20.03.14, 20:35
Tego nie przeczytacie w przewodnikach, ani zaden rezydent wam o tym nie opowie. Jednak mysle, ze warto aby turysci byli swiadomi w jakim kraju spedzaja swoj "beztroski" urlop, gdzie dotkniecie dloni kobiety, jest dla Egipcjanina rownoznaczne z seksulanym kontaktem fizycznym (tak, tak, ciezko w to uwierzyc). A twierdzenie, ze Sharm czy Hurghada to nie Kair jest tak samo glupie, jak to ze do pracy w egipskich hotelach zatrudniaja tylko i wylacznie jakis kosmitow z innej planety.

Zreszta sami poczytajcie...

wyborcza.pl/duzyformat/1,136811,15646831,Dzwoni_do_mnie_onanista.html
Obserwuj wątek
    • africa5 Re: Oto Egipt 20.03.14, 21:40
      Tak..., przeczytałam ten artykuł na facebooku, umieszczony przez Aishe i jestem w szoku..... Pięści same mi się zaciskały jak czytałam..... Mam nadzieję, że kobiety w Egipcie (oby jak najprędzej) wyzwolą się z tego koszmaru... Dobrze, że tam nie mieszkam, bo zaczęłabym zabijać tych chłopów i te babska, krzywdzące dziewczynki..... Nie mogę spokojnie o tym myśleć co tam wyprawiają z kobietami..... Czuję jakąś nienawiść do egipskich facetów....... Chyba nie powinnam czytać takich rzeczy, bo jako osoba wyjątkowo niezależna bardzo się wkurzam..... Wiem, że inna kultura itd, ale ja żyję w mojej kulturze i nigdy inaczej tego nie odbiorę... A jak widać kobiety, szczególnie młode w Egipcie także sie z tym nie godzą....
    • perla o! Kalwasowi się odmieniło 21.03.14, 10:53
      wyjeżdżał z Polski z wielkim hukiem, wrzeszcząc, że w Polsce jest niemoralnie, kobiety są rozpustne, a mężczyźni to pijacy i narkomani. I on chce uchronić swojego syna przed tym, i dlatego emigruje do Egiptu gdzie jest kultura i moralność.
      A teraz zaczyna pluć na tą kulturę i moralność właśnie.
    • xaltuton Re: Oto Egipt 21.03.14, 13:07
      W artykule z linku jest pare kompletnych bzdur, dodatkowo pokusilem sie o wysilek i sprawdzilem w googlu jak to jest z ta wysoka pozycja Egiptu w rankingu wyszukiwania seksu w internecie. Egipt wcale nie jest w pierwszej trojce, ba, nawet nie jest w pierwszej 10. Tak samo jest z Kairem. Nie chce oczywiscie przez to negowac problemu kobiet w tym kraju, ale takie artykuly to mataczenie i populizm majacy za zadanie wzbudzenie emocji na podstawie wyssanych z palca danych.

Egipt, Kanary, Madera, Korfu, Norwegia - moje opisy i relacje
      • dariusznow Re: Oto Egipt 22.03.14, 12:16
        xaltuton - popieram

dla mnie cała ta rozmowa wyssana z palca jak wiele innych stwierdzeń, niziutkie loty, pisanie pod publiczkę,

co nie zmienia faktu, że w islamie postrzeganie i postępowanie wobec kobiet to ogromny problem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka