Gość: Wika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:59 Czy w lokalach poza hotelem (restauracje) tez trzeba sie targowac czy ceny sa ustalone i kropka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolka Re: targowanie w lokalach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:01 przyznam że nigdy na to nie wpadłam - tzn nie targowałam się i płaciłam grzecznie co na rachunku było. tym bardziej ze ceny wydrukowane w menu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madan Re: targowanie w lokalach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:44 JAK NAJBARDZIEJ MOZNA TYLKO TRZEBA TO ZROBIC PRZED ZAMÓWIENIEM A WRĘCZ PRZED WEJSCIEM DO KNAJPY choc niektóre maja ceny i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_b-ca Re: targowanie w lokalach IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.06.05, 17:09 wszystko zależy od lokalu, jeśli chcesz sie targować to idz do mniejszej knajpki i ceny ustalaj cene zanim usiądziesz do stolika Odpowiedz Link Zgłoś
pipipipi Re: targowanie w lokalach 24.06.05, 17:54 W lokalach masz menu (cennik) więc trochę to nie ma sensu. Jesli będziesz się targować w sklepie/lokalu, gdzie nie ma cennika, to rozumiem, z samego braku cennika dają Ci do zrozumienia, ze oczekują rozmowy na temat ceny. To samo tyczy się u nich supermarketów i stacji benzynowych. Mają stałe niewzruszalne ceny i kropka. Choć po cichu powiem Ci, że inne mają ceny dla swoich, a inne dla obcokrajowców. Odpowiedz Link Zgłoś