Gość: Ala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:22 co myslicie o szczepieniach przed wyjazdem np:do Tunezji? U nas nie potrzebne a w Niemczech bardzo polecają jakąś szczepionke przeciw bakteriom które można ze sobą przytargać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: szczepienia 13.07.05, 18:35 1) Co mówi na ten temat wyszukiwarka : szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html 2) Forum o Tunezji jest tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21193 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: szczepienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:40 hmm pytanie mozna zadać ale na odpowiedziedź nie ma co liczyć,chciałam się dowiedzieć czy może ktoś coś na temat szczepionki słyszał, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szczepienia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 19:45 Jak sie pyta w złym miejscu, to nie ma się co dziwić... Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: szczepienia 15.07.05, 20:46 Gość: Ala 15.07.2005 18:40 + odpowiedz hmm pytanie mozna zadać ale na odpowiedziedź nie ma co liczyć,chciałam się dowiedzieć czy może ktoś coś na temat szczepionki słyszał, To bylo do mnie ? Przecież udzieliłam Ci 2 konkretnych informacji, wydaje mi się że całkiem pomocnych.. Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: szczepienia 15.07.05, 23:03 temat szczepień był już wałkowany.Wymienione były podstawowe szczepienia którym można się poddać.Wystarczy wpisać temat w wyszukiwarce Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: szczepienia 13.07.05, 23:34 szczepionka przeciw bakteriom???? a to nowość..szczepimy się zazwyczaj przeciw wirusom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: szczepienia -do Zushki IP: *.nat.renicom.pl 14.07.05, 00:40 Myślę,że Ali chodziło ogólnie o zalecane szczepienia i pisząc bakterie miała na myśli wszystkie drobnoustroje. To nie forum medyczne, ale słowo w kwestii merytotycznej - zapomniałaś np. o tężcu? Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: szczepienia -do Zushki 15.07.05, 23:01 tęzec wywołują jady bakterii- a to różnica. To nie forum medyczne a i owszem,ale róznica pomiędzy wirusem a bakterią też ogromna.Gdyby tak nie było to prosze leczyć grypę antybiotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: szczepienia -do Zushki IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 15.07.05, 23:22 Co jedna to mądrzejsza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: szczepienia -do Zushki IP: *.nat.renicom.pl 15.07.05, 23:45 Ala spytała o szczepienia przed wyjazdem do Egiptu. A nie wszyscy muszą znać się na medycynie. Twoja odpowiedź przyznaję - sprowokowała mnie , ale ta wymiana zdań nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: szczepienia -do Zushki 16.07.05, 00:00 nie ma sensu..ale powtarzam temat był przerobiony powtarzanie tego samego zniechęca tak samo jak czytanie non stop tych samych pytań o hotele Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: szczepienia -do Zushki 16.07.05, 00:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=24488054&a=24488821 temat szczepień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytus Re: szczepienia -do Zushki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 05:54 Nie ma sensu-masz rację .Tym bardziej ,że Zushka jest lekarzem i śmieszą mnie zawsze polemiki amatora z miernym pojęciem o sprawie z fachowcem (moze nie koniecznie akurat w tym kierunku-ale zawsze). A fachowego wykładu co i jak ,ze strony Zushki -nie ma sensu chyba nam robić ,bo połowa (nie wyłączając mnie) chyba nie zrozumie o czym Ona "do nas rozmawia", prawda ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: szczepienia -do Zushki 16.07.05, 10:35 ..hmmm...a mnie się wydawało,że używam normalnego języka. No cóż do tej pory moja prośba w jednym watku o wytłumaczenie mi naukowego działania alkoholu przeciw "zemscie" zostałą bez echa.Chciałam poczytać mądrego wykładu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: szczepienia - do Tytusa IP: *.nat.renicom.pl 16.07.05, 12:51 Dyskusja nie ma sensu, bo nie odpowiada tematowi wątku i niewiele ma wspólnego z Egiptem. Co do mojej "amatorszczyzny" to mogę polemizować na temat etiotogi wspomnianej laseczki tężca. Tylko po co ? PS. Nie tylko Zushka jest lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: szczepienia - do Tytusa 16.07.05, 13:51 etiologii..tak chyba bedzie poprawnie. Jeśli masz watpliwosci możemy podyskutowac na temat wirusologii lub bakteriologii. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva2412 Re: szczepienia - do Tytusa IP: *.nat.renicom.pl 16.07.05, 15:03 Fakt - literówki. KEL ,rozdział III, art 52. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zushka Re: szczepienia - do Tytusa 16.07.05, 16:23 ...no cóż..z całym szacunkiem...powoływanie się na KEL tutaj??? Nie występujemy tu personalnie, ale oki koniec tematu.Pozdrawiam z całym szacunkiem :)))zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: szczepienia IP: *.swinice-wareckie.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 22:52 bylam w Egipcie w 2003 roku i też zastanawialam sie nad szczepieniem w gre wchodzi WZW typ A i B - to jest żłótaczka głównie jezeli chodzi Egipt to pokarmówka jest grożna jestem osobą fachowa jezeli chodzi o te sprawy i jezei się nie szczepisz to radze bardzo uważać nie jeśc owoców ze skórą itp Odpowiedz Link Zgłoś