Gość: lary IP: *.chello.pl 14.07.05, 08:06 Jak wygląda kupowanie wizy na lotnisku w Hurghadzie.Wiza kosztuje 15$ a w OAZIS 18$.Jak ominąc rezydenta?Czy stwarzają pózniej jakieś problemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbyszek100 Re: Wizy z BP OASIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:21 Gdy wchodzisz do hali przylotów to naganiacze prowadzą do pierwszych trzech lub czterech nieoszklonych stanowisk po lewej stronie, w tym samym ciągu są oszklone stanowiska banków. Tam kupisz wizę za 15$. Podobny problem mają klienci Triady. Tylko nie łącz kupna wizy z wymianą pieniędzy. Byłem świadkiem jak babka dała 50 $ za dwie wizy i resztę chciała w funtach, facet zabrał całość, kobita nieznała angielskiego i chyba straciła 20 baksów. Za wizę lepiej płacić odliczoną kwotę. Gdy wymieniasz gdziekolwiek pieniądze to pokaż kasę i najpierw niech Ci napisze ile dostaniesz, dopiero wtedy daj pieniądze do wymiany, w Egipcie dzieją się różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: Wizy z BP OASIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:34 z oasis sprawa wyglada tak, ze faktycznie maja dla Ciebie kupione znaczki- wklejaja Ci w paszport i przepychaja przez odprawe, potem w autokarze grzecznie prosza o 18 $. bedac z nimi wiedzialam juz gdzie sie kupuje wize i ze kosztuje 15$ ale machnelam na to reką; natomiast nie zrobilo tego starsze malzenstwo- pouczone w polsce ze ma kupowac w okienku bankowym. efekt byl taki ze w okienku kupili i wkleili, potem podeszli do stanowiska oasisa i tez dali sobie wkleic, w autokarze pani ich poinformowala, ze te oasisowe znaczki zostana usuniete z ich paszportow - bo i tak nie ma na nich pieczatki, ale - maja doplacic po 3$. bez komentarza. jesli masz sile i ochote na walke - to sie nie daj, a jesli chcesz miec spokoj - idz do stanowiska oasisa i daj im zarobic te 3$. wypoczywaj i nie daj się wkręcic w stres drobiazgami;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karloszka Re: Wizy z BP OASIS IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 14.07.05, 09:02 W zeszłym roku byłam z OASIS i z tego co pamiętam sama kupowałam dla nas w okienku 3 wizy po 15$ każda...Miałam odliczone pieniążki i nikt nie robił mi z tego tytuły problemów... Odpowiedz Link Zgłoś