.12, 14:34
                        a jak byliscie 10 razy to w jakich hotelach?
                        • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 12.07.12, 16:53
                          Różnych ,najlepiej wspominam Aquamarine,Solaye i Sunrise Royal Makadi.
                          • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 13.07.12, 08:58
                            oooo byleś też w SunRise Royral Makdai....
                            fajnie. Możesz mi powiedzieć, który z tych 2 hoteli byś wybrał :
                            Iberotal Aquamarine czy Sunrise Rolay Makdai?
                            Pod wzdględem dzieci 2 i 7 lat, morza, jedzenia, jakiś zjeżdżalni małych? Co za którym przemawia?
                            • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 13.07.12, 11:03
                              znalazlam Towje zdjęcia z Sunrise... gdzie ta zjeżdżalnia ośmiorniczka jest, czy to jest blisko tych zjeżdżalni głównych?
                              czy to jest tak, ze pokoje rodzinne są przy tym basieni familijnym ze zjeżdżalniami większymi i to jest na lewo od recepcji jak się wchodzi do hotelu, tak najdalej do plaży?
                              • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 13.07.12, 14:14
                                znalzałam zdjecia z Twoich wakcji:
                                Ibertoal : fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,127597240,127597240,0,2.html?wv.x=2&v=2
                                oraz
                                sunrise fotoforum.gazeta.pl/72,2,889,113598043,117009390,0,2.html?v=2

wręcz rewelacja. nie mogę się tylko dopatrzeć morza i plaży w ibeotalu. w jakim miesiący byliście, bo na 1 fotce chyba jest morze i wcale nie jest one takie płytkie, ale może się mylę. czy w tym hotelu rzeczywiscie nie ma plaży?
                                badzo proszę o jakieś porównanie tych hoteli...
                                zjeżdzalni
                                plaży
                                wody w morzu
                                jedzenia
                                restauracji na plaży
                                sewisu
                                pokoi
                                w której części najlepiej pokój?
                                no i co poza hotelem, jakiś sklepik z sokami wodą?
                                jakaś wycieczka z małym dzieckiem?
                                ten deptak w makadi to jest tylko przez ten 1 hotel?

Bardzo będę wdzięczna o odp.
                                • miriam_73 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 13.07.12, 14:47
                                  Kamire, w rejonie Marsa/ El Quesir jest hotel sieci Akassia i tam na 200% mają aquapark. W polskiej ofercie ma go na pewno TUI:

www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Club+Calimera+Akassia+Swiss+Resort-ch_ub-hid_294461.html
                                • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 13.07.12, 16:05
                                  Jak dla nas nr 1 to Iberotel Aquamarine ale pod względem położenia i rafy Sol Y Mar w Marsa.
                                  Zawsze latamy druga połowa czerwca.Przy Aquamarine są sklepy i Cleopatra bazar ale po co Ci woda przecież jest w hotelu.Jedzenie bardzo dobre i jak dla nas duży plus to brak ruskich w Aquamarine i Solayi.
                                  Kolejny wyjazd do Egiptu na pewno Marsa ale jeszcze nie wiem gdzie Hilton wygląda zachęcająco.
                                  • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 13.07.12, 23:21
                                    no to trochę mnie zdołowałeś :( mnie nie zależy na rafie. dzieci mają popływać i pobawić się na zjeżdżalniach i plaży, ja lubie posiedzieć w morzu, na zasadzie pływania/leżenia na pontonie i tyle. ma być w miarę ok jedzenie i czysto. pokój nie za ciasny...
                                    cenowo iberotal i sunrise podobne.
                                    Iberotal na plus: zjeżdżalnie, pokoje, ale minus: plaża
                                    sunrise na plus plaża, na minus: mało zjeżdżalni, nie wiem jak tam jest z położeniem pokoi i tych zjeżdżalni, gdzie one są? no i pokoje chyba małe, nie ma rodzinnych, tylko dostawki, nie wiem czy przy 2 dostawkach w zwykłym pokoju nie będzie tłoczno.
                                    z jedzeniem nie wiem jak w obu, gdzie lepsze. Iberotal ze zdjęć wydaje się nowszy.
                                    sklepy- kupujemy dzieciom soki w kartonikach, nie piją tych z dystrybutorów, no i wodę jak w hotelu dają za mało. cole.
                                    Marsa - tu chyba hotel wypada najgorzej z tych trzech, ale może się mylę? ze zdjęć nie da się stwierdzić co tak na prawdę jest w tym hotelu, bo są pomieszane z aquaparkiem i tymi pozostałymi hotelami w poblizu. no i jestem w kropce.
                                    do tego biuro.... czy upadnie????
                                    • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 14.07.12, 10:40
                                      W Aquamarine dużo większe pokoje niż w Sunrise no i hotel dużo nowszy i lepszy,jedzenie porównywalne,plaża też .Sol Y Mar w Marsa najlepsze położenie ,pierwszy raz pływaliśmy przy hotelu z żółwiami i delfinami nie do opisania.
                                      • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 14.07.12, 13:07
                                        najbardziej interesuje mnie plaża. chodzi mi o wodę. w Iberotalu widziałam, że plaża jest bez wody, trzeba iść nawet kilometr, żeby mieć zanurzone nogi choć do kolan, a w Sunrisie widzę, że jest normalnie woda. Czy tak?
                                      • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 14.07.12, 13:08
                                        a masz jakieś zdjęcia z tego Solymara tak jak z tych pozostałych?
                                        jak tam z jedzeniem i pokojami?
                                        • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 14.07.12, 13:24
                                          i jeszcze...co myślisz o takim hotelu:
                                          www.holidaycheck.pl/hotel-opinie_Club+Calimera+Akassia+Swiss+Resort-ch_hb-hid_294461.html
                                          • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 14.07.12, 14:52
                                            Ogólnie morze czerwone odchodzi wszędzie może w Makadi nie jest aż tak to widoczne .Pokoje w Solayi tak pomiędzy Aquamarine ,a Sunrise.
                                            Gdybym miał wybierać jeden z nich na kolejne wakacje (czego nie robie ) to chyba jednak Marsa.
                                            Mam już dosyć Hurghady i Sharmu ,a tam jest inaczej .
                                            • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 14.07.12, 19:54
                                              a mozesz to jakos uzasadnic, porownac jakos te hotele?
                                              • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 15.07.12, 10:18
                                                Nie da się tak każdy ma jakieś plusy ,pod względem hotelu Aquamarine pod względem miejsca Sol Y Mar .
                                                • kamire12 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 15.07.12, 20:53
                                                  możesz w wolnej chwili odpowiedzieć na pytania, które zamieściłam w wątku o iberotalu:
                                                  forum.gazeta.pl/forum/w,622,134223173,137461696,Re_Iberotel_Aquamarine.html?
                                                  truje :) wiem :)
                                                  ale każdy wyjazd bardzo dokładnie staram się zaplanować....
                                                  • kamire12 Sol y mar ab dabbab / Sol y mar solaya? 19.07.12, 10:12
                                                    możne ktoś porównać te hotele? pod względem:
                                                    - pokój 2+2, prysznic na stałe, wielkość?
                                                    - basen, zjeżdżalnie (Solaya ma podobno za free wstęp do aquaparku 50m, a AB nie ma?)?
                                                    - plaża, czy jest piaszczyste wejście do wody do kolan choć ?
                                                    - jedzenie jakość
                                                    - woda butelkowana do pokoju?
                                                    - ogólne wrażenie....
                                                  • niiktos Re: Sol y mar ab dabbab / Sol y mar solaya? 20.07.12, 08:51
                                                    A moze jeszcze przejrzystosc powietrza, jakosc widokow, higiene kelnerow i dostepnosc prezerwatyw?
                                                    Piaszczyste wejscie do wody w Marsa? To tak jakby idac do opery wkladac zatyczki do uszu.

BTW czy zalapalas ze to forum Egipt a nie Hotele?
                                                  • wtopek Re: Sol y mar ab dabbab / Sol y mar solaya? 20.07.12, 09:33
                                                    no właśnie piaszczyste wejście na plaży Abu Dabbab jest genialne, bo można pluskać się w wodzie w tradycyjny sposób (nie wszyscy umieją pływać na tyle aby z pomostu skakać w głębię na skraju rafy), jednocześnie jest doskonały dostęp do rafy z boku do rafy, dzieci mogą brodzić w wodzie mając piasek pod nogami i oglądać przy rafie rybki, a bardziej zaawansowani mogą płynąć wzdłuż rafy na głębię i jej skraj od otwartego morza

no i rzecz, której nie ma gdzie indziej - dzięki piaszczystej zatoce z porośniętym trawą dnem, w Abu Dabbab praktycznie non-stop są żółwie, często nawet nie trzeba wypływać w głąb zatoki aby je oglądać, bo pasą się prawie przy samym brzegu

tak więc twoje porównanie z operą jest dość nietrafione :)))
                                                  • kamire12 Re: Sol y mar ab dabbab / Sol y mar solaya? 20.07.12, 09:46
                                                    dziękuje za odp.

a niiktos - odczep się już, dobra? nie masz nic do powiedzenia, a się wypowiadasz. szkoda, że w innych wątkach o hotelach nie masz uwag...
                                                    i to nie jest tylko Twoje forum... na szczęście
                                                  • niiktos Re: Sol y mar ab dabbab / Sol y mar solaya? 20.07.12, 09:57
                                                    oj bo sie zasmucę. Zwrocic uwage to jeszcze pyskuje.
                                                • amicco Re: Iberotel w Marsa - pytanie 19.07.12, 22:21
                                                  Colin1974 proszę o kontakt amicco@interia.pl lub 792377067 mam pare pytań o Sol y Mar Solaya Resort chyba w nim byliście ,my bylismy w Hilton Nuban Resort wymienimy sie poglądami.
                                                  Dziekuje i pozdrawiam.
                                                  • colin1974 Re: Iberotel w Marsa - pytanie 20.07.12, 17:45
                                                    Też mnie interesuje Hilton na przyszłość jak coś to pisz dj.young@vp.pl ,albo zadzwonie po weekendzie to pogadamy-pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka