Dodaj do ulubionych

BEZPIECZNIE czy NIE?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:41
Słuchajcie chciałabym w przyszłym roku wybrać sie w kwietniu do Egiptu, ale
słyszałam straszne opinie o bezpieczeństwie w tym kraju. Ponoć wszędzie
żołnieże z bronią łażą, czuje sie jak pod nadzorem. Nie wiem , boję się tych
wszystkich terrorystycznych plotek i byłabym wdzięczna za opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: anuulka Re: BEZPIECZNIE czy NIE? IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 16.11.04, 09:54
      Mira,
      Wydaje mi sie ze nikt z forumowiczow nie jest w stanie przewidziec czasu ani
      miejsca kolejnego (oby go nie bylo) ataku terrorystycznego. Wydaje mi sie ze
      nie ma co popadac w paranoje bo czlowiek od tego kompletnie by zglupial.

Fakt w Egipcie jest bardzo duzo policji turystycznej i wojska a to wszystko po
      to aby turysci byli bezpieczni i czuli sie bezpiecznie a nie na odwrot.
      • madzia112 Re: BEZPIECZNIE czy NIE? 16.11.04, 10:03
        Mira, można nawet wcale nie wychodzić z domu a i tak coś złego może cię
        spotkać. Wyznaję zasadę, że co komu pisane to go nie minie. A nawiązując do
        kwestii terroryzmu - tak jak napisała moja przedmówczyni, nikt nigdy Ci nie
        zagwarantuje że zamachu nie będzie tu czy tam. To smutne, ale w takich czasach
        przyszło nam żyć i nawet taka Hiszpania nie okazała się krajem bezpiecznym. Do
        Egiptu nadal wybiera się mnóstwo ludzi, bo warto przecież w życiu coś zwiedzić,
        zobaczyć. A patrole wojskowe - to akuratnie dla mnie jest plus - czuje się
        bezpieczniej.
    • Gość: michał Re: BEZPIECZNIE czy NIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:30
      ja wylatywałem dwa dni po wybuchach Tebach, też byłem pewien obaw. było ok. a
      ta policja na ulicach co 50 metrów, uwierz mi na słowo ze to dla naszego dobra.
      nie należy sie przejmować, jedz kobieto bo warto
      • corrina_f1 Re: BEZPIECZNIE czy NIE? 16.11.04, 10:38
        A kiedy były wybuchy w TEBACH ? Coś przegapiłam ??
        • Gość: Karolka Re: BEZPIECZNIE czy NIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 10:52
          Ojej no pomyliły się facetowi Teby z Tabą ;) cóż... ;)
        • Gość: Kimbo madra sie odezwala IP: *.devs.futuro.pl 16.11.04, 13:24
          Nie badz taka madra corrino bo narazie przed zamachami w Tabie najglosniej
          darlas morde, ze Egipt to super bezpieczny kraj. W Tabie wybuchla bomba,
          wyszlas na kompletna kretynke a na forum caly czas starasz sie udowodnic swoja
          wyzszosc.
    • Gość: ziuta1 Re: BEZPIECZNIE czy NIE? IP: 213.77.27.* 16.11.04, 11:44
      Ja wiem ,ze wybuchy były w Tabie.Byłam w Sharm w tym czasie.Spokój,cisza i
      muzyka....Przyjechał prezydent do Sharm i zapanował wewnętrzny spokoj.Tylko
      niepokojace byly sms-y z Polski, bo nasza telewizja poinformowała o wybuchach
      na Synaju.......
    • Gość: edyt79 Re: BEZPIECZNIE czy NIE? IP: *.c149.petrotel.pl 16.11.04, 11:53
      witam. z powodu tych plotek mało brakowało a nie poleciałabym do Egiptu. Tam
      jest dużo bezpieczniej niż w Polsce. Na zakupy wychodzi się po 21 i wraca nad
      ranem, możesz wyobrazić sobie coś takiego tu?
      • zuza1976 Re: BEZPIECZNIE czy NIE? 16.11.04, 13:31
        Chyba szkoda juz pisac o kwestii bezpieczenstwa i braku zwiazku z wybuchami, bo
        moim zdaniem powinno sie te dwie rzeczy oddzielac od siebie.

Dla mnie Egipt jest miejscem, gdzie lubie spedzac czas, nie boje sie tam jechac
        sama i wlasnie w najblizsza niedziele wylatuje do Sharm.

I goraco polecam ...
    • Gość: aw Re: BEZPIECZNIE czy NIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 10:22
      byłam w Egipcie w październiku, po zamachu było jeszcze więcej policji niż
      wcześniej, ale nie czułam się pod nadzorem. Prawda, ze policja jest na każdym
      kroku, ale ja to potraktowałam jako element folkloru tego kraju. Kilka razy
      policjanci pomogli nam np. wskazując drogę do czynnego bankomatu. Inna sprawa,
      że to pilnowanie wszystkiego było czasem bezsensowne, np przed wejściem głownym
      do naszego hotelu w El Gounie policjanci sprawdzali plecaki, a 2 boczne wejścia
      były niekontrolowane... Miłego pobytu i wielu wrażeń!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka