abirka
23.07.12, 22:13
Witam.
Bardzo dawno nie odzywałam się na forum. Do założenia nowego wątku sprowokowało mnie zachowanie BP TUI - ponoć jednego z lepszych. Dla mnie od dzisiaj najgorszego pod każdym względem. A szczególnie sposobu traktowania turystów.
Otóż na 2 tygodnie przed wylotem, po półrocznym oczekiwaniu i otrzymaniu już pełnej kwoty wpłaty, TUI raczyło poinformować, że wycieczka do Egiptu i Jordanii, nie odbędzie się. Jako przyczynę podano zbyt małą liczbę chętnych na ten wyjazd. Czy oni ludzi mają za idiotów? Z całej Polski nie nazbierało sie u nich 15 osób kiedy w innych biurach są ostatnie miejsca. Ja w to nie wierzę. Zamiast objazdu po Jordanii zaproponowano fakultet z Sharm. Kpina. Oczywiście żadnej propozycji rekompensaty. A ciekawe jak teraz kupić taki sam standard wyjazdu za taką kwotę jak w first minute
Czy częstą praktyką u nich jest odwoływanie zapłaconych imprez? Szczególnie w środku sezonu, również objazdówek?
Czy kogoś jeszcze dotknęła taka przykra sytuacja krótko przed wyjazdem?
Nie dziwię się, że maja takie straty finansowe. Zyczę im jeszcze większych i zupełnego zniknięcia z rynku turystycznego. Nikogo wtedy nie będą już mamić nierealizowanymi ofertami
Nigdy więcej z TUI.