Dodaj do ulubionych

Luksusowo w Sharm

IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.01.05, 15:06
Jaki hotel możecie polecić na luksusowy miesiąc miodowy w drugiej połowie
września? Chodzi nam o piękną plażę, bliskość rafy, all inclusive, spokojną,
przyjazną atmosferę. Myślimy o Sharm, bo w Hurgadzie już bylam.
Obserwuj wątek
    • Gość: renia Re: Luksusowo w Sharm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 15:17
      Goroąco polecam Savoy!Jedyna wada to ze jest daleko od centrum Naama Bay ale
      jak na podróż poślubną cudowny!!!
      • Gość: .... A jakie biuro? IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 27.01.05, 15:37
        Dzięki, a z jakiego biura jechliście? Czy mieliście pokój z widokiem na morze?
        • Gość: jot23 Re: A jakie biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 20:58
          Laguna Vista!!!
          • Gość: renia Re: A jakie biuro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:25
            Naogol w chwili przyjazdu musisz powiedziec w recepcji jaki pokoj Cie
            interesuje i niestety ale w takich hotelach najczesciej za widok na morze
            trzeba troszke zaplacic panu w recepcji.A co do biura to ja jechalam z Itaki i
            gorąco polecam,bo z nimi nigdy nie ma zadnych problemów
            • kpt.yogi UWAGA NA ITAKE ! 08.02.05, 13:19
              KUPILISMY WYCIECZKE NA 13 NOCLEGÓW w hotelu AMRA SINA (wylot z
              Krakowa i powrot do Krakowa). Mielismy wylatywac 03.11.2004 o godz. 16 - tej
              na
              miejscu mielismy byc o godz. 19- tej. Dwa dni przed wylotem okazalo sie ze
              samolot nie przyleci do Krakowa, lecz do Katowic a na dzien przed wylotem ze
              nie wyleci o 16 - tej lecz o 0:15 i nie do Krakowa, ani nie do Katowic tylko
              do
              Wawszawy! Malo tego kiedy wieczorem (02.11.2004) poszlismy na obiad, Pan
              kelner
              nam przyniosl rachunek i powiedzial ze mamy zaplacic bo dzis nam sie juz
              obiad
              nie nalezy bo mamy rezerwacje tylko do 02.11.2004r. Poszlismy na recepcje
              wyjasnic sprawe i a Pan na recepcji nam pokazal umowe z Amar Siny z ITAKA ze
              my
              mamy wykupione 12 a nie 13 noclegow i ze mamy opuscic pokoje dzis do godz.22 -

giej. Pani rezydentka oswiadczyla nam ze data wylotu sie zgadza (03.11.2004
              tylko nie godz. 16-ta a 0:15). Po za tym na UMOWIE JEST NAPISANE (DROBNYM
              MACZKIEM) ZE ITAKA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOSCI ZA PRZESUNIECIA WYLOTOW O
              24h !!! WNIOSEK Z TEGO TAKI ZE BIERZE PIENIADZE ZA 2 NOCLEGI. OD NAS ZA 13 -
              TY
              I OD OSOB KTORE PRZYLECIAŁY DO SHARM EL SHEIK 02.11.2004 o godz. 22- giej
              (TYM
              SAMOLOTEM CO POTEM MY WRACALIŚMY). DO TEGO W AUTOBUSIE NA LOTNISKO PANI
              REZYDENTKA POWIEDZIALA NAM JEDYNIE JAKI JEST NASZ NR. LOTU, WYSADZIŁA NAS W
              PORCIE I ZNIKNĘLA (zapewne poszła odebrać grupę która przyleciała). KIEDY
              PODESZLIŚMY DO ODPRAWY ZACZELO SIE 100 TYS. PROBLEMOW BO NA BILECIE NIC SIE
              NIE
              ZGADZALO ANI GODZ. WYLOTU, ANI MIEJSCE PRZYLOTU. PO CIEŻKICH PERTURBACJACH,
              PRZEPYCHANKACH, DZWNONIENIU DO REZYDENTKI ODLECIELISMY, ALE Z BIUREM ITAKA
              JUZ
              NIE POLECIMY NA 100% NIGDY !!! I WAM TEZ NIE RADZIMY !

P.S.

Po 2 miesiacach otrzymalismy odpowiedz na reklamcje tej
              wycieczki. "Pozytyzwna" - czyli zwrot 1/13 kosztow pobytu. B.p.ITAKA
              wyliczyło
              iz po odliczeniu kosztów przelotu (1450 zl) i ceny podstawowej (1690 zl) 1/13
              doby hotelowej wynosi 18 zl 72 gr (w Egipcie w hotelu 3,5* z wyzywieniem!). I
              tyle tez nam zwroca. SUPER! NASTEPNYM RAZEM POJADE TEZ Z B.P. ITAKA, ale
              wykupie tylko same noclegi (z tego wniosek ze maja super negocjatorów) i
              pojade
    • Gość: Ania Re: Luksusowo w Sharm IP: *.internet.radom.pl 08.02.05, 13:52
      Problemem w Sharm są "piękne" plaże. Chyba oprócz Club Faarana, Reef Oasis i
      Iberotel Club faarana wszędzie sa to tzw. plaże z pomostami( brak łagodnych
      zejśc do wody.
    • Gość: Stiwi Re: Luksusowo w Sharm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 14:13
      Jeśli hotel ma spełniać wszystkie Wasze wymogi, to oczywiście Magic Life.

Wspomniany wcześniej Savoy, owszem piękny, ale nie ma w nim opcji All Inklusiv.
      • Gość: ... Re: Luksusowo w Sharm IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.02.05, 17:09
        Tak, Magic Life mi się podoba, ale obawiam się, że nie będzie tam zbyt
        romantycznie i spokojnie, TUI poleca go jako hotel dla rodzin z dziećmi a co za
        tym idzie wiadomo, pełno dzieciaków biegających i wrzeszczących od rana do
        wieczora.. Bardziej wpadł mi w oko Iberotel Palace Sharm el Sheikh-Pharao Club.
        Wnętrza wyglądją super. Ale sama już nie wiem.....
        • Gość: Stiwi Re: Luksusowo w Sharm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:33
          Tak, Iberotel Palace też wygląda super, ma dobrą lokalizację, po drugiej
          stronie ulicy masz Old Sharm, do Naama Bay jakieś 5km.

Luksusowe hotele mają markowe sieci, Ritz Carlton jest naprawdę piękny, ale
          jego lokalizacja pozostawia wiele do życzenia, no i nie ma All Inklusiv. Ja
          oczywiście mogę mocno zarekomendować Hilton Dreams, 9 basenów, poza głównym,
          reszta oferuje mnóstwo prywatności, mało ludzi, zdarzają się nawet baseny nad
          którymi możecie być sami cały dzień i nikt Wam nie będzie przeszkadzał,
          naprawdę polecam, świetna lokalizacja w centrum Naama Bay, wspólna plaża z
          Hiltonem Fayrouz - najdłuższy odcinek plaży w całym Naama Bay, rafa przy
          brzegu, gorąco polecam, zakochacie się w wieczornym Naama Bay, moja relacja z
          Hilton Dreams:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=16269356&v=2&s=0
        • Gość: Stiwi Re: Luksusowo w Sharm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:36
          Musisz też wiedzieć, że zazwyczaj coś idzie kosztem czegoś, All Inklusiv
          przeważnie idzie na ilość, a nie na jakość, byłem dwukrotnie w AI w Hurghadzie
          i były to dwa zupełnie inne standardy AI zależnie od hotelu, generalnie nie
          bierz AI w hotelu który oferuje również same BB czy HB, jeśli AI to tylko
          hotel, który jedynie taką usługę świadczy. Co do jakości, byłem w Hilton Dreams
          HB i naprawdę jakość posiłków, drinków i obsługi przewyższała oba 5* AI w
          Hurghadzie w których byłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka