Gość: Bett IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:18 kto mi powie o której wschodzi i zachodzi słonce w Scharmie w pazdzierniku ? Czy można wieczorem kąpac się w morzu ? Cyz woda w basenach jest jeszcze ciepła/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bebe Re: ile trwa doba IP: *.man.poznan.pl 20.09.04, 09:38 Hehehe... doba zawsze i na calym świecie trwa 24 godz. nawet w Egipcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolka Re: ile trwa doba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:39 Kicia - doba zawsze trwa 24 godziny;) żartuję oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: ile trwa doba IP: 195.215.5.* 20.09.04, 09:44 to nie jest wcale zart, doba trwa faktycznie 24 godziny A slonce zachodzi dosc wczesnie, oczywiscie zalezy to od pory roku, ale w lipcu zachodzilo ok 19:30, a teraz ponoc juz o 18:00 i jak to w Afryce, robi sie bardzo szybko ciemno. Oficjalnie niby kapiel po zaachodzie jest zabroniona na plazy i w basenach, ale slyszalem, ze w wielu hotelach nie bylo z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bett Re: ile trwa doba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 09:48 dzięki za precyzję - człowiek skupiony na pracy może chyba się przejęzyczyć , oczywiście ze chodziło mi o to ile jest dnia a ile nocy , mam nadzieję ze wprawiłam was moim sformułowanie w dobry poranny nastrój!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anuulka Re: ile trwa doba 20.09.04, 09:52 a tak z drugiej strony szkoda ze doba w Egipcie nie trwa dluzej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebe Re: ile trwa doba IP: *.man.poznan.pl 20.09.04, 10:59 odp. do anulka: To wlaśnie jest sedno calej tej sprawy z egipską dobą - szkoda a moze co bystrzejszym uda sie ja wydluzyc. Pozdrowionka dla szystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekG Re: ile trwa doba IP: 212.244.77.* 20.09.04, 12:43 Jeśli chodzi o godzinę zachodu słońca, to musisz wziąć pod uwagę to, że pod koniec września (ostatnia niedziela) w Egipcie zmienia się czas letni na zimowy (tak jak kiedyś u nas) i dzień robi sie nagle o godzinę krótszy - czego doświadczyłem na własnej skórze w zeszłym roku przebywając na przełomie września i października. Ok. godz. 18:30 był zachód słońca i o 19:00 panowały już "egipskie" ciemności. Praktycznie o 17:00 trzeba było wynosić się z plaży, choć było jeszcze ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś