Dodaj do ulubionych

szczepienia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 18:22
co myslicie o szczepieniach przed wyjazdem np:do Tunezji? U nas nie potrzebne
a w Niemczech bardzo polecają jakąś szczepionke przeciw bakteriom które można
ze sobą przytargać.
Obserwuj wątek
    • corrina_f1 Re: szczepienia 13.07.05, 18:35
      1) Co mówi na ten temat wyszukiwarka :
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html
      2) Forum o Tunezji jest tu:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=21193
      • Gość: Ala Re: szczepienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:40
        hmm pytanie mozna zadać ale na odpowiedziedź nie ma co liczyć,chciałam się
        dowiedzieć czy może ktoś coś na temat szczepionki słyszał,
        • Gość: gość Re: szczepienia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 19:45
          Jak sie pyta w złym miejscu, to nie ma się co dziwić...
        • corrina_f1 Re: szczepienia 15.07.05, 20:46
          Gość: Ala 15.07.2005 18:40 + odpowiedz

hmm pytanie mozna zadać ale na odpowiedziedź nie ma co liczyć,chciałam się
          dowiedzieć czy może ktoś coś na temat szczepionki słyszał,

To bylo do mnie ? Przecież udzieliłam Ci 2 konkretnych informacji, wydaje mi
          się że całkiem pomocnych..
        • zushka Re: szczepienia 15.07.05, 23:03
          temat szczepień był już wałkowany.Wymienione były podstawowe szczepienia którym można się poddać.Wystarczy wpisać temat w wyszukiwarce
    • zushka Re: szczepienia 13.07.05, 23:34
      szczepionka przeciw bakteriom???? a to nowość..szczepimy się zazwyczaj przeciw wirusom
      • Gość: eva2412 Re: szczepienia -do Zushki IP: *.nat.renicom.pl 14.07.05, 00:40
        Myślę,że Ali chodziło ogólnie o zalecane szczepienia i pisząc bakterie miała na
        myśli wszystkie drobnoustroje. To nie forum medyczne, ale słowo w kwestii
        merytotycznej - zapomniałaś np. o tężcu?
        • zushka Re: szczepienia -do Zushki 15.07.05, 23:01
          tęzec wywołują jady bakterii- a to różnica. To nie forum medyczne a i owszem,ale róznica pomiędzy wirusem a bakterią też ogromna.Gdyby tak nie było to prosze leczyć grypę antybiotykami.
          • Gość: hmm Re: szczepienia -do Zushki IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 15.07.05, 23:22
            Co jedna to mądrzejsza!
            • zushka Re: szczepienia -do Zushki 15.07.05, 23:33
              tak masz racje
              • Gość: eva2412 Re: szczepienia -do Zushki IP: *.nat.renicom.pl 15.07.05, 23:45
                Ala spytała o szczepienia przed wyjazdem do Egiptu. A nie wszyscy muszą znać
                się na medycynie. Twoja odpowiedź przyznaję - sprowokowała mnie , ale ta
                wymiana zdań nie ma sensu.
                • zushka Re: szczepienia -do Zushki 16.07.05, 00:00
                  nie ma sensu..ale powtarzam temat był przerobiony powtarzanie tego samego zniechęca tak samo jak czytanie non stop tych samych pytań o hotele
                  • zushka Re: szczepienia -do Zushki 16.07.05, 00:44
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=24488054&a=24488821
                    temat szczepień
                    • Gość: Tytus Re: szczepienia -do Zushki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 05:54
                      Nie ma sensu-masz rację .Tym bardziej ,że Zushka jest lekarzem i śmieszą mnie
                      zawsze polemiki amatora z miernym pojęciem o sprawie z fachowcem (moze nie
                      koniecznie akurat w tym kierunku-ale zawsze). A fachowego wykładu co i jak ,ze
                      strony Zushki -nie ma sensu chyba nam robić ,bo połowa (nie wyłączając mnie)
                      chyba nie zrozumie o czym Ona "do nas rozmawia", prawda ? :)
                      • zushka Re: szczepienia -do Zushki 16.07.05, 10:35
                        ..hmmm...a mnie się wydawało,że używam normalnego języka.
                        No cóż do tej pory moja prośba w jednym watku o wytłumaczenie mi naukowego działania alkoholu przeciw "zemscie" zostałą bez echa.Chciałam poczytać mądrego wykładu :)
                      • Gość: eva2412 Re: szczepienia - do Tytusa IP: *.nat.renicom.pl 16.07.05, 12:51
                        Dyskusja nie ma sensu, bo nie odpowiada tematowi wątku i niewiele ma wspólnego
                        z Egiptem. Co do mojej "amatorszczyzny" to mogę polemizować na temat etiotogi
                        wspomnianej laseczki tężca. Tylko po co ?
                        PS. Nie tylko Zushka jest lekarzem.
                        • zushka Re: szczepienia - do Tytusa 16.07.05, 13:51
                          etiologii..tak chyba bedzie poprawnie. Jeśli masz watpliwosci możemy podyskutowac na temat wirusologii lub bakteriologii. Pozdrawiam
                          • Gość: eva2412 Re: szczepienia - do Tytusa IP: *.nat.renicom.pl 16.07.05, 15:03
                            Fakt - literówki. KEL ,rozdział III, art 52. Pozdrowienia.
                            • zushka Re: szczepienia - do Tytusa 16.07.05, 16:23
                              ...no cóż..z całym szacunkiem...powoływanie się na KEL tutaj???
                              Nie występujemy tu personalnie, ale oki koniec tematu.Pozdrawiam z całym szacunkiem :)))zuzia
      • Gość: mariola Re: szczepienia IP: *.swinice-wareckie.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 22:52
        bylam w Egipcie w 2003 roku i też zastanawialam sie nad szczepieniem w gre
        wchodzi WZW typ A i B - to jest żłótaczka głównie jezeli chodzi Egipt to
        pokarmówka jest grożna jestem osobą fachowa jezeli chodzi o te sprawy i jezei
        się nie szczepisz to radze bardzo uważać nie jeśc owoców ze skórą itp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka