Dodaj do ulubionych

Ludziska, skąd w Was się bierze tyle nienawiści???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 19:09
Weszłam na too forum, bo szukałam informacji na temat wyjazdu do Egiptu.
Poczytałam kilka tematów i zastanowiło mnie skąd taka nagonka na jednego z
forumowiczów. Konkretnie na PC Maniaka. Może gość jakiś wredny jest, bo tak
go niektórzy malują, może wprowadza ludzi w błąd albo podaje nieprawdziwe
informacje?!
Myślę sobie, zanim wyrobię sobie o nim zdanie, poczytam jego teksty.
Fqaktycznie dużo tego było, ale im więcej czytałam tym bardziej okazywało
się, ze ten człowiek naprawdę miał dużo ważnych rzeczy do przekazania. Nie
znalazłam choćby jednego tekstu, z którego możnaby odnieść wrażenie, ze się
wywyższa, czy opowiada bzdury. Mało, odniosłam wrażenie, że stara się
konstruktywnie i obiektywnie odpowiadać na pytania forumowiczów.

Potem dowiedziałam się, ze to on stworzył forum Egipt hotele, że stworzył
stronę internetową dotyczącą Egiptu.

Więc tak naprawdę nie rozumiem komu i na czym zależało by tak opluwać tego
człowieka?! Przecież więcej zrobił, dla tego forum i dla wyjeżdżających do
Egiptu niż te indywidua, które mu starały się zatruć życie na tym forum.
Przejrzałam obie teksty Fanfana i kilku innych złośliwców i okazało się, że
te osobniki wogóle nigdy nikomu nie pomogły, nie odpowiedziały na pytanie.
Czyżby chodziło im o zniszczenie tego forum, o zlikwidowanie jednego z
największych miejsc, gdzie można było się czegoś ciekawego i ważnego
dowiedzieć o Egipcie?

Czy nie ma sposobu na to by takich złośliwców pozbywać się z forum zanim
jeszcze zmieszają z błotem kogoś kto bezinteresownie stara się pomagać innym?
Czytałam, że PC Maniak wycofał się z tego forum. Z jednej strony go
rozumiem, sama również nie chciałabym być opluwana jadem przez jakieś
nieznanego autorytetu kreatury, ale z drugiej strony bardzo mi żal. Polacy
nadal będą wyjeżdżać do Egiptu, nadal będą poszukiwać informacji o tym kraju
i wyjeździe do niego, ale teraz będą mieli o jedno szczere i wiarygodne
źródło informacji mniej.
A może to nagonka niektórych biur egipskich, którym zalazł za skórę Maniak,
gdy zwrócił im uwagę, że łamiąc regulamin bezczelnie się tutaj reklamują,
choć zasady tego forum na to nie zezwalają?!

Może poprostu zmieńmy nazwę tego forum na przykłąd "forum dla psychicznie
skrzywionych", a załóżmy nowe, gdzie administrator poprostu od razu będzie
blokował jakiekolwiek wejście półgłówkom i złośliwcom, którzy na temat Egiptu
nie mają nic do powiedzenia, za to wchodzą wyłącznie by komuś uprzykrzyć
pisanie.

Kochani, napiszcie prosto z mostu, co Wam ten człowiek zawinił, że musicie go
tak obsmarowywać w co drugim temacie? Ja niestety mimo poszukiwań nie
znalazłam takiej.

Niestety osobiście zamiast zadawać pytania tutaj wolę sklecić list do PC
Maniaka i zadać pytania drogą mailową, piszę niestety, bo po co mam również
tutaj być kolejną ofiarą nagonki ze strony tych osób, a przecież właśnie
forum jest od tego by dyskutować, wymieniać się infoamacjami, a nie czytelnią
złośliwości, a czasem wręcz chamstwa i rynsztokowego języka.
Obserwuj wątek
    • madzia112 Re: Ludziska, skąd w Was się bierze tyle nienawiś 19.06.05, 20:03
      Nika, bo taka jest już ludzka natura - znajdzie się ktoś wybitnie złośliwy i
      będzie robił swoje czerpiąc z tego niezdrową przyjemność. A anonimowość netu
      zachęca takich wykrzywieńcow. To tak jak ktoś ot tak dla rozrywki porysuje Ci w
      nocy samochód albo poprzebija opony. Zawsze znajdzie sie taka zakała. Ale chyba
      jednak nie jest aż tak źle, bo problem dotyczy na szczęście tylko
      jednego 'forumowicza' i nie możemy dopuścić do tego aby cała ta dobra reszta
      zniknęła w cieniu tego czegoś.
      Z optymistycznym pozdrowieniem :)))
      Magda
      • Gość: Nika Re: Ludziska, skąd w Was się bierze tyle nienawiś IP: *.dyndns.org, / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:34
        > jednak nie jest aż tak źle, bo problem dotyczy na szczęście tylko
        > jednego 'forumowicza'

Myślę, że nie jednego, widziałam, że teraz celem jest Skorpio, czemu by nie
        mieli atakować każdego, kto chce tu pomagać?

Aż wszyscy bezinteresowni i uczciwi odejdą...
        • madzia112 Re: Ludziska, skąd w Was się bierze tyle nienawiś 19.06.05, 23:12
          Mówiąc, że problem dotyczy jednego tzw. forumowicza na myśli miałam oczywiście
          tego złośliwca piszącego pod różnymi nickami a nie PC Maniaca !!! Dlatego słowo
          wzięłam w cudzysłów. To tak dla wyjaśnienia bo widzę, że totalnie mnie nie
          zrozumiałaś !!!
    • aseretka Re: Ludziska, skąd w Was się bierze tyle nienawiś 20.06.05, 07:16
      Taka już niestety ludzka natura i zazdrosnicy zawsze się znajda. Z porad
      PG_maniaca i bardzo wielu innych osób bardzo skorzystałam przed wyjazdem do
      Egiptu. Lubie wysłychać (wyczytać) opinii osób konstruktywnych i tak jakoś jest
      ( może to wiek, a może intuicja ), ze potrafię rozpoznać, kto mówi szczerze, a
      kto wygaduje/wypisuje różne bzdury nie majace pokrycia w rzeczywistosci.
      na złośliwości radze nie reagowac. Po prostu nie warto zniżac się do poziomu
      takich ludzi wdajac się z nimi w bezsensowne pyskówki. Intelgentne osoby osoby
      to zrozumieja i głupie przytyki złośliwca zwbudzą u nich co najwyżej uśmiech
      politowania.
      PC_maniackowi i innym rzeczowym osobom wypowiadajacym sie na tym forum życzę
      dalszych suklcesów w poszerzaniu wiedzy innych o Egipcie.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Turysta Re: Ludziska, skąd w Was się bierze tyle nienawiś IP: *.toya.net.pl 20.06.05, 11:30
        > PC_maniackowi i innym rzeczowym osobom wypowiadajacym sie na tym forum życzę
        > dalszych suklcesów w poszerzaniu wiedzy innych o Egipcie.
        > Pozdrawiam.

Z tego co czytalem w watku o zlocie to PC odszedl z forum.

Nie dziwie mu sie, gdyby na mnie takie psy wieszali tez bym mial dosc
        pomagania. Wiec podpowiadac niemam zamiaru. Poco maja miec swiry uzywanie?
        A co do atakow na niego, nie znam sie za bardzo na komuterach, ale patrzac na
        adresy skad pisane byly te posty najezdzajace na niego to robia to minimum 3
        osoby, w tym pani Diana z Egiptu.
        • Gość: Turysta Re: Ludziska, skąd w Was się bierze tyle nienawiś IP: *.toya.net.pl 20.06.05, 11:34
          Acha by nie bylo niedomowien, ten "Turysta" czepiajacy sie Maniaka, to nie ja,
          to gosc, ktory jedynie wykorzystal moja ksywke. Wystarczy zobaczyc skad pisze.
          Dziwna zbierznosc ze raz pisze jako turysta, czasem podpisuje sie tylko 1
          litera h lub t. Coz widac gosc sie nudzi i chce rozpieprzyc ze swoim kolega
          fanfantulipanem to forum, jak na razie niezle im idzie.
    • buterfly5 Pc_maniac wróć 20.06.05, 12:04
      • Gość: Turysta Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi IP: *.toya.net.pl 21.06.05, 11:22
        Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi tych pań i panów, którzy go na tym
        forum atakowali.
        Czy teraz jesteście zadowoleni?
        Szczególnie interesuje mnie czy to właśnie Wy zapełnicie tę lukę po Maniaku i
        Wy zaaczniecie udzielać konstruktywnych odpowiedzi turystóm, jak robił to kilka
        lat Maniak. MAcie pole do popisu, przecież ustąpił Wam miejsca.

Bardzo mnie ciekawi Wasza odpowiedź!
        • Gość: Karolka Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 11:34
          No coś Ty - nie masz na co czekać. To nie sa ludzie, którzy potrafią normalnie
          reagowac... gdyby byli, to wszystko by się nawet nie wydarzyło. Nie wiem kto
          tak naprawdę atakuje PC, ale jest to dla mnie kompletnie niezrozumiałe -
          dlatego własnie uwazając że mieszcze się w jakiś widełkach normy - ich
          postrzegam poza nią. Natomiast tez chciałabym żeby pani Diana się tu do czegoś
          odniosła - nie wiem - zaprzeczyła bądz miala cywilną odwage się przyznać do
          całej tej akcji... Bo normalnie wierzyć mi się nie chce, żeby kobieta w takim
          statecznym wieku, można by rzec - babcia dzieciom, wygłupiała się w ten sposób.
          Jesli to prawda to jest to po prostu obrzydliwe i poza wszelką krytyką!
          Niezależnie od fachowości badz nie - biura - nie chciałabym dac zarobić chociaz
          jednego złamanego dolara, komuś takiemu!
          • Gość: ha ha Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:15
            karolka Ty tez juz idz w piero.... z tego forum bo twoich postow tez juz nie
            idzie czytać. A TEJ PANI TEZ JUZ PODZIEKUJEMY PA PA PA
            • Gość: Karolka Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 15:56
              :) no bardzo mi miło że tak uwaznie sledzisz moją działalnośc tutaj
              • Gość: Madmax2 Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 19:58
                Ja rozumiem ,że reszta to podli "podelce" ,ale mam dziwne wrażenie ,że
                stworzyło się kółko wzajemnej adoracji.
                Proszę, nawet Pani buterfly5 się tutaj znalazła, która w jakimś poście jechała
                na całego na jakiegoś h , w niej nie ma nienawiści ,jasne - ludzie ja nie
                jestem ideałem ,ale Wy też nie, takie coś nazywa się- hipokryzja
                • Gość: Karolka Madmax - do mnie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:45
                  Madmax czy to aby na pewno było do mnie? to o tej hipokryzji?;) wydaje mi się
                  że nigdy nie ziałam nienawiścią na tym forum??? raczej starałam się godzić i
                  łagodzić?;)
                • Gość: Karolka PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:47
                  A to, że czasem wyrażam swoją opinię bardzo szczerze i boleśnie... W
                  zaistniałej z PC sytuacji nie wydaje mi się to niewłasciwie czy przesadzone
                  • Gość: madmax2 Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:53
                    Karolka-nie do Ciebie, tak ogólnie. Po prostu zawsze piszę pod ostatnim postem,
                    bo każdy raczej ma ustawione "drzewko" i posty "środkowe" giną ;)
                    • Gość: Karolka Re: PS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 07:58
                      Cieszę się:0 a wogole to dzien dobry:)
                      • Gość: madmax2 Re: PS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 08:06
                        Dzień dobry ;) zaraz od trolli nas zwyzywają ;)
                • buterfly5 Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi 22.06.05, 10:19
                  Jechałam na niejakiego h ponieważ złośliwie wciskał się w każdy wątek, tylko
                  dlatego, że go nie interesował bądź był podtrzymywany przez pc_maniaca... Od
                  siebie zaś, nie był w stanie sklecić jednej, konkretnej informacji!!! Nawet
                  święty straci cierpliwość...
                  • Gość: madmax2 Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:58
                    Nie "piję" do Ciebie,ale.............:
                    1.Wątek dotyczył cypiska i dotyczył ,li wyłącznie tylko opisu wylotu-mało
                    wspólnego z Egiptem-netykieta
                    2.>złośliwie wciskał się w każdy wątek, tylko
                    > dlatego, że go nie interesował bądź był podtrzymywany przez pc_maniaca
                    Może źle interpretujesz-w wątku z dzieckiem do egiptu itd, nic nie pisał-ten
                    miał związek z egiptem-może dlatego? Tak to odebrałem
                    3.Napisał co myslał, nie wyzywał nikogo, Ty pojechałaś trochę dalej-nie bronię
                    go, ale trochę racji miał-temat nie o Egipcie, czy -nie zrozum mnie źle-
                    pierwotny post dotyczył tylko Maniaca, konkretnie wylotu jego dziecka
                    Uprzedzam-do Maniaca nic nie mam ;) wręcz przeciwnie
                    Twoją wypowiedź odebrałem subiektywnie,po swojemu i dla mnie, jednak rację miał
                    h. Jeśli jej nie miał,miał prawo wyrazić swoje zdanie,nie musicie się zgadzać-
                    ale Ty nie masz prawa go wyzywać-tylko dlatego ,że myslisz inaczej ;)
                    <Nawet
                    > święty straci cierpliwość...
                    Co nie upoważnia Cię- do .........j/w
                    Poza tym ciesz się Egiptem-tak naprawdę wszystko na forum ,to mało znaczące
                    szczegóły-życie zaczyna się dopiero tam ;) Czego Ci życzę .Pozdrawiam ;)

Przyznasz mi racje ,prawda ? ;)
                    • Gość: Turysta Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 11:12
                      Sądząc z poprzednich relacji Maniaka, to można mieć uzasadnione podejrzenia, iż
                      również wątek o "Cypisku" byłby szczegółową relacją z tego wyjazdu. Jeśli zaś
                      ktoś faktycznie chciałby wybrać się do Egiptu z dzieckiem (sądzę, że właśnie
                      tak forumowiczka chciała), to zrozumiałe, że czekała na dalsze
                      relacje "Cypiska".
                      Czy wątek nadawał się do tego forum? Oczywiście, że tak. Tak samo możnaby
                      naskoczyć na Scorpio, że urządza prywatę i opisuje swój prywatny wyjazd do
                      Egiptu. Nie widzę tutaj różnicy. Przecież sam tytuł już wskazywał, że wątek
                      dotyczy wyjazdu do Egiptu.

Tyle, że na tym forum dyskusje na temat dzieci zawsze kończą się
                      niekulturalnie. No może poza jednym wyjątkiem, ale tu znów cierń w oku
                      złośliwców - chodzi mi o wątek Z dzieckiem do Egiptu...", założony ... przez
                      samego PC Maniaka. Możesz odpowiedzieć, że przecież mógł tam opisać relację,
                      ale to wątek/zbiór porad, a nie wspomnień.
                      Jeśli tak napastliwie będzie się podchodzić do każdego, kto opisuje swoje lub
                      swojej rodziny wyjazd do Egiptu, to co pozostanie na tym forum? Chyba jedynie
                      pytania i odpowiedzi o hotel i o żarcie.
                      • Gość: madmax2 Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 11:27
                        Też masz rację ,paradoks ale możliwy ;) Napisałem ,że to moje subiektywne
                        zdanie ;) Wątek out- nie róbmy z siebie świętych-bo nikt z nas taki nie jest.
                        Podtrzymuję-Pytanie było jasne- ale odpowiedzi żadnej- każdy tylko pisał jaki
                        jest wspaniały ;) Proponuje zakończyć ;)
                        • Gość: Turysta Bo nie odpowiedzieli ci do których było pytanie IP: *.toya.net.pl 22.06.05, 11:35
                          O ile w kwestii troll mnie to nie dziwi, to p. Diana zaskoczyła mnie swoim
                          brakiem kultury osobistej.
                          A na pewno czytała.
                          Jacy pracownicy taka firma.
                        • buterfly5 Re: Podnoszę, bo sam jestem ciekaw odpowiedzi 22.06.05, 11:45
                          Jestem za!!! I proszę o więcej wyrozumiałości... Są różne zainteresowania,
                          każdy ma inne wątpliwości przed wyjazdem i uszanujmy to:)
    • annie2003 Re: Ludziska, skąd w Was się bierze tyle nienawiś 22.06.05, 18:21
      mogę iść o zakład, że na ten post osoby atakujące pc_maniaca czy jemu podobne
      jednostki użyteczne, czytają od góry do dołu zacierając rączki, że dopieli
      swego i "wykurzyli" sól w ich oku, natomiast nawet nie mają odwagi ujawnić się
      tu i teraz.. cóż, sam sposób wyrażania opinii o innych świadczy o poziomie tych
      osób - czy jest to powód do dumy, hm.. tak tak, zgadzam się :)) szkoda, że te
      osoby są zbyt ograniczone by to zrozumieć..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka