Dodaj do ulubionych

Alfa star padło

29.08.15, 14:31
to co miało nastąpić 3lata temu stało się teraz
Obserwuj wątek
    • iszkariota Re: Alfa star padło 29.08.15, 14:37
      Szkoda, p. Krzysztof Strzylak starał się, ale zdaje się przeinwestował z liniami lotniczymi. No i ta niepewna sytuacja w północnej Afryce...
      Szkoda.
      • karuzela100 Re: Alfa star padło 29.08.15, 15:33
        Szkoda szkoda choć już dwa lata wstecz rezydent nazywał ich alfa stres............:)
        i to jedyne prawdziwie Polskie linie lotnicze pociągneły ich w dół
        • doris4227 Re: Alfa star padło 29.08.15, 15:55
          Następny w kolejce-WEZYR HOLIDAYS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tylko LUDZI żal/nie mylić ludzi i prezesów tych biur.....
          • niiktos Re: Alfa star padło 29.08.15, 16:34
            i kto teraz bedzie wspieral polska siatkowke?
            • deoand Re: Alfa star padło 29.08.15, 16:43
              Zaraz padnie i Itaka i Rainbow i zostanie tylko drogie Tui i beda mieli polaczki swoje wakacje w Kobyłce Wielkiej w gospodarstwie agroturystycznym z najwieksza atrakcja rozrzucanie obornika .
              • cairo7 Re: Alfa star padło 30.08.15, 01:51
                Deos...zlam ryj:)Znaczy się ...Ty co za nacja jestes?ktos kto pisze-"polaczki" i jeszcze z małej litery powinien spie.......ć....z tego forum.
                Zapraszam do dyskusji....głąbie:)
                • wojtek37k Re: Alfa star padło 30.08.15, 09:11
                  Zaglądam z ciekawości po latach , Alfa Star upadło , turystów szkoda .... a na forum nic się zmieniło :) deoand intelektualnie czaruje , a jest gdzieś ten jego "kolega" ?? Cairo witaj :) , co u Ciebie ?
    • hankam Nareszcie! 30.08.15, 09:52
      Co nie zmienia faktu, że upadło biuro, Strzylakowie, co się nachapali przez lata, to ich.
      • radioaktywny Re: Nareszcie! 30.08.15, 09:59
        Nic tak dobrze nie robi jak zarzucenie żółcią przed niedzielnym kościółkiem.
    • jacek779 Re: Alfa star padło 30.08.15, 14:38
      DZIĘKUJĘ !! Wielka szkoda, przez lata tysiące Polaków tylko dzięki Alfie miało okazje zwiedzać świat i poznawać nowe kultury. Przy okazji, to własnie Alfa Star przyczyniła się do rozwoju polskiej siatkówki z której tylu rodaków jest tak dumnych. Za te wspólnie przeżyte turystycznie i sportowo lata - jeszcze raz bardzo Alfie dziękuję.
    • kapitan_kloss Re: Alfa star padło 30.08.15, 15:29
      Ja mogę jedynie podziękować, że mogłem kilkukrotnie korzystać z tego biura i było ekstra. Polskie, rodzinne biuro, które usiłowało przebić się z ofertą na naszym, specyficznym rynku. Niestety padło, i jakby bliżej się przyjrzeć, to nie położyli go Polacy, tylko egipska firma, która zamiast wesprzeć finansowo Alfę przejęła kontrolę i skończyła jej działalność.
      W każdym razie polskim właścicielom, póki mieli wpływ na to co się dzieje z biurem, dziękuje.
      • deoand Re: Alfa star padło 30.08.15, 15:33
        No a niby czemu olbrzymie biuro majace wielu klientów nagle pada ?????
        • deoand Re: Alfa star padło 30.08.15, 15:35
          Polaczek to do ciebie cairo i masz racje polaczek to taki co siedzi w kółko gdzies w Egipcie i krytykuje gdy cos co polskie ma kłopoty .
          • cairo7 Re: Alfa star padło 30.08.15, 16:01
            Deos głąbie wysłów sie normalnie:)Co ja krytykuję?Z Alfą byłem w bardzo dobrych stosunkach...prywatnie.
            • deoand Re: Alfa star padło 30.08.15, 16:15
              Jak się siedzi w Egipcie to rzeczywiście trudno zrozumiec co napisałem powyzej w polskim języku - czytelnie i zrozumiale .
              • cairo7 Re: Alfa star padło 30.08.15, 17:05
                to przeczytaj powyzej.Ok ja tam siedzę długo....ale wtedy nie latam a Ty od 'polaczkow"nawyzywałeś naszych polskich turystów....potem mnie.Ty sam wiesz o co Ci chodzi?
      • malodobry_gda Re: Alfa star padło 30.08.15, 17:57
        Przyłączam się do podziękowań, też kilkakrotnie byłem dzięki Nim na świetnych wczasach. Dziękuję
        • werkaem Re: Alfa star padło 31.08.15, 04:27
          Ciekawe, czy równie żarliwie dziękują Ci oszukani przez Alfa Star, którzy zostali na lodzie z nieopłaconymi hotelami i z nich wyrzucani lub koczujący na lotniskach z małymi dziećmi. Nie wspomnę o kolejnych setkach, którzy zapłacili, ale nigdzie już nie polecą i mają nikłe szanse na odzyskanie całej kasy (za parę lat).
          Dla mnie AS to oszuści, którzy do ostatniego dnia sprzedawali oferty, wiedząc że nikt już nigdzie nie pojedzie.
          • mlodam.ama Re: Alfa star padło 31.08.15, 12:02
            Trochę nerwów nas to kosztowało.. Rano dostałam telefon od konsultantki z travelplanet z informacją o możliwości wyboru wyjazdu u innego pośrednika - nasza wycieczka była ubezpieczona o czym nawet nie wiedziałam. Wiecie jak sytuacja wygląda u innych pośredników?
    • lula5-0 Re: Alfa star padło 30.08.15, 19:31
      To smutna wiadomość, bo ja również przez ładnych kilka lat z nimi jeździłam i zawsze wszystko było ok. Ostatnio byłam z nimi w lipcu na Sycylii, szkoda że to był ostatni raz...(

• li1210 Re: Alfa star padło 30.08.15, 20:31
      Szkoda,też byłam z nimi kilka razy -i zawsze było ok.
      • cairo7 Re: Alfa star padło 30.08.15, 20:57
        Turystyka to nie jest łatwy kawałek chleba.Biuro pracowało dla nas lepiej lub gorzej.Sponsorowało naszą siatkę.Żal ,że padło.....ale to było biuro z tradycjami a nie oszust.A biznes is biznes Winetou
        • egiptor Re: Alfa star padło 30.08.15, 22:15
          Rozpoczynałem z Triadą, potem było Alfa Star, a teraz korzystam z ... aż się boję powiedzieć.
          • maldek5 Re: Alfa star padło 30.08.15, 22:44
            To kto teraz oferuje Tabę i Dahab? Mieli fajne hotele. Szkoda .
            • doris4227 Re: Alfa star padło 30.08.15, 23:21
              Chyba Wezyr ma ale uważaj!Oni zapewne za niedługo też padną.Dobrze że mnie udało sie ten JEDYNY raz z nimi wrócić-ale reklamację wypisałam....Chociaż to oszuści bez ambicji.!
              • anulka_dab Re: Alfa star padło 01.09.15, 05:39
                www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/upadek-biura-podrozy-alfa-star-podejrzane,31,0,1891615.html
                • volvo74 Re: Alfa star padło 01.09.15, 08:21
                  dla mnie są oszustami i złodziejami choć z nimi nie jechałem bo się bałem-są bo zabrali kasę i się zwineli w dupie mając ludzi najgorsze że dla takich nie ma kary ile ukradli ludziom kilka milionów ? i co nie ma odpowiedzialnego? jak ja ukradnę 500 to mnie zamkną
    • niiktos jakie biuro powstanie w miejsce Alfa star? 01.09.15, 13:07
      jakie biuro powstanie w miejsce Alfa star?

chyba nikt nie wierzy w to ze bedzie inaczej
      • anulka_dab Re: jakie biuro powstanie w miejsce Alfa star? 01.09.15, 13:23
        tez tak sadze i pewnie po jakims czasie padnie kolejne BP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka