Dodaj do ulubionych

NIE ZAŚMIECAĆ

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.02.05, 19:41
Ludzie przestańcie wreszcie zaśmiecać te forum pytaniami o hotelach, jest
specjalne forum na ten temat, czasem warto troche pomyśleć zanim sie zacznie
kolejny watek typu " CZy ktoś był w hotelu.........."
Błagam!!!!!!!
Litości
Obserwuj wątek
    • Gość: anuulka Re: NIE ZAŚMIECAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 21:22
      popieram.. ale watpie czy ten apel cos pomoze :( eh... trzeba go utrzymywac
      ciagle up ;))
      • Gość: J Re: NIE ZAŚMIECAĆ IP: *.dynamic.mts.net 23.02.05, 21:46
        Forum jest o Egipcie a hotele sa w Egipcie.Jezeli ktos woli sie zapytac o hotel
        na forum ogolnym ma do tego prawo.Czy ktos slyszal o demokracji?Straznikom
        pozadku proponuje lyk zimnej wody albo nie czytac.A moze zalozyc nowe forum pod
        tytulem SONIA albo ORBIT itp itd.Albo skoro rozmawiamy o kraju arabskim to po
        prostu ucinac palec wskazujacy za pisanie nie tam gdzie "straznicy"chca.Relax
        piszemy i rozmawiamy o wakacjach.
        • pc_maniac Re: NIE ZAŚMIECAĆ 23.02.05, 22:31
          Gość portalu: J napisał(a):

> Forum jest o Egipcie a hotele sa w Egipcie.Jezeli ktos woli sie zapytac o
          hotel
          >
          > na forum ogolnym ma do tego prawo.Czy ktos slyszal o demokracji?

Wiesz, forum jest na gazecie, więc według Twoich odkrywczych zasad możesz nawet
          w dziale o polityce pisać o hotelach. Boc to przecież nazywa się polityka
          turystyczna.
          A to, że w Googlach przy wyszukiwaniu opinii o hotelach trafisz na tamto forum,
          a nie na to?!
          A co Cię to obchodzi, Tyś przecież indywidualista, masz gdzieś, że tam mogliby
          znaleźć Twoją opinię, bo głównie tam szukają. Ty musisz się wyróżniać i
          pokazać, że "demokracja" to prywata i szlachecka buta, a nie współtworzenie
          czegokolwiek.
          Taki drugi Rydzyk, co to wszystko wie lepiej i tylko on ma rację, bo żyje w
          Demokracji. A te 1450 osób, które pomogły współtworzyć największą w Polsce
          kopalnię wiedzy o hotelach w Egipcie to pewnie według Ciebie albo jełopy, albo
          barany. Prawda?!

Możesz myśleć o mnie jako o jełopie, mam to w nosie. Jednak nie zmienię zdania,
          że jeśli jakaś inicjatywa ma zdecydowane poparcie (a forum hotele taką miała i
          ma), to to właśnie jest demokracja i nie ma ona nic wspólnego z warcholstwem,
          które Ty uważasz za demokrację. Dla mnie robić coś dla innych to nie to samo co
          robić innym na złość.

I tym optymistycznym akcentem kończę, bo jesli ktoś używa wielkich słów jak
          demokracja, nie mając najmniejszego pojęcia co się pod nimi kryje
          ("demos", "cratos"), to moja dyskusja z taką osobą bardziej zaczęłaby
          przypominać nasz sejm, a do tego poziomu nie mam zamiaru się zniżyć.
          • Gość: J Re: NIE ZAŚMIECAĆ IP: *.dynamic.mts.net 23.02.05, 22:48
            Szanowny panie,doskonale wiem co to demokracja bo w takiej zyje pewnie dluzej
            niz pan ma lat.Nie lubie tez gdy mi sie przypisuje cos czego nie powiedzialem.W
            demokracji korzystalem z roznych informacji i na roznych forach i nigdy nie
            spotkalem sie z nikim ktoby mnie pouczal gdzie i jak mam sie pytac.Skoro pan
            taki swiatowiec proponuje podyskutowac sobie na forach miedzynarodowych i moze
            pan cos skorzysta.Uwazam temat za skonczony odpowiedzi nie bedzie.Pozdrowienia .
            • pipipipi Ja też jestem za demokracją! 23.02.05, 22:55
              J masz rację, i popierając Twoją inicjatywę stworzymy w tym miejscu forum o
              hotelach, a nie będzie nas jakiś pacan odsyłał na inne forum.
              Jestem za Demokracją, więc będę robiła to na co mam ochotę.
              • Gość: J Re: Ja też jestem za demokracją! IP: *.dynamic.mts.net 23.02.05, 23:11
                Ludzie co was opetalo?Nie jest moim zamiarem tworzyc nowego forum ani negowac
                jakichkolwiek osiagniec.Forum hotele jest naprawde wspaniala idea.Trudno mi
                tylko zaakceptowac czy zrozumiec tego gdy ktos przez pomylke lub nieuwage lub
                po prostu niewiedze zapyta sie o hotel na forum o Egipce to jest wyzywany od
                warcholow/w najlepszym przypadku/.Ironiczny ton Twojej wypowiedzi swiadczy ze z
                tolerancja nadal na bakier.P.S.Pamietasz:"Spadaj na forum hotele"autor-pipipipi?
                • Gość: anuulka Re: Ja też jestem za demokracją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:22
                  J. owszem pomylki sie zdarzaja ale.. spojrz w chwili obecnej na pierwsza strone
                  forum. Ile razy widzisz temat dotyczacy hotelu Sindbad? Ja widze 5 razy i wcale
                  dokladnie nie liczylam tylko spojrzalam (moze jest i wiecej)..
                  Chodzi chyba o to zeby osoby ktore chca sie czegos dowiedziec faktycznie mogly
                  liczyc na pomoc tzw stalych bywalcow forum (i Egiptu) a jesli te wlasnie osoby
                  zostana zniechecone i przestana miec ochote na wypowiadanie sie to kto im
                  pomoze? Osoby ktore przypadkowo tu weszly i chca sobie pozartowac albo zrobic
                  komus na zlosc i pisza cokolwiek czy te co wrocily z Egiptu i nawet nie
                  potrafia poprawnie napisac nazwy miejscowosci w ktorej mieszkali, hotelu w
                  ktorym sie zatrzymali? Czy Ci co za niego nawet nosa nie wystawili bo przeciez
                  Egipt to kraj brudasow a w Hurghadzie niczego ciekawego nie ma?
                  • Gość: anuulka Re: Ja też jestem za demokracją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 23:24
                    hmm wsrod pierwszych 10 tematow na stronie 5 watkow jest o hotelu Magawish..
                    • Gość: J Re: Ja też jestem za demokracją! IP: *.dynamic.mts.net 23.02.05, 23:33
                      Doskonale rozumiem frustracje osob ktore by chcialy stworzyc cos dobrego i
                      nowego.Pozostaje nadal fakt,ze sa rozni ludzie i rozne poglady i pojecia za
                      cytowanie ktorych juz mnie zganiono sa nadal mlodymi pojeciami w
                      kraju.Pozostaje mi zyczyc wszystkim wytrwalosci,zrozumienia i tolerancji a
                      mozemy zajechac znacznie dalej niz do Egiptu.Mimo wszystko strony o Egipcie to
                      kopalnia zlota /tego18karatowego za $15-$17/,wspaniala idea.
                      • Gość: J Re: Ja też jestem za demokracją! IP: *.dynamic.mts.net 23.02.05, 23:51
                        I chyba ostatnia wiad/porada na dobranoc.Nie powinnismy miec pretensji do
                        siebie ze ktos nie napisal tego co potrzeba tam gdzie potrzeba.Skoro jest tyle
                        osob zaangazowanych w prawidlowo funkcjonujaca strone o turystyce to chyba
                        nalezy wystapic do administratora strony z prosba o modyfikacje.Gdyby kazdy
                        kraj byl podzielony wyraznie na poszczegolne watki tematyczne + wolny watek
                        gdzie mozna pisac luzne spostrzezenia byloby mniej nieporozumien.W chwili
                        obecnej "hotele" w ramce latwo przeoczyc i wiele osob nie zadaje sobie trudu
                        lub nie wie ze tam trzeba kliknac.Pozdrowienia dla forumowiczow i do zobaczenia
                        w kraju.
    • Gość: J 24 Ja również IP: 213.212.245.* 23.02.05, 23:06
      Jutro narobię sąsiadowi na wycieraczkę i powiem, że przecież mamy demokrację
      (hahaha)
      No to teraz wiem do czego się przydaje demokracja.
      • Gość: Remek J jesteś idiotą, ale szczęśliwy bo nie wiesz o tym IP: *.foo.org / 212.87.234.* 23.02.05, 23:50
        Wiesz, to co Ty nazywasz "demokracją" w słownikach nosi miano anarchia. Czyli
        róbta co chceta. Hulaj dusza piekła nie ma.
      • Gość: J Re: Ja również IP: *.dynamic.mts.net 24.02.05, 02:51
        Jezeli piszesz na forum publicznym i nie przekraczasz prawa to ci wolno,to jest
        demokracja.Jezeli,jak piszesz,pojdziesz do sasiada i zrobisz to co planujesz to
        to prawo przekraczasz.Bedziesz mial o tym w szkole w przyszlym roku jezeli znow
        nie pojdziesz na wagary jak w tym roku kiedy byly lekcje o kulturze.Mimo
        wszystko zycze powodzenia w egzekwowaniu demokracji,wspulczuje sasiadowi.
    • arius5 [...] 23.02.05, 23:44
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: J Re: Super IP: *.dynamic.mts.net 23.02.05, 23:59
        Ostatnie 3 posty swiadcza o poziomie niektorych forumowiczow.Nie warte
        komentarza.Ale to jest wlasnie demokracja pojecie obce dla wielu jak
        widac.Dobranoc.
        • Gość: Do J czyli Janusza Re: Super IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.02.05, 09:10
          Cos czuje ze Szanowny Pan to od 20 lat jest mieszkancem USA krainy wiecznej
          szczesliwosci, praworzadnosci i demokracji. Gdzie indziej jak nie tam ludzie
          sie tak podniecaja slowem demokracja i na kazdym kroku podkreslaja ze zyja w
          demokracji..
          Demokracja to m.in. wolnosc pogladow. Nikt nikomu nie zabrania miec tu wlasnego
          zdania jedyne o co sie rozchodzi to ZASMIECANIE forum ale tego Szanowny
          Demokrata chyba nie pojmuje. Nikt nikomu nie zabronil wypowiadac sie na lamach
          tego forum i pisac co mysli na jakikolwiek z tematow, a jesli tak to pokaz mi W
          KTORYM MIEJSCU.
          • Gość: J Re: Super IP: *.dynamic.mts.net 24.02.05, 17:21
            Po co mamy ciagnac ten watek w nieskonczonosc?Moze uzylem nieodpowiedniego i
            nie bardzo popularnego zwrotu.Tu gdzie zyje slowo demokracja uzywane jest
            b.czesto i w wielu podobnych przypadkach moze stad ten nawyk. Nadal nie moge
            zrozumiec w jaki sposob tzw odsmiecenie forum ma go usprawnic?.Oczywiscie,moge
            pisac o wszystkim ale jak nazwac pouczania w niewybrednym jezyku gdzie
            powinieniem pisac?Nietolerancja czy brak dobrego wychowania?Jezeli tak bardzo
            ludziom zalezy na wpisywaniu postow w odpowiednim miejscu moze trzeba zmienic
            szate graficzna glownej strony.Sa no to sposoby.Nie wiem jak to sie mowi po
            Polsku a nie chce tlumaczyc bo wyjdzie dziwolag,uzywa sie takich trikow w
            bankomatach gdzie nie dostaniesz pieniedzy zanim nie wyjmiesz karty z maszyny,w
            ten sposob nikt nie zapomina karty po tranzakcji.Pisalem o tym
            wczesniej.Szukajac wiadomosci o Egipcie zauwazylem tez ze wytworzyla sie
            samozwancza grupa ludzi,ktora zniszczy to forum jezeli nic sie nie
            zmieni.Najwiekszym "przestepstwem"jest zapytanie o hotel na forum ogolnym.Wyrok
            za to jest kilka epitetow w niewybrednym jezyku.Innym przestepstwem jest
            nieuzywanie wyszukiwarki.Grozi za to podobna kara plus publiczne wysmianie sie
            z czyjejs niewiedzy.Bo jak ktos smie zapytac sie o cos na co byla odpowiedz 3
            lata temu?W ten sposob zacznie ubywac osob odwiedzajacych te strone w obawie o
            wysmianie.Po co tez ktos ma sie dzielic wspomnieniami skoro juz ktos o tej
            wycieczce napisal wczesniej.Leze zlozony grypa stad duzo czasu na pisanie.
            Jutro musze znowu zadbac o moj business i nie bede mogl odwiedzac was czesto co
            pewnie zadowoli kilka osob.Chce tez podziekowac osobom ktore udzielily mi
            rzeczowych informacji.Pisze z Kanady w ktorej zyje i pracuje 26
            lat.Pozdrowienia dla wszystkich rodakow w kraju,podkreslam
            wszystkich.J,JJ,Janusz.
    • Gość: olenka1 Re: NIE ZAŚMIECAĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 09:33
      Od roku wchodzę na tę stronę i dyskusje o hotelach poprostu omijam. Jeżeli ktoś
      szuka pomocy, to można jej mu udzielić lub nie, ale nie trzeba go rugać. Trochę
      luzu.

Pozdrawiam
    • Gość: ja Re: NIE ZAŚMIECAĆ IP: *.idea.pl 24.02.05, 17:45
      A czy oprócz tych, twoim zdaniem śmieci jest coś innego, bardziej
      wartościowego, na tym forum?
      • pc_maniac Re: NIE ZAŚMIECAĆ 24.02.05, 18:10
        Mnie nigdy nie chodziło o to by pytania o hotele trafiały się wyłącznie na
        forum hotele, bo to z góry nie możliwe.
        Ale wielokrotnie prosiłem, by osoby odpowiadające pomyslały również o innych
        (także przyszłych turystach) i odpowiedzi udzielały na forum hotele, a w wątku
        tutaj np. wklejały adres, gdzie podały odpowiedź na hotelach.

Inaczej naprawdę nie ma sensu prowadzić wogóle frum hotele.

Były miesiące, ze tutaj kazywało sięponad 100 opinni w jednym miesiącu, a tam
        nawet nie 10.
        Ktoś kiedyś doradził mi, żebym takie opinie przeklejał jako cytaty.
        Tak też robiłem, dopóki kilku forumowiczów nie zrobiło mi awantury, że robię to
        bez ich zgody. A jak uzyskać niby zgodę jeśli wielu forumowiczów występuje pod
        tymczasowymi nickami nie podając maila?! Wielu również wpisuje się tu
        jednorazowo i znika.

Moje zdanie w tym temacie jest wszystkim znane, "pomagali Wam inni - pomóżcie i
        Wy następnym".
    • ania_b-ca Re: NIE ZAŚMIECAĆ 24.02.05, 18:32
      z jednej strony jest w tym troche racji, ile razy to na stronie widać kilka
      wątków dotyczacych jednego hotelu, rozumiem że każdy ma jakies inne pytanie ale
      bez przesady. Disiaj na pierwszej stonie były 4 dot Megawish, i podobnie tyczy
      się Sinbada czy innego Sultana. Jest to trochę denerwujące.Nie mozna by sie
      ograniczyć trochę. Dopisywac ewentualne pytania do istniejącego wątku.
      • Gość: eva2412 Re: NIE ZAŚMIECAĆ IP: 81.219.70.* 24.02.05, 18:40
        Wątki o tych hotelach były tylko dlatego, że ktoś o nicku pipipi zabawiał się w
        ten dziwny sposób.
        • madzia112 Re: NIE ZAŚMIECAĆ 24.02.05, 18:51
          No właśnie, niektóre osoby czerpią jakąś złośliwą przyjemność z celowego
          tworzenia wątków - klonów i to one zaśmiecają forum. Najlepiej poprostu nie
          reagować a wątek sam spadnie, bo jak zaczyna się 'wymiana argumentów' to nic
          dobrego z tego nie wynika.
          • ania_b-ca Re: NIE ZAŚMIECAĆ 24.02.05, 19:02
            i tu się zgadzam z wypowiedzią
    • rabinson Re: NIE ZAŚMIECAĆ 24.02.05, 19:16
      Ja mam propozycję, a zarazem techniczne pytanie czy można umieścić wielką
      czciąką informację powyżej ze zdaniem informującym, że o hotelach to nie tu. Ja
      będąc na tym forum poraz pierwszy nie zauważyłem odnośnika do Egipt-hotele i też
      popełniłem gafę pytając o hotel, "zwrócono mi uwagę" że z tym pytaniem to nie
      tu. "Zwrócono mi uwagę" to delikatnie powiedziane, oczywiście kilka cietych
      odpowiedzi spowodowało to że polubiłem to forum i ludzi którzy tu są regularnymi
      komentatorami i to że teraz informacji o hotelach szukam na Egipt-hotele. Ale
      kilka odpowiedzi pokazało też, że to forum jest miejscem dla zakompleksionych,
      zawsze niezadowolonych z życia osób, którym sprawia przyjemność krytykowania innych.
      Moja propozycja - trochę luzu i uśmiech na twarzy:-)
      • ania_b-ca Re: NIE ZAŚMIECAĆ 25.02.05, 19:16
        to by było duze udogodnienie zwłaszcza dla tych co szukaja inf. o hotelach,
        jednak sama wiem że wymiana zdań na bieżąco jest lepsza, sa lepsze dane i
        najnowsze opinie, ale powinno byc też pewne rozsądne podejście do tematu, bez
        tworzenie kolejnych klonów jakiegoś tematu ( nie tylko hotelowego). A poza tym
        wielu forumowiczom przydałaby się porządna lekcja dobrego wychowania i kultury
        osobistej.
        Ja narazie lubie to forum i oby było jak najdłuzej
    • Gość: cac-ylala Masz cala kupe IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 07:42
      Cala kupe walnietych gosci w swoim poscie.
      Od kilkunastu lat zyja w kraju demokratycznym i wali im na mozg.
      Jeszcze troche swobody i luzu maja w forum gazety.
      Jesli chca podejsc do czegos demokratycznie ,niech przeglosuja.
      Ale za czym . Zeby ciebie pozbawic prawa decyzji o wlasnosci.U niektorych
      bardzo widoczne jest pochodzenie.
    • tutifruti1 Re: NIE ZAŚMIECAĆ 04.03.05, 09:20
      nie podoba Ci się marudo jakis temat to do niego nie zaglądaj !
    • Gość: lulu Re: NIE ZAŚMIECAĆ IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.05, 15:45
      Przeciez to smietnik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka