kocia_mama 14.10.04, 12:03 Witam wszystkich. Wreszcie wybieram sie na dlugo oczekiwane wakacje :) Czy ktoś z Was również wybiera się w pierwszej połowie listopada do Coral Beach w Hurghadzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: *.acn.waw.pl 14.10.04, 15:43 ja się wybieram 4 listopada na 2 tyg :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun 14.10.04, 16:40 Acha :) a z jakim biurem sie wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: *.acn.waw.pl 17.10.04, 22:52 Lecimy ze Scan Holiday :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu 15.10.04, 19:34 AGA my tez na 2 tygodnie, czyli sie spotkamy napewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.10.04, 18:18 Dołaczę 12 listopada ( też sun&fun i ten sam hotel ) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dota Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: 217.75.50.* 14.10.04, 19:28 Listopad to nie jest niestety najlepszy czas na podróż do Egiptu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacky Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.10.04, 12:45 Każdy wybiera dla siebie to co mu odpowiada ,a innym nic do tego ( chyba mamy demokrację ?). Listopad moim zdaniem jest rewelacyjny .jadę z 6-letnim synkiem i myślę że dla niego temperatury będą ok. Poza tym mmniej zatruć pokarmowych ,zero smrodu ze starych instalacji kilmastyzacyjnych w których nie wymieniano filtrów od nowości , a że wieczorem trzeba założyć polar czy inną bluzę ... może przezyjemy jakoś tą niedogodnośc :)). Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich którzy lecą w listopadzie . Do zobaczenia w Egipcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: *.elartnet.pl / *.elart.com.pl 14.10.04, 19:44 Czemu nie najlepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justusz Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu IP: *.stnet.pl 14.10.04, 21:07 tez wybieram sie 5 listopada do Hurgady. Ale dlaczego listopad nie jest najlepszy????? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& F 19.10.04, 12:16 justusz Ty tez z Sun&Fun? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:04 Niestety ja juz mam tą bajke za sobą. Wróciłem pod koniec sierpnia.Coral Beach jest super, troche daleko od centrum ale jesli potraktujesz dojazd tam busami jako rozrywke to bedziesz zadowolony.Zarcie super, codziennie inna kuchnia.Hotel i teren b. duzy i przepiekny,cudowne rafy na wyciągniecia reki.Ogólnie było cudownie, Polecam ten hotel ja na pewno pojade tam w przyszłym roku.Jesli chcesz skorzystac z wycieczek fakultatywnych to polecam Anie i jej biuro Said Travel. Ceny o niebo niższe a poziom ten sam albo lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloe Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: *.crowley.pl 18.10.04, 09:36 Witam wróciBam z Coral Beach w piatek wieczorem,prosze pytac wszystkie informacje z pierwszej reki,pozdrawiam Dodam jeszcze ,ze jesli chodzi o pogode to 11.pazdziernika padal maly deszczyk. Jedzenie smaczne chociaz monotonne,przepyszne ciasta i torty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu IP: 195.205.249.* 18.10.04, 14:49 Cloe ! Jak oceniasz biuro - zadowolona? Czy jeździłaś z nimi na wycieczki. Gdzieś spotkałam informację, że mają dobrze zorganizowane, a trochę tańsze niż pozostałe biura, choć nie tak tanie jak miejscowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloe Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& F IP: *.crowley.pl 19.10.04, 17:51 Oceniam biuro w skali od 1 do 5 - rezydentka Malgosia (niestety zostaje w Egipcie tylko do konca pazdziernika) - 5 punktow. Ta osoba naprawde wie po co tam jest i co ma robic. - biuro i obsluga 4 punkty Na wycieczki z nimi nie jezdzilam ale jezdzili pozostali czlonkowie naszej grupy i oceniali na 5 Mu kupilismy wycieczke w lokaknym biurze vis a vis hotelu Sultan Beach u faceta,ktory ma na imie Mimo i ma zielone oczy (wazne ,jak sie pyta o niego) Gosc naprawde w porzadku bardzo sie sprawdzil,polecilismy go naszym znajomym i tez byli bardzo zadowoleni.Za safari policzyl nam 35$ za dwie osoby dolozyl po arafatce.Opiekowal sie nami jak matka.W hotelu (nasze biuro)liczyli sobie za te sama wycieczke 50$ od jednej osoby.Nam zalezalo na cenie,bo nie mamy za duzo pieniedzy a roznica jest spora. W zeszlym roku wyspa Giftun w hotelu 40$ od osoby ,my u Mimiego placilismy 20$ za nas dwoje.Tez bylo ok. Jak kogos stac moze kupowac gdzie chce.Nas stac na Mimiego a program wycieczek jest absolutnie ten sam za 20$ za dwie osoby czy 40$ od jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloe Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& IP: 81.210.16.* 19.10.04, 17:54 Sun & Fun niektorym dolozylo wycieczke np.do Luxoru gratis.Wiem,ze sa u nich takie promocje jak sie kupuje wylot w ostatniej chwili. Z relacji wiem,ze byli bardzo zadowoleni,i przewodniczka i caly program bardzo im pasowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloe Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: *.crowley.pl 18.10.04, 09:59 dodam jeszcze,ze bylam z biurem Sun&Fun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.10.04, 11:08 Witam ! Jeżeli podanie adresu poczty lub nr. telefonu i pogadanie na w/w temat nie byłoby dla Ciebie problemem to będę wdzięczny pozdrawiam jacky@poczta.enterpol.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& F IP: *.crowley.pl 18.10.04, 16:25 mszumo@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera UWAGA NA SUN& FUN IP: 217.11.152.* 19.10.04, 16:01 Nie chce Was straszyc, ale ja podobnie bylam zadowolona i szczesliwa ze jade na upragnione wakacje do miejsca, ktore sobie wybralam. Niestety SUN&Fun zaczyna nieladnie pogrywac z klientami. Wrocilam wlasnie z Hurgady tez z tego biura. Okolo 12 osob z mojego turnusu nie zostalo zakwaterowanych tam, gdzie wykupili sobie wycieczke. Na lotnisku na miejscu okazalo sie ze ludzie z Coral Beach i SunRise de Palacio (de fakto jedne z lepszych hoteli w Hurgadzie) jada gdzie indziej. Nie wspomne ze sporo wykupilo w tym biurze, bo wlasnie zalezalo im na konkretnym hotelu. Oszukuja bezczelnie, dzien przed wyjazdem wmawiaja ze maja potwierdzenie w danym hotelu po czym na lotnisku mowia Ci cos innego. Ani zadne przepraszam ani nic. Mozecie uslyszec tekst typu - ja Panią/Pana mam do innego hotelu. Biuro totalnie olewa pozniej gdzie indziej zakwaterowanych, a rezydentka zrzuca sytuacje na biuro i kaze sie z nim, nie z nia kontaktowac w tej sprawie. Nie możesz liczyc nawet na grzecznosc - przykro nam. Moge podac namiary na osoby oszukane. Życzę abyscie mieli wiecej szczescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: UWAGA NA SUN& FUN IP: *.acn.waw.pl 19.10.04, 16:44 Właśnie dlatego lecę ze Scan Holiday. wcześniej miałam rezerwację na Coral Beach właśnie w Sun&Fun na październik, ale ponieważ dowiedziałam się, ze mi zmienili hotel (na szczęście przed wyjazdem), wycofałam pieniądze. Wolimy poczekać do listopada i pojechać do tego hotelu, który wybraliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vera Re: UWAGA NA SUN& FUN IP: 217.11.152.* 20.10.04, 15:22 Gratuluję decyzji. Ja juz nigdzie i moi znajomi również nie wybiorę się z Sun&Fun. Daję tej firmie króki okres żywota. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: UWAGA NA SUN& FUN 21.10.04, 12:50 Aga sami Cie powiadomili przed wyjazdem o tej zmianie hotelu, czy dzwonilas sie dopytac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: UWAGA NA SUN& FUN IP: *.acn.waw.pl 21.10.04, 14:20 Dzwoniłam dopytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: UWAGA NA SUN& FUN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 03:06 Jak rezydentka odłoży słuchawke to sie nie dziwć. Ot taka maniera w tym biurze. Zapłacili to nie kłapac. Powodzenia nastepnym naiwnym życze. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: UWAGA NA SUN& FUN 22.10.04, 11:43 Hmmm. Ja juz napisalam w innym watku o Sun&Fun, ale powtorze: Nie znalazlam zadnego polskiego biura podrozy na tym forum, ktore nie zostalo by w ten czy inny sposob skrytykowane, poczawszy od AlfaStar a skonczywszy na Scan Holiday. Wiec co za roznica z ktorym pojade? Zmienic biuro, a czy potem sie nie okarze, ze "zamienil stryjek siekierke na kijek"? Toz wpadki to domena dokladnie wszystkich naszych biur podrozy, wiec po co sie stresowac na zapas. Trzeba miec nadzieje, ze bedzie wszystko ok tym razem i miec udane wakacje. KTO JESZCZE W LISTOPADZIE LECI DO CORAL BEACH? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: UWAGA NA SUN& FUN IP: *.acn.waw.pl 23.10.04, 00:16 Kocia, i tak trzymaj :) Nic już teraz nie zmienisz, więc trzeba wierzyć, że będzie dobrze i cieszyć się urlopem, a nie stresować. Martwienie się na zapas i oczekiwanie czarnych scenariuszy jest bez sensu. Może dla świetego spokoju zadzwoń do nich i się upewnij, czy mają potwierdzenie od kontrahenta na miejscu. Mam nadzieję, że się spotkamy w Coralu :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: UWAGA NA SUN& FUN 23.10.04, 11:13 Aga tez mam nadzieje, ze sie spotkamy. Moze masz GG to pogadamy przed wyjazdem? Moj numer GG to: 2966457, e-meil kociamama@arka.strefa.pl Odezwij sie do mnie w wolnej chwili. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: UWAGA NA SUN& FUN IP: *.acn.waw.pl 31.10.04, 00:21 a musisz jechac z polskim biurem koniecznie? wiesz co ja zrobilam, kiedy zdecydowalam sie jechac do Egiptu? wpisalam w wyszukiwarke nazwy wszystkich biur podrozy, ktore znam i dzieki temu dowiedzialam sie z jakimi biurami na pewno nie pojade; bylo i jest tylko jedno biuro, na ktore nie bylo ani jednej skargi a jest to TUI Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun 25.10.04, 18:28 Sluchajcie a jak to bylo w Waszych przypadkach, czy Sun&Fun przesyla po wplaceniu pelnej kwoty jakies potwierdzenie, bo mi powiedziano, ze czegos takiego nie praktykuja. Poniewaz powiedzialam, ze kazdego klienta nalezy potraktowac indywidualnie i jesli rzyczy sobie takowego potwierdzenia powinni mu go przeslac, bo to zadna laska Pani powiedziala, ze przesla, ale jakos narazie nie moge sie doczekac. Na jakiej podstawie sa wydawane dokumenty podrozne na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloe Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu IP: *.crowley.pl 25.10.04, 22:08 Przy podpisywaniu umowy i wplaceniu 100% gotowki oczywiscie dostalismy to na pismie.I umowe. Na lotnisku powiedzialam tylko nazwisko i dali mi co potrzeba. Ja akurat bardzo dokladnie czytam wszystkie umowy,wiec wczesniej wydrukowalam sobie z ich strony taka umowe i przestudiowalam ja pod lupa.Wiec dokladnie wiedzialam co sie moze wydarzyc i na co sobie nie pozwola.Drugi raz bardzo dokladnie czytalam te umowe w biurze Sun&Fun. Fakt ,ze dwie osoby z naszej grupy mialy zamieniony hotel ale dostaly wycieczke do Luxoeu gratis.A dwie inne przypadkiem (bo akurat pracuja przy odprawianiu samolotow na Okeciu)dowiedzialy sie,ze godzina odlotu jest duzo wczesniej niz to bylo planowane i nikt z Sun & Fun ich nie powiadomil.Pozostale osoby byly powiadomione trzy dni wczesniej o zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun 26.10.04, 16:41 UP! Kto jeszcze leci do Coral Beach w pierwszej połowie listopada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu IP: *.acn.waw.pl 26.10.04, 19:08 Kocia, napisałam do ciebie na GG. Co nie odpowiadasz? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama GG - 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun 27.10.04, 09:05 Aga w pracy gg nie mam, dopiero w domuku wieczorem moge pogadac, ale wczoraj wieczorem zalogowalam sie i nie bylo zadnego info do mnie. Dzis po 20 moze sprobujemy? Jaki masz nr GG? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: GG - 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.10.04, 17:27 Chętnie dołaczę !! mój nr. GG2401914 .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kruk Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:36 ja lece 04.11 do bella vista to chyba nie daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu IP: *.devs.futuro.pl 27.10.04, 19:44 Bella Vista jest w centrum, a Coral ok 10 km na południe. Pozdrawiam i życzę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& F IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 11:07 Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun 02.11.04, 21:33 No KTO LECI 3 LISTOPADA? Juuuuuuuuuuuuuz tylko dwa dni zostalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu 02.11.04, 21:36 sorki 5 listopada :) :) :) ja juz bym jutro kciala leciec :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cloe Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu IP: *.crowley.pl 03.11.04, 15:25 No to juz pojutrze lecicie.Bawcie sie super Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& F 03.11.04, 15:38 Wielkie dzieki Cloe :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fun 20.11.04, 20:28 Witam :) Wczoraj wrociłam, BYŁO SUPER!!!, nie zawiodlam sie ani na biurze podrozy ani na hotelu, po prostu bomba :) EGIPT jest niesamowity!!! Mamy ok. 800 zdjec zrobionych cyfrowka i ok 30 zrobionych aparatem podwodnym :) Jak wszystko uporzadkuje dam poogladac :) i oczywiscie opisze, na razie musze odsapnac, zbyt wiele wrazen :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_mama Re: 5 listopada Hurghada Coral Beach Sun& Fu 23.11.04, 17:44 No zebralam sie i troche napisalam :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=17868533&a=17936739 Odpowiedz Link Zgłoś