Dodaj do ulubionych

Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać?

15.12.14, 10:53
Witam, wybieram się w lutym do tego hotelu. Proszę o informację, czy jest tam jakiś teren gdzie można pobiegać - promenada, jakies sieżki wokół hotelu? Zastanawiam się czy zabierac buty do biegania.
Moż ejakies porady dotyczace tego hotelu?
Obserwuj wątek
    • colin1974 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 16.12.14, 08:32
      Jest promenada wzdłuż hoteli spokojnie pobiegasz parę kilometrów
      • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 16.12.14, 09:07
        można biegać po całym terenie hotelu- jest teren płaski,a także wzniesienie,gdzie usytuowane są domki,wsród których wiją się alejki.zaletą całej zatoki i co zawsze mnie przyciąga do niej,jest promenada wzdłuz morza ciagnąca się przez kolejne hotele.można zarówno spacerować jak i biegać,co również uskuteczniam.na terenie hotelu jest dobra siłownia i są tam też 3,4 bieżnie.też bede w lutym:)
        • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 16.12.14, 10:39
          Już nie mogę się doczekać. Będę między 13 a 20 lutego. pierwszy raz w tym hotelu:)
          Czy ktoś z Państwa już w nim moze był? będę z rodziną, w tym czasie mój tata, który bedzie z nami będzie obchodził urodziny - chciałabym zaaranżować jakąś małą urocystość. komu należy to zgłosić?
          • dariusznow Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 16.12.14, 16:26
            chciałabym zaaranżować jakąś małą urocystość. komu należy to zgłosić?

najlepiej obgadać z szefem recepcji i tu mały bakszysz wskazany, ale bez przesady...
            • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 16.12.14, 17:46
              my tez obchodziliśmy 6 urodziny syna.przy głównym wejsciu po prawej stronie przy biurku siedzi facet,któremu się takie rzeczy zgłasza.nie dawaliśmy zadnego bakszyszu.najlepiej zamówić tą imprezę na wieczorną kolację.będzie na pewno b.miło.byłam w tym hotelu parę razy.
              • dariusznow Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 16.12.14, 20:51
                a zapomniałem o instytucji guest relations :O
                oczywiście zajmie się tematem i zorganizuje (zleci) imprezę

Sunrise to porządna sieć i impreza będzie udana, tu możesz się spotkać z odmową przyjęcia bakszyszu

Wiele hoteli z własnej inicjatywy częstuje jubilata tortem (niezbyt smacznym - choć może zależy gdzie, często to gotowiec)

życzę udanej imprezy i liczymy na relację....
          • doral2 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 16.12.14, 20:29
            jeśli dobrze rozumiem to chodzi ci o sunrice select royal makadi.
            świetny hotel, byłam w nim dwukrotnie (zimą i latem).
            dobre jedzenie, nawet na plaży, która jest wspólna z sunrice beach, można korzystać z restauracji w obu hotelach.
            spory teren hotelowy do pobiegania, przed hotelem koślawy chodnik, też da się pobiegać, chociaż może z mniejszym poczuciem bezpieczeństwa.
            ale hotel sam w sobie super. plaża czysta, spory bar z przekąskami, drinkami i obiadem, animacje zależą od sezonu i operatora. raz dobre, raz takie se.
            wieczorem animacje w amfiteatrze, wspólnym dla obu hoteli.
            jest też molo do połażenia, w ciągu dnia odpływ i można prawie sucha nogą na niewielką wysepkę sobie pójść i poobserwować rybki (po lewej stronie molo). rafy kawalątek (po prawej stronie molo), więc snurkowanie takie sobie.
            na przeciwko hotelu sporo sklepów i kawiarni, przed kolacją można tam sobie połazić.
            bardzo, bardzo sympatyczny hotel.
            • doral2 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 16.12.14, 20:34
              aha, zapomniałam powiedzieć, że najlepsze warunki do biegania są w sharm, w okolicach hotelu amway.
              hotel słaby i żarcie takie se, więc poszukaj innych w tej okolicy. albatros moderna na przykład.
              piękna nadmorska promenada, biegnąca wzdłuż hotelowych plaż, nie na zewnątrz hoteli, więc bezpieczeństwo prawie gwarantowane. od albatrosa do końca promenady na południe będzie tak z pięć kilometrów po prostej.
              piątka w te i piątka wewte to już całkiem przyzwoicie.
              • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 17.12.14, 08:45
                O jak miło, że tyle odpowiedzi, dziękuję wszystkim bardzo:)
                Buty zatem spakuję:)
                A proszę jeszcze o podpowiedź o co chodzi z tymi numerami budynków - gdzie ( w którym z nich) warto mieć pokój?Będziemy z dzieckiem, więc raczej zdecydujemy się na parter, ale gdzie bedzie jakaś rozsadna odległosć do basenu i plaży i żeby nie było hałasu...
                Ktoś napisał jeszcze o Sunrise Select Makadi Beach - gdzie on sie dokładnie znajduje - to ten sam kompleks?
                • doral2 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 17.12.14, 19:00
                  jak będziesz mieć blisko do plaży, to będzie daleko do restauracji i odwrotnie.
                  jeśli zależy ci na ciszy, to jak najdalej od głównego budynku, bo tam blisko do amfiteatru gdzie hałasują do 22.00, a także na tarasie plumkają do drinków, więc ludziska tam sobie dancingi uskuteczniają.
                  jak weźmiesz pokój po środku, to będzie w sam raz. stojąc twarzą do morza po lewej stronie, bo budynki po prawej mają bliżej do amfiteatru.

sunrise makadi beach znajduje się dość daleko, na makadi bay, ale w tym hotelu nie byłam, to nie wiem jak jest.
                  • doral2 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 17.12.14, 19:01
                    aha, weź ciepłe ciuchy, w lutym wieczorami jest bardzo zimno, wieje od morza jak cholera. poranki też do najgorętszych nie należą.
                    w restauracji jest kącik dla dzieci, na samym końcu restauracji.
                  • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 18.12.14, 10:33
                    sunrise select royal makadi jest właśnie w zatoce makadi bay.nie bardzo rozumiałam poprzedniczkę...to hotel przy plaży.jest jeden.
                    • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 18.12.14, 11:19
                      doral2 napisała:dobre jedzenie, nawet na plaży, która jest wspólna z sunrice beach, można korzystać z restauracji w obu hotelach.
                      Dlatego pytałam o Sunrise Beach...
                      Chyba jednak okazało się, ż e oba te hotele nie są obok siebie:)
                      • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 21.01.15, 09:33
                        Witam wszystkich - chciałam tylko napisać, że zostało 23 dni do wyjazdu, a ja już nie mogę wysiedzieć. Amach102 - a Pani kiedy będzie w tym hotelu? Chciałam państwa również zapytać o kolejne dwie kwestie - do tych, którzy byli zimą - jak wygląda kwestia podgrzewania basenów - czy rzeczywiście są ciepłe?Chodzi mi przede wszystkim o te dla dzieci, ale nie tylko. A druga rzecz, widziałam że Management hotelu jest bardzo aktywny w sieci - czy jest sens pisać maila z prośbą o pokój w konkretnym budynku?
                        Będę wdzięczna za każdą odpowiedź:)
                        • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 23.01.15, 18:52
                          jesli chodzi o baseny to w zeszłym roku wydawało nam się,że były chłodniejsze niz 2lata temu.Ale wiadomo,to odczucie subiektywne-w zależności od choćby temperatury czy wiatru..teraz nie wiem-przebudowany został duzy basen na aquapark i czy jest zimą podgrzewany?Lada dzień się dowiem..:)))Raczej się miniemy mimo, iż będziemy tam 2tygodnie.polecam jednak zawsze swoimi wątpliwościami podzielić się z grupą animatorów lub innych osób z obsługi.na każdym kroku pytają się o zastrzeżenia itp.Mają musztrę codziennie i spowiadają się z zaczerpniętych opinii klientów na każdy temat.My czujemy się tam bardzo dobrze, ale różne są gusta...są też niezadowoleni klienci..Pytaj o co chcesz.jeszcze parę dni jestem:))
                          • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 02.02.15, 10:39
                            O rany, jak fajnie...ja też już bym jechała...:)
                            To przy okazji jeszcze jedno pytanie - a propos pokoi. W Albatrosie sytuacja była jasna, za pokój w wybranym miejscu (oczywiście w miarę możliwości i obłożenia) płaciło się określoną w cenniku kwotę. Czy w Sunrise Select trzeba włożyć coś w paszport czy załatwia się to wprost/legalnie?
                            • alex_spike Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 02.02.15, 22:47
                              To ja tez przy okazji mam kilka pytań.. :-) Opinie na holidaychecku są tak przeslodzone, ze przestały juz dla mnie być wiarygodne niestety.. Będę wdzięczna za informacje od osób, które tam naprawdę były. Interesują mnie następujące sprawy:
                              1. Koszt busa lub taxi do centrum hurghady (najlepiej nie hotelowe o ile ktoś ma takie informacje),
                              2. Hotel jest dość rozległy, jaka jest najlepsza lokalizacja jesli chodzi o zakwaterowanie, tak żeby wszędzie było blisko..:-)
                              3. Niektóre pokoje są podobno nowsze, niektóre juz dość zużyte - czy tak faktycznie jest, a jesli tak to w jakiej lokalizacji są te nowsze..
                              4. Czy jest problem na recepcji z zalatwieniem jakiegos lepszego pokoju w konkretnej lokalizacji i ewentualnie jakie są to koszta? W Albatrosie to prawda jest oficjalny cennik ale na nasze kilka pobytow tam, nigdy nie płaciliśmy nic za wybrany pokój więc prawdę powiedziawszy nie wiem jakie są koszta załatwienia tego inaczej..
                              5. Czy faktycznie jest problem z rezerwacja restauracji tematycznych? Kiedy najlepiej rezerwować?
                              To chyba wszystko.. Z góry dziękuje za każda podpowiedź. Do te pory jeździliśmy do Albatrosa i dla nas to jest najlepszy hotel, jednakże tym razem zapragnelam pięknej plaży i boje sie, ze to był błąd jednak..
                              • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 03.02.15, 08:45
                                Alex - miałam dokładnie takie same rozterki. Dodam, że w Albatrosie płaciliśmy za dwa pokoje obok siebie w dogodnej dla nas lokalizacji 50 dolarów. Ale wszystko jawnie z rachunkiem itd. Wolę tak to załatwiać...Ad. 3 najnowsze podobno są w tej części po prawej od wjazdu patrząc w kierunku morza, przy takim małym rodzinnym basenie - zdążyłam już to gdzieś wyczytać.
                                • 19sara78 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie zrobić zakupy? 05.02.15, 19:20
                                  I ja się przyłączę. Właśnie się decyduję na ten hotel na lato. Mam pytanie : czy w tej zatoce można gdzieś podjechać np. do supermarketu, lub jakiś bazarek?
                                  • alex_spike Re: Sunrise Select RM - jest gdzie zrobić zakupy? 06.02.15, 18:37
                                    No właśnie.. Te zakupy i w ogóle ten klimat.. :-) Tam niestety chyba nic ciekawego nie ma, wyczytałam gdzies ze jest jakieś małe centrum (brak supermarketu) z kilkoma sklepikami i knajpkami ale to wszystko. Dlatego tez interesuje mnie cena busa hotelowego czy tez taxi ale spoza hotelu bo mam zamiar kilka razy mimo wszystko wybrać sie do centrum Hrgh na zakupy i chociaz z raz do ColOr Beach Club.. Kiedy sie wybieracie? My od 2 lipca na 2 tygodnie.
                                    • 19sara78 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie zrobić zakupy? 08.02.15, 16:50
                                      Jeszcze się nie zdecydowałam, gdyż cena która mi odpowiada w Alfa jest z lądowaniem w Hurghadzie, a z dwójką małych dzieci jechać tyle km, to porażka:(
                                      • alex_spike Re: Sunrise Select RM - jest gdzie zrobić zakupy? 09.02.15, 20:27
                                        Makadi Bay jest oddalona od lotniska w Hurghadzie ok 35-40 km i nie ma innej możliwości ladowania..;-) Moze mylisz z Marsa Alam..
                                      • dariusznow Re: Sunrise Select RM - jest gdzie zrobić zakupy? 12.02.15, 18:19
                                        Alfa jest z lądowaniem w Hurghadzie, a z dwójką małych dzieci jechać tyle km, to porażkasad

to wg Ciebie gdzie najlepiej wylądowac aby dojechac do Makadi? Może Taba byłaby OK?
                                        • 19sara78 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie zrobić zakupy? 12.02.15, 20:29
                                          oj, sorki, pomyliły mi się hotele. A Ty od razy atak....
    • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 10.02.15, 08:34
      Witam, może jeszcze ktoś zdąży mi odpowiedzieć. Chciałam zapytać gdzie w tym hotelu (w okresie zimowym) odbywa się mini disco - na zewnątrz czy w jakimś pomieszczeniu?
      • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 11.02.15, 17:09
        Wewnątrz.w zadaszonym amfiteatrze.miłego wypoczynku.mój dobiega końca:(
        • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 11.02.15, 17:22
          Nowsze pokoje po lewej stronie w budynku nr 10 i po prawej.wokół basenów.po wjezdzie.stamtąd może trochę daleko niektórym do morza.najbardziej dogodna lokalizacja to domki po lewej od hotelu.tam właśnie mieszkamy(starsze pokoje ale to żadna przeszkoda bo tylko tam śpimy i bez przesady z ta staroscia).po prostu powiedzieliśmy że chcemy tu i tu ,bez płacenia.ale jestesmy któryś raz więc nie wiem czy to jest powód...
          • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 11.02.15, 17:26
            Ktoś ptal o restauracje tematyczne.nie ma żadnego problemu z zamawianiem.są panele dotykowe przy recepcji i realizacja to dzień następny.nie wiem jak latem..
            • alex_spike Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 11.02.15, 20:08
              A czy orientujesz sie w sprawie cen busa lub taxi do centrum Hrgh? A jesli chodzi o zakwaterowanie to które budynki są tak usytuowane żeby wszędzie było blisko? Z planu wynika ze nr 14, 15, 16 - czy tak jest w rzeczywistości? I jak daleko od hotelu jest to mini centrum handlowe Makadi Bay? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje :-)
              • alga55 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 12.02.15, 21:10
                "Centrum handlowe" znajduje się na ulicy okalającej hotel Saraya, kilkanaście sklepików, apteka, wypożyczalnia samochodów, bankomat, to samo co w Hurghadzie tylko w wersji mini.Od waszego hotelu dojście tylko plażą ok 30min.Jeśli lubisz zakupy to lepiej pojedż do Hurg. w hotelu są busy hotelowe, cena tax. ustal z kierowcą przed kursem, max. ( w zeszłym roku) 20$.
        • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 12.02.15, 08:46
          dzięki Amach, ja już się nie mogę doczekać:)Jeszcze a propos zadaszonego amfiteatru...czy Bąble mogą tam biegać w krótkim rękawku (w sensie, ze wieczór itd.) czy na mini disco lepiej zabrać coś cieplejszego?
          A jak z pogodą w HRG?
          • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 12.02.15, 08:47
            Amach, a który Ty wybrałaś budynek, z jakim numerem?:)
            • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 12.02.15, 19:34
              Najbliżej są bud.11-20 to taka pierwsza linia.w zeszłym roku 18 teraz 16.jest od 2dni chłodniej.wieje .wieczory są zimne więc długi rękaw obowiązkowy.centrum handlowe mnie nigdy nie interesowało więc raczej się nie wypowiem.
              • 19sara78 berlina? 13.02.15, 15:50
                A Ty kiedy wylatujesz?
                Ja właśnie zrobiłam rezerwacje :)
                • amach102 Re: berlina? 14.02.15, 16:55
                  już tam jest..
                  • amach102 Re: berlina? 14.02.15, 16:58
                    dla zainteresowanych dodam, że jest darmowy internet przy barze Pergola, w głównej restauracji i w lobby barach.hasło dostaje się wraz z kartą do pokoju.
                    • 19sara78 Re: berlina? 15.02.15, 11:12
                      Widać szykują się super wakacje w ekstra hotelu, same pozytywy (oby) nic, tylko jechać:)
                      A wiecie może, czy w hotelu jest apteka?
                      • amach102 Re: berlina? 15.02.15, 13:13
                        Tak, jest.przy plaży przed wejściem do hotelu obok.
                        • berlina Re: berlina?- jestem wróciłam 21.02.15, 12:11
                          Już jestem, jakby ktoś miał jakieś pytania co do hotelu.
                          Pierwsze - było zimno i padało, więc ta okoliczność na pewno kładzie się trochę cieniem na mojej opinii...
                          Drugie - hotel mnie bynajmniej nie powalił na kolana, ktoś (może nawet ja?) pytał o porównanie z Albatrosem. Jak dla mnie to jest zupełnie inna kategoria - moim subiektywnym zdaniem to tak, jakby porównywać hotel 4-gwiazdkowy z 5-gwiazdkowym. Stanowczo na korzyść Albatrosa. Na plus w Sunrise Select Royal Makadi - piękna plaża (naprawdę najlepsza jaką widziałam dotychczas w Egipcie), podgrzewana (ale tak naprawdę podgrzewana) woda w basenach (niektórych), aquapark, mini disco (Boca) i siatkówka (Kimo). Na minus - infrastruktura hotelu - widać że jest rozbudowywany kompletnie "bez głowy" - wszędzie jest daleko, szczególnie z dzieckiem, pokoje zimne i ciemnie - brak oświetlenia głównego sypialni i na balkonie - nie poczytacie w łóżku ani na tarasie kiedy Wasze dziecko zaśnie..., działanie "na pół gwizdka" - w sensie w lutym połowa barów nieczynna, nieczynna druga główna restauracja Around the World, drugi bar śniadaniowy, część zjeżdżalni nieczynna, wieczne kolejki do wejścia do restauracji na kolację - przy 10 stopniach i wietrze na zewnątrz z dzieckiem to naprawdę żadna przyjemność, przekąski w barze pergola - codziennie to samo - hamburger, frytki albo pizza i ogólnie jedzenie...Wiem, że są różne gusta, ale byliśmy w 7 osób - i wszyscy byli zdegustowani jedzeniem, a już te tematyczne kolacje to jakiś żart. Przy tylu zamkniętych miejscach obsługujących gości, hotel jest kompletnie nie przygotowany do przyjęcia tylu osób ile ostatecznie przyjmuje. Tyle odnośnie hotelu.
                          Niezależnie od wszystkiego wypoczęłam fajnie, gdyby nie ten deszcz i temperatura byłoby w ogóle super. Można się było zabarykadować na plaży i wtedy nie wiało i było super przyjemnie:)
                          Jednak mimo wszystkich pozytywów nie jest to hotel do którego wrócę.
                          • amach102 Re: berlina?- jestem wróciłam 22.02.15, 13:08
                            to szkoda,że pogody nie było.my mieliśmy upały dopiero 2ostatnie dni chłodniejsze i widać potem jeszcze było gorzej...pisałam,ze hotel jest rozległy,więc nie ma co się dziwić,że trzeba gdzieś dojść.często chodziliśmy na basen przy wjeździe i dojście tam trwało 2minuty.nie uważam,żeby było to daleko.Wręcz jestem zadowolona,że jest możliwość ruszyć się.jeśli chodzi o pokoje to sprostuję-można poczytać książkę i w łóżku(są przecież lampki nocne dające mocne światło) a i balkon jest z oświetleniem-dyskretnym nie żarówiastym.( do poczytania się nie kwalifikuje).a kolejki skąd?nie wiem.ani razu nie czekaliśmy będąc w zimie,nawet podczas zjazdu na ferie Egipcjan,gdy było większe obłożenie.my lubimy ten hotel-jest fajna plaża,woda,mimo wszystko mniej tam wieje ze względu na zatokę,ciepłe baseny,ludzie,którzy się o nas troszczą-mam na myśli zespół animatorów jak i obsługę hotelu(jest w jej szeregach paru Polaków,którzy zawsze pomogą lub wysłuchają).W Albatrosie fatalna dla mnie plaża (jak i wejście do morza) i podkowa zrobiona z hotelu,co ogranicza moje pole widzenia.ładny hotel,ale nie lubię takiej zabudowy.a jak jest z ciepłymi basenami.Może mi coś bliżej powiesz.nie wykluczone,że w końcu się tam wybierzemy;)
                            • berlina Re: berlina?- jestem wróciłam 23.02.15, 08:56
                              Co do lampek przy łożku - no niestety, ja nie dałam rady przy nich czytać - lampki mają ciemne, niebieskie abażury, których nie da się zdjąć. Dla mnie jest to stanowczo zbyt ciemne światło. Nie dało się ich też za bardzo obrócić, zeby dawały wiecej światła, bo były na metalowych ciężkich podstawach. No chyba, że może mi się takie trafiły, co jest niewykluczone.
                              Co do kolejek - Pani ewa mówiła nam, że to przez to, że restauracja Around the World jest zamknięta i goście się nie mieszczą, bo management liczył, że ludzie będą w różnych porach przychodzić na kolację, a nie wszytscy na raz. Tyle, że przy tak marnych przekąskach wszycy ciągneli na kolację jak najszybciej. I to akurat dobrze, ze nie wpuszczano do restauracji osób, które nie miałyby gdzie siedzieć - no bo przeciez nie będą siedziały jedzącym nad głową, ale cała ta sytuacja wywoływała niezdrową presję na jedzących. No ale kolejki czasami były bardzo długie.
                              Plaża, tak jak Amach napisała jest rzeczywiście świetna, lepsza niż w Albatrosie. Ale animacje uważam, (no poza mini disco, które było po prostu dużo ponad przeciętną w wykonaniu Boca) prównywalne jak w Albatrosie. Co do tego osławionego troszczenia - ja nie miałam aż takich odczuć, oczywiscie wszyscy byli bardzo mili, ale nie spotkałam sie w Egipcie z innym traktowaniem, więc nie postrzegałam tego jako czegoś osobliwego.
                              Co do Albatrosa jeszcze - jak jechałam do niego też mi sie wydawało, ze ta zabudowa jest nie bardzo, ale będąc na miejscu doceniłam jej walory - wszystko jest w zasięgu wzroku, wszędzie jest blisko. Poza tym w A;lbatrosie masz poczucie takiej "ekskluzywnosci", te tarasy, kawiarnie, restauracje...nawet pokoje czy balkony były, że tak powiem moze nie do końca precyzyjnie, porządniejsze.
                              W Sunrise był problem, żeby wieczorem znaleźć miejsce w Pubie bądź w Lobby, o Pergola Barze można zapomnieć. A było to w czasie, kiedy były animacje w amfiteatrze. Po prostu nie było gdzie przysiąść...W Albatrosie było tyle różnych miejsc, gdzie można spędzić wieczór...
                              Co do podgrzewanych basenów - no niestety w Albatrosie ejst tylko jeden - ten duży z mini aquaparkiem dla dzieci. I właśnie ze względu na podgrzewane baseny i plazę wybrałam w tym roku Sunrise. I pod tym względem rzeczywiscie było dobrze. Tylko, że nie przypuszczaam, ze epod innymi bedzie o tyle słabiej.
                              Ale tak jak mówiłam, to moje subiektywne odczucia. No moż epoza tłokiem.
                              Ale ostatecznie było bardzo fajnie, plaża, baseny.
                              No i świetna promenada do biegnaia:)
                              Tyle, że nie dołączam do grona tych entuzjastycznych pochlebców:)
                          • alex_spike Re: berlina?- jestem wróciłam 22.02.15, 14:26
                            Berlina bardzo dziękuje za Twoja opinie. Jest zwięzła, rzetelna i na temat. Jako ze jestem Albatrosowcem bo byłam tam 7 razy, to juz prawie jestem pewna, ze strzelilam sobie w stopę..:-) Tak bardzo jednak zależało mi na plazy i animacjach, bo tego trochę w Albatrosie mimo wszystko brakuje, ze postanowiłam wybrać Sunrise. No cóż.. Mam nadzieje, jako ze jadę w lipcu, ze hotel nie będzie działał na pół gwizdka juz, a plaza mi wszystko wynagrodzi :-)
                            Nie rozumiem tylko tych wszystkich zachwytów i wysoko notowanych opinii na innych opiniotwórczych portalach. Wyglada to tak, jakby to były działania samego hotelu w celu podniesienia swojego miejsca w rankingach, także juz nie ma chyba co sugerować sie opiniami na tripadvisorze czy holidaychecku przy jakichkolwiek wyborach.
                            • berlina Re: berlina?- jestem wróciłam 23.02.15, 07:41
                              No własnie, zapomniałam o tym napisać. To było dziwne, ale kilkakrotnie w hotelu byliśmy nagabywani o napisanie dobrej opinii na popularnych serwisach. M.in. przez sławionego przez wszystkich Kareema, który próbował naciskać na mnie, żebym napisała pozytywną opinię. Niby były to zarty, ale mimi wszytsko czułam się o to nagabywana. Wiem też że znajomy Brytyjczyk miał podobną sytuację, jemu wrecz obiecywano za pozytywną opinię jakiś alkohol "nielokalny". Poza tym wielokrotnie słyszałam, że jak napiszę pozytywną opinię na tripadisorze to Management hotelu mi osobiście podziękuje, nastepnym razem dostanę wejsciówkę do strefy VIP itd. Chciałam napisac poztytwną opnię niektórym animatorom, wtedy mi Kareem powiedział, ze to nic nie da, bo nawet jeśli wspomnę o nich w opinii, a kliknę, ze nie poleciłabym hotelu znajomym, to i tak nawet wymienione przeze mnie osoby będa miały nieprzyjemnosci. Myślę, że tak to sie samo nakręca.
                              • alex_spike Re: berlina?- jestem wróciłam 23.02.15, 07:57
                                Czyli przeczucia mnie nie myliły.. No cóż, jakoś może przezyje te dwa tygodnie, jesli chociaz bedzie wesolo dzieki animatorom. I co dla mnie najważniejsze, przy hotelu obok można poogladac piekne rybki. A jesli chodzi o jedzenie, to gdybys miala je porownac z Albatrosem, to jak wypada Sunrise..? I ostatnie pytanie - wybraliscie sie poza hotel do Hurghady? Niezmiennie interesuje mnie koszt tego busa i taxi ale nie hotelowej taxi i czy w ogole taksowki, ze tak powiem "miejskie" tak mozna znależć..
                                Co do nagabywania o pozytywna opinie juz to ktos opisał niedawno na tripadvisorze..
                                • berlina Re: berlina?- jestem wróciłam 23.02.15, 08:41
                                  Alex - to nie jest tak, że jest beznadziejnie czy coś. Jest fajnie, naprawdę plaża jest świetna, morze które nigdy nie odpływa, wiatry są tam mniejsze i myślę, ze w lecie, kiedy można korzystać ze wszystkich basenów naprawdę będzie fajnie.
                                  No jedzenie to tak jak pisałam, moim zdaniem bardzo słaby punkt hotelu. Ale byc może jest to też związane z tym, że nie było to w ścisłym sezonie. Z mięs był tylko kurczak (nawet indyka nie było) i wołowina (najczęsciej w formie przesuszonej pieczeni). Baraniny ni było prawie wcale. Ryby - to było najgorsze bo była tylko Tilapia (ble) i makrela. owoców morza nie było poza jednym wypadkiem - kraby - niezjadliwe. Nie było za bardzo wyboru owoców - tylko jabłka, pomarańcze i grejfruty. Za to łądne sałaty (rukole, lodowe i inne). Zupy z proszku - wiem, widziałam jak robili - niezjadliwe, bardzo przesolone.
                                  Ale tak jak mówię, byc moze w lecie, w sezonie mozliwe, że będzie lepiej. Chociaż w Albatrosie też byłam w lutym i nie miałam odczucia, że coś nie działa.
                                  • alex_spike Re: berlina?- jestem wróciłam 23.02.15, 09:50
                                    Jakoś damy radę..;-)
                                    Zapytam jeszcze o zakwaterowanie bo pisałaś, że mieszkaliście w budynku nr 16. Ja też o nim mysłałam, ewentualnie 14,15. Jedziemy z 6 letnim dzieckiem, zależy mi na tym żeby wszędzie było blisko..;-) Czy faktycznie to jest dobra lokalizacja (tak w środku całego kompleksu) i czy w jakis sposób wcześniej trzeba poprosić o konkretny budynek (ewentualnie czy trzeba wkładać coś w paszport)? A może dla rodziny z dzieckiem polecisz jakąś inną lokalizację.. Myślałam też o budynkach 35,36 ale stamtąd chyba wszędzie daleko. Lubimy i morze i basen.. ;-)
                                    • berlina Re: berlina?- jestem wróciłam 23.02.15, 11:21
                                      Najpierw dostałam buynek 22 - ale on był pod górkę, trochę dalej. A moja mama ma problemy z kolanami. Poprosiłam oz mianę dyskretnie wręczajac 20 doarów. Pan sie bardzo staral, tylko, ze u nas był problem, żeby wszystkie 3 pokoje były w jednym budynku, a z tym nie było łatwo.
                                      Ale i tak uważam, że budynek 16 jest optymalny. Może niekoniecznie pokój 16101, 16102 i 16103, bo mają w zasadzie cały czas zacienione balkony (ale w lecie to moze nawet lepiej). Ale poza tym budynek jest swienie położony.
                                      Jasne, jeszcze lepszy jest 17 i 18, ale tam nie ma szans dostać pokoju:)
                                      Fajnie jest też w bud. 15.

Co do cen taxi to niestety nie wiem, nigdzie się nie ruszałam, musiałam porzadnie naładowac baterie:)
                                      • alex_spike Re: berlina?- jestem wróciłam 23.02.15, 13:02
                                        Dziękuję za informacje ;-)
                                  • amach102 Re: berlina?- jestem wróciłam 24.02.15, 09:27
                                    widzę,ze jedzenie w restauracji raczej nie jest monotonne-a to dobrze.podczas mojego "turnusu":)były krewetki,kraby,kalmary,nie pamiętam czy mule..były np.dopiero w 2tyg.a w pierwszym nic z tych rzeczy.jasne,ze kurczaki pod różnymi postaciami,ale inne mięsa też były-ten indyk, nadziewane farszem,różne roladki,kofty,wołowina.nie narzekamy,choć też uważam,ze trochę to jedzenie zmarniało(ale trochę).jednak mój mąż mówi ,że przesadzam,więc kwestia smaku.z baru przekąskowego nie korzystaliśmy,bo chodziliśmy na obiad do restauracji.A ileż można zjeść...Ale nie protestuję,rozumiem i szanuję Twoją opinię.AAA...no i jest tyle restauracji tematycznych do wyboru,że warto z nich korzystać...Jadę tam przede wszystkim,żeby naładować baterie.wiem,ze ludzie lubią ten hotel i jeżdżą tam po 7,10x lub więcej.Poznajemy ich na specjalnych kolacjach dla vipów i stałych gości.W zeszłym roku mieliśmy inne opaski,stąd mówiłam o większej jakby trosce;)-to subiektywne odczucie.chyba zwróciłaś uwagę na różne kolory opasek...Jeśli chodzi o Albatrosa to raczej go skreślam,jeśli mówisz,że podgrzewany basen jest tylko ten dla dzieci.I nie ma na plaży takiego piasku pod nóżkami...coś za coś
                                    • alex_spike Re: berlina?- jestem wróciłam 24.02.15, 13:25
                                      Albatros ma 2 podgrzewane baseny - dla dzieci i ten bliżej samej plaży. Piaseczku drobnego nie ma to fakt, tylko drobny żwirek ale jedzenie, drinki (przede wszystkim w szkle, a nie w plastikach), obsługa, kawa, świeżo wyciskane soki z owoców itp... dla mnie rewelacja!
                                      Jak widać w czasie Twojego pobytu w Sunrisie było na bogato (Twoje szczęście), potem już bardziej ubogo (o czym pisze Berlina), co moim zdaniem niezbyt dobrze świadczy o hotelu, bo różnorodnością i urozmaiceniem bym tego nie nazwała tylko raczej oszczędnością.. Może nie było zbyt wielu gości VIP i można było przyoszczędzić ;-) Czytałam na temat wyróżniania innymi kolorami opasek osób powracających, tzw VIP i specjalnego ich traktowania przez obsługę. Nie jestem zwolennikiem takich sytuacji, bo w czym są gorsi Ci, którzy jadą po raz pierwszy. Obserwując lepsze trakwoania innych gości przy każdej mopzliwej okazji potrafi tylko zniechęcić tych jadących po raz pierwszy moim zdaniem (bo nie rozumiem dlaczego np "ja" mam grzecznie stać w kolejce, a VIP będzie obsługiwany poza kolejnością, o czym czytałam w opiniach. Niech VIP-y mają swój jeden bar wyznaczony i tyle, a w pozostałych powinny ich dotyczyc te same zasady co wszystkich). Hotel swoich powracających gości powinien nagradzać specjalnymi kolacjami, koszem owoców w pokoju, wypełnionym mini barem, przynajmniej tak jest to praktykowane w sieci Pickalbatros i nikt nie czuje się ani lepszy ani gorszy, wszyscy mają ten sam kolor opasek i są równo traktowani..
                                      • amach102 Re: berlina?- jestem wróciłam 24.02.15, 17:57
                                        zgadzam się z Tobą i też trochę mnie to martwi,bo tego doświadczyliśmy.nie jest to jednak gorsze traktowanie-nie w tą stronę,raczej w drugą- bardziej zabiegają o Niemców,Belgów.oszczędność-a i owszem widać choćby w oświetleniu hotelu,uliczek itp.kiedyś było jasne,żółte,przyjemne światło,teraz niebieskie oszczędne.Ale to już detale.Jednak życzę pozytywnego nastawienia,bo to jest gwarancją udanego wypoczynku:)
              • krzysiek19755 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 17.02.15, 07:36
                za 3 dni mamy wylot do sunrise select royal makadi resort & spa Moze ktospodpowie ktory pokoj wybrac bo na fotach sa te ladne i te mniej .Moze ktos byl i poda numer ewent .maila Wowczas latwiej bedzie sie skontaktowac wcelu uzyskania jakis info ulatwiajacych pobyt w resorcie Pozdrawiam Krzysiek
                • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 17.02.15, 17:38
                  to zależy od preferencji co do położenia i rodzaju zabudowy.pisaliśmy już, które budynki są nowsze;)
                  • 19sara78 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 19.02.15, 12:12
                    A powiedzcie mi jeszcz moi drodzy forumowicze, czy w budnyku głównym też są pokoje?
                    • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 19.02.15, 16:44
                      nie.budynek główny to recepcja,lobby bary i główna restauracja.
                      • 19sara78 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 20.02.15, 08:46
                        amach102, a powiedz z jakiego biura byliście i czy są jakieś konkretne wycieczki do polecenia?
                        mam dwójkę dzieci i nie mogłabym sobie pozwolić na jakąś długą podróż. W jakie ciekawe miejsca można wyskoczyć?
                        • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 20.02.15, 09:22
                          ja zwiedziłam z mężem(jeszcze bez naszego syna) "cały"Egipt statkiem po Nilu aż po Sudan,w tym na końcu wycieczki 2dni w Kairze i okolicach.Potem hotel,piasek,morze i odpoczynek.Nie korzystam obecnie z żadnych fakultatywnych wycieczek.Korzystam z różnych biur podróży w zależności od ofert i przede wszystkim od dostępności terminów.
              • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 21.02.15, 12:12
                Amach102 - też mieszkaliśmy w budynku 16:)
                W pokojach 16101,16104 i 16105:)
                • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 22.02.15, 13:10
                  chyba Cię widziałam:)
                  • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 23.02.15, 08:42
                    A ja Ciebie widziałam?
                    Mam blond włosy do ramion:)i małą rozwrzeszczaną córeczkę. To byłam ja?
                    • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 24.02.15, 09:35
                      raczej tak,ale miałaś spięte włosy w kucyk.szłaś z mężem i córeczką lat ok.3 oraz z rodzicami z okolic "naszego" bydynku...idąc koło głównego basenu padło słowo idziemy coś zjeść a ja życzyłam Wam smacznego.poza tym wiedziałam,ze to ty,bo byłaś jak pilot wycieczki..."tu basen taki,tam taki...:)))))znam to z autopsji.a resztę podpięłam pod Twoje pytania i córeczkę...Mam nosa,nie?...pozdrawiam:)
                      • berlina Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 24.02.15, 16:43
                        KOJARZĘ!Mijaliśmy was przy basenie!Mówiliście nam, że jedzenie jest niedobre, próbując nas wkręcić?:):):)
                        Wysoka blondynka, szeroki uśmiech, raczej krótkie włosy?
                        • amach102 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 24.02.15, 17:49
                          przy basenie.blondynka nie,ciemna szatynka z krótkimi włosami,raczej wysoka,ale dokładnie to powiedziała moja mama i Twoja wtedy się odwróciła..jakby zmartwiona.Ale dobrze kojarzysz:)))
                          • 19sara78 Re: Sunrise Select RM - jest gdzie pobiegać? 27.03.15, 07:28
                            Dziewczyny, powiedzcie, który budynek jest w środku placu, tak żeby wszędzie było blisko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka