volvo74 29.08.15, 14:31 to co miało nastąpić 3lata temu stało się teraz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iszkariota Re: Alfa star padło 29.08.15, 14:37 Szkoda, p. Krzysztof Strzylak starał się, ale zdaje się przeinwestował z liniami lotniczymi. No i ta niepewna sytuacja w północnej Afryce... Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
karuzela100 Re: Alfa star padło 29.08.15, 15:33 Szkoda szkoda choć już dwa lata wstecz rezydent nazywał ich alfa stres............:) i to jedyne prawdziwie Polskie linie lotnicze pociągneły ich w dół Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Alfa star padło 29.08.15, 15:55 Następny w kolejce-WEZYR HOLIDAYS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko LUDZI żal/nie mylić ludzi i prezesów tych biur..... Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos Re: Alfa star padło 29.08.15, 16:34 i kto teraz bedzie wspieral polska siatkowke? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Alfa star padło 29.08.15, 16:43 Zaraz padnie i Itaka i Rainbow i zostanie tylko drogie Tui i beda mieli polaczki swoje wakacje w Kobyłce Wielkiej w gospodarstwie agroturystycznym z najwieksza atrakcja rozrzucanie obornika . Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Alfa star padło 30.08.15, 01:51 Deos...zlam ryj:)Znaczy się ...Ty co za nacja jestes?ktos kto pisze-"polaczki" i jeszcze z małej litery powinien spie.......ć....z tego forum. Zapraszam do dyskusji....głąbie:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Alfa star padło 30.08.15, 09:11 Zaglądam z ciekawości po latach , Alfa Star upadło , turystów szkoda .... a na forum nic się zmieniło :) deoand intelektualnie czaruje , a jest gdzieś ten jego "kolega" ?? Cairo witaj :) , co u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
hankam Nareszcie! 30.08.15, 09:52 Co nie zmienia faktu, że upadło biuro, Strzylakowie, co się nachapali przez lata, to ich. Odpowiedz Link Zgłoś
radioaktywny Re: Nareszcie! 30.08.15, 09:59 Nic tak dobrze nie robi jak zarzucenie żółcią przed niedzielnym kościółkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek779 Re: Alfa star padło 30.08.15, 14:38 DZIĘKUJĘ !! Wielka szkoda, przez lata tysiące Polaków tylko dzięki Alfie miało okazje zwiedzać świat i poznawać nowe kultury. Przy okazji, to własnie Alfa Star przyczyniła się do rozwoju polskiej siatkówki z której tylu rodaków jest tak dumnych. Za te wspólnie przeżyte turystycznie i sportowo lata - jeszcze raz bardzo Alfie dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_kloss Re: Alfa star padło 30.08.15, 15:29 Ja mogę jedynie podziękować, że mogłem kilkukrotnie korzystać z tego biura i było ekstra. Polskie, rodzinne biuro, które usiłowało przebić się z ofertą na naszym, specyficznym rynku. Niestety padło, i jakby bliżej się przyjrzeć, to nie położyli go Polacy, tylko egipska firma, która zamiast wesprzeć finansowo Alfę przejęła kontrolę i skończyła jej działalność. W każdym razie polskim właścicielom, póki mieli wpływ na to co się dzieje z biurem, dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Alfa star padło 30.08.15, 15:33 No a niby czemu olbrzymie biuro majace wielu klientów nagle pada ????? Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Alfa star padło 30.08.15, 15:35 Polaczek to do ciebie cairo i masz racje polaczek to taki co siedzi w kółko gdzies w Egipcie i krytykuje gdy cos co polskie ma kłopoty . Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Alfa star padło 30.08.15, 16:01 Deos głąbie wysłów sie normalnie:)Co ja krytykuję?Z Alfą byłem w bardzo dobrych stosunkach...prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Alfa star padło 30.08.15, 16:15 Jak się siedzi w Egipcie to rzeczywiście trudno zrozumiec co napisałem powyzej w polskim języku - czytelnie i zrozumiale . Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Alfa star padło 30.08.15, 17:05 to przeczytaj powyzej.Ok ja tam siedzę długo....ale wtedy nie latam a Ty od 'polaczkow"nawyzywałeś naszych polskich turystów....potem mnie.Ty sam wiesz o co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
malodobry_gda Re: Alfa star padło 30.08.15, 17:57 Przyłączam się do podziękowań, też kilkakrotnie byłem dzięki Nim na świetnych wczasach. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
werkaem Re: Alfa star padło 31.08.15, 04:27 Ciekawe, czy równie żarliwie dziękują Ci oszukani przez Alfa Star, którzy zostali na lodzie z nieopłaconymi hotelami i z nich wyrzucani lub koczujący na lotniskach z małymi dziećmi. Nie wspomnę o kolejnych setkach, którzy zapłacili, ale nigdzie już nie polecą i mają nikłe szanse na odzyskanie całej kasy (za parę lat). Dla mnie AS to oszuści, którzy do ostatniego dnia sprzedawali oferty, wiedząc że nikt już nigdzie nie pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodam.ama Re: Alfa star padło 31.08.15, 12:02 Trochę nerwów nas to kosztowało.. Rano dostałam telefon od konsultantki z travelplanet z informacją o możliwości wyboru wyjazdu u innego pośrednika - nasza wycieczka była ubezpieczona o czym nawet nie wiedziałam. Wiecie jak sytuacja wygląda u innych pośredników? Odpowiedz Link Zgłoś
lula5-0 Re: Alfa star padło 30.08.15, 19:31 To smutna wiadomość, bo ja również przez ładnych kilka lat z nimi jeździłam i zawsze wszystko było ok. Ostatnio byłam z nimi w lipcu na Sycylii, szkoda że to był ostatni raz...( Odpowiedz Link Zgłoś
li1210 Re: Alfa star padło 30.08.15, 20:31 Szkoda,też byłam z nimi kilka razy -i zawsze było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: Alfa star padło 30.08.15, 20:57 Turystyka to nie jest łatwy kawałek chleba.Biuro pracowało dla nas lepiej lub gorzej.Sponsorowało naszą siatkę.Żal ,że padło.....ale to było biuro z tradycjami a nie oszust.A biznes is biznes Winetou Odpowiedz Link Zgłoś
egiptor Re: Alfa star padło 30.08.15, 22:15 Rozpoczynałem z Triadą, potem było Alfa Star, a teraz korzystam z ... aż się boję powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maldek5 Re: Alfa star padło 30.08.15, 22:44 To kto teraz oferuje Tabę i Dahab? Mieli fajne hotele. Szkoda . Odpowiedz Link Zgłoś
doris4227 Re: Alfa star padło 30.08.15, 23:21 Chyba Wezyr ma ale uważaj!Oni zapewne za niedługo też padną.Dobrze że mnie udało sie ten JEDYNY raz z nimi wrócić-ale reklamację wypisałam....Chociaż to oszuści bez ambicji.! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_dab Re: Alfa star padło 01.09.15, 05:39 www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/upadek-biura-podrozy-alfa-star-podejrzane,31,0,1891615.html Odpowiedz Link Zgłoś
volvo74 Re: Alfa star padło 01.09.15, 08:21 dla mnie są oszustami i złodziejami choć z nimi nie jechałem bo się bałem-są bo zabrali kasę i się zwineli w dupie mając ludzi najgorsze że dla takich nie ma kary ile ukradli ludziom kilka milionów ? i co nie ma odpowiedzialnego? jak ja ukradnę 500 to mnie zamkną Odpowiedz Link Zgłoś
niiktos jakie biuro powstanie w miejsce Alfa star? 01.09.15, 13:07 jakie biuro powstanie w miejsce Alfa star? chyba nikt nie wierzy w to ze bedzie inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_dab Re: jakie biuro powstanie w miejsce Alfa star? 01.09.15, 13:23 tez tak sadze i pewnie po jakims czasie padnie kolejne BP Odpowiedz Link Zgłoś