Dodaj do ulubionych

laguna Beach - Marsa Alam

21.01.14, 14:11
Znalazłam dziś w ofercie AS hotel Laguna Beach na zdjęciach prezentuje się nieźle, jedyna rzecz jaka mnie martwi to brak polskich opinii.
Może ktoś był już i podzieli się swoją opinią?
Interesuje mnie plaża, rafy i ew. atrakcje dla dzieci.
Dziekuję za pomoc
Obserwuj wątek
    • fiore75 Re: laguna Beach - Marsa Alam 27.01.14, 11:20

Witam, ja również znalazłam tę ofertę i razem z koleżanką się skusiłyśmy. Z tego co udało mi się doszukać to hotel jest nowy (2 lata), jest cudna piaszczysta plaża, pokoje czyste i zadbane, i nie ma Rosjan co jak dla mnie jest dużym plusem. Kuchnia głównie robiona pod Włochów. To mój drugi wyjazd do Marsa Alam,polecam. Cudna rafa koralowa ;)
      • des4 Re: laguna Beach - Marsa Alam 27.01.14, 13:05
        "cudne piaszczyste plaże" to akurat nic nadzwyczajnego w rejonie Marsa, problemem jest raczej połączenie piaszczystej plaży z piaszczystym zejściem do wody i łatwym dostępem do rafy, a ten hotel tego nie ma, zejście na rafę klasyczne, czyli pomostem, przy typowym w Marsa wietrze i falach niezbyt ciekawa opcja dla dzieci czy słabiej pływających
        • xaltuton Re: laguna Beach - Marsa Alam 27.01.14, 13:44
          A nawet i ci dobrze plywajacy moga sie obejsc ze smakiem, jak lepiej powieje i wywiesza na pomoscie odpowiednia flage.
    • fiore75 Re: laguna Beach - Marsa Alam 27.01.14, 13:50
      www.goldenline.pl/forum/3287610/laguna-beach-resort-marsa-alam/
      Tu można poczytać ;)
    • czarnazolza Re: laguna Beach - Marsa Alam 15.05.14, 18:54
      Lokalizacja -hotel na odludziu, a do centrum miasta 12 km, nie wiem jak tam można było się dostać, bo nie pytaliśmy,ale nam pasowało ten spokój i odludzie, nigdzie nie jchcieliśmy jechać. Poza tym chyba nawet nie byłoby po co.
      Posiłki- na śniadanie obowiązkowo jedliśmy pyszny omlet z dodatkami, który przyrzadzał kucharz przy stanowisku obok bufetu (mój zestaw to pomidor,cebula i ser żółty). Był duży wybór pieczywa sery, wędliny, warzywa...a i dużo słodkości. Kawa z ekspresu, herbata, soki woda itp. Idąc na obiad mieliśmy do wyboru restaurację regionalną lub restaurację włoską przy plaży. W regionalnej wiadomo; ryż, ziemniaki, faszerowane cukinie, pieczone pomidory, gotowana marchew, ryby, kurczaki, a we włoskiej pizza,frytki, sałatki i jakieś tam mięsa. A na kolację czynna była tylko restauracja regionalna, ale był włoski kucharz, który na miejscu przyrządał makarony, wystarczyło powiedzieć co się chce. Do wyboru makaron spagetti lub penne i jakieś dodatki np pomidory, cukinia, pieczarki, zółty ser itp. Kompozycja własna. Woda była w róźnych miejsach w dowolnej ilości można było pić. W ciągu dnia w barze przy basenie między śniadaniem, a obiadem podane były przekąski- donuty w czekoladzie (pyszne!!) kawa herbata, a w przerwie między obiadem, a kolacją pizza. Owoców podczas posiłków było mało. Piwo bardzo dobre, a drinki mocne i smaczne :) np rum egipski z colą egipską smakowały tak jak nasz europejski drink chyba, że się nie znam:) Bar przy basenie zamykany o zachodzie słońca czyli o 18.00, ale do północy czynny był bar przy recepcji. Świeżo wyciskane soki były dodatkowo płatne 3 euro lub 5 dolarów. Apropo pieniędzy to hotel bardziej nastawiony na Euro. Mieliśmy problem rozmienić w recepcji 10 dolarów na drobne, żeby miec na tipy. Recepcjonista powiedział, ze ma tylko Euro. W sklepie przy plaży tez nam mówili ceny w Euro, ale udało się kupić komplet do snurkowania za dolary-ale musileliśmy miec odliczoną kwote, bo nie miał jak wydac ( a może specjalnie nie miał?). Na terenie hotelu były trzy na krzyż sklepy jakies kartki, magnesy, chustki, buty do wody i sprzęt do snurkowania. Była tez apteka. Apropo apteki to zemsty faraona nikt z nas i znajomych tam poznanych nie miał. Internet tylko przy recepcji-zasięg marny, aly był.
      Czystość- pokoje sprzątane codziennie, świeże ręczniki i wszystkim nam znane formy z ręczników czy prześcieradeł jak był 1$.
      Obsługa- uśmiechnięta, miła i pomocna. Czasem nawet jakiś śmieszny żarcik usłyszeliśmy:)
      Atrakcje- Animatorzy byli boscy! grupa młodych Włochów umilała nam czas podczas dnia. Można było uczestniczyć w aquareobicu, zumbie, zagrac w darta, siatke, tenis plażowy, bocce była tez yoga i rozciąganie. Animatorzy chodzili wokół i zapraszali do gry. Ale nie byli natrętni. Tacy radości i uśmiechnięci-naprawde fajnie było z nimi się bawić. Wieczorami jakieś dyskoteki czy imprezy tematyczne ( np. w środe w namiocie Beduina-taki zaprzyjaźniony Bediun mieszkał blisko hotelu na plaży) za 7$ od osoby był pokaz tańca regionalnego i muzyki. W dzień można było przejechac się na wielbłądzie i były tez kłady. Na terenie hotelu było centrum nurkowe i można było pojechac na nurkowanie. Była tez oferta rezydenta na wycieczki np Luxor (110$), Asuan, zatoka delinów czy rejs statkiem. W porównaniu do cen z Hurghady były to bardzo drogie wycieczki. Rafa koralowa w morzu przy hotelu cudna i szeroka. Można zobaczyc płaszczkę, ośmiornicę i piekne kolorowe rybki. Koniecznie weście ze sobą maskę, rurkę i płetwy! ja kupiłam maskę i rurkę na miejscu w sklepie za 12$. Sama rurka kosztowałą 5$.
      W hotelu było najwięcej Włochów, trochę Anglików i Polaków, więc czulismy się jak na wakacjach we Włoszech:)
      Nie trzeba brać ze sobą reczników plażowych ani suszarki do włosów. Piszę, bo ja niepotrzebnie wzięłam. Ogólnie polecam na odpoczynek i dla ludzi nie mających jakiś wygórowanych wymagań. Według nas było OK! Polecamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka