Dodaj do ulubionych

Wy beznadziejni maniacy Egiptu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 14:10
Jesteście śmieszni, przecież to kraj 3-go świata, brud, nędza, smród, syf
jednym słowem, jestem zupełnie rozgoryczona tym co tam zobaczyłam i wiem, że
nigdy tam nie wrócę, nie mam pojęcia co wam się tam podoba, takiej nędzy to
ja w życiu nie widziałam, a tych śmierdzących arabów to po prostu nie znoszę,
są nachalni, natarczywi, niegrzeczni. Zaprzeczenie jakichkolwiek zasad
dobrego wychowania. Przed wyjazdem wiele czytałam właśnie z tego forum i
zupełnie inaczej sobie to wyobrażałam, ludzie, którzy jedziecie tam pierwszy
raz, nastawcie się na wielki rozczarowanie!!! EGIPT to KOSZMAR
Obserwuj wątek
    • Gość: klos Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 14:23
      dobre :)
      niczego nie zobaczylas w Egipcie :)
      dobre :)
      dawno sie tak nie usmialem :)
      wiesz masz racje - NIE WRACAJ TAM !!!
      bo przez takich ja ty ludzie maja popsute wakacje
      • mwm Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 14:48
        Szkoda, ze forma tego posta jest tak zacieta i wsciekla. Mysle, ze wszystko
        zalezy od "pierwszego razu". Jesli cos bylo nie tak, to rzutuje to na odbior
        calej reszty. My wszyscy "beznadziejni maniacy Egiptu" mielismy to szczescie,
        ze wszystko nam podpasowalo - hotele, obsluga, widoki, wycieczki, morze, rafa,
        zabytki itd... Brud i syf jest wszedzie na poludniu. Czy Grecja jest duzo
        lepsza? Nie mowie juz o Turcji. Ja akurat zrazilam sie do Turcji raz a dobrze -
        na cale zycie. Ale wierze, ze i w Turcji mozna wspaniale wypoczac i byc
        zachwyconym tym krajem.
    • Gość: gggggg Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 14:37
      g.....o sie znasz Egipt to najpiękniejszy kraj na świecie.Ludzie przemili itd.
      Strzel se baranka w pusty łeb!
    • Gość: Stiwi Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 14:53
      Pozwolę sobie odpowiedzieć na ten mocno prowokacyjny myśle tekst. Każdy
      człowiek szuka czegoś innego w życiu, jedni lubią luksusy, inni przywykli i
      przyzwyczaili się do życia w biedzie.

Może i jest to kraj 3go świata tak jak napisałaś, na pewno jednak
      bezpieczniejszy od wielu europejskich państw. Jedni cenią sobie Europe, więc
      jadą do Włoch, Hiszpanii, Chorwacji itp, drudzy cenią Afrykę. Jedni cenią
      europejska muzykę, inni wolą rozkoszować się sheeshą w rytm arabskich klimatów.

Co kto lubi, jeśli wywarł na Tobie ten kraj niekorzystne wrażenie, to jasne, że
      nie ma po co tam wracać, musisz jednak wiedzieć, że są ludzie, których kraje
      arabskie pochłonęły i zafascynowały bez końca jak żaden inny kraj, oraz mogą
      pochłonąć przyszłych turystów tego kraju, gdyż każdy ma inne upodobania,
      dlatego odradzanie czy pisanie przestróg dotyczących Egiptu uważam za nonsens.
      • Gość: :) Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.lukas.com.pl 01.07.04, 15:01

Z CAŁYM ZAINTERESOWANIEM ZASTANAWIAM SIĘ CO STANIE SIE Z TYM POSTEM.OSTATNIO
        JAK PADŁY TUTAJ WULGARNE SŁOWA NA TEMAT JEDNEJ REZYDENTKI ZOSTAŁ USUNIĘTY:))
        TERAZ PADŁY WYZWISKA W OBRONIE TEGO FORUM....NO JESTEM CIEKAWA JAK TO ZOSTANIE
        POTRAKTOWANE I CZY TEŻ USUNIĘTE???
        A POZA TYM, KTOŚ TUTAJ NAPISAŁ,ŻE JEST TO FORUM DO WYRAŻANIA SWOICH
        OPINII.SORKI ALE BLE BLE BLE TEZ WYRAZIŁA OPINIĘ:) I CHOCIAZ KOCHAM EGIPT TO
        JEJ ZDANIE TEZ SZANUJE.CIEKAWE CO NA TO SWIECI TEGO FORUM?????
        D.
        • Gość: teddy Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:06
          no wlasnie - jakie sa kryteria usuwania badz nie roznych postow? z tego co
          pamietam na temat tej rezydentki nie padly wulgarne slowa, a jedynie przykra
          prawda, wiec czym ona lepsza od arabow, ktorych mozna tu
          nazywac "smierdzacymi"? zastanow sie, adminie
        • fasola25 Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 12.07.04, 15:22
          jesli nawet zostanie ten post usunięty, to chyba nikt nie bedzie tego zalowal
          pozdrawiam goraco wszystkich maniakow egiptu
    • Gość: derda Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.04, 15:18
      No tak, bo Ty jestes ble ble ble autorytetem, ktorego podwazyc nie mozna...
      Jezeli nie podobalo sie, nie oznacza ze innym sie ma tez nie podobac. Ja nie
      cierpie truskawek, ale nigdy nie bede mowila wszystkim dookola, zeby bron Boze
      nie brali ich do ust....
      • Gość: :) Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.lukas.com.pl 01.07.04, 15:29

derda zgadzam się z Tobą i z ble ble też:) bo to jest forum i każdy może
        pisać co chce.I to dobrze ,że są różne opinie a nie tylko słodzenie i achy oraz
        echy...Ja w Egipcie pomieszkuję i kocham ten kraj z wielu powodów.Nie oznacza
        to,że jak mi ktoś powie ,że jest bee to będę obrażona.Każdy ma swój gust i
        tyle.A gdzie składać opinie na temat Egiptu jak nie na forum o nim??
        • mwm Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 15:35
          OK. Na forum mozna pisac swoje opinie, ale po co obrazac innych? Jesli pani ble
          ble ble Egipt sie nie podobal, to dlaczego przy okazji wyzywa mnie i innych od
          beznadziejnych maniakow Egiptu? Mozna to przeciez napisac w bardziej
          cywilizowanej formie.
        • corrina_f1 Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 16:22
          Gość portalu: :) napisał(a):

>
          >
          > derda zgadzam się z Tobą i z ble ble też:) bo to jest forum i każdy może
          > pisać co chce.I to dobrze ,że są różne opinie a nie tylko słodzenie i achy
          oraz
          > > echy...Ja w Egipcie pomieszkuję i kocham ten kraj z wielu powodów.Nie
          oznacza > to,że jak mi ktoś powie ,że jest bee to będę obrażona.Każdy ma swój
          gust i > tyle.A gdzie składać opinie na temat Egiptu jak nie na forum o nim??

Hmm, a obiecałeś niedawno że już opuszczasz to forum... ;) Czyżby tęsknota
          wzięła górę? ;))
    • ewakozikowska Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 16:14
      TY JESTEŚ ŚMIESZNA
      kto nie śmieszny nazywa siebie ble ble ble??
      czyżbyŚ BYŁA BRZYDKA I ŚMIERDZĄCA??
      ROZGORYCZONA NA PEWNO JESTEŚ nachalne jest umieszczanie takiej informacji na
      tym forum - chciałas zwrócic na siebie uwage??
      zaprzeczeniem dobrego wychowania jest wypowiadanie się w taki sposób o
      Egipcjanach - jesli ich nie lubisz nie obrażaj ich skoro jestś "dobrze"
      wychowana.
      jesli masz dobrą wyobraźnię to wyobraź sobie, że śrdnio jeden na 100 wraca
      niezadowolony z powodu:
      1 nie miał-a się z kim pobzykac na plaży bo był-a za brzydki-a i nikt nie
      chciał nia niego -nią spojrzeć
      2 nie miał kasy i nic nie zwiedził
      3 wywieźli go szybciej niż by chciał (każdemu komu skrócono pobyt choć o 1
      godzinę był niezadowolony)
      4 zapadł w śpiączkę na cały pobyt i nic nie zobaczył

nie wracaj tam błagam cię
      jedź sobie na obrzeża naszych miast to i z Polski się wyniesiesz bo u nas
      bieda jest czasem gorsza - tylko, że klimat nie pozwala mieszkać na ulicy
      swoją drogą byłoby miło gdybyś napisała ile gwiazdek miał Twój hotel i z jakim
      biurem leciałaś
      (nie zdziwiłabym się gdybyc nocowała w namiocie pod lotniskiem w warszawie - a
      nie w Egipcie)

buahahahaha buahahahahahah buahahahahah

do obsługujących to forum - ZABLOKUJCIE IP TEGO BLEBLEBLE.
      niech juz nic tu nie umieszcza

• Gość: :) Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.lukas.com.pl 01.07.04, 16:20

ha...i o taki post mi chodziło.Dziękuję Ewo:) to utwierdziło mnie w mojej
        opinii.Pewnie ,że tak zablokować,odkryć IP i podać do ogólnej info.A niech ma
        za swoje:)O rany.....niedługo wracam do Hurghady.Jak mi będzie brakować tego
        naszego polskiego piekiełka.
      • Gość: :) Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.lukas.com.pl 01.07.04, 16:37

a i jeszcze jedno...nie przesadzajmy proszę z tym obrazem "pieknego
        Egiptu"....tak naprawdę to w czasie moich pobytów też spotkałam no może nie
        śmierdzących ale nie grzeszących higieną Egipcjan. To prawda.Taka sama jak fakt
        zobaczenia na naszej ulicy leżacego alkoholika.Widziałam też karaluchy które
        miały dobre 15 cm, szczury wielkości kota i bezdomnych śpiących na kartonach.
        Jednak tam wracam bo nie jest to dla mnie problemem.Ale nie fajnie jest tworzyć
        obrazu raju.Bo ten obraz to obraz własnie hoteli, plaż przy hotelach i
        zabytków.Prawdziwy Egipt to nie polukrowany cukierek.A Hurghada jest naprawdę
        brzydka.I dziwię sie,że brak tutaj obiektywizmu.Egipt to kraj
        kontrastów.Wielkich kontrastów.Jedni zauważają tylko rafy... inni
        brud...Kochają ten kraj tylko Ci , którzy widzą to i to.I umieją to
        zaakceptować.Wiem,że to co napisałam będzie znów powodem walki na forum i nie
        zostawicie na mnie suchej nitki.Ale to jest moje zdanie na temat kraju z
        którego mam pamiątkę w postaci sześciu wiz:)
        D.
        • corrina_f1 Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 17:15
          I tu się z Tobą bardzo zgadzam. KONTRAST to chyba słowo najlepiej
          charakteryzujące ten kraj. Właśnie od niego zaczęłam pierwsze zdanie mojej
          egipskiej opowieści rok temu.
          Polecam jeszcze raz wnikliwą lekturę, bo opis mimo wszystko jest obiektywny.
          www.egipt.republika.pl/rep/corrina.htm
          I ja widziałam szczury w hotelu, potknęłam się o zdechłego kota i kilka
          zdechłych kur leżących razem na ziemi na ulicy,. Widziałam ludzi kalekich, bez
          rąk czy nóg, widziałam te same kartony pod którymi śpią ludzie, czułamm ten sam
          smród na bazarach, widziałam Miasto Umarłych. Długo by wymieniać. Wszystkie te
          obrazy mocno mną wstrząsnęły i do dziś mam je przed oczami.
          Widziałam także Heliopolis i centrum Kairu, widziałam willę Mubaraka i jego
          brata, widziałam klub sportowy, do którego wstęp mają tylko wybrani, bo karta
          kosztuje 6 tyś USD (jednorazowo) ! Widziałam piękne parki z zielenią
          przystrzyżoną jak w Edwardzie Nożycorękim, jadłam w bardzo europejsko
          wyglądających restauracjach.
          Może mało widziałam, choć widziałam wiele, ale mimo wszystko kocham ten kraj,
          nie czując się wcale ślepo zafascynowaną. Dostrzegam i plusy i minusy. Moim
          marzeniem było kiedyś zamieszkać tam na dłużej. Po dogłębnej analizie okazało
          się, że prawdopodobnie bym nie potrafiła... Choć oczywiście, jeśli nie
          spróbuję, nigdy nie będę wiedziała.

Pozdrawiam serdecznie
          Kasia

pzdr
          Kasia
    • Gość: Chris Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.crowley.pl 01.07.04, 17:11
      Uprasza się o nie dokarmianie TROLI

b3d.ats.com.pl/index.php?option=content&task=view&id=17
      • Gość: agata Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: 80.50.5.* 01.07.04, 17:15
        Aleś mnie chłopie rozbawił!!!
      • Gość: :) Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.lukas.com.pl 01.07.04, 17:19

hm... to do mnie o mnie czy.....nie możesz nic mądrego napisać? Bo ja Ciebie
        chyba nie obraziłam?
        • Gość: Chris Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.crowley.pl 01.07.04, 17:55
          Post był do autora ble....
    • przemoa Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 18:44
      Napewno ble ble ble masz prawo czuc sie rozczarowana Egiptem. Nie przypominam sobie aby ktokolwiek na tym forum porownywal ten kraj z ogrodami wersalskimi. Czy egipt sie komu podoba czy nie tu sprawa gustu, a o gustach sie nie dyskutuje. Nie masz jednak prawa nas widzacych uroki tego rejonu naszej planety nazywac "beznadziejnymi maniakami". Dla mnie urok tego kraju to wspaniale , dobrze zachowane zabytki z przed tysiecy lat. W Poznaniu musze isc do zoo aby zobaczyc namiastke pieknych ryb ,w Egipcie moge razem z nimi plywac i miec w zasiegu wyciagnietej reki. Egipcjanie sa bardziej mili, towarzyscy, uczciwsi niz niejeden polak na salonach. Slowem ja widze uroki tego kraju. Ty masz prawo miec inne zdanie, ale WARA TOBIE krytykowac moje odczucia. W jednym sie z Toba zgadzam nie powinnas wiecej jechac do Egiptu, bo po co psuc sobie i innym nastroje.
      • izzaa Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 19:21
        Po kilku pobytach w Hiszpanii byłam nią zachwycona ale jechać po raz piąty
        kolejny rok z rzedu..? (rozsadek powiedzial nie!!), pózniej była Francja, Cypr
        a póniej przyszła kolej na Egipt.
        Przylcielismy w nocy...NIezapomne widoku Hurghady w nocy z samolotu, Cudo..
        Kolejny dzien zaklimatyzowanie sie...i kolejne poznawanie powoli Egiptu,,, nie
        zapomne widoku piramid, kiedy pojawiły mi się łzy w oczach
        ( niekontrolowane to było ),nie zapomne twarzy Egipcjanina, sprzedajacego
        figurkę maski tutenchamona, nie zapomne widoku malego 4 letniego chlopca
        tanczacego na statku podczas przejazdzki po Nilu... nie zapomne wspaniałych
        grobowców, Luxoru, Karnaku i wspaniales atmosfery na jeep safari. itd...

Jesli uwazasz mnie i innych forumowiczow za beznadziejnych to czym ty sie
        wzruszasz...opalenizna, czy czyms innym..?
        Wakacji w Egipcie nie zapomne nigdy bo byly to najlepsze wakacje w moim
        __letnim zyciu,,,wiem jeszcze duzo nie zwiedzilam, ale Egipt powalil mnie na
        kolana, nawet wlasnie ten brud, smord...NA Dworcu Centralnym jest podobnie,
        pijacy, narkomani...
        Dziwi mnie tylko, ze tam pojechalas(es) a moze Egipt pomylil Ci sie z
        Karaibami!!!
        • Gość: deo Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: 81.219.167.* 01.07.04, 19:37
          Egipt wspólczesny to rzeczywiscie s....f
          Ale Egipt starozytny to jest cos a poza tym przebywa sie w zamkniętych
          enklawach dla cudoziemców , w ktorych nawet Polak moze czuc sie panem swiata
          i dajac 1 funta napiwku czuc się Rokefelerem .
          i czego jeszcze Polakowi potrzeba do szcześcia dodajac jeszcze słońce i piwo ,
          ktorego miejscowi nie moga pic a on Polak moze a niektore młode Polki moga
          biegac po plaży w topless czego by w zyciu nie zrobiły nad Bałtykiem .
          Pzdr egiptofanów i egiptożerców też .
          • pc_maniac Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 20:05
            W trakcie mojej ostatniej wizyty rozmawiałem dużo z Egipcjanami. Jeden z nich
            wyraził takie oto stwierdzenie: "gdy byłem w Polsce, to nie mogłem uwierzyć, ze
            macie tak piękny, zadbany i zielony kraj, a ciągle jesteście niezadowoleni ze
            swego życia. My zaś mamy malutki skrawek zieleni , wyrwany ciężką pracą
            pustyni, jesteśmy na ogół biedni, a jednak cieszymy sie z każdego przeżytego
            dnia. Czemu Wy Polacy jesteście takimi malkontentami?" (koniec cytatu)

Oczywiście założycielka tego wątku chwilami również ma rację, widzieliśmy z
            żoną syf jaki wokół siebie robią Egipcjanie, kobietę wyrzucając nieczystości do
            kanału nawadniającego, gdzie nieopodal kąpały się dzieci. Widzieliśmy w Kairze
            w kanale zdechłego konia, którym nikt się nie interesował.
            Ogólnie, widzieliśmy biedę, ale czy to jedyny biedny kraj na świecie? Pojedź
            np. do Tajlandii, tam również panuje bieda, a jednak w Egipcie takiego
            złodziejstwa jak w Tajlandii nie ma. Nawet takiego jak w Polsce. Więc czy my
            Polacy mamy prawo się wywyższać nad Egipcjan?
            Poprostu jesteśmy inni, różni, tak pod względem kulturowym jak i religijnym.
    • Gość: irgol Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.wroclaw.mm.pl 01.07.04, 21:18
      Smutnym jest to o czym piszesz.Wróciłam parę dni z Egiptu będąc tam po raz
      pierwszy.Widziałam wiele i niewiele./7 dni rejs po Nilu i 7 dni
      Hurgada/.Widziałam panującą biedę i muszę stwiedzić stanowczo w Polsce nie ma
      biedy.Zobaczyłam to co chciałam zobaczyć:piramidy, Dolinę Krolów, Luksor, Abu
      Simbel.Smród i nędza.Owszem, ale gorsze wspomnienia mam po pobycie w
      Grecji/przecież Polacy jeżdżą pracować do Grecji i usługują, bo liczy się
      mamona.W Grecji jest nawet Ministerstwo d/s Czystości, a takiego syfu,jak tam
      nie widziałam. Ale nie o tym chciałam pisać.Żenujący są Polacy. Doznałam
      wstrząsu patrząc i słuchając, jak przeczhwalali się dobrami, które posiadają w
      Polsce, poobwieszani złotem, patrząc z góry na innych.Polacy wstyd mi za Was.Po
      to jeżdzice to Egiptu,aby się dowartościować, szpanując przed innymi.
      Pozdrawiam.Potraktowałam Egipt, jako wycieczkę krajoznawczą, a nie jako
      licytację hoteli cztero czy pięciogwiasdkowych.
    • Gość: irgol Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.wroclaw.mm.pl 01.07.04, 21:23
      Smutnym jest to o czym piszesz.Wróciłam parę dni z Egiptu będąc tam po raz
      pierwszy.Widziałam wiele i niewiele./7 dni rejs po Nilu i 7 dni
      Hurgada/.Widziałam panującą biedę i muszę stwiedzić stanowczo w Polsce nie ma
      biedy.Zobaczyłam to co chciałam zobaczyć:piramidy, Dolinę Krolów, Luksor, Abu
      Simbel.Smród i nędza.Owszem, ale gorsze wspomnienia mam po pobycie w
      Grecji/przecież Polacy jeżdżą pracować do Grecji i usługują, bo liczy się
      mamona.W Grecji jest nawet Ministerstwo d/s Czystości, a takiego syfu,jak tam
      nie widziałam. Ale nie o tym chciałam pisać.Żenujący są Polacy. Doznałam
      wstrząsu patrząc i słuchając, jak przechwalali się dobrami, które posiadają w
      Polsce, poobwieszani złotem, patrząc z góry na innych.Polacy wstyd mi za Was.Po
      to jeżdzice to Egiptu,aby się dowartościować, szpanując przed innymi.
      Pozdrawiam.Potraktowałam Egipt, jako wycieczkę krajoznawczą, a nie jako
      licytację hoteli cztero czy pięciogwiazdkowych.
    • mrozikulus bez sensu 01.07.04, 21:23
      to jest dyskusja bez sensu lepiej niech admini usuna ten smieszny watek
      • pc_maniac Re: bez sensu 01.07.04, 21:40
        mrozikulus napisał:

> to jest dyskusja bez sensu lepiej niech admini usuna ten smieszny watek

A TO CZEMU???

Nikt nikogo nie wyzywa, nie zauważyłem wulgaryzmów, a przecież ile osób tyle
        zdań (również na temat Egiptu).
        • Gość: Chris Re: bez sensu IP: *.acn.waw.pl 02.07.04, 01:08
          > A TO CZEMU???

Topic
    • chaladia Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 21:34
      To po co tam jechałaś?!
      Nie zauważyłaś Piramid, Sfinksa, Cytadeli, Studni Józefa, Meczetów: Ibn Tuluna,
      Alabastrowego, Sułtana Hassana, Muzeum Starożytności, Serapeum, Karnaku,
      Luksoru, Świątyni Grobowej Hatschepsut, Ramseseum, Kolosów Memnona, Doliny
      Królów, Edfu, Philae, niedokończonego obelisku, starej i nowej tamy, na Nilu,
      Wyspy Botanicznej, Abu Simbel, raf koralowych, Góry Mojżesza, St. Catherine?
      Nie pływałaś w ciepłej, krystalicznie czystej wodzie oglądając ryby i inne
      morskie stwory? Nie poczułaś atmosfery Orienty, gdy muezzin obudził Cię o
      wschodzie słońca wezwaniem do modlitwy?
      Wydałaś parę tysięcy złotych na ten wyjazd i co? czego się spodziewałaś?
      To Forum dość dobrze oddaje atmosferę Egiptu i zupełnie nie rozumiem, co mogło
      Cię tam tak negatywnie zaskoczyć.
      • Gość: deo Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: 81.219.167.* 01.07.04, 21:49
        Po co od razu usuwac watek - każdy kontrowersyjny watek jak widac rozpala ludzi
        i zawsze w ich wypowiedziach mozna znależc cos ciekawego i prawdziwego.
        A niezaleznie co tu napiszemy i tak póki co Polacy beda jeździli do Egiptu -
        - i bardzo dobrze .
        A , ze troche sie dowartościowujemy no cóż - pojedziemy do Angli czy do Niemiec
        czy do Hiszpaniii czy do Monte Carlo i koniec dowartościowania .
        • Gość: belami Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.wroclaw.mm.pl 01.07.04, 22:02
          Ale trzeba być sobą,a nie szpanować Polak przed Polakiem z toną złota na szyi,
          uszach i gdzie indziej. Kocham Afrykę za jej dumę.Nawet biedę przyjmują z
          godnością.A bakszysz, to przecież prawo Koranu. I niech ten maluczki Polak
          poczuje się też przez sekundę Rockefelerem.Pozdrawiam.
    • egiptolog Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 01.07.04, 22:01
      Wiesz, sam jaesteś bez nadziejna. Znam takie osoby jak ty, czyściutko i
      porządnie do lasu nie wyjdzie bo sie ubrudzi. Siedź lepiej w domu i nie denerwuj
      normalnych spokojnych ludzi a na wakacje jezdzij sobie do wymuskanych kurortów
      zachodniej Europy,( nic do nich nie mam ) sam wiele razy tam wakacje spędzałem.
      A teraz sio z tego forum jak nie lubisz Egiptu to po co tu piszesz
      • Gość: panda Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.04, 22:09
        dobrze gadasz!!
    • miriam_73 Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 02.07.04, 09:45
      Forum Egipt, jak kazde inne służy do wymiany opinii, a nie do obrażania innych
      forumowiczów, szanowna pani!!! CZy fakt, że pomimo, jak piszesz brudu, nędzy,
      smrodu, syfu" potrafimy dostrzec jego piękno i zalety, jest śmieszne? Śmieszne
      jest to, że masz czelność forułowac tego typu "oceny".
      To, że wyobrażenia o Egipcie miałaś inne, niż to, co zobaczyłaś, to nie jest
      przecież wina forumowiczów, którzy wyrażają podziw i uwielbienie dla tego
      kraju. Wolno ci byc rozczarowaną, ale dlaczego, na Boga, wszystkich , in pleno,
      atakować?!
      Btw. czy rzeczywiście Arabowie są atcy jak napisałaś? Ilu ich poznałaś, żeby
      formułować takie ogólne niegatywne oceny? Czy aby na co dzien w Polsce nie jest
      tak samo? Przejedź się metrem w Wwie - ręcze ci że wielkich różnic z Arabami
      czasem nie ma...
      We wszystkich krajach arabskich jest tak, że zwłaszcza handlujące zaczepiają,
      namawiają do zakupów itd. Jesli jest to dla ciebie negatywnym zaskoczeniem, to
      chyba niezbyt uważnie czytałaś to forum (pomimo tego, że twierdzisz iż "wiele
      czytałaś właśnie z tego forum ").
      A co rozumiesz przez zasady dobrego wychowania? Standardy europejskie (do
      których wielku z naszych rodaków na pewnoi nie dorasta!)??? To chyba pomyliłaś
      kierunki. Mentalnośc i sposób bycia w krajach arabskich jest zupełnie odmienna
      od naszej wiec nie wkładaj egiptu w ramy "dobrego wychowania" rozumianego po
      europejsku.

A osobom wyjeżdzającym w przeciwienstwie do tego co ble ble napisała serdecznie
      radzę - nie uprzedzajcie się do tego kraju, ale też nie wyobrażajcie go sobie
      po "europejsku". Życzę wszystkim udanych i pieknych wakacji w kraju
      faraonów, "where everybody wears a smile".
    • aicha_fr tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... 02.07.04, 10:17
      ...najpierw tego Starożytnego, o którym wciąż się uczę i nadal wiem za mało.
      Słowa takie jak "fascynujący" kiepsko oddają to co w nim jest. Ale także ten
      współczesny, niesamowity kraj pełen kontrastów, piękna i brzydoty, bogactwa i
      nędzy jest nie mniej magnetyczny. I tych kontrastów właśnie też jestem
      maniaczką. To jest beznadziejne, bo nie ma nadziei że mi przejdzie, a ja mam
      nadzieję że nigdy się tak nie stanie. Nie zamierzam tłumaczyć się z tego, co mi
      się podoba i co czuję. To jest forum, każdy ma prawo do własnego zdania.
      Dlaczego jednak mnie obrażasz mówiąc, że jestem śmieszna?

miria_73 i chaladia - podpisuję się obiema rękami pod waszymi postami
      Pozdrawiam
      Aicha
      • ewakozikowska Re: tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... 02.07.04, 11:32
        hm.
        Ja chyba jestem beznadziejnym przypadkiem ale nie beznadziejną osobą!!!
        myślę, że forum to nie jest to miejsce gdzie ktoś taki jak ble (czy to
        graficzny zapis torsji?) mógłby wyrażać swoje można powiedzieć rasistowskie
        opinie.

sa gusta i guściki ludzie i ludziki - polakom nie wiele rzeczy na świecie się
        podoba.

podam wam pewien przykład.
        Prowadzimy z mężem szkołę językową w grudniu pojechałam ja i 2 koleżnaki
        nauczycieli
        w styczniu 6 naszych uczniów
        w lutym koło 10 osób z grona naszych znajomych
        w marcu było ich już 15 osób
        w kwietniu tylko 8
        w maju aż 28
        czerwiec planuje swój wylot około 15 osób
        potem jest olimpiada

a tylko zdjęcia pooglądali ....

a w grudniu ze mną i starą ekipa jedzie ... około 30 osób (zabieram też dzieci)
        nie uwierzycie ale to tylko dane z mojego miasta z warszawy czy okolic mojego
        miasta ma leciec drugie tyle.

TO ROZNOSI SIE SZYBCIEJ NIŻ SARS!!!! I JA WIEM, ŻE TEN SARS JEST MI POTRZEBNY
        BO TYLKO TAM WYPOCZYWAM A CI LUDZIE MAJĄ DZIĘKI NAM CO JEŚĆ.

piszcie co chcecie bez Egiptu raz w roku każdy na moim miejscu by sfinxował -
        widzicie - bo przecież wakacje na Bałtykiem nie są tańsze a leje w tym roku
        jak z cebra i nastroje depresyjne - zreszą kto by chciał spędzać czas z takimi
        ludźmi jak ble ble ble ???
        • indiankajones Re: tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... 02.07.04, 15:15
          Nie uwazam sie za beznadzieja osobe tylko dlatego ze podoba mi sie Egipt. Ktos
          porownal tu Grecje i Egipt i mial racje ja tez uwazam ze w Grecji jest bardziej
          brudno, jest nedza a ludze sa o wiele mniej przyjaznie nastawieni do innych niz
          w Egipcie. Ale w kadym kraju mozna to spotkac nawet w Polsce
          Wszystko zalezy tez od tego czego sie oczekuje po danym kraju ja wiedzialam co
          mnie w Egipcie czeka i sie nie rozczarowalam.
          Ale droga ble ble ble po co wydawalas pieniazki - nie male zreszta na wyjazd do
          takiego " strasznego, brudnego i nieciekawego" kraju?
          Postaraj sie znalezc cos pozytywnego w swoim pobycie w Egipcie bo nie wierze
          zeby absolutnie nic ci sie tam niepodobalo.
          pozdrawiam
          • Gość: deo Re: tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... IP: 81.219.167.* 02.07.04, 17:58
            No cóz - kazdy moze miec swoje zdanie na temat czegos lub kogos i żeby to
            zdanie mieć musi to cos lub kogos zobaczyc na własne oczy i stąd musi wydac
            pieniądze to odpowiedź dla indiankajones - i dziw sie tu ble ble .Równiez nie
            moge sie zgodzic z opiniami , ze ktos tam sie obrazil na ble ble że
            przedstawila swoja opinie o Egipcie - akurat niekorzystna dla tego kraju .
            Wolno jej . natomiast nie pojmuję jak ktos może obrażać sie na prawdę .
            Egipt to rzeczywiście syf i to mnie obraża ten kto kłamie w zywe oczy
            zachwycajać sie tym krajem i wymagajac zachwytow od innych .
            Po co kłamac .
            Turysta w Egipcie jest pod szczególna ochrona tak jak kiedys i dzis na Kubie
            jest jakby w szklanej klatce i oglada zabytki i hotele 5 gwiazdkowe ..i niech
            sie cieszy .
            Cała reszta do syf. i tyle i przestańcie tu kłamac nazywajac kikuty rusztowań
            ,bałagan i brud - nieładem artystycznym i wyklinac każdego kto widzi to
            inaczej.
            A ,ze sa fanatycy Egiptu jak Pc , ktorzy sami jeżdża po tym kraju to tez dobrze

Nie ma nic ciekawszego na kazdym forum jak konfrontacja dwóch odmiennych
            stanowisk i punktów widzenia .

pozdrawiam tylko prosze mi nie pisac że się ktoś obrazil bo to dziala na mnie
            wyjatkowo rozśmieszajaco .
            • miriam_73 Re: tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... 02.07.04, 21:58
              Przepraszam słoneczko, ale w którym miejscu taky "beznadziejni manbiacy" jak
              np. ja osobiście kłamiemy??? Przecież każdy z nas przyznaje, że jest dużo
              brudu, biedy, to jest fakt. Pytanie tylko, czy potrafisz dostrzec cos ponadto.
              I o to tutaj chodzi. A bezsensowny atak na wszystkich myslących inaczej niż
              jedynie słuszny pogląd szanownej autorki wątku nie ma nic wspólnego
              z "przedstawianiem opinii" o Egipcie (czy jakimkolwiek innym kraju), zwłaszcza
              jak oberuje sie pojęciami typu "wszystko", "wszyscy", itd. powtórzę, co
              wilekrotnie powtarzałam na wielu forach - nie jesteśmy uprawnieni do takich
              uogólnien jak te wyrażone przez ble. Po prostu za mało wiemy, znamy,
              widzieliśmy. Takie uogólnienia są kłamstwem! Każda rzetelna, merytoryczna
              opinia, choćby negatywna jest z całą pewnością mile widziana.
              • corrina_f1 Re: tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... 02.07.04, 22:02
                A najbardzuej podoba mi się to, że koleżanka ble... narobiła dymu, a następnie
                po angielsku się zmyła. Widać nie miała nic więcej do powiedzenia... :-/
                Tu dochodzimy do definicji pieniactwa...
                Pokrzyczeć sobie... "bo tak" !! ;)
                • Gość: deo Re: tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.04, 15:00
                  Kolezanko miriam .
                  Cos ci sie doprawdy pomylilo bo ... obowiązujaca linia forum to zachwyt nad
                  Egiptem a głosów krytycznych to tu na lekarstwo , że mozna by policzyc na
                  palcach - chyba do 10 -ciu umiesz liczyc to nie pisz bzdetów o wyłomie od
                  obowiązujacej linii ...
                  a co Cie niby tak fascynuje w Egipcie oprocz historycznych budowli i szklanych
                  enklaw hotelowych dla turystów ???
                  To budowle to juz przeszłość którą warto zobaczyc i tyle ale co to ma wspólnego
                  z współczesnym Egiptem gdzie brud , syf , krawężnikowi Omar sharifowie ,
                  nachalni sprzedawcy , woda nie do picia , muchy na mieście w sklepach i małych
                  restauracyjkach , oszustwo cenowe niemal na każdym kroku stąd targowanie sie ,
                  siedzący całe dnie i noce Arabowie z metnym wzrokiem od palenia sziszy - bóg
                  wie z czym , budynki jak po II wojnie światowej w Polsce straszące kikutami
                  niedokończonych stropów .
                  I czym tu sie tak naprawdę zachwycać - a gdzie Ty widzisz te głębię w tych
                  Arabach - a na dodatek co 200 m policjanci z karabinami .
                  Raczysz żartować !!!!
                  A ,że ktoś moze sie w tym zakochać to jego sprawa i zostać maniakiem egiptu tez
                  jego sprawa ale niech sie nie dziwi ,że dla kogos innego brud - to brud i tyle
                  bez doszukiwania sie piękna w syfie .
                  a że tanio i ciepło - zawiozą -obwiozą - nakarmia i mozna sie czuc panami
                  niemal świata to i Polacy tam jeżdża i Egipt jest w modzie
                  • miriam_73 Re: tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... 12.07.04, 11:24
                    Gość portalu: deo napisał(a):

> Kolezanko miriam .
                    > Cos ci sie doprawdy pomylilo bo ... obowiązujaca linia forum to zachwyt nad
                    > Egiptem a głosów krytycznych to tu na lekarstwo , że mozna by policzyc na
                    > palcach - chyba do 10 -ciu umiesz liczyc to nie pisz bzdetów o wyłomie od
                    > obowiązujacej linii ...
                    Nic mi się nie pomyliło. Czytam i pisze na tym forum od co najmniej 2 lat. Są
                    zachwyty, co nie zmienia faktu, że ludzie zwracają uwagę na warunki zycia tam.
                    Tyle tylko, że potrafią dostrzeć coś ponad to.

> a co Cie niby tak fascynuje w Egipcie oprocz historycznych budowli i
                    szklanych
                    > enklaw hotelowych dla turystów ???
                    Kraj jako taki. Przesympatyczni i bardzo życzliwi ludzie. Wsapniałe jedzenie.
                    Pogoda. Krajobrazy. Muzyka.

> To budowle to juz przeszłość którą warto zobaczyc i tyle ale co to ma
                    wspólnego
                    >
                    > z współczesnym Egiptem gdzie brud , syf , krawężnikowi Omar sharifowie ,
                    > nachalni sprzedawcy , woda nie do picia , muchy na mieście w sklepach i
                    małych
                    > restauracyjkach , oszustwo cenowe niemal na każdym kroku stąd targowanie sie ,
                    > siedzący całe dnie i noce Arabowie z metnym wzrokiem od palenia sziszy - bóg
                    > wie z czym , budynki jak po II wojnie światowej w Polsce straszące kikutami
                    > niedokończonych stropów .

Tak jest w wielu krajach arabskich. Nie tylko w Egipcie. Pytanie czy takie
                    obrazy przesłaniają Ci wszystko... Oszustwa cenowe? Nie spotkałam się.
                    Targowanie - jak wszedzie. Niezaleznie od tego czy pojedziesz do Egiptu, czy
                    np. Tunezji, czy pójdziesz na suk w Jerozolimie czy w Ammanie. To jest urocze.
                    A bazary to super sprawa. Ja uwielbiam luksorski.

> I czym tu sie tak naprawdę zachwycać - a gdzie Ty widzisz te głębię w tych
                    > Arabach - a na dodatek co 200 m policjanci z karabinami .
                    Przynajmniej czuje sie bezpiecznie. Powiem wiecej, czasem to jest nawet całkiem
                    zabawne. Kiedys podróżowałam nad Kanałem Suezkim z "bezpiecznikiem" na
                    pokładzie autobusu. W któryms momencie smutny sobie przysnął i tak ładnie mu
                    kałach spod marynarki wystawał :)))

> Raczysz żartować !!!!
                    > A ,że ktoś moze sie w tym zakochać to jego sprawa i zostać maniakiem egiptu
                    tez
                    >
                    > jego sprawa ale niech sie nie dziwi ,że dla kogos innego brud - to brud i
                    tyle
                    > bez doszukiwania sie piękna w syfie .

To po co sie tam pchacie, wy którzy dostrzegacie tylko syf i brud?

> a że tanio i ciepło - zawiozą -obwiozą - nakarmia i mozna sie czuc panami
                    > niemal świata to i Polacy tam jeżdża i Egipt jest w modzie

Jeżdże do Egiptu od kilku lat, zanim zaczęła się moda i wyjazdy zrobiły się
                    naprawdę tanie. Nie czuję sie panią świata, a jedynie realizuję marzenia o
                    pieknych wakacjach pełnych wrażeń.

PS> jako nieuleczalny maniak tym razem na odmianę na urlop we wrzesniu jadę do
                    Egiptu. mam zamiar tez przyjrzeć się syfowi i brudowi w sąsiedniej Jordanii. A
                    przy okazji pare innych rzeczy np. Petrę czy Jerasz ;-)))
                • przemoa Re: tak, jestem beznadziejnym maniakiem Egiptu... 03.07.04, 15:18
                  a mnie sie wydaje ze byla to sympatyczna prowokacja pod szyldem ble ble ble abysmy wypowiedzieli swe pozytywne opinie o Egipcie , no i widac ze nikt nas nie zniecheci do tego facynujacego kraju faraonow , bo znawy jego uroki :-)
    • belzebub00 Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 03.07.04, 20:56
      to fakt jest to trzeci swiat i ktos nieprzygotowany bedzie mial szok na widok
      tej biedy ,po prostu klapki na oczy i starac sie widziec tylko piekno zabytkow
      i morza a jednak to egipcjanie to wszystko zbudowali i zawsze o tym mysle jak
      to jest mozliwe i coraz bardziej ogarniaja mnie watpliwosci
      • Gość: Graża Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.crowley.pl 11.07.04, 21:38
        ble, ble, ble??? - to w jaki sposób się przedstawiłaś niech będzie odpowiedzią
        na to, co napisałaś. Czy nie mogłaś oprzeć się pokusie, aby obrazić i zmieszać
        z błotem wszystkich, którzy lubia, kochają, albo też fascynują sie Egiptem?
        Przecież wystarczyło wyrazić swoją opinię, po co te ostre słowa?
    • Gość: ????FUCK YOU Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 17:08
      nie wiem kim jestes??nie wiem co robisz ale jestes IDIOTA ZYCIOWYM!!!
      • Gość: Gość Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.04, 20:06
        Nie wiem dlaczego ale Twój nick jak ulał pasuje do tego co napisałeś...
    • belzebub00 Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 11.07.04, 20:55
      hej gosciu czy ten odiota to mnie dotyczylo,czy nikt z was sie nie zastanawial
      czy to faktycznie zbudowali egipcjanie,widzac ten balagan tam
      • Gość: Bernadeta Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:21
        mój opis oczywiście dotyczy autorki tego wątku!!!
      • Gość: man Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: 194.242.62.* 14.07.04, 13:56
        No ale co zbudowali Egipcjanie?? Zabytki zbudowali starożytni, z którymi
        współcześni napływowi arabscy i koptyjscy Egipcjanie zupełnie się nie
        identyfikują, infrastrukturę przemysłową wybudowali Rosjanie, hotele różne
        europejskie firmy budowlane, tamę Francuzi...
        Chyba, że piszesz o tych betonowych lub lepionych z nilowej gliny
        niedokończonych norach, w których mieszkają ci ludzie, o przytępionych fajką
        wodną umysłach. Przykre, ale prawdziwe. Są oczywiście także światli ludzie, ale
        jakoś nie widać efektów ich pracy.
        Nawet większość prac archeologicznych prowadzą za nich Europejczycy i
        Amerykanie.

...to tak na marginesie tej dyskusji...
        • Gość: ben gurion Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 19:21
          nawet współcześni egipcjanie nie potrafili dac w d... paru Żydkom majac taka
          przewage sprzetu w wojnie z 60 ktoregos tam roku .
          ale co wymagac od tych zaćpanych brudasów umiejacych trzymac tylko kałacha ale
          strzelac z niego to już dla nich za mądre
        • Gość: Bert Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:29
          Ej, tu się zapędziłeś. Koptowie sa właśnie potomkami starozytnych Egipcjan....
    • Gość: Bernadeta Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 23:15
      A mnie to co opisujesz właśnie podoba się , dlatego znów w tym roku tam
      wróciłam, lecz tym razem się rozczarowałam, bo na Synaju nie zaznałam tego co
      opisujesz ( więc polecam Ci Sharm El Sheikh, to jest miasto dla takiej paniusi
      jak Ty, - wypacykowane dla turystów,(mnóstwo kafejek bez natrętnych
      arabów),nie ma tam takiej atmosfery jak w Hurgadzie !!!!
      • Gość: Phoenixs Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 20:05
        Witajcie, myślę, że dość zasadniczo mylicie Państwo pojęcia, przygody,
        komfortu, zainteresowania inną kulturą. Jeżeli komuś to wszystko co prezentuje
        Egipt nie odpowiada bardzo proszę ma inne kierunki do wyboru.
        Ja należę do osób które szukają innych wartości w Egipcie,innych jak luksusowy
        hotel, sztuczna "atmosfera", ludzie usłużni i bez osobowości.
        Jeżeli lubicie animację, bardzo proszę...
        Są pewne dogmaty których nigdy nie powinno się przekraczać będąc gościem.
        Dla mnie Egipt jest na wskroś ciekawym i egoztycznym krajem. Krajem o bardzo
        ciekawej kulturze, wspaniałej i niepowtarzalnej przyrodzie. Wreszcie można tam
        spotkać ciekawych ludzi. Tych ludzi należy też szanować i akceptować.
        Te bzdury które niektórzy z Was wypisują na tym forum świadczą o kompletnej
        niedojrzałości.... W Polsce też są miejsca, gdzie bieda razi w oczy.
        Do czego zmierzam, ludzi nie ocenia się na podstawie tego jak żyją i co mają w
        kieszeni. Pamiętajcie Państwo macie te parę groszy, dziś ... a co jutro.
        Pamiętajcie też że Was mogą oceniać w ten sam sposób ludzie z krajów bardziej
        zasobnych (ekonomicznie i gospodarczo).

Pozdrawiam
        • Gość: puma Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.04, 13:41
          Brawo.Nic dodać nic ująć.
    • Gość: xx Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: 62.114.154.* 15.07.04, 20:40
      Przykro mi bardzo ze jestes tak beznadziejna, ale najczesciej szmaty, ktore tam
      jezdza sie pieprzyc i pozniej zostaja odstawione na bok maja taka opinje.
      Ci ludzie sa o wiele czysciejsi od ciebi, za kazdym razem jak idom do toalety
      podmywaja sie - czy ty to robisz? napewno nie, chodzisz z boblami kolo dupy.
      Szkoda mi ciebie. Zastanow sie nad twoim zyciem jezeli jestes tak nastawiona do
      wszystkiego.
      • Gość: Lookas Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:16
        czyściejsi - czyż to nie genialne!!!???
    • radioaktywny Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 15.07.04, 21:05
      Pozornie to co powiem bedzie na temat, ale tylko pozornie bo opinia o nas samych
      i pogarda dla innych nacji jest znaczna, objawila sie w tym watku, ale takze
      obecna jest w badaniach statystycznych, w ktorych uwazamy sie za ludzi na
      poziomie, kulturalnych i w pelni cywilizowanych...
      Od 1993 roku corocznie wyjezdzajac do Wloch odwiedzam choc na kilka dni
      kemping w Roseto degli Abruzze u podnoza Gran Sasso, nad brzegiem Adriatyku.
      To wyjatkowo piekne widokowo i miłe mi miejsce. Do tego roku nie spotykalem
      tam polakow, ktorzy zwykle zatrzymuja sie na tzw. riwierze adriatyku:-(
      Niestety...do tego roku. Na kempingu bylu dwie lub trzy polskie rodziny z
      dziecmi, przyjechali do pracy, a w celu potanienia kosztow mieszkali w
      namiotach, i wszystko byloby w porzadku gdyby nie to, ze oni w ogole nie
      trzezwieli!!! Cale dnie taczali sie pijani po terenie, a co drugie uzywane
      przez nich slowo to "kur...."i rozne inne takie. Nie bede tu opowiadal w
      szczegolach jakich obrzydliwych scen bylem swiadkiem:-(
      Wszystkiemu przygladali sie moi znajomi Wlosi, Belgowie,Francuzi,Niemcy,
      ktorzy tak jak ja i moja rodzina rok w rok tam przyjezdzaja (oni na dluzej,
      maja tam wykupione place). Spedzilismy wspolnie nie jeden wieczor na
      pogawedkach, zabawie i zartach i bylo mi straszliwe glupio gdy oni tlumaczyli
      mi, ze coz...w kazdym kraju sa rozni ludzie. Na zewnatrz zgadzalem sie z nimi
      starajac sie bagatelizowac zjawisko, ale we wnetrzu wszystko sie we mnie
      gotowalo bo przez te kilkanascie lat widzialem przedstawicieli innych nacji w
      roznych sytuacjach, nie tylko pozytywnych, lecz takiego zdziczenia, chamstwa,
      prostactwa, i pijanstwa nie widzialem u zadnego innego narodu...
      Po raz pierwszy zaczalem zalowac, ze przyjeto nas do UE. Jednak najlepiej
      trzymac nas z dala od cywilizacji.
      To byloby wszystko na temat brudu w egipcie, smierdzacych tubylcow i syfu tak
      bardzo nieobecnego w naszej ukochanej Ojczyznie. Amen
      • radioaktywny Re: Wy beznadziejni maniacy Egiptu 15.07.04, 21:09
        Oczywiscie poczatek ma brzmiec "Pozornie to co powiem nie bedzie na temat, ale
        tylko pozornie..."
        Przepraszam za połknięcie słowa "nie"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka