Dodaj do ulubionych

Small Planet - parametry bagażu

02.06.13, 15:31
Lecę niedługo do Sharm tymi właśnie liniami - łączne wymiary nadawanego bagażu nie mogą przekroczyć 158 cm, oczywiście waga do 20 kg. Mój bagaż będzie miał ok. 162 cm i oczywiście do 20 kg. Czy spotkał się ktoś z tym że przy odprawie bagaż jest mierzony? I jak od ewentualnych "nadcentymetrów" miałaby wynosić zapłata. O tym już nikt nie informuje. Macie jakieś doświadczenia z tymi liniami? Ja latam bardzo rzadko i nie chciałabym jakiejś niespodzianki przy odprawie....
Obserwuj wątek
    • agata_mz Re: Small Planet - parametry bagażu 02.06.13, 17:19
      leciałam z nimi już dwa razy,ostatnio w marcu, nikt bagażu nie mierzył
    • jedynyperi Re: Small Planet - parametry bagażu 02.06.13, 18:09
      leciałam z nimi 30.05.2013r nikt nie mierzył bagażu
    • raf753 Re: Small Planet - parametry bagażu 02.06.13, 18:14
      W przypadku lotów czarterowych nie ma aż takich kontroli i obostrzeń jak w przypadku lotów z tanimi liniami lotniczymi. Biorąc pod uwagę, że to jeszcze bagaż nadawany to już w ogóle luzik. O ile wagę jeszcze można łatwo skontrolować to już wymiarów nikomu nie będzie się chciało sprawdzać, no chyba że walizka ewidentnie przekracza dopuszczalne wymiary. Możesz spokojnie lecieć. Te cztery centymetry nikt nie zauważy.
      • yas-mi Re: Small Planet - parametry bagażu 02.06.13, 18:32
        dziękuję za odpowiedzi, jestem spokojniejsza
        • white_swan premium class 02.06.13, 21:54
          ..ktoś już korzystał ? Jak to wygląda w praktyce ?
          • sandra00 Re: premium class 04.06.13, 09:19
            nie mierzą , jeżeli jest łączony to walizka przeważnie waży więcej niż 20 kg i też przyjmują !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka