12.07.12, 09:32
czy to biuro rzeczywiście jest takie złe?
co może być nie tak?

zawsze lataliśmy z sun&fun
ale wezyr ma tansza oferte. i sama nie wiem...
Obserwuj wątek
    • kartonik30 Re: Wezyr 12.07.12, 09:38
      Sama lecę z nimi 3 sierpnia i dlatego też przeszukałam różne fora internetowe i przeczytałam dużo opinii. Ludzie zazwyczaj skarżą się na rezydentów, że rzadko bywali w hotelu i nastawiali się wyłącznie na sprzedaż wycieczek.

Przyłączam się do prośby o opinie na temat biura, ale taką świeższą;)

Pozdrawiam........
      • zambrapl Re: Wezyr 12.07.12, 10:23
        wezyr czy sun fun itd itd to bez roznicy bo i tak zapakują Ciebie do samolotu podwiozą pod hotel i narazie , 1 spotkanie z rezydentem i finito

ja tez mialem taki problem typu, best reisen (3489zl) czy wezyr (3589zl)
        wybralem tansza opcje, a teraz jest roznica taka best reisent (3489) a wezyr (4000zl) itd itd

ja bralbym tansza opcje :)
      • janan2 Re: Wezyr 12.07.12, 10:39
        Mam porównanie bo byłem i z S&F i z Wezyrem.Wybrał bym S&F.Na wyższym poziomie obsługi i fachowości rezydenci na miejscu.Przede wszystkim jak się umawiają to są i robią to co obiecują.Nie da się tego powiedzieć o Wezyrze.Tam na mój gust to połowa na szkolenie z obsługi lub do zwolnienia.Kwestia szczęścia na kogo kto trafi,bo są też naprawdę zawodowcy z klasą,ale nie zawsze nadrobią i przykryją błędy pozostałych.Poza tym jedni i drudzy to fakultety.To ich oczko w głowie.Zależy jak kto nastawia się na opiekę.Jeśli chce zrobić z rezydenta niańkę,no to w każdym biurze taki się wqrzy.Zbyt wielkie wymagania i szukanie dziury w całym,czy ponad standardowa opieka i malkontenctwo zawsze przynosi efekt odwrotny od zamierzonego.Trzeba po prostu wymagać tylko tyle,na ile zawarte jest to w umowie.Jedni i drudzy pomogą nawet i ponad to,ale bez pyszczenia.Mnie tam rezydent nie był potrzebny poza transferem,ale z pobocznych obserwacji wynika że lepsze S&F.Zresztą teraz na temat BP,no to ciężka rozmowa po upadku SKY.
      • wwandotroll Re: do kartonik30 12.07.12, 10:42
        A po kiego potrzebny jest ci rezydent? Falultety kupisz dużo taniej w jednym z setek lokalnych biur , ewentualna zamiana pokoju to sprawa recepcjonisty ,
        P.S ''Koniec języka za przewodnika'' wp2007
        • kartonik30 Re: do kartonik30 12.07.12, 11:04
          Ja tylko przytoczyłam na co się skarżą turyści. Mi rezydent nie jest potrzebny, daje sobie sama radę. Od rezydenta wymagam tylko by podał godzinę o której wyjazd na lotnisko jest. W innych przypadkach nie korzystałam z jej-jego pomocy.

Pozdrawiam.....
          • kamire12 Re: do kartonik30 12.07.12, 11:25
            z doświadczenia wiem, ze rezydent to chyba do niczego się nie przydaje, poza sytuacjami zdrowotnymi. w hotelu sam załatwisz wszytko w recepcji, bo rezydent i tak nie pomaga. wycieczki można brać od kogo innego. mi zależy tylko na sytuacji, że ktoś się rozchoruje, co wtedy? zwykle dzwoni się do rezydenta. No i sam przyjazd po ludzi i transfer. Nie chciałabym czekać cały dzień na rezydenta... no to już kpina.
            • kamire12 Re: do kartonik30 12.07.12, 11:27
              bardziej chyba chciałabym wiedzieć, czy skracają pobyty, zmieniają hotele? czy pokoje z tego biura różnią się od innych?
              • janan2 Re: do kartonik30 12.07.12, 11:59
                Od skracania pobytów,to była Triada.Już jej nie ma.Ci nie skracają.A jeśli już to związane to jest z przewożnikiem i planem lotów.Można sprawdzić godziny startów i lądowań w danej miejscowości i terminie i do tego nie jast potrzebny rezydent,ani BP.Jakby co powiadomią.Jest tablica lub książka z wiadomościami,ale i liścik wsuną dodatkowo pod drzwi.Uzyskanie przez linie korytarza przelotu,no to też przy tym zagęszczeniu lotów pewien totolotek.Może się trafić jakieś wahnięcie w każdym z biur.

Pokoje jak pokoje.W zależności od hotelu.Wypasiony lub mniej,kwestia kto co kupił.Nie spotkałem się ze zjawiskiem,że kontraktują jak w Triadzie mniejszą ilość pokoi,a potem wywiozą gdzieś na zadupie,bo braknie miejsc.A jeśli nawet się zdarzy to będzie lepszy,a nie gorszy standard.Można wtedy wybrzydzać.Ale teraz niemożliwe,przy połowicznym obłożeniu hoteli.Jak się ma obycie,to dostaje się taki pokój jak się chce.Bez tłoku,przepychanek i kłótni czy "dularów" w paszporcie.Do tego rezydent nic nie ma.To obsługa hotelu decyduje.
              • starajacasie82 Re: do kartonik30 10.08.12, 13:23
                Przed dwoma dniami wróciłam z Egiptu organizowanego przez wezyr. Nie mieliśmy najmniejszego problemu, wszystko dograne, choć tez sama się obawiałam po przeczytaniu informacji w necie.
                Wyloty zmienione tylko o 1 godzinę, czyli jak wylatywaliśmy do Egiptu godzinę wcześniej to i wróciliśmy godzinę wcześniej, ale nikt nam nic nie uciął z urlopu, ale i tak myślę że to kwestia przewoźnika. Nie odczułam żadnej różnicy że jestem z wezyra a nie z innego operatora.
                wszystko ok.
                • aqua_frigida Re: do kartonik30 29.08.12, 21:12
                  Pod koniec maja byłam Wezyrem, co prawda nie w Egipcie, ale na jednej wysp greckich.
                  Po raz pierwszy mi się darzyło dostać osobiste zaproszenie od rzeczonego rezydenta, dostarczone przez obsługę hotelu do pokoju, gdyz nie stawiłam się na spotkanie informacyjne (nigdy nie chodzę). :D No, jak tak ładnie prosił i dodatkowo przyjechał specjalnie ponownie do hotelu, to poszłam, podziękowałam za zainteresowanie i poprosiłam o podanie jedynie interesujących mnie godzin wylotu samolotu powrotnego do Polski, smsem, na moja komórkę. Dostałam przed wylotem powiadomienie. :D
                  Pobyt, bez zadnej wtopy.
      • beakinka70 Re: Wezyr 11.08.12, 20:52
        Dokładnie tak jest.
        Tydzień temu wróciliśmy z wyjazdu z Wezyr`em. Hotel super, przelot i transfer ok, zmieniona godzina wylotu (5 godzin później) ale to nie dramat.
        Rezydent masakra !
        O godzinie wylotu powrotnego dowiedzieliśmy się 8 godzin wcześniej tzn. o 23.40!!!
        Poza tym więcej problemów z nim było. Ktoś napisał, że rezydent nie jest do niczego potrzebny a wycieczki można wykupić w miejscowym biurze. Niech spróbuje wykupić wycieczkę do Kairu i Aleksandrii dla 2 osób. Bez szans, biura chcą 6 osób. Więc pozostaje tylko rezydent. A jeśli ten rezydent myli dni wyjazdu na dwudniową wycieczkę to już dramat!
        Druga sprawa - załatwiałam sprawę w recepcji. W momencie kiedy podszedł rezydent przestali ze mną rozmawiać i skierowali do niego mimo, że sprawa nie dotyczyła ani jego, ani Wezyra, oczywiście nie pomógł raczej bezczelnie zaszkodził. Lepiej więc jednak jak rezydent jest w porządku.
        Podsumowując, gdyby Wezyr zmienił rezydentów mogłabym ich polecać !
    • kartonik30 Re: Wezyr 12.07.12, 12:02
      W innym wątku dziewczyna pisała że w maju tego roku była z Wezyrem i była bardzo zadowolona z kontaktu właśnie z rezydentem. Dostali numer telefonu i rezydent był pod tym telefonem 24h. Na tablicy były wywieszone godziny dyżurów rezydenta i zawsze w tych godzinach był.
      • lastgosik Re: Wezyr 10.08.12, 12:47
        wróciłam właśnie z Egiptu,pobyt organizowany przez biuro Wezyr
        mi osobiście też nie jest potrzebny rezydent,ważne by był z nim kontakt,kiedy jest faktycznie potrzebny,niestety rezydent z Wezyra niejaki Amr,nie sprawdzał się kiedy tylko pojawiły się problemy,dzwoniliśmy do niego 4 dni pod rząd próbując przełożyć wycieczkę i albo włanczała się poczta,lub po sekundach rozmowy odkładał słuchawkę
        • 30ml Re: Wezyr 14.08.12, 19:14
          tez mieliśmy Pana o i mieniu amr,nazwisko chyba coś gomma albo podobnie,
          facet beznadzieja totalna
    • scraby Re: Wezyr 10.08.12, 17:28
      Ja byłem po raz pierwszy z Wezyrem w tym roku w Egipcie i powiem, że biuro jest ok a raczej ludzie, którzy tworzą to biuro na miejscu, zwłaszcza ci z Sharm! Wszystko jak najbardziej w porządku czego nie mogę powiedzieć o Alfa Star w Turcji, porażka wiec nie pojadę tam z nimi....
      • black_ops6 Re: Wezyr 14.08.12, 15:39
        Byłem z Alfa Star w Turcji i narzekać nie mogę. To był jeden z najlepszych urlopów na jakich byłem...
    • karolcia4000 Re: Wezyr 22.08.12, 13:12
      Wezyr, Alfa Star, Itaka to są biura z którymi jeździmy w zależności od atrakcyjności oferty w danym momencie i nigdy z żadnym nie mieliśmy problemów. Nie słyszałam, żeby któreś z tych biur było zagrożone. A to, co czasami ludzie piszą na forach niekoniecznie jest prawdziwe...
      • beakinka70 Re: Wezyr 23.08.12, 20:05
        A czym się różni Twój wpis od mojego?
        I który jest niekoniecznie prawdą?
    • kulcior77 Re: Wezyr 23.08.12, 12:55
      Nie wiem jak u Was. W Rzeszowie odwołali odloty i przyloty do Hurghady. Miałem wylot 30-08-2012 z Rzeszowa i to mi gwarantują, powrót 13-09-2012 odwołali do Rzeszowa i proponują Gdańsk. To jakaś paranoja. Wrócę do Gdańska nie wiadomo o jakiej porze z dzieckiem i co dalej mam zrobić? Wziąć taryfę do Rzeszowa? Dodam że zrobili to tydzień przed zaplanowanym urlopem.
      Myślałem że to poważne biuro..! Zmieniłem na wylot tydzien później z Krakowa. Ale więcej z nimi nie polecę.!

Ale nie zamierzam im tego odpuścić....
      Olewają klienta w 100 %. Żadnej reakcji, przeprosin-NIC!!!
      Kupa nie biuro...
      Kto ma ten sam problem? Możę trzeba to poważnie nagłośnić? Media i prasa???
      Cyrk przecież czekamy na taki wyjazd cały rok i płacimy za to dużą kasę!
      • ewa1900 Re: Wezyr 23.08.12, 19:03
        ...sprawdź tylko jeszcze czy będziesz wracać do Krakowa z międzylądowaniem w Poznaniu..........
        • aga230 Re: Wezyr 29.08.12, 07:39
          my bylismy w Egipcie 2 raz z Wezyrem i nic złego nie mogę powiedzieć. Wszystko było bardzo sprawnie zorganizowane, dobry kontakt z rezydentem ( Egipcjanin świetnie mówiący po polsku).
          • solutia Re: Wezyr 02.09.12, 15:15
            Organizacja OK, ale opieka rezydenta na miejscu przeciętna - nasz rezydent w Grand Plaza Sharm był średnio grzeczny i mocno nerwowy. Tym niemniej na plus - po przesunięciu wylotu biuro załatwiło nam przedłużenie doby hotelowej o 12 godzin, więc mieliśmy w zasadzie dodatkowy, pełny dzień na korzystanie z plaży i hotelu, podczas gdy klienci innych biur, w tym Sun & Fun, "siedzieli na walizkach". Zatem generalnie raczej polecam.

PS - Zainteresowanych wycieczkami fakultatywnymi zapraszam na ciekawie zapowiadający się blog o Egipcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka