Dodaj do ulubionych

Smierc wielblada

07.10.13, 16:46

Wczoraj, w godzinach wieczornych, w odleglosci 9 km od SheSh odszedl do wiecznosci
wielblad Magdi. Przyczyna smierci byl podeszly wiek wielblada. Sadze, ze nalezy o tym
smutnym fakcie poinformowac P.T. czytelnikow forum. R.I.P. Magdi.
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Smierc wielblada 07.10.13, 20:50
      oby allah pomnożył jego dni wieczności...
      • piasek.mi.zgrzyta Promocja 07.10.13, 21:03

Jutro tutaj: www.facebook.com/SharmElSheikLainatepizzaKebab
        beda sprzedawane kabanosy z Magdiego. Polacy beda mieli 15% znizki,
        Rosjanie 25%.

Wiecznosc jest bez dni, tygodni i lat:)
    • egipt_br Re: Smierc wielblada 07.10.13, 23:03
      Znałem wielbłąda Magdi , był wporzo , niech mu piasek lekki będzie .
      • edd.y Re: Smierc wielblada 08.10.13, 09:10

Smutna wiadomosc. Tez pamietam Magdiego. Przystojny byl z tym garbem.
        Mojej dziewczynie pozwolil zsiasc z niego za darmo. Przykleknal bez oplaty.

Nie wiecie czy osierocil jakas wielbladzice? I czy ma dzieci?
        • janan2 Re: Smierc wielblada 08.10.13, 11:23
          O qrcze!!!Aż mnie coś w dołku ścisnęło a wielkiej żałości!
          Nie może być!Przeca to także mój dobry znajomy.
          Z pewnością osierocił i swoją wielbłądzicę i z tego co wiem dzieciska i liczne potomstwo też miał.
          Tym większa depresja i żal ogarnia nad losem pozostawionych w żałobie.

Ale jeszcze wiosną wyglądał na całkiem zdrowego!Z gęby mu trochę śmierdziało,co stwierdziła moja ślubna jak jej nie chciał użyczyć garba i wylądowała tuż przed pyskiem lekko popluta.Nie wiem czy narowisty taki był,czy miał na względzie inne pomysły,bo wyjątkowo był zainteresowany raczej przypiętą z tyłu wielbłądzicą,a nie tym co na grzbiecie. Ale nie wiem czy on tylko, czy wszyscy jego krewni i znajomi mają takie obyczaje,że wszystko muszą robić odwrotnie niż inne bydlęta.Szczególnie jeśli idzie o wstawanie i przyklękanie.Więc jak widać wigor i zdrówko jeszcze miał.No i dostał powołanie do Alla(ch)a.Jednym słowem żal i zaskoczenie.
          • darek.b70 Re: Smierc wielblada 08.10.13, 13:30
            Ale jedno co dobre dla niego to to że więcej żaden z pseudo turystów na nim nie usiądzie HAHA
            • janan2 Re: Smierc wielblada 08.10.13, 14:16
              No nie wiem!
              Ale jak lekko skruszeje w glebie,no to mogą przerobić na kebaba.Nie wiadomo co gorsze,no i co myślał przed zejściem nieboszczyk o wiecznej szczęśliwości.Może lepsze było by to grzanie garba przez tych pseudo turystów (tfu turystki,mają czym grzać) i powiedzmy zaloty w chwilach wolnych,niż taki los.Ja pierdzielę!Szkoda!
              • gelati Pogrzeb wielblada 08.10.13, 15:12

Zatopienie urny z prochami z pozostaloscia Magdiego (po kabanosynacji)
                odbedzie sie w Zatoce Starca w najblizsza niedziele.

Tym wszystkim nieutulonym w zalu znajacym Magdiego i chcacym partycypowac
                w kosztach pogrzebu podaje konto w banku Piramida Camel Gold: 32 0013 8672 9223
                9902. Wplat mozna dokonywac w kazdej walucie.
                • janan2 Re: Pogrzeb wielblada 08.10.13, 16:00
                  Wychodzisz na oszusta finansowego!
                  Jak tak można na opak?!
                  Mam inne konto(nr,zastrzeżony dla wtajemniczonych) jedynie słusznej toruńskiej opcji i jego wyrażnie "zabidzonego" na fizis proroka.Garba póki co nie pokazuje.100 % pewności,że wielbłąd trafi z pewnością do wielbłądziego raju,nie tam jakieś eksperymenty.Ja już wysłałem przelew na dzieła wybrane proroka,coby nieboszczykowi ulżyć w wiekuistości,no i polecam to też innym poważnym zgrywusom.Urna to podwójny pochówek,podwójna co łaska ,no i same kłopoty z podwójną też kasą.Wystarczy jeden przekaz z pięcio cyfrową ,co najmniej liczbą,a od świętych obrazków spoczywającego wieczyście w kebabie Magdiego już w życiu się nie opędzisz!!!Taka kolej rzeczy i basta.
                • radioaktywny Re: Pogrzeb wielblada 08.10.13, 18:45
                  gelati napisał(a):
                  > Tym wszystkim nieutulonym w zalu znajacym Magdiego i chcacym partycypowac
                  > w kosztach pogrzebu podaje konto w banku Piramida Camel Gold: 32 0013 8672 9223
                  > 9902. Wplat mozna dokonywac w kazdej walucie.

Do tego czasu wielbłąd przez 70 dni będzie poddawany balsamowaniu na pustyni, w warunkach naturalnych, bez użycia natronu bo zapasy z Wieliczki "wyszły".
                  • dariusznow Re: Pogrzeb wielblada 09.10.13, 06:51
                    UWAGA ZWROT
                    Dzisiaj w tutejszej TV podali, że przed balsamowaniem Magdiego przeprowadzono procesy medyczne i procedury, które miały na celu tchnięcie w Magdiego ducha życie, który jeszcze nie odszedł w zaświaty i błakał sie po pustyni

Projekt zakończył sie całkowitym sukcesem, nie dość że został przywrócony do życia, to jeszcze jego kondycję cofnięto o kilkanascie lat, czyli odmłodniał

Co niektórzy za wczesnie się cieszyli, wygląda na to, że wielu turystów jeszcze na garba zarzuci
                    Ze wzgledu na popularność przejażdżka zapewne zdrożeje kilkakrotnie

Biznes sie będzie kręcił jak cholera i Egipt stanie gospodarczo na nogi i w krótkim czasie dogoni Chiny

Nic nie zmyślam tak mówili w TV, jestem tu to wiem, nie ?
                    • janan2 Re: Pogrzeb wielblada 09.10.13, 13:34
                      No jak w TV podali,to z pewnością konfabulacja jak czasami z wydarzeniami w Egipcie.Wyolbrzymione!No albo ruski wracz z czasów CCCP!Ci to wszystko potrafili.Więc jakoś nie chce mi się wierzyć w sukces tychże metod lub przekazów medialnych.Może jakiś sobowtór!?

Choć patrząc na jego werwę i ochotę na płeć przeciwną jeszcze z wiosny,no to trudno też uwierzyć,że odszedł w zaświaty.Nawet opiekuna wierzgnął znienacka,bo przeszkadzał w zalotach,a jak wypuścił jakąś "poduchę" czy tam drugi jęzor z pianą(o reszcie nie wspominam),no to był prawdziwym okazem zdrowia i tężyzny.

Sumując...nie wierzę w nagły zwrot sytuacji.Jestem nadal pogrążony w głębokiej żałości,łączę się w niej także z najbliższymi,co pozostawił tutaj w wielkim bólu i tęsknocie.Pozdrawiam też podobnych pogrążonych w smutku pozytywnie zakręconych inaczej,którym wspólna jest wielka żałość po stracie Magdiego.
                      • gelati Z ostatniej chwili 09.10.13, 14:19

Egipska agencja informacyjna podala, ze na lotnisku w Kairze wyladowal
                        zamerykanizowany wnuk Magdiego, Joe Camel. Wedlug agencji wnuk Joe
                        wezmie udzial w przygotowaniach do pogrzebu swojego dziadka Magdiego.
                        www.bing.com/images/search?q=Joe+Camel&qs=n&form=QBLH&filt=all&pq=joe+camel&sc=0-7&sp=-1&sk=
                        Uporczywa plotka szepcze, ze Magdi tuz przed smiercia wywiozl na pustynie
                        i zakopal trzy kufry z kosztowniosciami i waluta nielokalna. W zwiazku z tym polskie
                        biura podrozy organizuja juz wycieczki fakultatywne pod haslem: Skarb Magdiego
                        moze byc Twoj. Szczegoly promocji w najblizszym polskim BP za rogiem.
    • taka_sobie_2 Re: Smierc wielblada 19.10.13, 23:24
      Ludzie, co wy za bzdury piszecie??!!
      • rojb.erek Re: Smierc wielblada 20.10.13, 11:15
        ehhh widać ,że nie znałaś Magdiego....
      • janan2 Re: Smierc wielblada 20.10.13, 13:46
        Po co czytasz!?
        Zamiast się łączyć w bólu i żałobie po zejściu w zaświaty wielbłąda,no to takie niestosowne pytanie.No i jakże nie na miejscu!!!
        To nasz nieodżałowany przeca wspólny znajomy i o nim dyskutujemy.Ale tylko dla wesołków, zakręconych inaczej z polotem i fantazją.Trzeba dorównać do takich!Z pewnością przyjemniej i weselej spędzić z takimi wypad do Egiptu,niż z upierdliwą i dostojną powagą.A jakie zaskoczenia mogą z takimi być!
        Musowo nie znałaś pewno już obecnie wesołego kebaba.
        Też był takim pomysłowym jak żył,no bo w takim tylko towarzystwie się obracał.Nie znosił śmiertelnej powagi,ponuractwa,malkontenctwa i szukania dziury w całym.Moment się narowił,bo wyczajał na odległość takie towarzystwo czy sposób bycia.Szkoda,że zszedł,bo wierzgnął by na bank.
        • mob-os Re: Smierc wielblada 20.10.13, 23:26
          Z calym szacunkiem >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka