Dodaj do ulubionych

TRIADA-ceny

IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.03.05, 12:38
W ulotce drukują dużymi literami cenę nie wiadomo jaką i czego dotyczy,
drobnym drukiem na dole dopisują drugie tyle, nic nie piszą o wstępach na
objeździe i jeszcze na wizie zarabiją 3 dolary!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: dromex Re: TRIADA-ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:02
      Chyba troche przesadzasz:) Owszem ceny moze i nie zawierają opłat lotniskowych
      ale te opłaty na pewno nie stanowią połowy ceny imprezy !! Pozdrawiam.
    • sky78 Re: TRIADA-ceny 12.03.05, 13:31
      Jeżeli ktoś zna Biuro Podróży Triada - to wie że biuro to stosuje zasadę
      oferowania wczasów w ofertach promocyjnych - umieszczonych w gazetkach. Każda
      taka gazetka wychodzi stosunkowo co 2 tygodnie - ceny są bardzo zróznicowane co
      do zakupów w danym miesiacu. Ceny podane w gazetkach promocyjnych wyraźnie
      opisują co cena obejmuje czego nie. Dopłaty sa dopisane na końcu danej oferty -
      podsuma stronicy w gazetce. Cena drukowana wyraźnie na ofercie ma swój
      odpowiednik w danej tabeli cenowej trzeba tylko dobrze czytać. Opłat
      dodatkowych jest w złotówkach około 300-340 zł przy ofercie za 1599 zł to chyba
      nie drugie tyle ?? Ceny kalkulowane są za przelot, objazd wyżywienie i opłaty
      lotniskowe - natomiast nie ma nic na temat biletów w cenie wstępów i nie sądze
      żeby ktoś z innych touroperatorów wliczał bilety wstepów w cenę. Otrzymując
      katalog z programem imprezy dokładnie napisane jest co jest w cenie a co należy
      sobie doliczyć. Jeżeli miałby pan zapłacić 3500 zł za Egipt objazdowy - a w
      promocji (mimo dodatkowych opłat) ma Pan cenę 1800 zł - to jaką ofertę by Pan
      wybrał??
      Wizę można zakupić również na lotnisku za 15$ - tylko życzę miłego stania.
      Mam nadzieję ze dobre przedstawienie oferty to połowa sukcesu każdej firmy - a
      i u tych najlepszych jakieś dodatkowe rzeczy się uiszcza - i nie mówię tu tylko
      o branży turystycznej.
      • Gość: Wojtek37k Re: TRIADA-ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 14:26
        Jeśli rozważamy tylko cenę imprezy objazdowo-pobytowej , to ma Pan rację .
        Zawsze jednak tak jest , że za jakość trzeba zapłacić i dotyczy to wyjazdów
        wakacyjnych równierz , każdy ma inne wymagania . Napewno są tacy klienci którzy
        kupią ofertę Triady i będą zadowoleni , są rownierz tacy co kupią parówki za
        3,-/kg i też są zadowoleni . Po co przepłacać ? To motto chyba panu przyświeca .
        Pozdrawiam Wojtek .
        • Gość: ana Re: TRIADA-ceny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 12.03.05, 23:41
          na rejsie, alfa star wszystkie wstępy ma w cenie (poza fakultetami), a jak jest
          w Triadzie?
          Skoro pracownicy Triady są tak tu aktywni, to proszę o linka do opisu impresy z
          rejsem, bo jakoś nie mogę znaleźć na stronie. No i ceny za imprezę 7+7 w lipcu
          i informację czy latacie ze Szczecina.
          • scorpio1956 Re: TRIADA-ceny 13.03.05, 00:11
            Gość portalu: ana napisał(a):

> na rejsie, alfa star wszystkie wstępy ma w cenie (poza fakultetami), a jak
            jest
            >
            > w Triadzie?
            > Skoro pracownicy Triady są tak tu aktywni, to proszę o linka do opisu impresy
            z
            >
            > rejsem, bo jakoś nie mogę znaleźć na stronie. No i ceny za imprezę 7+7 w
            lipcu
            > i informację czy latacie ze Szczecina.
            N.p

www.triada.pl/show.php?ID=1110669445x1572108608&X=346173558&ZB=
            • Gość: ana Re: TRIADA-ceny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.03.05, 00:57
              Serdeczne dzięki
      • Gość: cedarek Re: TRIADA-ceny IP: *.chello.pl 13.03.05, 22:34
        Owszem wliczają. W ubiegłym roku właśnie z tego powodu wybraliśmy Alfę.
        Wszystkie wstępy były w cenie. Teraz nie pamiętam dokładnie, ale kiedyś
        liczyłem to i różnica była niebagatelna (kilkaset złotych). Na pierwszy rzut
        oka ceny Alfy i Triady były identyczne, ale jak się policzyło bilety wstępu....
        nie było porównania.
        • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 11:02
          Nie wiem ale wydaje mi się że 1900zł za wycieczkę (hotele+opłaty lotniskowe) +
          300zł za wstępy, czyli w sumie 2.2 tys to nie jest aż tak dużo.
          Jak przeglądałam oferty innych biur, to mieli wstępy zawsze oddzielnie. No ale
          wszystko okaże się po przyjeździe. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
          Pozd.
          Aga
    • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 12.03.05, 15:22
      Panie Wojtku chyba pan trochę przesadził. A może jest tak, że parówki za 10zł
      są takie same jak za 3 a sprzedawca narzucił większą marżę niż, ten, których
      sprzedaje je za 3zł.
      Triada ma tańsze wycieczki niż inne biura, ale zazwyczaj dotyczy to cen
      wycieczek, które wykupi się dużo wcześniej, jeżeli nie to ceny nie są takie
      niskie. Ja np. wykupiłam zwiedzanie + wypoczynek za 1599zł (za hotel 5
      gwiazdkowy), jeżeli bym chciała wykupić tą samą wycieczkę teraz musiałabym
      zapłacić około 2,5tys.
      Jadę z Triadą w tym roku. Wycieczkę musiałam wykupić do 4 lutego a wyjazd mam
      12 maja.
      Po za tym większość biur podróży podaje ceny wycieczek bez opłat lotniskowych i
      bez biletów wstępów.
      Pozdr
      Aga
      PS Ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie
      • Gość: zruc Re: TRIADA-ceny IP: *.cable.wsm.wielun.pl 12.03.05, 15:47
        Jakie to 7+7 z hotelem5* za 1550PLN. Mam w Triadzie ulgi w tym roku szósty
        raz.Wykupiłem w styczniu i za 7+7 hotel4* TURCJA zapłaciłem 1825pln
        • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 12.03.05, 16:38
          Zapłaciłam 1599 + oczywiście opłaty lotniskowe.
          W tym roku (nie wiem dlaczego) Egipt był najtańszy, mówię o ofertach do 4 lutego
          Pozdr
          Aga
        • scorpio1956 Re: TRIADA-ceny 12.03.05, 20:17
          Gość portalu: zruc napisał(a):

> Jakie to 7+7 z hotelem5* za 1550PLN. Mam w Triadzie ulgi w tym roku szósty
          > raz.Wykupiłem w styczniu i za 7+7 hotel4* TURCJA zapłaciłem 1825pln

Teraz np:
          www.triada.pl/show.php?ID=1110655562x1158009963&X=1572081287&ZB=
          A do 4lutego jeszcze było taniej
      • derduch Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 08:11
        szarlota123 napisała:

> Po za tym większość biur podróży podaje ceny wycieczek bez opłat lotniskowych i
        >
        > bez biletów wstępów.

Tak robią tylke te nieuczciwe, chcące pozornie niska ceną przyciągnąć naiwnych,
        i ja widac doskonale im sie to udaje.

Kolejnym kłamstwem i bzdurą jest stwierdzenie że za wizą po normalnej, 15$ cenie
        stoi się w kolejce. Nie prawda, to do uszustów ustawia sie kolejka owieczek do
        strzyżenia, do normalnych okienek zazwyczaj kolejek nie ma.
        Trzeba powiedziec otwarcie i wprost poraz setny na tym Forum:
        Triada OKRADA i OSZUKUJE turystów pisząc w ofercie koszt wizy 18$ skoro kosztuje
        15$. I niech mi ktoś napisze ze to jest uczciwe biuro :-))))))
        • basbusaa Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 09:28
          Jak pisał sky78 można kupić wizę na lotnisku w Egipcie. Byłam w Egipcie kilka
          razy i nigdy nie było nawet malutkiej kolejki. Sprzedawały wizy dwie osoby i
          trawło to chwilkę.
        • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 10:58
          To chyba większość biur to oszusści.
          Jeżeli nie chcesz kupować wizy w Triadzie za 18$ to nie musisz.
          • derduch Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 11:09
            Nie, wcale nie większość.
            Był czas, że w tym ochydnym procederze okradania na wizach brała udział wieksza
            liczba biur, teraz jednak się z tego wycofały i zostały nieliczne.

A wracając do cennika, był kiedyś na Forum wątek w którym ktoś pytał ile
            kosztują wczasy za 1500 w Triadzie, odpowiedzi były baaardzo różne. :-))))
            • aga_wa1 Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 11:47
              mnie najbardziej smieszy promocja za dziecko!!!! 100z zł znizki, kiedy PRAWIE
              wszystkie biura biora tylko za przelot....prorodzinna ta triada nie ma co:-
              ((((((((((
            • pocek Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 11:58
              Witam wszystkich
              Luuudzie jacy wy jesteście drobnostkowi. Kłócicie sie o głupie 3 USD (ok 9 pln)
              przy kwocie 2000 pln. Ręce opadają. Żeby tylko afere rozduchać, bo ktoś inny
              zarobi. Czy do sklepu na osiedlu tez biegacie na skargę ze w hipermarkecie jest
              taniej o 30 groszy? Ktoś was zmusza do kupowania w takim a nie innym biurze??
              Przecież rachunek jest prosty. Lepiej zapłacić za wize 18 USD a za to na
              wczasach zaoszczędzić np 200 czy 300 pln. Mam pytanie czy na napiwkach dla tych
              biednych ludzi którzy są pokojókami czy kelnetami też oszczędzacie??? Czy
              napiwek 3 USD/tydzień to tez dla Was problem?? Jeśli tak no to nie ma sie co
              dziwić, że my Polacy mamy taką i a nie inną opinią za granicą.
              No ale jako że ponoć żyjemy w demokratycznym kraju, narzekajcie sobie.... Ale
              bywa tez tak (znam to z autopsji z kilku różych biur) że ci którzy najwiecej
              narzekają i tak wracają do biura. Dlaczego?? Proste bo najtaniej.
              No to wyraziłem swoje zdanie, i podejrzewam że rozpęta się teraz ostra dyskusja
              w której postaram się uczestniczyć :)))
              Pozdrawiam Wszystkich
              • derduch Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 12:13
                Napiszę setny raz o tym że dać to ja mogę 100$, ale okraśc to nie dam się na 10
                centów, jasne?
                Napiwki to inna sprawa, warto dawać i kaski nie żałować.

A narzekam, to pierwszy raz, ale na swoja głupotę: Pierwszy raz w zyciu wybrałem
                hotel chwalony przez Polaków (Sun Rise Palacio) i okazał sie dnem i metrem mułu.
              • Gość: hmmm Re: TRIADA-ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 12:39
                W pełni się z Toba zgadzam i podpisuję się pod tym wątkiem :)

P.S.
                A "derduch" zapewne za chwileczkę poleci hotel SEA GULL!!
                • derduch Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 12:50
                  Nie tyle poleci, co nie zgani. :-)

A tak powaznie: Jak mozna zaufać komuś, kto od początku kręci?
                  • Gość: hmmm Re: TRIADA-ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.05, 12:55
                    Jak kręci?? Czy koszt wizy jest kosztem ukrytym?? Przecież na każdej ulotce
                    jest informacja "koszt wizy egipskiej 18$ ".

Ulubionym hobby Polaków podaczas urlopu jest wyszukiwanie sposobności do
                    narzekania!!!
              • Gość: abra Re: TRIADA-ceny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 25.03.05, 23:33
                Nie o trzy dolary, a o zasady!!!! Dlaczego mam dać się robić w balona, jak wiza
                kosztuje 15$, to 15$, a nie 18$.
    • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 12:45
      też nie rozumiem, dlaczego są kłótnie o te 3$, jak już pisałam jak ktoś nie
      chce to nie musi kupować wizy u przedstawicieli Triady.
      Żeby było jasne mi się też nie podoba, że każą płacić więcej niż powinno się,
      ale naprawdę 9zł przy 2tys. to drobnostka i nie zamierzam przez to psuć sobie
      wakacji.
      Pozd
      • obser Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 13:13
        To niech ktoś mnie oświeci.Po kiego grzyba pisać na dole w rubryce "cena nie
        obejmuje" czegoś co jest obligatoryjne i nie mamy żadnej alternatywy
        wyboru.Wiadomo -fakultety,dopłaty do All,do położenia pokoju itp. A sprawa
        wizy -w tym roku jak mnie napadło na wyjazd i zacząłem przeglądać oferty,to po
        zerknięciu na cenę wizy i jak była inna niż 15 USD przechodziłem na stronę
        innego biura nie wnikając w szczegóły oferty.Wychodziłem z założenia,że jak
        ktoś chce mnie na "dzień dobry" kujnąć na te "głupie" w/g niektórych 9 zł to
        nie jest dla mnie wiarygodny.A zauważyłem,że idzie ku dobremu i większość biur
        zaczyna podawać kompletne i rzetelne ceny.Ukrywanie ostatecznej ceny poprzez
        system drobnoliterkowych dopłat świadczy o nierzetelności touroperatora.
        • derduch Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 13:29
          Brawo Obser! Jak zwykle na zimno i uczciwie.
          Pozdrawiam
        • pocek Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 13:42
          czesc
          To znowu ja.
          Nie żebym sie czepiał, ale powiedz mi jak idziesz do knajpy na piwko, to
          kłócisz się z kelnerem dlaczego 0,5 l. złotego napoju kosztuje u nich 4,5 pln,
          kiedy w sklepie na rogu kosztuje 2,4 pln a w hurtowni to można dostać nawet za
          1,8 pln??? Nie bo restaurator ma swoją marżę, Nie pójdziesz do sklepu na rogu
          kupić za 2,4 pln i wypić na szybko na rogu - tylko pójdziesz do knajpy
          zapłacisz 4,5. Proste. :)))
          • derduch Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 13:47
            Wiza, znaczek pocztowy itp. to nie piwo w kanajpie.
            Szkoda że tego nie rozumiesz...
          • Gość: obser Re: TRIADA-ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:58
            A po kiego BP koniecznie chcą się wtrącać w tą wizę.Jak chcą pomóc turystom to
            niech większą wagę zwrócą na np. pomoc w zakwaterowaniu itp.Ląduje samolot a
            oni wrzeszczą i ustawiają w kolejkę ludzi, np. 3 wolne okienka,bez
            kolejki,sympatycznie.Powiesz wisa plis i masz.Jak chcą pomóc,to niech to
            zorganizują w samolocie,niech rozdadzą znaczki,karty wjazdowe itp.W czasie lotu
            spokojnie sobie wkleje,wypiszę kartę itp.To będzie pomoc,a teraz jest gmatwanie
            tylko.I zaręczam Ci,że te 9 zł mi gila,ale w balona nie lubię być robiony.A co
            do tego piwa,to jest tak jakbyś je kupował i był afisz,że jest po 2,50,a
            sprzedawczyni żąda akurat od Ciebie 3 zł.Bo napis na lotnisku z ceną wizy jest.
            • pocek Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 14:43
              No i witam ponownie.
              Faaaajna ta dyskusja. Bawi mnie to - ty o czymś innym, ja o czymś innym.
              Przykład z tym afiszem jest troche inny. Bo mnie chodzi teraz konkretnie o wizę
              a nie o dopłaty, bo to osobna sprawa. Bo odnosząc wize do twojego przykładu to
              musiałoby byc tak: biuro mówi że wiza jest po 15 a na lotnisku ci mówią że
              18 :))). To może jeszcze powiesz że biuro zdziera, bo np cena pokoju na
              miejscu jest niższa niż po przeliczeniu w katalogu?? Może zdradze jedną rzecz
              (moze to wiesz) ale biuro jeśli chce zarobić to nalicza sobie marżę od
              wsztkiego prawda?? takie prawa rynku.
              No ale jak już pisałem, lepiej zapłacić nawet te 18 USD (sprawiedliwie czy nie)
              ale za wczasy zapłacić 300 mniej.
              • pawelm11 Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 15:26
                W Polsce jest takt że za kiepska obsluge chce sie pieniadze. Jak bp chce 3
                dolce zarobic od człeka to niech da do wypelnienia wczesniej papiery z
                informacja co jest potrzebne na lotnisku ;-D i jak wypelniac.
      • Gość: abra Re: TRIADA-ceny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 25.03.05, 23:37
        Ty szarklota, chyba chcesz bronić honoru TRIADY, ale nie da się, bo nie można
        dymać swoich klientów. Zresztą, po takich i innych numerach (wczasy Turcja,
        Egipt, za 1500! dwa tygonie), niewielu już da się zwabić!!!!
    • obser Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 16:30
      To jest moja ostatnia wypowiedź w tym wątku.Każdy dolar wydany tam na miejscu
      na opłaty,które biura określają jako obligatoryjne uważam za szarą strefę i
      ominięcie "na żywca" naszego systemu podatkowego.Co do cen imprez powinien być
      jasno określony obowiązek podawania cen kompletnych wersji standartowej
      (analogicznie zrobiono obowiązek podawania cen brutto).Dam przykład:wejdź na
      stronę Ecco i tam sobie licz ile będzie Cię to kosztować.Część dopłat w
      zł,część w USD.A w sprawie wizy-dlaczego te biura akurat sobie upodobały
      pośredniczyć w sprawie bodajże najłatwiejszej w wyjeździe.Dlaczego nie pomogą
      Ci wypełnić karty wjazdowej (nie każdy zna angielski).A 3 dolce razy ilość
      klientów-lewa kasiorka jak się patrzy.Pozdrawiam.
      • pocek Re: TRIADA-ceny 14.03.05, 17:01
        Mnie tez nie chce sie już tłumaczyć. Ty wiesz swoje ja wiem swoje i niech tak
        zostanie - życie pokaże.....
        Powodzenia życzę i mniej rozczarowań
    • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 28.03.05, 15:07
      Nie chcę bronić Triady, ale przecież napisali że pobierają 18 $ a nie 15$ więc
      nie okłamują cię jak nie chcesz tonie musisz z nimi jechać.
      Ja jadę z nimi 12 maja. Zobaczymy jak bedzie. Ale mam kilku znajmoych którzy
      sa zadowoleni
      Pozdr
      • pociopotek Re: TRIADA-ceny 28.03.05, 15:53
        Kochana szarloto. Forum matodo siebie że jest medium informacyjnym. Nikt to
        niczego nie zabrania ani nie nakazuje.
        Z formum tego możesz się dowiedzieć, że po przylocie nie warto kupować wizy w
        Triadzie, tylko samemu w kioskach na lostnisku (po co komuś dawać 3 USD) -
        lepiej kupić sobie zato piwo.
        Z forum dowiesz się także że nie warto kupować wycieczek u rezydenta bo
        przepłacasz i to czasami dwukrotnie. Po co przepłacać?
        Oczywiście możesz kupować wszystko w Triadzie i nie przejmować się radami ludzi
        bardziej doświadczonych, tylko rodzi się tu pytanie -
        Po co weszłaś na to forum?
        Życzę miłego wypoczynku.
        • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 28.03.05, 16:58
          Ale ja sobie cenię rady innych, tylko wyrażam opinię, że nie warto się
          denerwować o 3$
          • Gość: abra Re: TRIADA-ceny IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 28.03.05, 23:24
            warto. Szrloto lubisz dawać robić się w balona, i nie chodzi tu o 3$, nie
            kumasz, tylko o zasady.
            • Gość: odreys Re: TRIADA-ceny IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 23:34
              Tu nie rozchodzi się o zasady tylko o "dziwną" mentalność wielu Polaków!!
      • pc_maniac Cena wizy jest ceną urzędową, a nie regulowaną!!! 29.03.05, 22:43
        szarlota123 napisała:

> Nie chcę bronić Triady, ale przecież napisali że pobierają 18 $ a nie 15$
        więc
        > nie okłamują cię jak nie chcesz tonie musisz z nimi jechać.

Jednak bronisz Triady (i to nieudolnie). Jeśli wchodzisz do np. hipermarketu i
        cena na towarze wynosi 15 zł to masz prawo rządać by w kasie policzono Ci
        DOKŁADNIE 15 zł, a nie żeby Ci nawet kasjerka wydrukowała prywatną ulotkę, ze u
        niej zapłacisz za ten towar 18 zł.

Cenę wizy USTALA MIZNISTERSTWO TURYSTYKI EGIPTU i wara Polakom do tej ceny!
        Jeśli BP w swojej ulotce napisałoby, że cena wizy to 15$ + "jej załatwienie" 3
        $, to wszystko byłoby wporządku, bo wiedzielibyście, ze jakiś cwaniaczek za
        pobiegniecie do okienka i wykupienie tych znaczków rząda od Was 3$ od łebka.
        Jednak w sytuacji gdy jakiekolwiek biuro OSZUKUJE WAS podając, że cena wizy to
        18$ (a niektóre nawet, ze 20$) to jest to jawne łamanie prawa.

To tak jakby pani na poczcie sprzedawała Wam znaczki na listy, na których jest
        wybita cena drożej niż cena na znaczku.
        Uważam, że każde biuro, które tak podchodzi do sprawy powinno się ścigać z
        urzędu.
        Dla 1 osoby to tylko 3-5$, dla biura, które wysyła 10-20 tysięcy turystów to
        WIELKI PRZEKRĘT, na który część forumowiczów z uśmiechem na ustach się zgadza.
        • Gość: cs Cena wizy tak, ale... IP: 195.215.5.* 30.03.05, 09:34
          ale dopuszczalne jest pobieranie tzw oplaty serwisowej za posrednictwo w
          sprzedazy wizy
          tak ze nie ma o co krzyczec
          • pociopotek Re: Cena wizy tak, ale... 30.03.05, 09:48
            Zgadza się, dopuszczalne jest pobieranie opłaty za pośrednictwo, tylko że to
            jest co innego od chamskiego wymuszania nieopodatkowanych dodatkowych płatności.
            Na forum pojawiły się opinie że te 3 USD nawet gdy nie kupujesz u nich wizy
            musisz dopłacić w autobusie !!!
            Pośrednictwo ma to do siebie, że osoba składająca zlecenie na wykonanie usługi
            pośrednictwa robi to z własnej nieprzymuszonej woli. Jeśli ktoś nie ma ochoty na
            korzystanie z takich usług to nie może być do tego zmuszany w żaden sposób.
            Problem rozwiązałoby doloczenie do ceny wycieczki tych 18USD, ale wtedy
            pieniądze te musiałyby zostać opodatkowane, a te przekręty są robione w celu
            uniknięcia opodatkowania przychodów z tej czynności.
            Proszę zwrócić uwagę na to że te 3 USD pomnożone przez ilość osób to nie jest
            mała kwota. Zresztą oszustwo nie zaczyna się od konkretnej kwoty, lecz z
            czynności która ma jemu służyć.
    • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 29.03.05, 10:41
      Akurat nie daję robić się w balona. Chodzi mi o to, że przy podpisywaniu umowy
      jasno masz napisane, że wiza u nich kosztuje 18$ , pozatym nie musisz wcale u
      nich kupować wizy.Jeżeli nie uprzedziliby, że mialabym zapłacić za wizę 18$, to
      wtedy byłoby to chamskie, ale oni piszą o tym.
      Aga
      • Gość: medox Re: TRIADA-ceny IP: 213.76.173.* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 15:41
        A ja jade z Neckermannem,mam jedną cenę za wszystko łącznie z wizą w złotówkach
        za 3 osoby i problem z głowy.A ceną wizy (przy koszcie 7tys za 3 os-2dorosłe
        +dziecko 10lat w Sunrise Palacio opcja ALL koniec czerwca)się nie interesowałem
        bo uznałem to za mało ważny szczegół.A jaka byłaby cena całkowita takiej
        imprezy w Eximie,Alfie,Triadzie?Ktoś wie mniej więcej?
        • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 29.03.05, 16:19
          Ja jadę z Triada 7+7
          1900 za pobyt + opłaty lotniskowe
          18$ wiza 60zł
          120$ na wstępy 380zł
          Razem 2.340zł + gdzieś jakieś 500zł na jakieś rzeczy na miejscu co daje 2,840zł
          Tylko że ty pewnie, nie masz część objazdowej i jak bedziesz gdzieś chciał
          jechać to musisz dodatkowo płacić. Nie ma all tylko HB, w części wypoczynkowej
          hotel 5 gwiazdkowy
          AGa
          • Gość: medox Re: TRIADA-ceny IP: 213.76.173.* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:16
            Tak ,ja nie mam części objazdowej bo jej nie chciałem (nawet nie wiem czy
            mają).Podałem cenę całkowitą z wizami,opłatami lotniskowymi ,ubezpieczeniem
            itp ,itd.Cena za 14 dni 2 os dorosłe+dziecko 10lat, Sunrise Palacio,koniec
            czerwca.Jak już zresztą wcześniej pisalem.
            • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 29.03.05, 17:29
              Wydaje mi się, że oferta triady jest całkiem niezła, ale oczywiście wszystko
              okaże się wyjeździe:))
              W cenie 1900, też są uzbezpieczenia , opłaty lotniskowe.
              Aga
              • pociopotek Re: TRIADA-ceny 29.03.05, 20:13
                Droga Agnieszko!
                Twoje posty to nieustanne zachwalanie Triady. Każdy argument zbijasz
                twierdzeniem w stylu - Balcerowicz musi odejść. Triada jest super!
                Nie trafia do Ciebie że oszukują na wizach. Jesteś ponadto w błędzie - oni nie
                mogą sprzedać Ci wizy!!!, wiza to rodzaj decyzji administracyjnej jakiegoś
                kraju. Tak więc oni mogą pośredniczyć w uzyskaniu wizy. Nie czynią tego gdyż
                piszą że wizy są dodatkowo płatne. Co do wiz proponuję abyś zrobiła
                doświadczenie i empirycznie stwierdziła czy tridada to uczciwe biuro podróży.
                Kup wizę samodzielnie - jak wysiądziesz w HRG - na lewo są kioski i sprawdź co
                się stanie. Niektórzy twierdzą, że będziesz musiała zapłacić bakszysz w
                autobusie, mój znajomy nawet twierdził że szantażowali go że nie będzie brał
                udziału w wycieczce jak nie zapłaci.
                Nie będę się powtarzał co do wycieczek dodatkowych, jak przejrzysz forum
                znajdziesz jeszcze kilka smaczków.
                Moja babcia mawiała - jeśli ktoś raz oszukał oszukiwał będzie ciągle. Nieważne
                czy to małe czy wielkie oszustwo. Oszustwo to oszustwo.
                Życzę ci udanego wypoczynku z Triadą i mam nadzieję że opowiesz nam wszystkim o
                wycieczce która z pewnością będzie jedną z Twoich najbardziej udanych.
                Powodzenia.
                • Gość: lato3 Re: TRIADA-ceny IP: *.gimsat.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 21:46
                  W ubiegłym roku kupiłam sama wizę i nie poniosłam zadnych konsekwencji,nikt
                  nawet nie zwrócił na to uwagi.Faktem jest , że z całej grupy tylko kilka osób
                  zdecydowało sie na indywidualny zakup. Reszta chyba nie zagladała na forum.Może
                  dlatego nikt nie domagał sie dodatkowych 3 dol. a poza tym był środek nocy.
                • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 01.04.05, 15:03
                  Jeszcze raz mówię , że nie zachwycam się Triadą, po prostu nie uważam (na
                  chwilę obecną) żeby oszukiwali. Z tego co cztytałam to wiza w innych biurach
                  wiza koszuje od 18 do 25$.
                  A co do wycieczek i pobytu to zobaczę jak przyjadę, ironia była nie potrzebna.
                  Nie zachwycam się czymyś czego nie zobaczyłam lub nie przeżyłam.
                  A co do wizy to ja wiem ze nie jest to w porządku że biorą więcej ale piszą o
                  tym, czyli podpisując umowę wiesz o tym
                  Aga
              • pociopotek Re: TRIADA-ceny 30.03.05, 07:09
                Szarloto,
                i jak będziesz zwiedzać to zatrzymuj bilety wstępu i zlicz ile kosztują.
                Polecam uważnej lekturze
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=22176171
    • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 30.03.05, 08:24
      Ja wiem, że jak zliczę bilety to wyjdzie mi gdzieś 50$
      • pociopotek Re: TRIADA-ceny 01.04.05, 13:58
        A gdzie reszta kasy???
        • pc_maniac Co Ty na to Szarlotto123? 01.04.05, 14:01
          Co Ty na to Szarlotto123?
          Nadal uważasz, że powinnaś z takim uporem bronić "dobrego" imienia Triady?
    • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 01.04.05, 14:29
      Na stronach Triady jest napisane, że część kasy idzie na konwoje, ochronę i
      taka dalej. Chociaż powiem szczerze , że mi się to wcale nie podoba.
      A dobrego imienia Triady nie broniłam, tylko mówię, że Triad od razu napisał
      ile kosztuje wiza.
      Mam nadzieje ze po przyjeździe nie będę musiała pisac dużo złego na temat tego
      biura.
      Dużo luksusów to sie nie spodziewam ale mam nadzieję że będzie w porządku
      Pozd
      Aga
      • deoand Re: TRIADA-ceny 01.04.05, 17:18
        Hej , hej szarloto ... nie martw sie tak bardzo i nie przejmuj szacownymi
        egiptologami ....
        bo ciebie " te sępy pustynne " rozdziobią ...
        wycieczka Triady - objazd - przebiega zgodnie z planem ...
        jak nie bedziesz rozpaczała z powodu 3 $ - mozesz ewentualnie postac sama i
        zapłacisz o te 3 dolce mniej - ja akurat stałem bo nikt nie chcial mi załatwic
        wizy bez stania za 18 $ - jak nie bedziesz rozpaczała , że nie dostaniesz
        pokoju z widokiem na morze tylko na ulicę - jak nie popłaczesz sie z powodu
        tego ,że pobiora od ciebie te 98 chyba dolców za objazd i nie zrobisz awantury
        pilotowi twierdzac ,ze nie zapłacisz nic i sama bedziesz płacic za wstępy i
        nie pobijesz sie z innymi uczestnikami objazdu którzy przyłaczą sie do pilota
        i bedą chcieli wyrzucic ciebie z autokaru ....
        to taka wycieczka będzie wspaniała .... i zobaczysz cudowny Egipt , którego
        zabytki sa o wiele wiecej warte niz te 3 dolary ...
        Nie zapomnij o Abu -simbel - a to 35 $ wiecej ....
        pozdrawiam .
        Ps , choc akurat ja jestem autorem wątpliwości odnosnie tych 98 $ to przyjmujac
        że Triada teraz pisze o konwojach , bakszyszach i wstępach - to niby nie ma o
        czym mówic i tylko koncentrowac sie na zwiedzaniu Egiptu.
        Jak ja byłem w Egipcie to mówiono mi tylko o biletach wstępów - stąd moje
        wątpliwości .
        Pzdr deo
        • szarlota123 Re: TRIADA-ceny 01.04.05, 19:11
          No i własnie o to mi chodzi przez 3$nie zubożeje, a dla mnie najważnejszy jest
          Egipt, który bardzo chcę zobaczyć.
          Pozd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka