gladi3 01.09.13, 21:54 deser.pl/deser/1,111857,14530071,Egipskie_wladze_aresztowaly_bociana_pod_zarzutem_szpiegostwa_.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacky6 Re: Egipski bocian. 01.09.13, 23:07 gladi3 napisał: > <deser.pl/deser/ a dali mu chociaż jakąś żabkę na deser ? Odpowiedz Link Zgłoś
antyegipska [...] 02.09.13, 14:12 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipski bocian. 02.09.13, 15:51 >(prócz idiotów Arabów) Ty antyegipska masz jakiś uraz na tle Arabów!?Może cię wykorzystali!?To raczej w ich kulturze zaleta,a nie wada.Orżnąć przygłupa czy niewiernego,no to zasługa u Alla(ch)a.Swiadczy o głupocie orżniętego.Nic więcej. Wiele Arabom zawdzięczasz z własnej europejskiej kultury.Gdyby nie oni,połowy przekazu historycznego starożytnych cywilizacji nie przetrwało by do naszych czasów.Zostało by spalone na stosie,zburzone lub rozprzedane jako wota odpustowe. Podziw bierze nad takim myśleniem.Wszak wiadomo nie od dziś,że w każdym społeczeństwie czy cywilizacji jego praktycznie czwarta część populacji to urodzeni idioci.Tylko o tym w zasadzie nie wiedzą.Tego nic nie zmieni.Do której grupy się zaliczasz!? Co w tym dziwnego,że jakiś analfabeta złapał z "koromysłem" na sobie ptaka, bo sobie wykoncypował,że pewno przyleciał szpiegować pobożnych brodatych.A u nas takich by nie znalazł!?Więc wszystkich podciągasz pod jeden mianownik!?To wyrażne skrzywienie,no i to się leczy.Faktem jest,że jakby za dużo było tego "ciemnego luda" w Egipcie,ale to religia,a może posiedzenia na manifestacjach robią z nich takich tłumoków.Nie wszyscy muszą być od razu równi tobie w błyskotliwości i intelekcie.Ale pewno zaliczasz się do jeszcze liczniejszej grupy pośredniej jakby.Był taki przykład.Jak było tsunami,po otrzymaniu ostrzeżenia nawet ministry z przydupasami i orkiestrą dętą w trybie awaryjnym pobiegli galopkiem przywitać przybywającego gościa z Japonii.Tyle,że nie był to jednak minister.Nie wspomnę już jak to "powitanie im wyszło.W każdym razie żle skojarzyli,rozpoznali i się pomylili zasadniczo.Czy ty aby też się nie mylisz!?Przemyśl lub się nie udzielaj z takimi tekstami.Wychodzi,że to chorobliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
antyegipska [...] 02.09.13, 16:45 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipski bocian. 02.09.13, 17:20 >Jeśli lubisz być tym orżniętym,to gratuluję. Akurat nie o tym było.Ale mniejsza.Mnie nie orżnięto,nie dam się choc zawsze jestem pierwszy raz w Egipcie.Ciebie o to pytałem,no bo z tych uprzedzeń wynika właśnie taka sytuacja.Uprzedzenia!!!Jeśli już by biblioteka aleksandryjska by nie istniała(dzięki Arabom),no to niewiele byś miała do powiedzenia o kulturze greckiej.Kolosy MEMNONA,to też wymysł pewno grecki.Tak!A może pojechał tam Grek uczyć się,a przy okazji zabezpieczyć,resztki dorobku naukowego i zabytków.Widzisz je do dziś. >(przereklamowane piramidy,czy tańczącego derwisza) Zgadzam się!!!To tylko kupa kamieni(Qrna do tej pory najtęższe umysły nie wiedzą jak to postawili)no i tak sobie stoi.A co ty myślałaś,że tańczący derwisz to lewituje,czy jest to forma tańca ,kultury i zachowań.Jak nasz obertas,mazurek czy polka.Jeśli tak to pełne zaskoczenie musiało być.Tak w kwestii piramid jak i derwisza.Współczuje stanu ducha.Odpuść sobie.O bociana tylko szło.Co komu do oceny całej nacji!?Ale ja tak sobie tylko gaworzę w piaskownicy.Fakt! Nieco wyrosłem,wiele widziałem,nie tylko piramidy i derwisza.Więc cenię sobie teraz spokój i podwodną ciszę podmorskich klimatów w Egipcie.Ale ja nie jestem tym od ptaka,a nawet ministra co witał tsunami,tylko co najwyżej z orkiestry powitalnej co chciał (a może musiał0witać katastrofę.Nic już nie mamy do pogadania.Nie ten zakres fal. Odpowiedz Link Zgłoś
antyegipska [...] 02.09.13, 17:42 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
perla bociany nie konsumują żab 02.09.13, 15:21 z tymi żabami to mit. Jedzą tylko jeden gatunek żab, ale tylko wtedy gdy już naprawdę nie mają co innego. Menu bociana to głównie tłuste owady, ryby, jaszczurki, węże, dżdżownice, i takie tam właśnie. jacky6 napisał: > a dali mu chociaż jakąś żabkę na deser ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacky6 Re: bociany nie konsumują żab 02.09.13, 15:31 perla napisał: z tymi żabami to mit. Jedzą tylko jeden gatunek żab... gatunek "żaby deserowe" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
antyegipska [...] 02.09.13, 14:16 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rojb.erek Re: Egipski bocian. 02.09.13, 16:29 antyegipska, ja staram się zrozumieć Twoje poglądy ale nijak nie potrafie. rozumiem też ,że to forum ,ze każdy może się wypowiadać, również Ty.... ale... to co piszesz to już agresja w czystej postaci, nie konkretne informacje czy chęć pomocy komukolwiek ziejesz jadem, kąsasz tych którzy bronić się albo nie mogą albo nie chcą... Jesteś wyznawcą "czystości rasowej"? błagam daruj sobie te komentarze. nie lubisz Arabów, nie chcesz jechać do Egiptu , do innych krain arabskich też, to oki nie jedz ,nie lub, ale jednocześnie nie męcz się i nie wysilaj takimi wpisami bo to żenujące i kiepsko o Tobie świadczy Odpowiedz Link Zgłoś
antyegipska [...] 02.09.13, 16:50 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rojb.erek Re: Egipski bocian. 02.09.13, 17:21 pomóc w sensie wymiany informacji dla tych co chcą tam jechać.nic poza tym i oczywiście ,że nie chodzi o bezbronnego zwierzaka ani o to ,że się za nim wstawiłaś. nie czytaj wybiórczo Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipski bocian. 02.09.13, 17:30 rojb.erek Odpuść sobie!Z takim czymś nie wymienia się poglądów.Nie te fale!!!No może radio Erewan lub gdzieś poniżej.A do bocianów czy innej zoofilii...no to już inne fora. Ostatecznie bywają różne zboczenia umysłowe czy kulturowe,choć osobiście do obrońców praw zwierząt nic nie mam.Ale nie łączyć tego z tymi co niczego nie kumają,a chcą tylko zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
antyegipska [...] 02.09.13, 17:39 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipski bocian. 02.09.13, 17:57 Ja tu nie odczytałem miłości do zwierząt. NIGDZIE!!! Odczytałem za to uprzedzenia do nacji.Ale ja tak już mam.Jestem tylko po zwykłej parafialnej szkółce.Ty pewno co najmniej papierowy magister,co to z tytułu może sobie ugotować zupkę,a z dyplomu latawca zrobić. Więc szeroki pokłon z zamachem i pawie piórko kurze zamiata przed takim intelektem. Poza tym,z zasady nie czytam wywnętrzeń neandertalczyków.To jeszcze gorzej jak rozmowa z amebą. Z nudów zainteresowałem się tematem,no i wyszło to co widać i ktoś jak poczyta zanim wytną ,to pewno się uśmieje. Choć lepiej by było,żeby nie wycinali,tak ku przestrodze dla innych podobnych tobie.Ja przynajmniej nie zawsze mam ochotę takim odpowiadać.Ale miałaś koncert życzen,więc akurat jest w realizacji.Pasi! Mnie nic nie spłodziło niezgodnego z naszą kultura czy zwyczajami.Ciebie jak widać ciśnie niezmiernie!Czy aby nie obrzezany(a),szkłem,zyletką ze znieczuleniem miejscowym pokrzywą,lub inna ciasna dziurka,że szuka pokrewnych sobie tam gdzie ich nie znajdzie!? Klasę widać!Nie pchaj się tam gdzie moment dostaniesz z liścia w patelnię.Najpierw dorośnij,a potem poważne tematy.Tu nie o bociana szło ,od pierwszego wpisu twojego autorstwa,tylko o czysty rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
chesterfield777 Re: Egipski bocian. 03.09.13, 22:51 :-))))))))))))))))))))))) Szanowny jananie2 !!! Czuję ogromny niedosyt ... ponieważ było mi dane przeczytać jedynie Twoje odpowiedzi na tekstozy "antyegipskiej" ... Admin wyciął był w pień wszystko to, czym ona poszalała a propos bociana ... I jakkolwiek podzielam Twoje opinie, to martwię się o kondycję Twą psychiczną ... Gdzieś wcześniej, przy okazji sytuacji w Egipcie skomentowałem funkcjonowanie forum, wątków i uczestników ... Nie dość, że ledwie opanowałem drżenie w lędźwiach po lekturze niektórych prowokatorów i oszołomów to jeszcze muszę czytać jak Co Niektórych szlag trafia i apopleksja "chyta" ... Sam dostaję herzklekotu ... i życzę spokoju :-)))) Pozdrawiam serdecznie :-)))) ps "Liść w patelnię" ... nie wiem jak to dokładnie interpretować (pewnie różnica pokoleń) ale brzmi doskonale ... :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Egipski bocian. 04.09.13, 14:51 > Szanowny jananie2 !!! >Czuję ogromny niedosyt ... Ja też.Choćby z tego powodu,że moje odpowiedzi wiszą,a wypowiedzi które mnie sprowokowały jakoś znikły.Ktoś kliknął na kosz.Wiec nie ma tego z czego akurat apopleksja mnie niby "chyta".Nic nie "chyta",tyle że dorównałem poziomem,a że czasami lubię robić za głupszego,no to dobra pozycja do tego typu odpowiedzi na jeszcze "mądrzejsze" stwierdzenia co wywołały taką reakcję.Madry to jest niby każdy,więc nie ma szans się przepchać,a głupiego też sztuka udać,chyba bardziej niż mądrego.Powody były,takiego,a nie innego zachowania.Spokoju,zdrowia i kondycji psychicznej...no to nie Twoja rozczochrana. o!Jest wszystko w porządku.A że czasami bywam wyrywny,albo odpłacę pięknym za nadobne ,no to tak już mam.Nie jest to jednak powód do jakiejś trzęsiawki czy przeżyć szkodzących zdrowiu. Bez zmartwień na zapas o moją zbyt zaangażowaną około bocianową dyskusją,bo tam inne tematy były poruszane najmniej związane z tym nieszczęsnym boćkiem.Ale to było.Tak,że lędzwiom daj spokój,zostaw to ich drżenie na inne przyjemniejsze okazje. A dostać z liścia w patelnię albo w michę,no to może regionalizm,albo inne potocznie u nas przyjęte określenie zachowania(tak bardziej kulturalnie).W wolnym tłumaczeniu z naszego na polskie,no to otwartą dłonią w twarz he he.Czego akurat nigdy nie czynię,ale czasami mam zamiar i na tym zazwyczaj się kończy. To w ramach odpowiedzi ,na przywołanie do tablicy.Poza tym pozdrówka i bez zmartwień o moja kondycję w jakiejkolwiek formie he he. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Egipski bocian. 02.09.13, 20:18 Ej, no, Gladi, jaki egipski? Przeca z Francji przyleciał :) Znaczy żabojad, rasowy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacky6 Egipsko - francusko - polski bocian... 02.09.13, 22:02 miriam_73 napisała: > Ej, no, Gladi, jaki egipski? Przeca z Francji przyleciał :) Znaczy żabojad, ras > owy :)))) wracamy do źrodeł... a po drodze eksmisja moda jednego tylko posta ... a i tak szacun dla cierpliwej pracy ( moda - jakże by inaczej ) - choć efekty pierwszy raz są tak widoczne ... a w egipskiej restauracji być może czekają na nas żabie udka ... kurczaki znad Wisły, niestety, nie dofrunęły... Odpowiedz Link Zgłoś
jacky6 Egipski bocian w necie - ... 03.09.13, 20:53 ... fan club od tej pory otwarty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka33 Re: Egipski bocian w necie - ... 03.09.13, 21:22 jacky6 napisał: > ... > fan club od tej pory otwarty :-) Tylko antyegipską wyjepali z fan clubu :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gladi3 Re: Egipski bocian w necie - ... 03.09.13, 22:59 co do bocianow najwiecej widzialem w sharm jak lazily pasem zieleni wzdloz jedni az klaksonami aut ich ganiano. Odpowiedz Link Zgłoś
jacky6 anty-Egipski bocian w necie - ... 03.09.13, 23:04 kokardka33 napisała: > Tylko antyegipską wyjepali z fan clubu :))))))) naprawdę ? szacun dla GIVI jako moderatora ... to on to uskutecznić tylko mógł... Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: anty-Egipski bocian w necie - ... 03.09.13, 23:10 Ano jest taka mała czerwona ikonka...skasować...warto na to klikać a nie karmić trola,a i adminowi zapewne wtedy latwiej wylawiać "rodzynki"z ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Egipski bocian. 04.09.13, 10:36 Bociek jest wolny :) WYpuścili go koło Aswanu. Poza tym kazał się Węgrem :))) Odpowiedz Link Zgłoś