Gość: anik08 IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 05.10.04, 13:27 i chetnie odpowiem na wszelkie pytania.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Wróciłam z objazdu 7+7 z Triadą..:)) IP: *.saint / 195.117.38.* 05.10.04, 19:19 Jakie wrażenia ? Czy na coś specjalnie uważać ? Jedziemy 16.10 na objazd 7+7 do hotelu Pyramisa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik08 Re: Wróciłam z objazdu 7+7 z Triadą..:)) IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 07.10.04, 14:12 wrażenia super....jak na mój gust biuro spisało sie na 5 ..choć mogliby nie zdzierac tyle kaski...bo np. na objeździe są do wykupowania dodatkowe fakultety czyli wycieczki i żeby zobaczyć coś więcej...i czasem naparwde wartościowego to trzeba osobno płacić..:( ale cóż oni ponoć z czegoś muszą żyć. Choć w Kairze np. był fakultet do Kairu koptyjskiego (naprawde warto to zobaczyć np. meczet alabastrowy) cześć grupy zorganizowała sobie na własny rachunek...wynajeli taksówkę..ustalili z kierowcą cene ..i gościu obwiózł ich po dokladnie takich samych obiektach jak na fakultecie...ponoc opowiadał im po angielsku o niektórych..a reszte trzeba było doczytać z przewodnika..ale co najważniejsze czekał na nich przy każdym obiekcie aż dokładnie sobie go obejrzą..!! Kosztowało ich to ponoć połowe mniej niż osoby które wykupiły u przewodniczki Triady. Najlepiej w sześć osóbek sie dogadać .. i nie dać zarabiać Triadzie..;) Poza tym Abu Simbel też jest fakultetem.. tam na własną ręke nie słyszałam zeby ktoś jechał ..choć pewnie też jest to możliwe...ale naprawde warto tam pojechać. Pozatym wszystko było ok...rezydent odwiedzał nas w hotelu codziennie więc zawsze można bylo zwrócić sie do niego z pytankiem albo prośbą. Ja byłam w hotelu Saint Maria ( to chrześcijański hotel...i prcaują tam chcrześcijanie) i nie marzekam..choć naczytałam sie na forum różnych dziwnych rzeczy o tym hotelu. Tym bardziej mile bylo moje zaskoczenie :) Na objeździe hotele bywają różne..ale napewno czyste...i nie najgorsze....w Kairze spaliśmy dwie noce w hotelu Pyramidas..rewelacja !!! z widokiem z wyższych pięter na piramidy tylko przy bardzo ruchliwej ulicy ..ale coś za coś... W Asuanie hotel TUTOTEL też rewelacja..piękny widok na doline Nilu...:) Pozatym tak naprawde na objeździe to z hotelu wybywa sie rankiem a wraca późnym wieczorkiem więc ..tylko sie tam śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Wróciłam z objazdu 7+7 z Triadą..:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 15:06 Ciekawa jestem czy ten hotel w Kairze ( a właściwie w Gizie)to ten sam, w którym ja spałam? Jego dokładna nazwa brzmiała : "Kaoud Delta Pyramids" i miał widok na piramidy, a jakże, ale poza tym nic by mi się tu nie zgadzało, bo był stary, podniszczony, z brudnymi umywalkami i wannami, wyplamionymi wykładzinami na korytarzach, a drzwi naszego pokoju musieliśmy zamykać przez chusteczkę, bo klamka aż lepiła się od brudu. Acha to nie ma nic wspólnego z Triadą, bo nie z tym biurem tam byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: Wróciłam z objazdu 7+7 z Triadą..:)) IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 07.10.04, 19:13 ja też byłam na 7+7 z Triadą i o ile pamiętam to w Asuanie spalismy w hotelu Cleopatra z widokiem na targ, a Tutotel mieści sie w Luksorze (faktycznie super położony-blisko świątyni luksorskiej). a oto wspomniny fantastyczny widok: community.webshots.com/photo/161284841/161288895wfiOMm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anik08 Re: Wróciłam z objazdu 7+7 z Triadą..:)) IP: *.kghm.pl / *.lubin.dialog.net.pl 07.10.04, 14:16 pozatym uważać .....owszem na to co sie je i pije....ale to napewno wie kazdy kto wybiera sie do Egiptu.....pozatym na kaske czyli arabskie sztuczki zamiast 50 funtów daja ...50 piastrów..dokładnie oglądać ich kaske !! i ogólnie nie dać sie oszukać przy wydawaniu reszty...zawsze ustalić przed cene potwierdzając kilkakrotnie zanim damy kaske....i czekac uparcie na reszte z groźną miną i stanowczością ...działa !! Odpowiedz Link Zgłoś