Dodaj do ulubionych

Hurghada Sharm czy Marsa

10.01.17, 20:07
Witam chcemy z przyjaciółmi wybrać sie w czerwcu do Egiptu. Nie wiemy jednak jaki region wybrać. Zależy nam na rafie i tym żeby było co robić, gdzie wyjść. Wycieczki nie są najwazniejsze dla nas. O Marsa alam wiemy że poza hotelami nie ma nic lecz rafy sa piekne i blisko hoteli. Z Kolei Hurghada to sa rozrywki w centrum lecz rafa jest podniszczona. W Sharm rafy są ok lecz Pani w biurze mowila ze w zeszlym roku hotele z tego regionu przyjeły sporo Egipcjan ktorzy mieli dotacje i oni zdewastowali te hotele i mozemy się rozczarować. Dlatego nie wiemy ktory region wybrać dla mlodych osób?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Hurghada Sharm czy Marsa 10.01.17, 20:13
      w hurghadzie rafa jest zerowa, a nie podniszczona.
      w marsa rafy są piękne, ale często wieje i nie można snurkować.
      w sharm są dobre rafy, jest co robić wieczorami.
      a hotel?
      aby jedzenie było w miarę dobre, to hotel byleby był czysty i sprawne sprzęty, to w sumie wystarczy.
      w końcu nie jedziesz tam po to, by siedzieć w pokoju.
      w pokoju się śpi, bierze prysznic i trzyma klamoty.
      a pani z biura tyle wie, co zje i co jej kto w ucho napluł, bo idę o zakład, że żadnego z hoteli na oczy nie widziała.
      • elzvolo Re: Hurghada Sharm czy Marsa 07.05.25, 09:15
        Najpiękniejsze miejsca w Egipcie to piramidy w Gizie,Kair, zabytki w Luksorze. Warto zarezerwować bilety z wyprzedzeniem - tiqets.tp.st/dbLKMrpD
    • jaru31 Re: Hurghada Sharm czy Marsa 11.01.17, 17:43
      Polecam Sharm i Marsa Alam
    • miriam_73 Re: Hurghada Sharm czy Marsa 12.01.17, 13:18
      Zdecydowanie Marsa, szczególnie, jeśli chcecie nurkować. Jeśli snurki - raczej szukać hoteli przy zatokach (na płd w kolejnosci od lotniska Abu Dabbab, Brayka, Gebel Rosas albo na płn Medinat Coraya) Ew. Sharm, np. na Ras Omm El Sid albo Sharks Bay. Hurgada - rafy z brzegu - NIE.
      • uch003 Re: Hurghada Sharm czy Marsa 12.01.17, 17:18
        Wyczerpująco. Czemu jednak o Aurora Oriental Bay zapomniałam? Ma ono swój urok i żółwie rafowe i błazenki, tylko gorzałkę trzeba mieć swoją.
        • uch003 Re: Hurghada Sharm czy Marsa 12.01.17, 17:23
          Ups, przegapiłem ... Gebel Rosas (Orientala)
          Sorry, ale przepraszam.
    • wertpoi Re: Hurghada Sharm czy Marsa 15.02.17, 18:14
      Zdecydowanie polecam Marsa Alam. I im dalej na południe tym lepiej. Przy wyborze hotelu nie zapomnieć o tym aby sprawdzić czy właściciel jest europejczykiem. Jest trochę wiatru ale warto. Końcem maja żółwie już zaczynają podpływać do brzegu. Rafa jest nieziemska, pod warunkiem, że jest zaraz przy hotelu. Personel dba o to aby jej nie niszczyć. Polecam Tree corners hotel na samym południu. Bardzo przystępne ceny. Wieczorami jest co robić - bar, siłownia, lotnisko blisko ale hałasu nie słychać. Udanych wakacji !
    • zawszezprl Re: Hurghada Sharm czy Marsa 15.02.17, 21:48
      Safaga do nurkowania idealna
    • storczyk1111 Re: Hurghada Sharm czy Marsa 26.02.17, 22:43
      Z TYCH REGIONÓW NAJPIĘKNIEJ W SHARM TAM NIE MOŻNA SIĘ NUDZIĆ ..DO EGIPTU LATAM 2/3 RAZY W ROKU BYŁAM W KAŻDYM Z TYCH MIEJSC ALE TAK JAK WCZEŚNIEJ NAPISAŁAM SHARM JEST NA PIERWSZYM MIEJSCU ...A CO DO HOTELI TO WSZĘDZIE SĄ GORSZE I LEPSZE STANDARDY ...BYŁAM W KILKU HOTELACH W SHARM ALE NAJBARDZIEJ DO GUSTU PRZYPADŁ MI Rehana Royal Beach Resort & Spa ...
      • miriam_73 Re: Hurghada Sharm czy Marsa 27.02.17, 10:10
        Nie wrzeszcz.

storczyk1111 napisał(a):

> Z TYCH REGIONÓW NAJPIĘKNIEJ W SHARM TAM NIE MOŻNA SIĘ NUDZIĆ ..DO EGIPTU LATAM
        > 2/3 RAZY W ROKU BYŁAM W KAŻDYM Z TYCH MIEJSC ALE TAK JAK WCZEŚNIEJ NAPISAŁAM S
        > HARM JEST NA PIERWSZYM MIEJSCU ...A CO DO HOTELI TO WSZĘDZIE SĄ GORSZE I LEPSZE
        > STANDARDY ...BYŁAM W KILKU HOTELACH W SHARM ALE NAJBARDZIEJ DO GUSTU PRZYPADŁ
        > MI Rehana Royal Beach Resort & Spa ...
    • brysiomaster Re: Hurghada Sharm czy Marsa 11.03.17, 12:00
      Byłem w Hurgadzie, Sharm i Marsa Alam. Jeżeli zależny wam na rafie to polecam Marsa Alam. Piękne rafy przy samym hotelu gdzie można zobaczyć wielkie żółwie (hotel EL Malika-trochę już stary ale plaza i żółwie wszystko rekompensują). Niestety w Marsa oprócz hotelu nic nie ma. Hurgada: jest gdzie wyjść wieczorami, rafy przy hotelach nie ma ale zawsze można wypłynąć w niedużej kasie. Sharma: jest gdzie wyjść wieczorami, rafy przy hotelach strasznie zniszczone, często nie ma normalnego wejścia do morza tylko pomost a to problem dla osób z małym dziećmi i nie umiejący pływać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka