Dodaj do ulubionych

Sutuacja w Tabie i Sharm el Szejk.

16.08.13, 22:00
Czy ktoś ma jakieś informacje na temat tego, czy droga z Szarm do Taby jest przejezdna? Dnia 27.08 lecę z Katowic do Sharmu i potem mam transfer z Sharmu do Taby. Słyszałem, że są jakieś blokady. Jeżeli ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat to prosze tutaj napisać :) Z góry dziękuję za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • monia.s1710 Sharm 16.08.13, 22:06
      Ja również z niecierpliwością będę czekała na odpowiedź. Też 27.08 mamy wylot - do SHARM z Alfa Star i zastanawiamy się co zrobić. Akurat to biuro jeszcze nie odwołuje wycieczek także pewnie nie ma opcji rezygnacji bez straty kasy. W poniedziałek ma być kolejny komunikat MSZ - zobaczymy. Miały być takie piękne wakacje ;(
      • paweljanus0 Re: Sharm 16.08.13, 22:09
        Mogłabyś mi podać swój adres e-mail? Tam mogłibyśmy się wymieniać wiadoościami na temat Egiptu :) Mój e-mail to: paweljanus994@o2.pl
        • vivienne1155 Re: Sharm 17.08.13, 08:33
          Witajcie...
          też lecę 27.08 z Rzeszowa do Taby ( Sofitel Taba) z lądowaniem w Sharm El Sheikh...z biura Alfa Star.. i na razie wielki stres co będzie w najbliższych dniach :(
          • des4 Re: Sharm 17.08.13, 09:02
            naprawdę myślisz jeszcze o wylocie???

--
            "robienie z siebie idioty jest bardzo cenione w internecie, robienie z kogoś idioty, też"
      • ewawitek12 Re: Sharm 18.08.13, 21:46
        Ja też wylatuję z Alfa Star 27.08.13 z Katowic do Regency Plaza do jakiego hotelu Pani jedzie?
        EwaWitek@vp.pl

• marek05121978 Re: Sharm 18.08.13, 23:50
        tez jade 27.08.2013 i mam nadzieje ze do tego czasu bedzie 4 stopien zagrozenia i zmienia wylot do innego kraju
      • aneczka_00 Re: Sharm 21.08.13, 21:34
        hej. Ja też lece 27.08 do Sharmy i wylatuje z koleżanką bo nie mamy na co zmienić:) daj znać jak będziesz leciała;)
        • monia.s1710 Re: Sharm 22.08.13, 08:44
          hej my też lecimy 27.08 do Regency Plaza :) z W-wy
    • goldenka100 Re: Sutuacja w Tabie i Sharm el Szejk. 17.08.13, 15:29
      Na dzien dzisiejszy moze być spokojnie ,ale to wojna domowa i nikt niewie co bedzie jutro.A jak zablokują drogi?A jak nie bedzie jutro pradu?A jak bedzie problem za dwa dni z dostawą zywnosci?Pytań jest wiele-co bedzie.Trzeba samemu to rozważyc.
      • li1210 Re: Sutuacja w Tabie i Sharm el Szejk. 18.08.13, 00:12
        Ale podkręcacie się.Po co to wszystko.Są tacy co dobrze się czują nakręcając sytuację.Dajcie ludziom decydować za siebie.Teraz jesteście w swoim żywiole.
        • volvo74 Re: Sutuacja w Tabie i Sharm el Szejk. 22.08.13, 16:19
          pytałem sie ludzi co mieszkają lub pracują w sharmie
          sytuacja wygląda normalnie choć jest b. mało ludzi i w miescie i na plażach
          ma to dobre i złe strony (dyskoteki za darmo np)
          co do drogi do taby jest otwarta i zawsze była za wyjątkiem 2 nocy gdy była godzina policyjna
          wiec nadal odbywa sie transfer ludzi taba-sharm jak i wycieczki do izraela które tez są prowadzone tą drogą
          • 1web Re: Sutuacja w Tabie i Sharm el Szejk. 22.08.13, 16:51
            na dzień dzisiejszy drogi sa otwarte, mozna tez podróżować nocą
            • monia.s1710 Aktualna sytuacja w Sharm ????? 23.08.13, 08:29
              Czy wie ktoś coś nowego na temat Sharmu ? My we wtorek tam lecimy z piep^&*m biurem Alfa Star .... :/
              • zetka73 Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 23.08.13, 08:42
                baw się dobrze - będziesz się śmiać po powrocie ze swoich wpisów z obawami :) byłam więc wiem ( cieszę się że nie zrezygnowałam z wakacji i nie dałam się wciągnąć w tą machinę spekulacji i fałszywych doniesień :)
                • monia.s1710 Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 23.08.13, 08:47
                  Mam taką nadzieję... Kiedy wracałaś?
                  Tylko biorąc pod uwagę liczbę wylatujących aktualnie samolotów do Egiptu, to będzie tam zapewne garstka osób i nie wiadomo w którą stronę będą szły ceny / obsługa...
                  • zetka73 Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 23.08.13, 08:50
                    wróciłam 9 sierpnia przed ta całą nagonką ale już przed moim wyjazdem było " głośno" bałam się ale nie był to mój pierwszy wyjazd więc widziałam czego się spodziewać - to był pobyt jak kazdy poprzedni
                    • kakasica Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 23.08.13, 21:45
                      wróciłam z Egiptu ( Sharm) 21.08. i było tam naprawdę bardzo spokojnie. Zabawa w hotelu jak zawsze. Byliśmy na wycieczce "nurkowanie na wyspie Tiran" i normalnie chodziliśmy po mieście na zakupy, jednak ciągłe telefony i smsy od rodziny i znajomych czy w ogóle żyjemy powodowały, że zaczęłam oglądać telewizję i denerwować się. Cieszę się, że już wróciłam, choć nie było żadnych sytuacji niebezpiecznych, to moja rodzinka skutecznie dbała o to , że mój urlop nie był w pełni spokojny. Wyłącz telefon i nie oglądaj telewizji a będziesz miała udany urlop
              • dziaba7 Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 24.08.13, 12:50
                My też właśnie lecimy 27.08 do sharmu i też niestety z Alfą, może się spotkamy :D
                • rojb.erek Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 24.08.13, 14:30
                  witam,
                  czemu wszyscy piszecie ,że niestety z alfa? ja mam właśnie plan coby we wrześniu wyruszyć do Taby, chciałam co prawda z itaką ale oni wycofali sie do listopada. ta alfa star to taka lipa straszna? napiszcie coś jak mozecie, bo ja z nimi to pierwszy raz a nic innego mi nie zostało...
                  jak wygląda wspolpraca z alfą?
                  • dziaba7 Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 24.08.13, 14:43
                    Nie, nie o to mi chodziło. Samo biuro w sensie kontaktu jest ok. Chodzi tylko o to, że chciałam jechać do Egiptu. Mogłabym zmienić kierunek wakacji, ale nie za takie pieniądze, bo niestety ceny bardzo podnieśli. Mogli by dać szanse oprócz zmiany miejsca, zwrot pieniędzy tak jak zrobiły to inne biura. Teraz jesteśmy w pewnym sensie zmuszeni by jechać do Egiptu ( tylko niech nikt mi nie pisze, że to mój wybór - wiem o tym, ale nie stać mnie żeby stracić pieniądze, na które cały rok pracowałam i również nie stać mnie na dołożenie 1000 zł albo i więcej)
                    • rojb.erek Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 24.08.13, 15:01
                      ja to w zupelności rozumiem. moim zdaniem ta możliwosć zmiany kierunku to robina jest tak by nikt z tego nie skorzystał, bo albo brak miejsca na inne kierunki albo doplata jest taka ,że chyba ich pogieło. ja chce lecieć do egiptu i czekam na wrześniowe last :), tylko nie piszcie ,że to nieodpowiedzialne i takie tam bo wiem co robie. z zeznań znajomych będących w Tabie wiem ,że tam turysta traktowany jest jak skarb narodowy i nic się tam nie dzieje a egipcjanie jakby starają się bardziej. chciałabym sie dowiedzieć jak to jest z tym BP Alfa Star bo wszyscy tu piszecie, że niestety z Alfą sie wybieracie co sugeruje ,że to biuro raczej do wspołpracy się nie nadaje.
                      jeśli ktoś wie ile trwa transfer z sharm do taby to będę wdzięczna z info, i dlaczego oni w ogole lądują w sharm a nie w tabie? z góry thx
                      • scenic3 Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 24.08.13, 16:43
                        Mnie fascynuje ciąłe zadawanie pytania jak JEST albo opisywanie jak BYŁO.
                        Sytuacja jest taka, że rośnie prawdopodobieństwo, ze komuś coś "odwali" i będzie jatka.
                        I aktualna oraz była sytacja nie ma tu nic do rzeczy.
                        5 minut przed wybuchem bomby atomowej w Hiroszimie bylo tam spokojnie.

Liczy się czy prawdopodobieństwo niepożądanego zdarzenia... czy jest większe czy mniejsze, a nie czy jest lub było spokojnie. Za 5 minut może nie być - i co? Nagle was teleportują do Polski?
                        • gladi3 Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 24.08.13, 16:56
                          ladnie powiedziane.jest duze prawdopodobienstwo i to wystarczy by inne kraje zakazaly tam latac ,ale my Polacy sie nie boimy tam latac.
                      • kasia_p45 Re: Aktualna sytuacja w Sharm ????? 24.08.13, 17:23
                        Alfa Star to jedno z gorszych biur - przynajmniej takie jest moje zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka