Dodaj do ulubionych

Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada

26.11.14, 11:42
Witam wszystkich,

Tak się złożyło, że jestem na delegacji w Egipcie i niedawno dostaliśmy alert bezpieczeństwa z bardzo wyraźnym naciskiem na 28 i 29 listopada. Zakaz podróżowania, zakaz wychodzenia .. generalnie siedzieć na pupci i się nie wychylać.
Szczegółów nie znam ale podobno Bractwo Muzułmańskie może chcieć protestować w tych dniach - jakaś rocznica czy coś takiego, a wojsko obiecuje, że nie będzie się z nimi pieścić, więc może być niewesoło. Ośrodki wypoczynkowe są raczej bezpieczne, jednak w miastach spodziewane są zamieszki.
thecairopost.com/news/129712/news/court-rejects-curfew-demand-for-nov-28
egyptianstreets.com/2014/11/23/egypt-to-face-protests-aimed-at-imposing-islamic-identity/
Bądźcie bezpieczni.

Obserwuj wątek
    • sandrula33 Re: Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada 26.11.14, 12:47
      Ja mieszkam w Hurghadzie, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku, oby!!!!
    • janan2 Re: Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada 26.11.14, 12:55
      Witam i ja!Qrna!Nie strasz!A nie wiesz przypadkiem czy będą sprawdzać dziewictwo u naszych dam!?To tak jakby się która wychyliła poza hotel!Może być problem gorszy od zamieszek czy rocznic porąbańców z brodami.)rzesz,ale żal! Skazane będą tylko na hotelową obsługę.Pewne jest jedno!Testu żadna nie zaliczy!No więc po co tam lecieć!?
      • lato31 Re: Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada 26.11.14, 18:56
        Myślałam że zawsze wyśmiewamy się tylko z Prezesa, ale zawsze z "trudnych " wiadomości z Egiptu?
        To jest już żenujące. Można przewidzieć Wasze komentarze. Wypowiedzi na temat kobiet to chamstwo w czystym wydaniu.
        • janan2 Re: Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada 26.11.14, 20:15
          Ubolewam nad lotnością umysłu.Po prostu nie widzisz w wypowiedzi ironii i jej drugiego dna.A temat kobiet... to podkreślenie zachowań (chyba współwyznawców) braci muzułmańskich z brodami.Trudno!Nie będę kontynuował.Szkoda zachodu.W każdym razie grozi im "wielkie niebezpieczeństwo".Oni już tak mają,że pierwsze co robią to badanie dziewictwa.Pomijam traktowanie kobiet jako inwentarza domowego.Jedno i drugie to norma u nawiedzonych pobożnych.Więc po co tam lecieć,no i czemu straszyć!?.Fakt.To "hamstwo",ale podkreśla problem i nawiązuje do "ostrzeżenia".
          • bogusia7012 Re: Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada 30.11.14, 14:54
            no janan2 , żart sie widze wyostrzyl
            • bogusia7012 Re: Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada 30.11.14, 14:55
              na całe szczęście wróciliśmy 27 haaa
              • janan2 Re: Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada 01.12.14, 12:32
                No to napisz jak było.Straszenie zaczyna być nudne.Powroty też się jak widać zdarzają.Nie każdy jedzie tam po to,aby brać udział w rozróbach.Nie nasza bajka.Każdy wybiera co chce.Ciekawe komu na tym zależy,aby straszyć!?Wszystko wraca do normy.Nawet Mubaraka uniewinnili.Co nas zwykłych turystów obchodzą ich sprawy!?Brodaci rozrabiają.To niech jadą do kalifatu.Obecne władze poradzą sobie.No i Egipt może wróci do normalności.Trzeba obśmiać i wykpić takie postawy i straszenie.

No,ale nasze turystki,to jadą tam tylko po to żeby manifestować pewno he he.A tam zdarzyć się może wszystko,włącznie z badaniem.To dobrze,że żadna nie przejdzie takiego.To w tym sensie było.Lepiej żeby żadna nie przeszła.Uniknie losu niewolnicy w Syrii czy tam jakiej Somalii.Takie mogą właśnie porywać jakby tak się nadała i pozytywnie przeszła badanie przez tłum.Chodzą takie potem po 100-200 zł na nasze jako "żony" dla pobożnych islamistów.Mężczyznom grozi rytualny ubój,chyba na miejscu.To w tym kierunku wszystko szło w Egipcie.Chyba jednak idzie ku lepszemu.Więc głupotami nie ma co się podniecać,choć denerwują.
                • sandrula33 Re: Alert Bezpieczeństwa 28 i 29 listopada 02.12.14, 12:30
                  cholercia ludzie, to co niektórzy wypisują to chyba z nadmiaru czasu i nieświadomości, ale świat jest zwariowany ale ludzie go takim sprawili.
                  W Hurghadzie po 28 listopada nic się nie zmieniło i nic się nie działo, oczywiście mamy nadzieję że wszystko będzie powoli szło ku dobremu, turystyka dla tego kraju i ludzi tu mieszkających, też dla mnie to poza Nilem drugie źródło życia. Pozdrawiam i przesyłam trochę Afrykańskiego słoneczka, które u Nas świeci codziennie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka