organista_pl 31.07.13, 11:20 tnij.org/x25f Ludzie we Wrocławiu nie wylecieli do Sharm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3moni37 Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 11:56 a jaka jest przyczyna ze nie było wylotu???? Odpowiedz Link Zgłoś
3mmleczko Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 12:16 www.rmf24.pl/goraca-linia/wasze-fakty/news-pechowy-poczatek-urlopu-turysci-od-wczoraj-czekaja-na-lot-do,nId,1004427 Odpowiedz Link Zgłoś
darek.b70 Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 12:56 Awaria samolotu ale zaraz będą komentarze i domysły lecieć czy nie lecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
roger1111 Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 13:56 Wiadomo jakie to linie lotnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
andreina Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 14:01 Egipt ma pecha w tym roku .. zamieszki, zmarłe turystyki a teraz to. Odpowiedz Link Zgłoś
hallogenes Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 14:07 nie wspominając o pechu Hiszpanii, Szwajcarii, Syrii i innych krajów gdzie ludzie padają jak muchy z coraz to innych przyczyn :) i co ciekawe nikt nie mówi nie jechać do Hiszpanii - miałem rezerwacje ale wycofałem bo tam strach ..... dlaczego Ministerstwo Transportu nie wydaje oświadczenie że jazda pociągiem jest zagrożeniem życia i bezpieczeństwa Polaków - kupiłem 2 tygodnie temu bilet nad morze co robić - boję się jechać, mam małe dzieci - jak tu jechać pociągiem jak 1500 km dalej w pociągach giną ludzie ?? oczywiście szydera ale niestety tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
andreina Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 17:46 Ciężko porównywać wypadek w Hiszpanii do sytuacji w Egipcie ;) ale nie kłócę się bo wiem, że walczy Pan o "chleb". Odpowiedz Link Zgłoś
hallogenes Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 21:58 jaki znowu chleb /??? czy ja w piekarni pracuję ?? ma dziwne wrażenie że moja szydera z osób które sieją panikę tylko tam gdzie im wygodnie raczej do nich nie trafia ... no cóz nie każdemu jest dane Odpowiedz Link Zgłoś
ferdynand_007 Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 21:30 Jeżeli nie widzisz różnicy między śmiercią w wypadku komunikacyjnym a śmiercią w wyniku zamieszek na ulicy to pozostaje jedynie współczuć twojej głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 21:54 Kiedyś pamiętam był taki wątek chyba na tym forum, że zginęło iluś turystów w wypadku autokaru w Egipcie. Niby wypadek komunikacyjny ale jak pamiętam były głosy, że ojej w Egipcie turyści giną , ojej ojej nie jedźmy tam, bo tam można zginąć w autobusie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 23:23 @ irhana. Chyba nie ma sensu przekonywać o czymkolwiek już przekonanych.Wyłuszczyłaś to na sąsiednim wątku jak to było w Tunezji i Egipcie.Też straszyli.Qrna!!!Nawet się na to załapałem i odpuściłem sobie rok Egipt,na rzecz Turcji.Ludziska lubią się widać straszyć i bać.A może to celowe!?U Ciebie to nawet wielbłądy plackiem leżały tak były zmęczone tunezyjską rewolucją.A Ty pojechałaś choc podobnie straszyli... i nic.Nie działa ironia,kpina czy nawet szyderstwo z takich zachowań.To dmuchany balon póki co.Komuś to na rękę.A może wyolbrzymianie porachunków pomiędzy Egipcjanami to zasługa katarskiej telewizji.Podkładają do tego kociołka,żeby bulgotał...no i straszą.Wiadomo!Zwolennicy brodatych,więc to jakby naturalne.A wszystko wskazuje na to,że nie jest tak żle.Kręcić się nikt nikomu nie karze po zaułkach Kairu czy górach Synaju.BP też to mają w głębokim poważaniu,bo kurorty póki co,bezpieczne jak widać i piszą ci co wracają.A mają wiążące umowy.Umowy to się czyta.Zanim się podpisze i nie będzie zaskoczenia.Gwarantują wypoczynek w kurortach,więc i będzie, bo nic się nie dzieje.A fakultety!?No to zależne od sytuacji.Nazwa wskazuje,że nie przymusowe.W umowie ich nie ma.Więc mogą być,ale nie muszą.Kwestia wyboru. Ale tak już nie udzielaj się na forum.Rzecz nie warta zachodu.Tu już teraz są nawet tacy,co Egipt odradzają,jako kraj dostępny tylko dla bieda turystów.Jeszcze zasłużysz na takie pogardliwe miano,bo przeca nie będziesz się tłumaczyć, gdzie Cię nosiło,za ile,no i że walec drogowy portfela Ci nie przejechał.Są tu takie bucki,co myślą w takich kategoriach.To też pewna jakaś tam tendencja do dyskwalifikacji egipskiej turystyki.Czasami tylko pojawiasz się i znikasz,więc żeby nie było zaskoczenia biedaturystko he he.Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Pechowy początek urlopu 01.08.13, 16:32 @Janan Jestem cały czas i śledzę tyle że się nie odzywam, bo tak jak piszesz szkoda zachodu, no ale ile można czytać takich bzdur, tych co to nagle odkryli że sytuacja w Egipcie niestabilna. Normalnie te firsty to chyba jeszcze przed rewolucją kupowali skoro wtedy było stabilnie, nie wiedziałam, że jakieś biura oferują wycieczki z trzyletnim wyprzedzeniem :D Biedaturystą pewno to ja oczywiście że jestem! Ostatnio w Kambodży prawie karaluchy byłam zmuszona taka bida u mnie była, dobrze że Egipt bliżej i lot ciut tańszy, bo przynajmniej mnie na jaką tameję na mieście stać, o takich luksusach jak siedem basenów to ja nie śmiem nawet marzyć jeszcze bym się zgubiła miedzy nimi, o opcji all nie wspomnę, picie wódy nawet w tanim Egipcie dla mnie za drogie :D Pozdrawiam Cię również gorąco :) i żeby nie było jestem w połowie pisania ostatniej relacji więc może do jesieni się wyrobię :D Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Pechowy początek urlopu 01.08.13, 19:53 O kurcze!Chętnie by poczytał.Ale teraz taka moda chyba,że wszystkim tak długo schodzi z pisaniem.Wszyscy "starzy" poznikali,albo na kanikułach,albo nic nie piszą.Same wyolbrzymione strachy tych co first wykupili i ich teraz trzęsie,jakby nie wiadomo co się działo.Hrabia pisał relację z Egiptu i gdzieś go wcięło,Kasia niedawno wróciła i też się jakoś nie odzywa.Ale podobno kopnął ją byk w podniebienie przy próbie osiodłania.Tak,że nic bidula z jazdy nie użyła,to i wspomnień nie będzie.Sama biedaturystyka i zawodzenie ,bo sztucznie rozdmuchany problem.Jak byłem to w Tabie cały akurat posterunek policji uprowadzili jako towar wymienny za swoich.Mnie się jakoś nie trafiło.Ale chyba tylko dlatego,że stara po mnie przyleciała rozeżlona niewąsko i uprowadziła mnie z powrotem z Egiptu do Polski.Teraz ćwiczę niewolnictwo i wypominki. Jednak lepiej już się nigdzie nie wybieraj!To nie tylko buty możesz pogubić na pustyni jak ostatnio,ale i w jasyr wziąć mogą o!Co tam złote klamki, lektyka,barki czy baseny.Tu dopiero można faktycznie się zgubić.A to nie przystoi ani Tobie,ani mnie,bo przynajmniej ja to z tych biadaturystów i takie akurat atrakcje,mam średnio w poważaniu he he.Ale wqrza taki bufon,co wszystkie rozumy razem z portfelem pozjadał.A jakby nawet nic nie było,to i tak odradzą i postraszą.A Ty się tym qrcze przejmujesz,ze ho ho!!! i jeszcze ho o!Nie ma nawet z kim wymieniać poglądów tu na forum,pokpić troszkę czy popolemizować tak nawet z nudów.To już widocznie też było.Wiec taka wstawka o wszystkim i niczym.Pewno zaliczę znowu trzy kropy...i wtopa będzie jak ostatnio,bo nie na temat.Ale mam teraz kwarantannę wyjazdową i robię za grzecznego po ostatnim przegieciu,więc choć tu się realizuję.Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: Pechowy początek urlopu 01.08.13, 22:06 Jestem, jestem Janan.. nie bój żaby.. tylko trochę zalatana. Ciągle nie mam na nic czasu... Jeszcze nawet walizek do końca nie rozpakowałam po ostatniej podróży.. Ciągle coś! A ty Irhana pisz, pisz... Ja chętnie poczytam twoje opowieści :)) Odpowiedz Link Zgłoś
irhana Re: Pechowy początek urlopu 01.08.13, 22:53 @Janan To ładnie nawywijałeś skoro nadal masz karę bycia grzecznym, to już chyba drugi albo trzeci miesiąc tej pokuty? @Kasia Pisze piszę, tylko te wszystkie miejsca i nazwy takie nieludzkie, że ciężko sobie przypomnieć to wszystko ale muszę się jakoś wyrobić przed kolejnymi listopadowymi wakacjami :) Wracając do wątku głównego, awarie awariami, te zdarzają się wszędzie ale jak mnie kuszą te tanie loty rejsowe do Hurgady co to jesienią mają zacząć latać. Nie mam zbyt dużo czasu na platanie się tu i tam, a tu taka gratka się szykuje. Jak tu znaleźć czas na Egipt i coś jeszcze jak tego czasu ciągle brak? A i zapomniałabym... skąd tyle kasy na to znaleźć, taki biedaturysta jak ja, co nawet All nie wykupuje, bo go nie stać musi jednak o kasie bardzo myśleć, a jeszcze te napiwki i inne bakszysze! Ech chyba jednak nie pojadę w tym roku do Egiptu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hallogenes Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 22:28 ferdynand_007 napisał: > Jeżeli nie widzisz różnicy między śmiercią w wypadku komunikacyjnym a śmiercią > w wyniku zamieszek na ulicy to pozostaje jedynie współczuć twojej głupocie. a gdzie ja napisałem że nie widzę różnicy ?? zalecam czytanie ze zrozumieniem, a nie wyrwanych zdań z kontekstu jak to wile osób czyni lub można zacytować część wiadomości - w stylu w EGIPCIE zginęły 2 kobiety ....już panika już dramat ... a wystarczy poczytać dlaczego te osoby nie żyją. cały czas staram się zwrócić uwagę na to że sianie paniki nic nie daje - jak widać z relacji osób które wracają to wszystko to woda na młyn fakt w Kairze giną ludzie - ale Ci co nie poszli na demonstracje żyją z drugiej strony generalizowanie pewnych faktów jest na forach internetowych nagminne skoro w zamieszkach giną ludzie 500 km od kurortów to nie należy tam jechać ale z drugiej strony skoro w zamachach bombowych w USA ginęli ludzie to też tam nie powinno się jeździć i analogicznie jeżeli w ciągu kilku dni zginęło tyle osób w katastrofach kolejowych to może lepiej nie wsiadać do pociągu tak właśnie się zastanawiam bo podsumowałem kilkadziesiąt wątków: - MSZ nie wydaje oświadczenia że jest niebezpiecznie - poza Kairem (pewno boją się konsekwencji takiej decyzji i wypłaty gigantycznych odszkodowań) - biura podróży nie widzą przeciwwskazań przed wyjazdami do Egiptu poza fakultetami do dużych miast (ale oni z tego żyją i to był by dla nich strzał w kolano, gdyby twierdzili inaczej) - rezydenci na miejscu też twierdzą, że jest spokojnie - ale co oni tam wiedzą to ich "chleb" więc muszą tak twierdzić bo stracą ten "chleb" - Polacy mieszkający w Egipcie też twierdza, że w kurortach jest spokojnie i nic złego się nie dzieje - ale im nie należy wierzyć bo jak tam mieszkają to na 100% mają w tym jakiś interes i zapewne są powiązani z Alkaidą lub też mają wpływy z turystyki, - brak informacji w prasie i TV o jakichkolwiek zamieszkach czy problemach w kurortach czy nawet przy transferach z lotnisk - ale jak wiemy telewizja kłamie, a prasa jest opłacana przez wpływowych Szejków którym zależy na ściąganiu i porywaniu turystów, - osoby które wracają w 90% twierdzą że jest spokojnie - no właśnie tylko 90% a te 10% to na 100% widziało Brodatych zamaskowanych naładowanych trotylem wyznawców Allacha - otóż nie te 10% było przerażone tym co widzieli w TV, albo widzieli, że nie jest tak jak było kilka lat temu (bo tego nie da się nie zauważyć), lub też to klasyczni malkontenci jakich w naszej narodowości nie brakuje - cóż tym też nie należy wierzyć bo to obcy ludzie .... a może podstawieni przez BP - a poza tym cóż oni mogą wiedzieć - mamy natomiast naładowanych wiedza na temat sytuacji w Egipcie forumowiczów :)) którzy twierdzą że jak oni nie jadą to każdy inny to pcychopata który kładzie głowę pod pociąg no to więc jestem psychopatą i jak ktoś mi poda jedną istotną i wiarygodną sytuację w której turysta w np. Hurgadzie był w niebezpieczeństwie, to w dniu następnym pójdę do BP i wycofam się z wyjazdy tracąc większość wpłaconych pieniędzy - ale akurat mi to zwisa bo jestem zwolennikiem twierdzenia że pieniądze rzecz nabyta - raz są, a raz ich nie ma a bezpieczeństwo nie ma ceny i jedyny żal jaki będę miał to smutek mojego syna który w tym roku spędzi w domu .... ale co tam pomysłów mi nie brakuje i jestem w stanie zapewnić dziecku wakacje nawet w domu :) trzymajcie się sztywniacy czytający między wierszami :))) koniec Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko55555 Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 22:25 samolot mający zabrać turystów z sharm miał awarie , niby naprawili (każdy myślał koło 4 rano,że wylatujemy do wrocławia ) -planowany wylot o 18 , jednak nagle o 7 wyrzucili nasy! w kairze po awaryjnym lądowaniu i czekaliśmy na samolot ,który niby mial lecieć z sharm ,ale podstawili ten stary. Zero pomocy od biur podróży i ambasady! Odpowiedz Link Zgłoś
hallogenes Re: Pechowy początek urlopu 31.07.13, 22:29 i to potępiam ale wiele osób widzi w tym związek z sytuacją w Egipcie ....to na 100% podstęp :) Odpowiedz Link Zgłoś