Dodaj do ulubionych

Jaz Aquamarine a Albatros Palace

24.10.14, 11:22
Witam.
Zastanawiam się nad wyborem hotelu. Wybraliśmy Hurghadę, zeby transfer nie trwał wieki. Jedziemy w lutym z 4 letnią córką. W zeszłym roku byliśmy też w lutym w Albatros Palace i było cudownie. Podobno jedyny hotel, który moze sie z nim równać to właśnie Jaz Aquamarine. Plaża i morze wiadomo, jak to w Egipcie. Nam bardziej zalezy na podgrzewanych basenach - w Albatrosie był tylko jeden - ten dla dzieci i to był najsłabszy punkt hotelu. Zależy nam również na placu zabaw dla dzieci - w Albatrosie też był średni. Jednakowoż cały hotel, jedzenie i wszytstko poa tym (świetne animacje, jedzenie...) było genialne, wiec zastanawiam się czy tam nie wrócić.
Jeszcze jedno pytanie do osób, które byly w Jaz Aquamarine z dziećmi. Czy na mini disco przychodzą "maskotki" - w sensie animatorzy przebrani a jakieś postaci?Tak było w Albatrosie, moja córka była tym zachwycona....
Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Rozważałam jeszcze Iberotel Makadi Saraya i Sunrise Select Royal Makadi, ale ona chyba słabsze?
Obserwuj wątek
    • bbarbie Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 24.10.14, 20:46
      Zdecydowanie polecam hotel Aquamarine. Jestem pewna ze bedziecie zadowoleni tak jak my . Bylismy w nim w lutym tego roku i chetnie niebawem tam wrocimy. Bylismy z corkami 6 lat i 1.5 roku. Kilka placow zabaw dla dzieci, kilka bezpiecznych , fajnych aquaparkow z roznymi zjezdzalniami dla dzieci w roznym wieku. Na 18 basenow 16 podgrzewanych. Kids kluby z zajeciami dla dzieci i fajnymi opiekunkami. Wieczorem mini disco bardzo fajnie prowadzone przez super animatorow. Jedzenie jak na Egipt super. Przy plazy wielblad - Oscar - dodatkowa atrakcja dla dzieciakow ktore moga przejechac sie na jego grzbiecie. Dlugo by tu wymieniac zalety tego hotelu. Jesli przeanalizujesz forum i porownasz opinie o tych hotelach to ten jest zdecydowanie najlepszy. Pozdrawiam.
    • colin1974 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 24.10.14, 23:07
      Poleca Aquamarine byliśmy jeszcze jak był Iberootelem świetny obiekt jeden z lepszych jakie odwiedziliśmy w Egipcie ale największy mankament to brak rafy .....niestety jak na Egipt to jak dla mnie jeden z walorów tego kraju.
      • berlina Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 28.10.14, 08:53
        Dziękuję za odpowiedzi. mam jeszcze kilka pytań dotyczących hotelu Jaz Aquamarine.
        1. Czy woda w podgrzewanych basenach jest naprawdę podgrzwana, w sensie, ze nie bedzie problemu żeby do nich wejść w lutym?
        2. Co z tą plażą - spotkałam się z opiniami, ze nie ma na niej piasku - czy jest tak w rzecywistości?Chodzi mi nie o piasek taki jak nad bałtykiem, ale czy to nie żwir?Dziecko da radę się pobawić "w piasku"?
        3. Spotkałam sie z opiniami, ż ena terenie hotelu nie ma butelkowanej wody mineralnej, czy to prawda, ż etrzeba ją sobie kupować?Jak to jest z tą wodą?
        • colin1974 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 28.10.14, 09:09
          Plaża spokojnie się nadaje szczególnie dla maluszków ,piasek spoko nie jest drobnya ale bez problemu dla dzieciaków , morze daleko płytko ok 300 m .
          Co do wody nie pamiętam ale powinna być , baseny hm byliśmy latem
          • amach102 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 28.10.14, 18:28
            polecam również ten hotel.odpowiadając na nurtujące Cię pytania:woda w basenach podgrzewana i ciepła naprawdę.wszystkie baseny podgrzewane,chyba jeden nie był.Byliśmy styczeń/luty.piasek na plaży jest gruboziarnisty.dziecko "da radę" się pobawić:)choć mieliśmy problem z ulepieniem babki.no cóż...bałtycki piaseczek to to nie jest.nie wiem czy są już parawany na plaży,ale wtedy nie było i nie dało się lezec przy morzu,bo był duży wiatr a i morza nie było widać.Woda na terenie hotelu jest,ale w stojących dystrybutorach na zewnątrz.nie trzeba za nią płacić,ale po nią iść.dla mnie jak na taki hotel to dziwne.Ale dla każdego co innego ważne..Polubiliśmy inny hotel również przez Ciebie wymieniony:)
            • berlina Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 29.10.14, 09:08
              amach102, a który jeszcze hotel polubiliście?Mozesz coś wiecej napisać?Nie jestem do końca prekonana co do tego Jaz'a, a w Albatrosie już byłam...Podobno jak się było w Albatrosie, to już ciężko znaleźć cokolwiek z tej półki;)Tak mówią Panie w BP;)
              • amach102 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 30.10.14, 11:44
                widzisz,nie byłam w Albatros Palace,bo jak miałam na niego małą ochotę to okazało się,że mieli wtedy baseny w remoncie.plaża też mi nie odpowiadała i wiem,że ludzie woleli chodzić do Albatrosa obok.nie skusiłam się jeszcze na ten hotel ze względu na zabudowę-preferujemy niskie zabudowy.stąd wybraliśmy Sunrise Royal Makadi.Jak już wcześniej mówiłam-zależy od upodobań.Mogę polecić,ale nikt nikogo nie zmusza.To hotel bardzo mało uczęszczany przez Polaków,głównie Anglicy,Belgowie,Szwedzi czy Norwegowie..Rosjanie również. się znajdą,ale gdzie ich nie ma..Dbają o swoich klientów na każdym kroku,codziennie pytając,czy wsz.ok.co nie na rękę itp.jedzenie bardzo urozmaicone,do dyspozycji 6 lub 7 restauracji tematycznych,z których możesz korzystać do woli.znamy tę zatokę i doceniamy jej plusy.Egipt zwiedziliśmy kiedyś wzdłuż i wszerz, więc teraz tylko wypoczywamy.na plaży super piasek,wzdłuż całej zatoki deptak-można spacerować,biegać,oglądać inne hotele i spacerować po nich-do zmroku.my jesteśmy długodystansowcami,więc dla nas przestrzeń to duży plus.w tym m-cu otwierają tam aquapark.Minus?mało ofert do tego hotelu a dwutygodniówki dawno wykupione w okresie nas interesującym.na szczęscie załapaliśmy się..
                • berlina Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 04.11.14, 11:46
                  No i ostatecznie lecimy jednak do Sunrise Select Royal Makadi - ktoś nam Jaza sprzątnąła sprzed nosa;) Amach - a mogłabym Cię poprosić o bardziej szczególowe informacje na temat tego hotelu?Które baseny są podgrzewane, jak jest z restauracjami i barami - szczególnie w zakresie przekąsek i lodów...Gdzie najlepiej się kwaterować, czy warto coś włożyć w paszport czy tak jak w Albatrosie robi się to już legalnie?Wszelkie informacje szczegółowe będą mile widziane:)
                  • colin1974 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 04.11.14, 19:18
                    Również świetny wybór ,bardzo dobre jedzenie jak na Egipt ,świetna plaża szczególnie idąc w lewo jakieś 200-500 metrów i świetne rafy dla początkujących dostępne z plaży .
                    Strefa familijna przy basenach ze zjeżdżalniami tam kwaterują rodziny z dziećmi ponieważ po godz 19 zamykają bar i jest cicho .......
                    Bardzo miło wspominamy wakacje w tym hotelu ale byliśmy latem więc na temat podgrzewanych basenów nie pomogę .
                  • amach102 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 04.11.14, 19:53
                    podgrzewane baseny:2 baseny przed plażą koło głownej restauracji i barów-tzw.sportowy (głęboki)i obok mniejszy,gdzie jest również bezpieczna głębokość dla dzieci.3 basen jest na samym początku hotelu po prawej stronie od wjazdu(gł.1.20-2.20?jakoś tak).jest tam zawsze mniej ludzi.myślę,ze po otwarciu aquaparku tam też coś się znajdzie...Restauracje tematyczne-ok.6,darmowe!!trzeba się tylko zamówić na specjalnych monitorach umieszczonych na ścianach,w holu głównym hotelu.Meksykańska,włoska,arabska,azjatycka...tyle pamiętam na obecną chwilę.restauracja głowna jest duża.jedzenie jest naprawdę dobre i bardzo zróznicowane.różne mięsiwa,codziennie inne serwują.bar gdzie serwują też lunche jest przy głównych basenach.wieczorami zapalają na zewnatrz w barze wielkie lampy na gaz,dzięki czemu miło i sympatycznie można siedzieć na dworze.fajni animatorzy,którzy uwielbiają rozmowy ze swoimi gośćmi.w zeszłym roku była również polska animatorka.program animacyjny-bogaty.lotki,bilard,łuki,siatkówka plażowa,show na dobrym poziomie również z gośćmi z zewnątrz,dyskoteka itp.są 2 stoły pingpongowe pod głazami przy basenie ze zjeżdzalniami.tam też jest bawialnia dla kids club i malutki ciepły brodzik.fajne place zabaw.Jest m.in.w szefostwie facet mówiący po polsku i jedna osoba z kontroli to Polka.pani Blondynka.jak jest jakiś problem to pytaj o pana ADAMA Mahmed chyba.zabudowa to fajne domki na dużej przestrzeni,ale też w części familijnej dłuższe segmenty.Koperta?-zależy co macie w ofercie i z jakiego biura jedziecie:)))wtedy mogę coś więcej podpowiedzieć. z ciekawostek-jest jeszcza strefa ciszy-dla dorosłych z basenem i barem,przed plażą po lewej stronie-patrząc w str.morza.polecam spacery po hotelach obok, jak i dalej w lewą strone na końcu -hotel Makadi palace(4 lub 5 hoteli dalej).na prawo-całe miasteczko sieci Iberotel z pięknymi,fantazyjnymi ogrodami.jesli masz konkretne pytania-pisz.nie wiem co Cię jeszcze interesuje.
          • white_swan Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 28.10.14, 18:32
            Byłam w jednym i drugim. Dwukrotnie w aquamarine i już nie wiem ile razy w albatros palace więc nie muszę chyba pisać który hotel bardziej polecam ;)
            Woda w aqua jest w dystrybutorach, nalewasz sobie do plastikowego kubka. Barek w pokoju jest płatny. Plac zabaw jest wg mnie porównywalny w obu hotelach. Morze daleko, pomost jest w sąsiednim hotelu. Nie wiem czy jest minidisco i jakoś mało to sobie wyobrażam, bo animacje odbywają się w pomieszczeniu zamkniętym, ze stolikami i schodami prawie do samej sceny.
            Teren hotelu jest większy od albatrosa.
            Duży minus za jedzenie, nie ma porównania z palace. Są dwie czy moze nawet jedna restauracja a la carte, bezpłatna raz na pobyt. I jedna główna 'restauracja', dla mnie to była bardziej stołówka. Ja jestem niejadkiem , z wrażliwym żołądkiem więc moja opinia może nie do końca być obiektywna , ale dwie osoby z którymi tam bywałam, praktycznie wszystkożerne po tyg już nosem kręcili.
            Przy basenie i przy plaży są dwie mini restauracje czynne w ciągu dnia i też z karty zamawia się jedzenie.
            • colin1974 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 29.10.14, 09:50
              Tak czytam i się zastanawiam jak można kilka razy jechać do tego samego hotelu ?
              Latamy 2-3 razy w roku od 20 lat (kilkanaście razy Egipt ,Kanary ,Grecja ,Turcja itp.) i nigdy nie wracamy do tego samego hotelu .
              Faktycznie poziom poprzeczki jest coraz wyżej i coraz ciężej jest znaleźć hotel ,który w 100 % nas zadawala szczególnie po hotelach sieci Iberotel ale zawsze coś wyszukamy.
              Nawet w Egipcie jest tyle pięknych hoteli i wspaniale położonych że żal śmigać do tego samego .....
              Nie wiem dlaczego nie jedziecie w inne miejsce np. Marsa Alam w porównaniu z Hurghadą dużo lepsze miejsce do wypoczynku , a hotele nowe i piękne choć my na razie odpuszczamy Egipt na rzecz Kanarów ,które nas zauroczyły .
              • berlina Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 29.10.14, 10:00
                Śpieszę odpowiedzieć:)Na wakacje jeździmy średnio 2-3 razy w roku. W zimie Egipt zawsze. Pewnie dlatego, że nie jeździmy na nartach. W zimie jeździmy na tydzień, z dzieckiem. Nowy hotel, zwłaszcza duży to i dla nas i dla dziecka mniej wiecej dwa dni na aklimatyzację w nowym miejscu - i to przy załozeniu rozsądnych godzin wylotu. Ostatnio np. wykupiliśmy wyjazd na 7 dni, a na miejscy byliśmy de facto 5. Tak więc jest to kwestia wygody, znannego środowiska, pewnych "rytuałów" związanych z dzieckiem itd. Poza tym w lutym nie wszytskie hotele są odpowiednie. Np. hotel Stella Palace w Makadi, któy niezmiernie mi się podobał nie miał żadnego podgrzewanego basenu. Hotele w Marsa oczywiscie piękne, ale my lecimy z Wrocławia, wiec transfer z lotniska w HRG (z Wrocławia nie latają samoloty do marsa) to straszna odległość. Synaj odpada ze wzgledu na zamieszki. Jest to więc kwestia wygody i niecheci do ryzyka, gdy jedzie się z dzieckiem. Naprawdę brak placu zabaw, czy marny mini klub może skutecznie popsuć rodzicom urlop fochem na twarzy Bąbla. Dodam jednak na usprawiedliwienie:), że w lecie nigdy nie wracamy do tego samego hotelu, pewnie ze względu na to, że w Turcji, Grecji czy Włoszech jest tyle atrakcji i tyle miejsc do zobaczenia, że hotel naprawdę nie odgrywa aż takiej wielkiej roli.
              • white_swan Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 29.10.14, 20:00
                colin1974 napisał:

> Nie wiem dlaczego nie jedziecie w inne miejsce np. Marsa Alam w porównaniu z Hu
                > rghadą dużo lepsze miejsce do wypoczynku , a hotele nowe i piękne choć my na ra
                > zie odpuszczamy Egipt na rzecz Kanarów ,które nas zauroczyły .

To, że akurat w HRG wybieram praktycznie ten sam hotel to nie znaczy, że innych miejsc na ziemi już nie odwiedzam ;) I poza HRG nie zdarzyło mi się jeszcze dwa razy wrócić w to samo miejsce :) Z mars alam wróciłam 3 tyg temu, na sylwestra lecę pierwszy na Madere ale cały czas kombinuje kiedy do hrg dałoby się pojechać . Mam swoje miejsce do którego lubię wracać i tyle :)
                • colin1974 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 29.10.14, 20:07
                  Miejsca tak to się zgodzę ale zawsze wybieram inny hotel przynajmniej kawałek dalej ....:)
                  • amach102 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 30.10.14, 11:05
                    ale nie każdy hotel,a raczej mniejszość,ma podgrzewane baseny zimą i tu jest problem.
                    • martajoanna1 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 01.12.14, 20:37
                      Czy ktoś może wie, czy będąc w albatros palace można korzystać z basenów ze zjeżdżalniami oraz z barów z napojami w albatros beach? Rozumiem, że standard palace jest wyższy niż beach? Tak się miotam pomiędzy Albatros palace (najbardziej mi się podoba, ale nie ma zjeżdżalni), albatros beach (słabe pokoje, ale są zjeżdżalnie, chociaż bez szału), a jaz aquamarine (zjeżdżalnie).
                      • white_swan Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 01.12.14, 21:13
                        Można korzystać z basenów ale z barów już nie. Chyba, że teraz coś się zmieniło. Standard palace jest wyższy.
                        • martajoanna1 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 01.12.14, 21:24
                          Widzę, że jesteś specjalistą od tego hotelu :) Proszę powiedz mi, czy między tymi hotelami jest jakiś płot? Czy można zająć sobie parasol i leżaki w beach i odnosić napoje z palace? Czy to realne? Chodzi mi o odległość i ew. ochronę. Czy możesz coś napisać o standardzie becha?
                          • white_swan Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 01.12.14, 22:07
                            Nie ma żadnego płotu :) Przechodzisz przez 'klatkę schodową' przy basenach i jesteś już na terenie beach. Myślę, że można bez problemu. Ale nam jak przychodziła ochota na zjeżdżanie to zostawialiśmy wszystko przy naszym basenie, szliśmy pozjeżdżać i wracaliśmy po jakimś czasie.
                            Albatros Beach znam tylko ze strony zjeżdżalni i recepcji więc się nie wypowiem ;) Ale myślę, że pickalbatrosy trzymają poziom we wszystkich swoich hotelach. Aquamarine też jest dobrym hotelem, jedynie z jedzeniem miałam problem. Konkretnie z monotonią i z brakiem większego wyboru, ale ja jestem niejadkiem .. Ale nie mniej byłam tam dwukrotnie.
                            • martajoanna1 Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 06.12.14, 22:15
                              Co masz na myśli pisząc o klatce schodowej? Czy ta klatka schodowa wychołdzie na basen dziecinny w beach? Czy gdzieś w jej pobliżu jest w palace jakiś bar z napojami? A jak przechodzi się na korty? Czy w palace jest jakaś gimnastyka w wodzie, zumba, waterpolo?
                              • white_swan Re: Jaz Aquamarine a Albatros Palace 07.12.14, 14:02
                                Klatka schodowa czyli wejscie do budynku w którym są schody, żeby dostać się na piętra .
                                Ona jest otwarta z dwóch stron. Wystarczy przez nią przejść. Są rozmieszczone w różnych częściach budynku. Do basenów w beach trzeba przejść kawałek ogrodem.
                                W Palace jak w każdym hotelu animacje trwają przez cały dzień. Poranna gimnastyka na trawie, aqua aerobic koło południa, później waterpolo, na plaży boccia, rzutki i coś tam jeszcze. Na koniec dnia zumba. Z kortów nie korzystałam. Ale przechodzi się tak samo. Albatros beach jest na tyłach lewego skrzydła Palace.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka