Dodaj do ulubionych

Egipt + Jordania

IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 14.06.05, 13:44
Czy ktoś był już może na wycieczce 7+7 Egipt i Jordania z BP Triada?
Jesli tak, to bardzo proszę o relacje.
Szukałam w tematach na forum , ale znlazłam tylko zapytania.
Ja prawdopodobnie pojadę w sierpniu i chciałabym mniej więcej wiedzieć czego
się spodziewać.
Pozdrwaiam i dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: mike Re: Egipt + Jordania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 14:29
      wlasnie sam zastanawiam sie nad ta sama oferta, Jordania albo Izrael ale tez
      ciezko cos znalezc, dowiadywales sie czegos wiecej na temat tej oferty tzn.
      wszelkie koszta wyjazdu bo w katalogach nie sa chyba prawdziwe
      • Gość: olala Re: Egipt + Jordania IP: *.pro-internet.pl 14.06.05, 23:04
        Wlaściwie to już podjęłam decyzję i wpłaciłam zaliczkę.
        Koszt wycieczki w ofercie promocyjnej - w hotelu **** Country Club - to 2811
        zł, nie wliczając w to wizy egipskiej ( 18 $), a takze kilku innych rzeczy -
        takich jak wstępy do obiektów, konwój, taksa wyjazdowa z Izraela itd ( ok. 200
        $). A więc razem bęzdzie to ok. 3500 zł.
        Mam nadzieję że się nie zawiodę ....
        • pc_maniac Re: Egipt + Jordania 14.06.05, 23:31
          > zł, nie wliczając w to wizy egipskiej ( 18 $),

Pewnie, że nie wliczając, bo cena wizy to 15$ ;o)

www.egipt.org.pl/1036,76.html
          • Gość: olala Re: Egipt + Jordania IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.06.05, 10:58
            Jasne, ale jak chyba wszyscy już wiedzą Triada kasuje 18$.
            • Gość: Ania Re: Egipt + Jordania IP: *.wawzh.rdsas.com / 213.17.173.* 11.07.05, 10:57
              Triada tak, ale urzednicy w okienkach biora 15$, oczywiscie Ci, do ktorych
              Triada nie ciagnie. poza tym, pozostajac na polwyspie Synaj, wiza w ogole nie
              jest potrzebna. ja jade na Egip+Izrael i zadnej wizy nie mam zamiaru kupowac,
              wbrew swietemu oburzeniu pan w biurze
        • Gość: HERKI Re: Egipt + Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 10:24
          ja dokładnie jadę na ten sam wariant country club EGIPT I JORDANIA ,13.07 WYLOT
          Z KATOWIC, z tym hotelem to trochę w ciemno bo zdjęc i opinii o nim żadnych nie
          ma:)
          • Gość: paris Re: Egipt + Jordania IP: *.imgw.gdynia.pl 11.07.05, 10:35
            napiszcie jak było po powrocie. Chce jechac w maju 2006r. A co do wizy podobno
            od 6.06 jest obowiązek kupowania wizy indywidualnie przy okienku banku. Po 15$.
            • miriam_73 Re: Egipt + Jordania 11.07.05, 18:24
              Triada nadal usiłuje wymuszać zakup wizy za 18USD. Mało tego, na granicy w
              Tabie usiłuje się turystom wmówic, że nie ma mozliwości uzyskania bezpłatnej
              wizy Sinai Only, jeśli się zamierza siedzieć tylko w Sharmie i okolicach.
              Wystarczy że pilot i Arab z Eagle Tours odpowiednio szybko zareagują i
              zablokują odprawy. Ja zdążyłam przejść z wizą bezpłatną, inne osoby z mojej
              grupy zostały zawrócone i zmuszone do zakupu wizy.
              • Gość: Sławek Re: Egipt + Jordania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.05, 09:23
                To chyba tak u Ciebie było. Byłem teraz z Triadą w Jordanii i od razu mówili,
                aby nie kupować wizy na lotnisku. Potem wiza była potrzebna bo przecież zwiedza
                się Kair i Aleksandrię.
            • Gość: Ania Re: Egipt + Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:47
              Paris, a gdzie o tym obowiazku pisza? chetnie sprawdze by miec 100% pewnosci..
              poza tym, juz polubilam "wyklocanie" sie z paniami z Triady, zaczyna mnie to
              bawic i generalnie coby to BP nie wymyslilo, juz mi jest prawie wszystko jedno,
              byle juz tam pojechac :)) miriam, a ile osob zdazylo sie przemknac z sinay
              only? jest jakakolwiek szansa na unikniecie "rzezi"? i jak to jest ze nagle
              wiza kosztuje juz "tylko" 15$? :)
              • miriam_73 Re: Egipt + Jordania 11.07.05, 23:15
                Tylko ja, , zanim ten arab z Eagle Tour zdążył pogadać z pogranicznikiem. Ja po
                prostu od razu pilotowi w autokarze powiedziałam, że nie mam zamiaru kupowac
                wizy i nie dam mu ani centa, a juz na pewno nie 18USD. I nie zważając na
                nawoływania Eagle'a podeszłam do budki z wypełniona karta i grzecznie
                zapytałam, czy jesli chcę byc tylko w SSH, to czy wystarczy SInai Only czy też
                muszę się wrócić i kupic wiże. Pan popatrzył i podbił mi paszport. Po paru
                chwilach do ofensywy ruszyło dwóch chłopaków z grupy, ale ten Arab po prostu
                bezczelnie podszedł do przejścia i zabronił pogranicznikowi wydawać Synajki i
                kolesie zostali zawróceni i zmuszeni do kupienia wizy. Gdyby wiedzieli, że mnie
                się udało, bo ja przeszłam już na drugą stronę, to byłaby tam taka zadyma, że
                hej. A tak, awantura była dopiero w autokarze z pilotem (w sumie Bogu ducha
                winnym, bo nic nie może z tym zrobić - warunki dyktukje pazerny kontrahent
                Triady, niestety).
          • Gość: olala Re: Egipt + Jordania IP: *.pro-internet.pl 11.07.05, 20:00
            Bardzo prosze o relację z pierwszej ręki z całego wyjazdu , no i oczywiście z
            pobytu w hotelu Country Club. Na forum przezczytałam że nie jest on jeszcze
            otwarty.....
            Ja jadę 3 sierpnia , więc liczę na to że do tego czasu zdarzy się jakiś
            cud.... i hotel sprosta tym 4 * które ma mieć wg katalogu Triady.
            Zyczę udanego wyjazdu...
            • miriam_73 Re: Egipt + Jordania 11.07.05, 20:37
              Olala, relacji z Country Clubu NIE MA I NIE MOŻE BYĆ. Triada sprzedaje hotel,
              który jeszcze nie został przekazany do użytku - otwarty ma zostać ok. 15
              lipca !!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: olala Re: Egipt + Jordania IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 12:37
                Ok, ale Herki, który(a) jedzie 13 lipca jakieś informację i opinie już będzie
                miał. Ja jadę 3 sierpnia, więc bardzo proszę Herki o relację po powrocie.. i
                życze jeszcze raz udanego pobytu!!
                • Gość: herki Re: Egipt + Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:48
                  oki relację zdam:) dzięki
            • Gość: Sławek Re: Egipt + Jordania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.05, 09:25
              To prawda tego hotelu nie ma, wróciłem 27.07 z objazdówki i osoby które miały
              Country dostały Gardenię. Oczywiście reklaacje złożyły.
    • jahreshka Re: Egipt + Jordania 11.07.05, 19:40
      Wróciliśmy z takiej wyprawy 15 czerwca. Jesteśmy zadowoleni, ale bez euforii.
      O wizach już sobie poczytałaś. To ja napiszę o czymś innym.
      Program wycieczki jest na pierwszy rzut oka bogaty, ale nie jest tak w
      rzeczywistości. To nasza subiektywna opinia - a wynika z tego, że wcześniej
      byliśmy na podobnej imprezie w Turcji, gdzie jest mnóstwo ciekawych miejsc do
      zwiedzenia. W tym przypadku mniej więcej połowę czasu przeznaczonego na objazd
      spędza się w autobusie. Niewiele jest do obejrzenia, a odległości między
      interesującymi miejscami są olbrzymie. Na Jordanię przeznaczone są trzy dni, z
      czego 2 praktycznie spędza się na przekraczaniu granic. Mimo to WARTO zobaczyć
      Petrę. O trudach i uciążliwościach związanych z przedostaniem się do Jordanii
      szybko zapomina się wobec wspaniałych doznań z Petry. I prawdę powiedziawszy,
      piramidy nie robią aż takiego wrażenia... Jasne, że każdy chce je zobaczyć i
      pstryknąć fotkę, ale prawdę mówiąc tyle razy widzi się je w TV, że niemal już
      spowszedniały. Nie to, co Petra (no dobra, przyznajemy się, jesteśmy w tym
      miejscu zakochani)...
      3 noce spędza się w Kairze. Celowo nie piszę "śpi się", bo pobyt tam nie ma nic
      wspólnego ze spaniem. Miasto jest brudne, duszne, gorące i ... głośne.
      Prawdopodobnie zatrzymacie się w hotelu Europa (daje radę, choć czasy
      świetności ma już za sobą), który stoi przy dużej ulicy. Przygotujcie się na
      to, że to miasto nie zasypia, a postawowym wyposażeniem jeżdżacych tam
      samochodów jest klakson. Te dźwięki nie milkną po zachodzie słońca, ani po
      północy, ani późną nocą, ani o świcie... Hmm, to tej pory pewnie padniecie...

To tyle. Jeśli macie jakieś konkretne pytania - piszcie na adres gazetowy.

Pozdrawiam!
    • mariarella Re: Egipt + Jordania 13.07.05, 17:30
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=18397430&a=18397430
      NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO ZACZĄĆ TAK JAK CHCE SIĘ ŻYĆ
      IzaO
      • Gość: olala Re: Egipt + Jordania IP: *.pro-internet.pl 13.07.05, 19:17
        Witaj Mariarello!
        bardzo fajnie czyta się twoje wspominki. Czy gdzieś znajdę dalszy ciąg - czyli
        opis części objazdowej? Z przyjemnością bym się czegoś więcej dowiedziała..
        Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: HERKI Re: Egipt + Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 17:56
      NO TO BYŁEM NA OBJAZDÓWCE I POWIEM TAK NARAZIE COUNTRY CLUB NIE WYBUDOWALI I
      WSZYSTKICH Z TEGO HOTELU KWATEROWALI W GARDENII, JAK SAMA TRIADA TWIERDZI JEST
      TO LEPSZY HOTEL W KATALOGU WAYT O 100 ZŁ WIĘCEJ, WIĘC KWATERUJĄC NAS TAM
      ZROBILI NAM TZW ŁACHĘ, ALE OCZYWIŚCIĘ SIĘ ODWOŁALIŚMY BO DOWIEDZIELIŚMYT SIĘ O
      GARDENII W DNIU PRZYJAZDU DO GARDENII, WIĘC POTRAKTOWALI BYLIŚMY JAK KLIENCI
      HOTELU TRAF.....
      • Gość: olala Re: Egipt + Jordania IP: *.pro-internet.pl 28.07.05, 23:15
        Herki, dziękuję za informację. Ja jednak po ostatnich wydarzeniach skorygowałam
        nieco plany i zamieniłam ww. wycieczkę na rejs po Nilu oraz pobyt w Hurgadzie.
        Mam nadzieję że Sharm i Jordanię będę mogła zobaczyć w przyszłym roku. Do tego
        czasu może ten nieszczęsny hotel zostanie wybudowany..... :)
        • Gość: Sławek Re: Egipt + Jordania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.05, 09:34
          chyba zrobiłaś słusznie, objazdówka nie jest rewelacyjna, traci się dużo
          pieniedzy 200$ i czasu (2 dni na granicach) bo zamiast katamaranu jest przejazd
          przez Izrael, poza tym my trafiliśmy na pilotkę Żanetę (żenada) która wszytko
          mówila z przewodnika Nationale Geografic a i ta robiła błedy :(
          Poza tym wykupiony był lokalny przewodnik który prawie nic nie mowił - fajnie
          co?
          Aha nie kupujcie za 50$ wycieczki nad Morze Martwe z Triadą - nie ma nic
          włąsciwie w tej cenie - za 50$ lokalne biura zrobią dużo dużo więcej - mogę
          podać namiary jak ktoś ma ochotę.
          • Gość: Krystyna G. Re: Egipt + Jordania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 10:08
            Bardzo proszę o namiary na miejscowe biuro organizujące wyjazdy nad Morze
            Martwe, mysle ze nie tylko tam. Serdecznie dziekuje.
        • Gość: Doti Re: Egipt + Jordania IP: 212.209.42.* 08.08.05, 14:44
          hej, byłam przełom czerwca/lipca w Sharmie oraz Jordanii z BP Rainbow Tours.
          Polecam. Program jest zdecydowanie lepiej ułożony niż w Triadzie, dłużej jest
          się w Jordani dzięki czemu można więcej zobaczyć i nie leci się tak "na
          złamanie karku". A Morze Martwe jest już w cenie wycieczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka