Dodaj do ulubionych

Abu Simbel

IP: *.chello.pl 27.03.05, 22:52
Pod koniec maja lecę do Hurgady. Marzy mi się wycieczka do Abu Simbel. Proszę
o poradę w jaki sposób ją zorganizować. Czy rozmawiać z Sonią ? CZy z Hanym a
może z kimś innym? Z góry dziękuję..
Obserwuj wątek
    • Gość: przemo Re: Abu Simbel IP: *.cable.wsm.wielun.pl 28.03.05, 10:01
      Jedziesz do Luksoru ichniejszym pks-em (ew. bezpośrednio do Asuanu). W Asuanie
      nocujesz i jednocześnie wykupujesz za niewielkie pieniądze wycieczkę do Abu
      Simbel (np. w hotelach).
      • Gość: deo Re: Abu Simbel IP: *.devs.futuro.pl 28.03.05, 10:52
        Sprawdź jeszcze na forum czy przypadkiem nikt tutaj sie nie ogłaszał z taka
        wycieczką ...
        Tu nawet niektórzy podawali swoje telefony komórkowe więc można spróbowac
        zadzwonic i się zorientowac w cenach .
        Niczego nie kupuj od razu bo na pewno przepłacisz - na miejscu jest
        zdecydowanie taniej .
        Ale orientacje warto mieć .
        Dla orientacji ... wycieczka fakultatywna z polskiego biura podróży / tu
        Triady/ kosztowała 32 $ /dolary USA / obecnie chyba 38 $ / ? /.
        Uwaga -ceny polskich tour operatorów w Egipcie są z reguły największe !!!

To jest cena z Asuanu ....a nie z Hurghady !!!
        Chyba były zniżki ale tylko dla studentów z ważną legitymacją międzynarodową
        - dla uczniów szkół -nie .
        Teraz możesz sobie odnieśc wszystkie ceny do tego co ci podałem .
        Jadąc samemu ..musisz doliczyc koszt przejazdu do Asuanu ,hotelu .jedzenia ,
        a wycieczka z biura w Hrg to wszystko załatwia za ciebie ale kwestia kosztów !!
        pzdr deo
        • Gość: aw Re: Abu Simbel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:40
          Zdecydowanie odradzam Hany'ego Alibabę! We wrześniu ubiegłego roku
          kontaktowałam się z nim mailowo i uzyskałam informacje o cenie wycieczki z
          Asuanu do Abu Simbel i o sposobie kontaktu na miejscu, a po smsie ze
          szczegółami o naszym statku i miejscu postoju - tak jak było umówione - w
          ostatniej chwili dostałam smsa że wycieczki w tym sezonie nie są już
          organizowane. Było już za późno na szukanie innych ofert i musiałam wykupić
          wycieczkę u rezydenta. Ale i tak było warto!!
          • Gość: Eryk Re: Abu Simbel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:42
            A ile płaciłeś u rezydenta?
            • Gość: aw Re: Abu Simbel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:25
              niestety bardzo drogo - 60 USD od osoby (Alfa Star). Ale wiadomość Od Hany'ego
              dostałam już w czasie rejsu statkiem i nie było możliwości szukania innych
              ofert. Statek przypłynął do Asuanu w nocy a o 3 rano wyruszaliśmy do Abu
              Simbel. Żałowałam, że nie zebrałam na forum namiarów na innych organizatorów
              wycieczek, żeby móc się skontaktować za statku. Ale muszę przyznać że wcześniej
              rozmawiałam z towarzyszami podróży na temat możliwości wybrania się do Abu
              Simbel z innym biurem i nie spotkało to żadnego zainteresowania, a chętnych na
              wykupienie wycieczki u pilota było bardzo dużo - autokar był pełny...
              • pociopotek Re: Abu Simbel 01.04.05, 14:39
                właśnie,
                podczas rejsu statkiem jest przewidziana wycieczka fakultatywna do abu simbel -
                cena 60USD od osoby - mówię o imprezie alfastar,

pytanie-
                Czy to zdzierstwo czy normalna cena.
                Nie ukrywam, że raczej z żoną zdecydujemy się na ten fakultet.
                • Gość: aw Re: Abu Simbel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:06
                  moim zdaniem to zdzierstwo, jest to najwyższa cena z jaka się spotkałam. Np
                  cena wycieczki fakultatywnej w Triadzie wynosi 35 USD, ale oczywiście tylko dla
                  turystów podróżujących z Triadą. Niewątpliwie warto tam jechać mimo wysokiej
                  ceny. Przy ewentualnym załatwianiu wycieczki w innym biurze, np lokalnym,
                  trzeba pamiętać, że program przewidziany na poszczególne dni objazdu może ulec
                  zmianie w ostatniej chwili. W naszym przypadku tak było, program pobytu w
                  Asuanie został zmieniony, trzeba przyznać że bardzo sensownie, ale w związku z
                  tym indywidualne plany turystów mogą kolidować z "oficjalnym" programem.
                  • pociopotek Re: Abu Simbel 01.04.05, 15:14
                    Dzięki za informację.
                    Kurczę to co napisałaś/eś w praktyce oznacza, że chcąc zobaczyć abu simbel będę
                    musiał kupić tą wycieczkę w AlfaStar.
                    No trudno - dzięki za informację.
                    • Gość: aw Re: Abu Simbel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:59
                      jeszcze jedna uwaga co do wycieczek fakultatywnych w Alfa Star: warto rozmawiać
                      z towarzyszami podróży na temat tego co chciałoby się zobaczyć. W naszym
                      przypadku nie odbyła się wycieczka na wyspę File z powodu... braku chętnych.
                      Dopiero później okazało się, że chętni byli, może zbyt nieliczni żeby
                      zorganizować wycieczkę, ale można było wybrać się gromadnie na własną rękę.
                      Niestety dogadaliśmy się zbyt późno.
                      Miłego zwiedzania i wielu wrażeń życzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka