Dodaj do ulubionych

Egipt czy jechać???

06.07.15, 22:34
Można rozprawiać na temat ryzyka godzinami. Ale co, takie rozmowy dadzą konstruktywnego? ...Absolutnie nic. Tak, staram znaleźć się w klimacie i może moje osobiste odczucia oraz spostrzeżenia coś wniosą.
Gdybym miała już wykupioną wycieczkę do Egiptu, raczej nie zrezygnowałabym z niej. W ciągu ostatnich dni śledzę oferty biur podróży, ceny luksusowych hoteli Egipskich i Tunezyjski ,,lecą na łeb", nigdy wcześniej tak drastycznie nie spadły, nawet po zamachach w 2005 roku w Sharmie.
Nie jest bezpiecznie, ale czy ja wiem, czy czasem nie jest bezpieczniej niż np. w Turcji? Nikt o tym nie pisze, ale okolice wschodnie tego państwa są równie niebezpieczne, a nawet nie wiem czy bardziej niebezpieczne, mało kto interesuje się, co takiego dzieje się na granicy z Syrią, nie sieją takiej pańki. Być może właśnie ten kraj w ciągu najbliższego miesiąc będzie ,,na żółtym pasku" w TVN.
A może inny, jakaś stolica, państwo zachodniej Europy: Hiszpania, Włochy czy Grecja??
Tego nie wie nikt.. Ja w każdym razie-wybierając tygodniowy wypad wakacyjny - szerokim łukiem omijam państwa o potencjalnym zagrożeniu, co absolutnie wcale nie daje mi gwarancji, że za parę dni jadąc do Grecji nie będę miała ,,pecha".
Dlatego osobiście uważam, że jeśli ma ktoś już, coś zaplanowane, to zostawić, jak nie to wybierać pozornie bezpieczne rejony, jednym słowem przed przeznaczeniem nie uciekniesz. Tak właśnie mi się wydaje.
Obserwuj wątek
    • eznawca Re: Egipt czy jechać??? 07.07.15, 01:54
      Nie wiem po co to wysmazyłeś. W tym przydługawym tekście, na koniec sam sobie zaprzeczasz. Bezsensowny niespójny tekst.
    • niiktos milczec czy plesc 3po3? 07.07.15, 08:29
      zjawa1 napisała:

> Można rozprawiać na temat ryzyka godzinami. Ale co, takie rozmowy dadzą konstru
      > ktywnego? ...Absolutnie nic.
      no to po co ten elaborat?

> Tak właśnie mi się wydaje.
      no i co z tego? kogo to interesuje?
      • dariusznow Re: milczec czy plesc 3po3? 07.07.15, 16:33
        może nabija sobie ilość postów na forum?

klikam na kosz, czas na porządki, bo szark ma związane płetwy i sam ciąć nie może :)
        • kasia_p45 Re: milczec czy plesc 3po3? 09.07.15, 14:26
          A co się szarkowi stało???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka