Dodaj do ulubionych

Skąd internet w komórce?

05.06.13, 23:02
Gdzie, jak i gdzie można w okolicach Hurgandy kupić kartę sim z dobrym i tanim :) pakietem internetowym. Gdyby oprócz Internetu dało się dzwonić do Polski, to byłoby super, ale zależy mi głównie na Internecie. Macie może jakieś wskazówki?
Obserwuj wątek
    • race.camel Wskazowka 05.06.13, 23:23
      dexxton napisał:

> Macie może jakieś wskazówki?<

Daj se czlowieku spokoj z tym uzaleznieniem na wakacjach.
      Poloz sie wygodnie, odetchnij pelnymi plucami, zegarek tez
      zostaw w pokoju, zanurkuj od czasu do czasu. Wyjdzie to
      tobie na zdrowie. I na kieszen bo czytam, ze na budzecie jestes.
      Kluczowe slowo: tanio!
      • dexxton Re: Wskazowka 05.06.13, 23:47
        Z tym "dobrze i tanio" to było z przymrużeniem oka, jakbyś nie zauważył. W sumie to wolałbym bez, ale niestety wygląda na to, że może być tak, że Internet będzie mi niezbędny, a wolę zapłacić raz niż późnej bawić się z Internetem hotelowym na godziny.
        • race.camel Re: Wskazowka 06.06.13, 03:18

Zauwazylem ale "dobrze i tanio" tak czesto powtarza sie na forach, ze zastanawiam
          sie skad to polskie przekonanie o dobrej jakosci tanich rzeczy. Rzadko widuje sie
          prosbe o informacje na temat rzeczy dobrych bez wszechobecnego przymiotnika
          tanio. Ciekawe czy czesc turystow zdaje sobie sprawe, ze sa tez bardzo dobre
          rzeczy niekoniecznie tanio:)

Z internetem Tobie nie pomoge poniewaz z premedytacja odcinam sie od pracy
          i znajomych na wakacjach. Dzwonienie/pisanie z wakacji do pracy jest kardynalnym
          bledem. Byc moze przekonasz sie o tym empirycznie. Ludzie pracujacy nie rozumieja
          ludzi na wakacjac. Cbdo:)
          • sheeri Re: Wskazowka 06.06.13, 08:11
            >Z internetem Tobie nie pomoge poniewaz z premedytacja odcinam sie od pracy
            > i znajomych na wakacjach. Dzwonienie/pisanie z wakacji do pracy jest kardynalny
            > m
            > bledem. Byc moze przekonasz sie o tym empirycznie. Ludzie pracujacy nie rozumie
            > ja

No cóż jesteś zwykłym burakiem, o czym świadczy ton twojego wpisu, poza tym zakładasz, że ktoś musi spędzać urlop w taki sam sposób jaki ty preferujesz, a są różne sytuacje i ludzi potrzebują internetu czy taniego telefonu, żeby kontaktować się nie tylko z pracą. Np. moja siostra jedzie do Egiptu pierwszy raz w życiu tylko z dwójką małych dzieci (jej mąż nie może wziąć urlopu w pracy) i po prostu chce mieć w miarę stały kontakt z mężem, aby czuć się pewniej, a on chce mieć bieżące informacje, że wszystko w porządku.
            Radzę nie sądzić innych po sobie.
            • wtopek niedawno był na tym forum 06.06.13, 08:30
              "byznezmen" szukający darmowego netu w Szarm :)))
              • dexxton Re: niedawno był na tym forum 15.06.13, 16:15
                Kto powiedział, że biznesmen musi być bogaty?
    • karuzela100 Re: Skąd internet w komórce? 06.06.13, 08:04
      w hotelowym sklepie bedzie cieżko ci zakupić starter ale na mieście dostaniesz starter vodafon czy mobinil do netu za kilka dolarów i pózniej doładowujesz jak zwykły prepaid pozdr
    • dziadzio Re: Skąd internet w komórce? 06.06.13, 09:36
      Witam,
      w okolicy nie kupisz. Kartę można nabyć w samej Hurgadzie. W osateczności busik (dobre i tanie) lub taksówka do miasta. Druga opcja, skorzystać z pomocy rezydenta, jeśli to polskojęzyczny Egipcjanin, załatwi za dodatkowe 5$ bez problemu.
      Pozdrawiam
    • dexxton Re: Skąd internet w komórce? 15.06.13, 16:19
      Witam, w międzyczasie rozpoznałem bojem sytuacje i rzeczywiście najtaniej wychodzi kupić starter Vodaphone i 6GB transferu. No i trzeba uważać na to, że w Egiptowie oszukiwanie klienta to standard, więc prawdopodobnie sprzedawca będzie się starał sprzedać pakiet 500MB w cenie droższego lub sprzedać droższy za podwójną cenę.
      • cairo7 Re: Skąd internet w komórce? 15.06.13, 18:27
        Az tak sie nie bój-to nie sprzedaz pomarańczy na ulicy.Kupując kartę do neta możesz byc poproszony o paszport.Za zakupiony towar dostajesz rachunek.Nikt cię na tym nie oszuka.Wszędzie w miescie to zalatwisz bez bólu.
        a gadkom dot.wylącz tel i net bo jesteś na wczasach-mówię...hahahah:)...nie wszystkich sciga zazdrosna żona lub skarbówka,wiec luzik:)
        • dexxton Re: Skąd internet w komórce? 16.06.13, 20:36
          Sorry, pytałem w 4 "salonach" GSM. Nidzie nie pytali o paszport, nigdzie nie dostałem do ręki karty, ani rachunku, wszędzie próbowali mnie oszukać, co mnie specjalnie nie dziwi bo to taki egipski standard. No i w sumie oszukali, bo aktywowali mi pakiet 500MB zamiast 6GB(Hurganda, punkt niedaleko hotelu Empire) i przez następne pół godziny usiłowali dowieść, że to jednak 6GB. Nawet zadzwonili w tym celu do kumpla, który podawał się za call-center Vodaphone :) Normalnie parodia. W końcu zgodziłem się zapłacić tyle ile powinienem za te pakiet 500MB - w sumie starczyło na przeglądanie Internetu i maili, ale trzeba było się pilnować. Koniec końców chyba nie mam żołądka do "kultury" araskiej i jeśli pojadę do Egiptu jeszcze raz to raczej na jakieś odludzie(w Tabie było ok).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka