apulinka 01.02.14, 15:27 witam, chciałabym zapytać ktore baseny w hiltonie sa podgrzewane: www.jasminejadeholidays.co.uk/wp-content/uploads/2012/07/Marsa41.jpg i w jakiej cenie mozna zapalic tam shishe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4lata Re: Hilton Marsa Alam - luty 01.02.14, 17:32 a ja bym chciała zapytać czy mają tam w barach kawę z ekspresu w all tak jak El Malikia i czy jest fajna siłka?;) Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 11:12 Kawa jest dobra, z ekspresu, a najlepsza w barze przy podgrzewanym basenie najbliżej wyjścia na plazę. Tylko ten jest podgrzewany, przynajmniej tak kojarzę. W czasie posiłków kawę leją kelnerzy, jest OK. Siłownia nieduża, ale jest co trzeba, otwarta 24 godziny na dobę, wchodzi się na kartę od pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
4lata Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 11:24 serdecznie dziękuję za info. największym koszmarem dla kawosza jest chyba kawa z proszkowych automatów, ale tak myślałam,że tam dużo Włochów więc kawa pod nich być powinna. chciałam zapytać o lokalizację pokoi, czy warto jest dopłacać za widok na morze czy morze za widok na basen a może najlepiej brać zwykły standardowy bez określonej lokalizacji. który byście wybrali? Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 12:41 W Hiltonie nie ma widoku na morze!!!!!Między terenem hotelu a morzem jest wielgachna skarpa, która skutecznie jakikolwiek widok wyklucza. Wszystkie pokoje są praktycznie jednakowe i nie warto dopłacać, bo po prostu nie ma różnicy. Z każdego praktycznie pawilonu jest widok na jeden z basenów. I nie radze wsuwać dolarów do paszportu, bo potrafią ostentacyjnie wyjąć i oddać.Wiem, ze to dziwne, ale w Hiltonie tak jest. Różnica jest w odległości do plaży (do której zresztą kawałek trzeba dojść z każdego miejsca). To nie problem, bo jeżdżą meleksy i zabierają chętnych, albo leniwych;) Dla mnie był to fajny spacer i często odmawiałam "dowózki". Myślę, że spokojnie mozna zdać sie na przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
apulinka Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 14:49 dziekuje za te wszystkie odpowiedzi, jeszcze mam pytanie co do obiadow, czy w barze na plazy tez jest cos serwowane do jedzenia? codziennie jest to samo? i slyszalam,ze raz na wyjazd mozna zjesc w restauracji tematycznej, tam jada sie tylko kolacje? i czy te restauracje to meksykanska i arabska? Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 15:46 Na plazy zawsze można cos przegryźć, frytki, pizza, jakaś sałatka, ja nie korzystałam. Co do restauracji tematycznych nic nie wiem. Jedzonko w głównej było zawsze OK, prawdę mówiąc nie bardzo kojarzę te "tematyczne". Jedna, chyba ta arabska, jest przy jednym basenie, ale nigdy tam nie byłam. W restauracji głównej są wieczory tematyczne, wtedy odpowiednie nakrycia stołów, ubrania kelnerów, no i potrawy. Niewątpliwie jest to najlepszy hotel, w którym byłam w Egipcie, a byłam w wielu:) W tym roku jednak zmieniam na Braykę (prawdopodobnie), bo rafę w Abu Dabbab znam na pamięć:) Odpowiedz Link Zgłoś
apulinka Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 16:26 oo my wlasnie rok temu w Brayce bylismy i to byla ciezka decyzja by wybrac w tym roku miejsce, ktore bedzie rownie wspaniale jak Brayka, mam nadzieje, ze Hiltonowa rafa bedzie rownie wspaniala:) a jesli chodzi o Hiltona to napoje przy plazy lub w barach sa w dystrybutorach i mozna samemu nalewac? i czy drinki smaczne sa? a soki sa z kartonow? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrajx Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 16:35 Witam, w hotelu są 3 restauracje ala carte. W trakcie naszego tygodniowego pobytu korzystaliśmy z meksykańskiej - jedzenie bardzo słabe oraz arabskiej, którą serdecznie polecam. Jedzenie było przepyszne, nie byliśmy w stanie zjeść wszystkiego co zostało nam zaserwowane. Odpowiedz Link Zgłoś
apulinka Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 18:59 oo super, dziekuje za informacje, a jaka jest ta trzecia restauracja ala carte? Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Hilton Marsa Alam - luty 02.02.14, 21:29 Dystrybutorów nie było.Drinki całkiem dobre, ja preferowałam mohito :) Odpowiedz Link Zgłoś
apulinka Re: Hilton Marsa Alam - luty 04.02.14, 09:16 a ktos wie moze cos o kosztach zapalenia shishy w Hiltonie? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrajx Re: Hilton Marsa Alam - luty 04.02.14, 20:06 Była jeszcze restauracja barbecue przy basenie ale z niej nie korzystaliśmy. Cena sziszy to chyba 5$ paliliśmy w restauracji arabskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynkowa_79 Re: Hilton Marsa Alam - luty 07.02.14, 21:08 To i ja chciałabym skorzystać z twojej wiedzy :-) Proszę powiedz mi jak wygląda plaża - czy jest łagodne, piaszczyste zejście - chodzi o dzieci - czy trzeba zakładać buty itd? Czy plaża jest prywatna czy publiczna? Z góry dziękuję za odpowiedź magda Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrajx Re: Hilton Marsa Alam - luty 07.02.14, 21:36 Jeśli chodzi o plażę to jest ona prywatna jednak aby wejść do morza trzeba przejść ok. 100m na publiczną plażę i tam jest bardzo fajne,piaszczyste zejście do morza. My, idąc popływać zostawialismy rzeczy na prywatnej plaży i nigdy nic nam nie zniknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
4lata Re: Hilton Marsa Alam - luty 09.02.14, 09:09 chciałam jeszcze zapytać o internet. w opisie hotelu jest podane, że jest możliwość korzystania w pokoju, czy może wiecie ile to kosztuje? czy w lobby jest bezpłatny? Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Hilton Marsa Alam - luty 09.02.14, 11:15 W lobby bezpłatny. W pokoju nie wiem, łącza nie zauwazyłam, ale prawdą jest, że nie szukałam:) jest jeszcze miejsce za sklepikami na końcu, gdzie są dwa stanowiska z komputerami, bezpłatne, ale szybkość bywa "powalająca":) Odpowiedz Link Zgłoś