Dodaj do ulubionych

Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:40
Witam serdecznie

Już od dwóch tygodni przeglądam tysiące stron katalogów, wakacje.pl to moja
strona startowa, a wczoraj poświęciłem 6 godzin na czytanie opisów hoteli na
tym forum :-)

Merytorycznie jestem więc mocno przygotowany - jednak ostatecznie chciałbym
was prosić o radę.

2 lipca mam ślub - więc jak najszybciej po tym terminie chcę wystartować do
Egiptu - ma być bajkowo :-) czyli piękny hotel, piękna plaża i niezapomniane
wrażenia + oczywiście bajkowości ma dopełnić all co by posiłku i napitku nigdy
nie zabrakło i co by nie przejmować się "kosztami dodatkowymi".

Na jak dlugo? No niestety chyba tylko na tydzień - ze względu na fundusze -
ideałem byłoby 7 dni wypoczynku + 1 dni kair - jednak nigdzie takiej oferty
nie znalazłem - a chciałbym 7 dni jednak sobie poleżeć do góry brzuszkiem ;-)

Aktualnym głównym kandydatem jest Palmyra Resort - ze względu na cenę i wygląd
- no i All podobno jest tam całkiem przyzwoity - ale do miasta daleko, a jako,
że jesteśmy młodzi to chyba może się okazać, że się tam zanudzimy :-( - jakby
jeszcze ajkieś rozrywki w samym resorcie były to moglibyśmy go nie opuszczać -
ale z tego co czytałem animator tam to parodia :-). Jestem jednak otwarty na
propozycje i liczę na waszą pomoc :-)

Najbardziej żałuje tego, że nie mogę lecieć na 2 tygodnie z allem - to byłby
ideał - ale niestety mój budżet to powiedzmy 5000 na 2 osoby. Jeżeli znacie
jakieś niedrogie i pewne biuro również poradźcie :)

pozdrawiam
PaLF
Obserwuj wątek
    • Gość: Ira36 Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:11
      Proponuję Ci Sun Rise Select garden Beach- cenę na niego trzeba upolować. Na
      podróż poślubna jest idealny- ja mówię raj na ziemii. Jak chcesz pogadać to gg
      5228773.
      • Gość: PaLF Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:21
        Teraz to jest bezwzględny kandydat numer 1 :-) - szczególnie, ża udało mi się
        znaleźć ofertę która mieści się w moim "budżecie"

Ktoś ma jeszcze jakieś bajeczne propozycje? :D
        • Gość: Ira36 Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 04.02.05, 17:30
          hi hi
          • Gość: PaLF Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:13
            Teraz jeszcze na horyzoncie pojawił się Grand Azur - niech się wypowie ktoś kto
            był - czy nadaje się na podróż po....ślubną :)

Jest podejżanie tani jak na swój standard - przynajmniej w Rainbow...
          • Gość: piotr Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:09
            Opcja all jest zdecydowanie najlepsza. Wychodzi taniej i to zdecydowanie niż z
            dwoma posiłkami, chyba że ktoś będzie biegał po mieście i kupował w sklepach.
            Byłem w Pyramisie w Sharm żarcia pełno od 6 rano do 23, napoje w cenie, również
            piwo , lody i drinki - przy hotelu w kilku restauracjach i w kilku barach, w
            tym na plaży z ładną rafą. Nawet można było zjeść nad wodą - co prawda tylko
            frytki z mięsem ale jak komuś nie chciało się iśc. Hotel wielki- budynek główny
            i chalety ale bardzo ładnie położony, dużo zieleni, baseny. Budynek główny
            sporo droższy ale nawet w tej samej cenie wybrałbym domki - spokój. Obsługa w
            porządku, jedyne minusy to kiepska dostawka dla dziecka ( hihi -dziecko do 12
            lat - pobyt gratis więc może dlatego ) , lekki smrodek unosił się nam w pokoju
            z kanalizacji i po 2 tygodniach mieliśmy dość na śniadanie jajek w różnych
            postaciach i parówek, wędliny typu mortadela ) Obiady i kolacje zdecydowanie
            lepsze. Hotel 5* - egipski standart oczywiście ogólnie w porządku 3800 za 2 tyg
            z selectursem - nie mieliśmy do biura żadnych zastrzeżeń. Dla urozmaicenia
            warto wykupić kilka wycieczek fakultatywnych ale ceny tych przyjemności są
            jednak wg mnie za wysokie .
        • Gość: Sornat Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:37
          A mozesz mi podac konkretnie skad masz ta oferte, mysle dokladnie o tymsamymco
          ty,czyli podroz poslubna w lipcu za podobna cene
    • amon-re Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie 04.02.05, 11:09
      Eeeee ... może jednak nie Palmyra na podróż poślubną ? Popatrz na forum hotele,
      pooglądaj sobie zdjęcia na www.tophotels.ru

Wejdź na vtrip.pl i pogadaj z Panią Kasią - ona oferuje różne biura i chętnie
      udziela informacji.

Jak chcesz to odezwij się na priva - chętnie pogadam :)
    • Gość: B Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.katowice.tpsa.pl 04.02.05, 20:53
      Kupując wczasy, dowiedz się dokładnie co wchodzi w all. Podobno w tym roku w
      większości hoteli, mając all trzeba i tak płacić dodatkowo za napoje w barach
      na plaży i przy basenie.
    • Gość: Guli Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:42
      Bylem w lipcu w Grand Azure Horizon, mam kupe zdjec samego hotelu jesli jestes
      zainteresowana podaj maila.
      • Gość: andrzej Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: 83.168.104.* 04.02.05, 22:15
        obejrzyj sobie Club Farana. mają go w swojej ofercie Alfa Star i Rainbow Tours.
        również Orbis pod nazwą El Faraana Club.
        hotel w rzeczywistości jest dużo lepszy niż na zdjęciach.
        my jedziemy we wrześniu.
        pzdr
      • Gość: ona123 Re: do Guli IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.02.05, 22:18
        mozesz mi wyslac zdjecia z tego hotelu z Grand Azur Horiont?moj e-mail martus@o2.pl
      • Gość: PaLF Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:22
        Jestem... zainteresowaNY :-)

PaLF@interia.pl
        • Gość: cleo Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.echostar.pl 06.02.05, 01:40
          Maxim Plaza, Hilton Sarks Bay lub Savoy lub Four Seasons Resort, najchetniej z
          nikim bym sie tym miejscem nie podzielila, ale jesli to podroz poslubna to
          Maxim Plaza ( nie mylic z Maxim Garden) bedzie doskonaly - romantycznie,
          pieknie usytuowany, zapewniajace prywatnosc bungalowy, resort duzy ale wszedzie
          atrakcyjny, 4 baseny, full serwis, 3 bary przy plazy, dobra obsluga, swietna
          lokalizacja, rafy, kolorowe rybki przy pomoscie, poplyncie kajkiem na dzikie
          zatoczki, etc etc, do centrum taksowka zaplacicie 20 funtow egipskich ( 1 funt
          to jakies 60 groszy), nie bierzcie hotelu w centrum bo tam komercha smierdzi
          jak w Miedzyzdrojach i nic ciekawego, a jak pogadacie w budce obslugi sportow
          wodnych to i wycieczki wam fajne zalatwia. Jedynie Kair kupcie u rezydenta, ale
          Kair na 1 dzien to mordega - zobacz na mapy - jaka to odleglosc autokarem :-)))
          zwlaszcza jesli jedziecie na tak krotko wiecej sie zmeczycie niz zobaczycie.

aneank@hotmail.com
      • Gość: markar Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:11
        tak chciałabym zobaczyć te zdjęcia
        marta.kasprzyk@op.pl
        z góry dziekuję
      • Gość: robert Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 17:51
        Witam.Proszę o parę fotek GRAND AZURA na adres MORAWSCY@TLEN.PL
        POZDRAWIAM
        ROBERT
      • Gość: olkac Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.coig.pl 19.05.05, 11:45
        Cześć, mogę prosić o kilka zdjęć Granz Azur Horizon? Wybieram się tam za 2
        tygodnie i już zżera mnie ciekawość.
        Mój adres: olkac@poczta.fm
        Z góry dziękuję,
        ola
        • tomcio_lodz Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie 19.05.05, 13:39
          cze , my też do Grand Azurre 01-06 z Eximem...pewnie się spotkamy...:)))
    • Gość: PaLF Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 22:48
      A co sądzicie o Sun Rice Palacio? Dostałem bardzo atrakcyjną ofertę ;-)

Jeżeli ktoś ma jakieś fotki chętnie zobaczę
      • Gość: IRA36 Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 07:21
        Sun Rise Palacio, jest w tej samej sieci co Sun Rise Select garden, tylko
        oczywiście oczko niżej. Jeżeli chodzi o kasę to rzeczywiście cena w nim
        ostatnio bardzo spadła. Nie będzie to tamten hotel o którym rozmawialiśmy, ale
        w sumie nienajgorszy. Pozdrawiam
        • pc_maniac Chcesz by było bajkowo- TYLKO REJS 07.02.05, 08:59
          Jeśli chcesz, by było to niezapomniane wrażenie, full wypas, bajkowo - to
          wybierz Egipt z rejsem po Nilu. Nie jest to aż tak wcale droga impreza, a jak
          mówiły nasze znajome po rejsie - "leżałły nad pokładowy basenem z drinkiem w
          ręku i same sobie zazdrościły, że są w tym miejscu".
          W trakcie rejsu masz również zwiedzanie Luksoru, Karnaku, Doliny Królów, Edfu,
          Kom-Ombo, Asuan, a z niektórymi biurami w cenie jest Abu Simbel (u innych Abu
          Simbel jest jako dodatkowy fakultet).

Sami rónież byliśmy na rejsie i z czystym sercem polecam.
      • amon-re Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie 07.02.05, 09:27
        Nie wiem czy widziałeś - podsyłałem komuś ten link.
        www.tophotels.ru/main/gallery/?categ=1&ID=5324
        Sun Rise el Palacio (eks. Tropicana)

amonek ;-)
      • Gość: skubi13 Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:01
        właśnie wróciłam z Egiptu
        Sun Rice Palacio jest OK. Jest to bardzo duży hotel ponad 800 pokoji, duża
        masówka. Kiepskie zejście do morza ale wyglada inponująco.
        Polecałbym hotele w El Gouana np. hotel Panorama.El Guana to takie miasteczko
        wiec wszystko jest na miejscu i nie trzeba jechać do centrum Hurghada.
        Leżenie przez 7 dni na plaży to niezbyt dobry pomysł. Jeśli nie chcecie
        zwiedzać to chociaż wybierzcie sie na Mega Safarii - super przeżycie. Polecam
        równeż nurkowanie intro.
        Pozdrawiam
    • Gość: Abi Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: 5.5R* / 195.141.31.* 10.02.05, 12:43
      Mam ten sam problem co Ty, wertuje katalogi i nie wiem co wybrac. Nam sie marzy
      rejs po Nilu połączony z pobytem w Sharm. Poradźcie z jakim biurem jechać.Pozdr.
      • Gość: anica Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:25
      • Gość: Anuszka Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:27
        SUN RISE EL PALACIO - POLECAM!!!!!!!bylam 2 razy, nie zaluje!!! 2 km od cenrum,
        duzy, ladne pokoje! nowozency maja jakies niespodzianki (tak slyszalam) nie
        bedziecie sie nudzic!!!!!! cena przystepna i all!
    • leila78 Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie 19.05.05, 13:57
      Jakbyś się tak nie upierał na wersję all - to polecam hotel Sultan Bey w El
      Gounie 20 km od Hurgady. Bajkowa wersja murowana na 100%. Nie to co - i tu
      zaznaczę, że MOIM ZDANIEM - brudna Hurgada (porszę nie komentować - to tylko
      moje subiektywne odczucia). Opisy miejscowości i hotelu znajdziesz, jak
      poszukasz po autorze "Leila78", bo się dużo rozpisywałam na ten temat bodajże w
      listopadzie zeszłego roku.

Zważywszy, że twój budżet to 5000 - spędzisz tam dwa tygodnie! i jeszcze ci na
      wycieczkę do Kairu starczy. Alkohol nie jest drogi, poza tym można kupić na
      duty free np. ze 3 litry whiski i raczyć się nim na przepięknym, dość dużym
      balkonie z widokiem na laguny.

Biuro, z którym jechałam to:
      www.bestreisen.com.pl
      są naprawdę tani i wszystko było ok. W ofercie możesz szukać po nazwie, bo
      podają, że jest w Hurgadzie. Tylko nie pomyl z Sultan Beach!

Pozatym, hotel to nie moloch, tylko niskie budynki w ogrodzie (nie mylić z
      bungalowami) i nie jest duży.
    • Gość: Kamil Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.gryfino.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 14:45
      A czy ktoś z Was był w hotelu Intercontinental w Sharm, szukam już dłuższy czas
      info na jego temat?
    • Gość: nefretete Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.aster.pl 20.05.05, 07:04
      Biezresz żone w podróż poślubną do Egiptu?? Tam jest tyle towaru że ci żonka
      nie potrzebna, no chyba że ją chcesz sprzedać na targu
    • Gość: Aga Re: Podróż poślubna - lipiec All - poradźcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 14:14
      Ja osobiście na podróz poślubną poleciłabym El Goune !!!!!!! Piękna, bajkowa,
      czysta i bardzo kameralna. Byłam w Egipcie trzy razy Hurg, Sharn i Własnie El
      Gouna (w tym roku jadę zresztą czwarty raz ale do Taby) i mnie osobiście to
      miejsce bardzo urzekło. My byliśmy w hotelu Sheraton Miramar, ale jak bierzesz
      po uwagę Grand Azur to rozbieżnosc cenowa nie powinna być duża a hotel piekny.
      Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka