Dodaj do ulubionych

Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysła!

02.08.05, 22:28
Przeczytałem na forum Kraje Arabskie twój post:
" derduch 02.08.2005 11:25 + odpowiedz

Jako że troszkę nagle okazało się że w czwartek lecę do Hurghady mam prośbę
żeby ktoś napisał mi po Arabsku nastepujący tekst "NIE JESTEM ROSJANINEM" i
"NIE ROZUMIEM PO ROSYJSKU". Zrobie sobie z tego wprasowanke na koszulke :-)))"

Mam pytanko czy nie rozwinąłbyś tego pomysłu na większą skalę, chętnie przed
kolejnym wyjazdem również sprawilibyśmy sobie z żoną takie koszulki, a
podejrzewam, że takich chętnych byłoby więcej :o))

Obserwuj wątek
    • anuulka Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 02.08.05, 22:33
      OOOOOOOOOOO!!!!!!!! Tez bym chciala taka koszulke :) Bo udawanie ze sie
      rosyjskiego nie zna jest mooocno meczace ;))
      • madzia112 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 02.08.05, 23:56
        Też zamawiam jedną dla siebie :) - jak po raz n-ty usłyszałam w sklepie "Are
        you Russian ?" musiałam mieć straszną minę mówiąc "No, I'm not", bo handlarz
        zaczął mnie baardzo przepraszać. Ale , na serio, serdecznie mam już tego dosyć
        i śmieszne to moze i było ale w zeszlym roku może i w pierwszym sklepie...
        Derduch, pomysł wart przemyślenia :)))
        • eb_13 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 00:11
          Jeśli można to i ja poproszę abyś zastanowił się nad "rozwinięciem tej
          koncepcji":) Bardzo chętnie kupiłabym 2 takie koszulki... a właściwie 3,
          ponieważ mój mały już zaczyna nieźle szczebiotać... i tak serio to Egipcjanie
          właściwie z nim zaczynają najpierw rozmowę, a dopiero później zauważają, że nie
          jest sam...:))) Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku!!!
          Ps. Pozdrów od nas Egipt!!!
          • cairo7 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 02:29
            Ano,pomysł fajny.....ale napis na koszulce sobie,a nasze mordki sobie....dopisz-
            jestem Słowianem,zamącisz im w głowach.Ja zawsze będąc zagranicą,gram w
            zgadywanki:kto jest z jakiego kraju-i Polaka trafiam na 95% w każdym zakątku
            świata....,ale koszulkę chcę<lecz tylko z napisem nie jestem Ruskim>
        • Gość: stanley Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:09
          To się naucz mówić po angielsku. Hehe. Jak się ma akcent jakby się pochodziło z
          Ufy to się jest branym za Rosjanina. Dziwni są ludzie.
    • derduch Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 07:12
      Mam juz ten napis!
      Podziękowania dla Corriny_f1 i Jord_ani :-)
      Wydrukuję to sobie na papierze do wprasowanek(do nabycia w sklepach bez
      problemu) i przy pomocy żelazka hop na koszulkę. Problem w tym, że takowej
      chwilowo nie mam, muszę dzisiaj kupić.
    • Gość: Karolka Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:19
      Ja tez chce takie koszulki albo przepis na nie:)
      • derduch Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 09:34
        A ja widziałem Twoje zdjęcie, tarara :-))))
        • Gość: Karolka Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:09
          Jakimż cudem???? Ja wiem, żem gwiazda ale raczej betlejemska ;)
          • derduch Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 10:21
            Na pewnej stronce, razem z dwoma koleżankami :-)))
            • Gość: Karolka Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:52
              Kurka dobry jestes - jak do tego dotarłes??? hmmm.... no to jak - jesli się na
              zone nie nadaje to moze chociaz na kurcze gosposię - ale taka oczywiscie co sie
              zabiera na wakacje do egiptu - taki wiesz niezbedny personel;)
              • amira_79 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 13:10
                Karolko, Derduch ma wszedzie znajomości zwłaszcza wśród stałych bywalców tego
                forum
                Pozdrawiam
                P.S. Zmienilam nicka wiec teraz jestem amira_79
                pozdr
                E.
                • Gość: Karolka Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:24
                  Ejże - ktoś używa mojego imionka z dowodu/paszportu??? rok i podpis E. sugeruje
                  mi pewne osoby ...;) czy Ty to TY??? no i nie sądziłam, że kolega derduch tak
                  szeroko zakrojone śledztwo przeprowadził?!;) Ot komisarz Zawada;)
            • Gość: Karolka wzywam komisarza Derducha Zawadę do odpowiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:33
              Kolego derduch prosze mi wyjawić szczegóły śledztwa i odpowiedziec czy posada
              gosposi możliwa;)
              • derduch Re: wzywam komisarza Derducha Zawadę do odpowiedz 03.08.05, 19:22
                Posada GOSPOSI tak, żona juz się cieszy i ogonkiem merda.
                Jeśli zaś o sledztwo chodzi to bez zgody informatora, wybacz, ale nie mogę... :P
                • radioaktywny Re: wzywam komisarza Derducha Zawadę do odpowiedz 03.08.05, 19:35
                  Prosze wziac pod uwage to, ze egipcjanie sonduja o narodowosc glownie po to,
                  aby wiedziec jaka strzeliz cene za towar. Dla slowian jest nizsza niz dla ras
                  bardziej rozwinietych gospodarczo i bogatszych.
                  Zatem nie zapierajmy sie naszych korzeni rasowych lecz zachowujmy godnie,
                  rozumnie i z szacunkiem do autochtonow.
    • ocean.absurdu Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 11:10
      Oj taaaa... :)
      Mnie mylą z innymi nacjami, ale jak jestem ze znajomymi to na pytanie "Are you
      from Russia"? odpowiadam "No, but are you Jew?" Oni to po prostu kochają :)
      • madzia112 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 14:46
        Powiem szczerze, ze chciałam i ja szczelić taka ripostę, ale trochę się bałam
        reakcji ;)
        A tak przy okazji - byłam w polecanej przez Ciebie Makani Bakery - bardzo
        sympatyczna knajpka :)))
        pzdr,
        M
        • ocean.absurdu Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 04.08.05, 11:44
          Cieszę się, że Ci przypadla do gustu :)
          Wlasnie siedze przed kompem w firmowej koszulce Makani :)
          Ech, fajnie by bylo coś takiego w Polsce otworzyć...
          Pozsdrawiam!
    • Gość: Dzasty [...] IP: *.aster.pl 03.08.05, 11:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Stiwi Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:45
        Lepiej zostań w domu, już i tak wstyd Polsce przynosisz.
        • pc_maniac Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest 03.08.05, 11:52
          Stiwi, nie daj się podpuszczać.
        • derduch Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest 03.08.05, 12:20
          Zamiast odpowiadać kliknij na kosz
          • cameltravel Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest 03.08.05, 12:27
            Oki poproszę taka Koszulke jedną w rozmiarze 42 drugą w rozmiarze 40 - i
            jeszcze 2 w rozmiarze - nie jestem na sprzedaż, nie jestem z Polski nie mówię
            po polsku - choć raz nie będę sie wstydzić za rodaków :)
            Ewa
            • Gość: Maber Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:33
              Do Cameltavel: Wole być z Polski niz z tej durnej Rosji...
              Putin 4 ever!!!
              • Gość: ella19 Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest IP: *.interpc.pl 03.08.05, 12:38
                Derduch,móglbys podac jak jest ten zwrot po arabsku??I napisz prosze dokladnie
                jak zrobic taka wprasowankę-krok po roku ;) Gdzie mozna kupic taki papier
                itd.Jade do Egiptu za 10 dni wiec sie przyda:D Chetnie bym sobie zrobila
                jeszcze taka z napisem 'mam chłopaka' bo jak kazda Europejka (na dodatek
                blondynka) nie moge spokojnie przejsc Hurghada ;)
                • Gość: ella19 Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest IP: *.interpc.pl 03.08.05, 12:40
                  I jesli mozna to ja bym prosila wersje 'nie jestem Rosjanka'a nie Rosjaninem ;)
                  A o jezyku tak samo jak Ty masz;)
                  • Gość: Maber Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:51
                    No mi też sie to podoba... Raz moja znajoma tak pogoniła ze złości kelnera, jak
                    ten cały czas do niej nawijał po rusku, a ona mu mowiła, ze ma z nia tak nie
                    gadać... Po kilku dniach koleś bał sie jej i gdy tylko podchodził mówił "Wiem,
                    nie po rusku" :) Taka koszulka to świetny pomysł!!!
                • poganka_m Re: prosze mi przetlumaczyc jak jest 03.08.05, 19:47
                  Derduch, ja też przyłączam się do prośby Elli!!! W listopadzie znów się
                  wybieram do Egiptu i naprawdę mam już dosyć tego ciągłego zaprzeczania, ze nie
                  jestem Rosjanką! Myślę więc, że z tym napisem to super pomysł!
    • amira_79 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 13:14
      a może by tak jakis interesik rozkręcić z tymi koszulkami a za zarobioną kasę
      jakieś spotkano zorganizować hmmm :)
      • Gość: Maber Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:21
        Ja uważam by za zarobione pieniądze pojechać do Rosji :) Na takie malutki
        wczasy :)
        • Gość: :-P Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: 195.94.211.* 03.08.05, 15:00
          czy to aby napewno słowiańskie mordki, czy też angielski taki biegły że za
          Rosjan Was biorą ? ;-)

oni kojarzą z Rosjanami raczej nie wygląd ale słowiański akcent - szczególnie
          odzywki typu "senkju" hehe :-)

• Gość: Maber Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:03
            No rzeczywiscie moja kolezanka czesto mowila "senkju" i "sri cola plis" :D
            • Gość: Karolka Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 15:07
              a mnie się wydaje, że gęby mamy charakterystyczne - bo czasami atakują po
              rosyjsku przed usłyszeniem jakiejkolwiek wypowiedzi w jakimkolwiek języku.
              • madzia112 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 15:10
                No bo prawdą jest ,ze ruskich jest tam baardzo dużo, a oczywiste że to ten sam
                typ urody :)To tak jak dla przeciętnego Amerykanina Polska, rosja , Ukraina ,
                to jedno i to samo :-/- gdzieś tam w Europie Wschodniej
                • madzia112 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 15:11
                  No nie celowo z małej litery ;) - tak wyszło
                • riliana Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 17:38
                  moja znajoma Rosjanka, ktora pracowala jako animatorka w SeaStar, bardzo sie
                  dziwila dlaczego ja nie mowie po rosyjsku skoro jestem z Polski! wiec mzoe
                  jednak po rosyjsku tez sie przyda - mzoe na plecach??
                  powodzenia z naprasowanka!
                  • derduch Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 19:20
                    W Tunezji animatorzy (Francuzi!) pytali mnie czy w Polsce drugim językiem
                    urzędowym jest niemiecki :-)
                    I drugi tekst, tym razem turysty Francuza, prawie tak wysoki był skurczybyk jak
                    ja ;-)
                    - Sokoro jesteś z Polski to masz pewnie wódkę dosprzedania
                    - Jestem z Polski, wódkę mam, ale tylko dla siebie i zony
                    - Jakbyś był u mnie we Francji to ja bym ci wódkę załatwił
                    - Jakbys ty był u mnie w Polsce, to ja bym cie w wódce utopił :-)

• cameltravel Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 19:41
                      Derduch nie daj sie prosić - oto mój mail podaj te texty po arabsku
                      plissssssssss
                      camel.travel małpeczka neostrada.pl
                      Ewa
    • miriam_73 Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 20:49
      O ja pierniczę :))) Super pomysł. Derduch ty odkryłeś niszę rynkową :)))) Ja
      tez chcę wiedzieć, plizzzzzzzzzz
    • blku [...] 03.08.05, 21:58
      • izzaa Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 22:04
        to moze i ja sie zalapie;) bede testować to w Maroku ;)
      • derduch Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 22:50
        oczywiście gremialnie klikamy na KOSZ nie karmiąc TROLL-a!
        • blku Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 23:11
          Nie każdemu Twój pomysł musi się od razu podobać. Trochę tolerancji!
          • cameltravel Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 03.08.05, 23:21
            a nie każdemu Twoje texty - nie karmię trola i hope ...
            whatever, however angielski biegły, mordka ne słowiańska - bo inni biora mnie
            za brytyjke nawet brytole ale Egipcjanie za Rosjankę.. ale już nie !!!!
            dzięki derduch.

Ewa
          • pc_maniac Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł 04.08.05, 11:37
            blku napisała:

> Nie każdemu Twój pomysł musi się od razu podobać. Trochę tolerancji!

Pod tym i ja chętnie się podpiszę.
            • Gość: Tytus Re: Do derducha w sprawie jego zajefajnego pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 19:03
              I kto tu trolluje? Ty naprawdę masz się za guru tego forum. Wiedza na poziomie
              pierwszego lepszego prewodnika, posty w stylu "moja żona z moim rozkrzyczanym
              bachorem ,psuje nerwy lecącym z Nią samolotem do Egiptu", a przytakują Ci
              tylko osobnicy wychowani na CKM i Cosmopolitan-pustaki bez mózgu.Dlaczego nie
              prezentujesz się na forum globetrotters? Bo za takiego eksperta się masz? bo
              tam Cię wysmieją. I taki typek zarzuca innym trollowanie. A najlepsza jest
              furteczka-na osobiste "wycieczki nie odpowiadam"- jasne, potrollować ,i
              zostawić sobie furteczkę , jaki nie jestem mądry, nie trolluję itp
      • blku [...] 04.08.05, 21:39
        • pc_maniac Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM 04.08.05, 22:13
          blku napisała:

> Pomysł idiotów rodem z Polski.

I Ty przed kilkoma godzinami nawoływałeś do tolerancyjnych zachowań?
          Czy może masz rozdwojenie jaźni?!
          • Gość: Tytus Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:19
            A Ty nawoływałeś do nie trollowania? To jest pomysł rodem z pamiętnika wariata.
            Zróbcie sobie koszulki-nie jestem debilem- może ktoś się nabierze. Powyżej post
            o kasowaniu Dżastego z powodu rasizmu. Koszulki z takim napisem to nie rasizm?
            Dla Was jak dla dzieci- rasista= nie lubi czarnych? Ale inne narody też pod to
            sie łapią i to jest właśnie RASIZM. Co do guru i klakierów mam swoje zdanie.
            Ale ,że Derduch, facet inteligentny i normalny wpada na coś takiego....szok
            • pc_maniac Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM 04.08.05, 22:39
              Gość portalu: Tytus napisał(a):

> A Ty nawoływałeś do nie trollowania?

Czy uważasz, że każdy post z którym się nie zgadzasz jest pisany przez Trolla?
              I kto tu ma obsesję na punkcie trolli?! Zaczynasz mi zarzucać coś co jest
              obsesją Twoją a nie moją. To taki nowy sposób na samowyleczenie?
              • Gość: Tytus Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:10
                A jaki ten post ma związek z Egiptem i tym forum? Poza robieniem z siebie
                pośmiewiska i pomaganiem naszemu rządowi w dalszym gnojeniu naszych sąsiadów?
                > Czy uważasz, że każdy post z którym się nie zgadzasz jest pisany przez Trolla?
                Nie uważam tak. Ale przyznasz ,że ten post kwalifikuje się na forum (może
                pamiętasz z CD-Action) panopticum- kącik (tu zamiana) postów dziwnych

> I kto tu ma obsesję na punkcie trolli?!
                Ja takiej obsesji nie mam- wystarczy mi ,że Ty uważasz mnie za trolla, Twoja
                sprawa. Tylko ,że jeśli mi zarzucasz głupie, chamskie , czy tez "trolowskie"
                posty, sam nie powinieneś takich pisać , czy zakładać. Trochę to
                niekonsekwentne z Twojej strony-walczyć z trollami i robić to co one.prawda ?
                • pc_maniac Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM 04.08.05, 23:16
                  Tytusie, a co to ma z rządem, gnojeniem, polityką?
                  Czy uważasz, ze polscy sportowcy też nie powinni mieć na dresach napisu Poland,
                  bo to może obrazić Rosjan? Opamiętaj się!
                  To, że nie chcę być brany za kogoś innego niż jestem (w tym wypadku Rosjanina)
                  ani Rosjanom, ani Polakom nie powinno wadzić. To jakaś paranoja.
                  Jeśli mylą mnie raz -tłumaczę, że pomylili się, jeśli mylą mnie dziesięć razy
                  tłumaczę dziesięć razy, ze nie jestem Rosjaninem, ale jeśli mylą mnie 100 razy,
                  to mam prawo wyjaśnić hurtowo, że nie, nie jestem Rosjaninem.

I nie doszukuj się tu żadnej polityki. Bo nawet w Hurghadzie snoorkowaliśmy z
                  rodziną z Rosji, spędzaliśmy miło czas na pogaduchach, wspaniale się
                  rozumieliśmy, ale oni również byliby wkurzeni gdyby wszyscy ich milili z
                  Polakami.
                  • Gość: Tytus Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:21
                    Przyznasz jednak ,że brzmi to nieco obraźliwie. I tak bym to odebrał gdyby to
                    Rosjanin miał taki napis. Coś jak- nie jestem Rosjaninem, bo jest- gorszy,
                    inny, głupi, taki-owaki. Tak to odbieram
                    Mam nadzieję ,że nie bierzesz do siebie moich złośliwości. Zdarza się.
                  • Gość: Inka Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: 62.233.195.* 05.08.05, 00:19
                    To wy też bądźcie jak nasi sportowcy i włóżcie dresy w Egipcie i na deptak
                    maszerować.
                    • cairo7 Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM 05.08.05, 03:19
                      Akurat moja przedmówczyni.....nic nie wniosła.To moze zacznijmy od
                      początku...moim zdaniem -kto nie był kilka razy w Egipcie,nie rozumie o co
                      chodzi!!!!A chodzi o to ,że jak stoisz rano po omleta lub inne co bądz-a
                      kucharz pyta-szto chociesz?-to masz ból!-udać,że wiem o co chodzi lub
                      chrząknąć...hmmmm?i zamówić w innym języku.Faktycznie najgorsze jest jak
                      kelnerzy zadają pytania tylko w tym jezyku....wielojezyczny6ch to nie dot5yczy-
                      bo mowia jasno.....w tym którym chcą....i oni juz wiedza...nie zaczepiac po
                      rosyjsku!I powiem tak<moja wersja>-jak by Ruskich nie bylo -to ani w siatkę bym
                      nie pograł,ani na disco bym nie miał z kim tańczyć.....dlatego mam ich ,za
                      super wczasowiczów....naturalnie,nie wszystkich.I Derduch prosze popraw moje
                      imie na koszulce trenera na boisku do siatki Aladyna-Krzysztof-Polska+sami
                      Rosjanie i powiem wam ,że wzbudzałem szacunek ,że mówię dobrzre ich językiem...
                      • wanda43 Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM 05.08.05, 07:17
                        W tym czasie,w ktorym pisales,Derduch z rodzinką spal już smacznie w Hurgadzie.
                        • Gość: Tytus Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 07:42
                          Ja nie twierdzę ,że mam rację. Ale jeśli ja odnoszę takie wrażenie, oni również
                          mogą je mieć. Można ignorować ,odpowiadać-nie jestem rosjaninem,. Zgadza
                          się ,jest to upierdliwe, ale ta koszulka ma taki nie całkiem
                          grzeczny "wydźwięk" ,jak "jej fani" próbują to przedstawić. Zgadza się ,że
                          można na to patrzeć od strony entuzjastów, ale jeśli chociaż jeden rosjanin
                          odbierze to negatywnie, można się domyśleć jaka będzie reakcja i opinie o nas
                    • Gość: maja Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: *.toya.net.pl 05.08.05, 19:04
                      inka już nic mądrzejszego nie potrafiłaś wymysleć?
                      • Gość: Tytus Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 19:43
                        Jesli mamy być szczerzy, to wymyśliła więcej od Ciebie, prawda ?
                        • Gość: maja Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: *.toya.net.pl 05.08.05, 19:54
                          jasne - niemalże odktyła amerykę
                          "Kolumb, jak wiemy odkrył amerykę,
                          historia wspomina go czule.
                          Jam odkrył więcej odkrywszy Ludwikę,
                          bo na raz obydwie półkule."
                          a ty co odkryłeś tytusie?
                          • Gość: Tytus Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:35
                            Nie zmieniaj tematu. Inka wyraziła swoje zdanie, może głupie ,moze mądre-każdy
                            może sam ocenić. A Ty poza głupim komentarzem ,nie napisałaś swojej-nawet
                            głupiej -opini, w tym temacie.
                            • Gość: Inka [...] IP: 62.233.195.* 05.08.05, 22:57
                              • cairo7 Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM 06.08.05, 03:30
                                widzę,że nauka nie poszła w las......czytaj dalej....a Ty przypadkiem nie
                                miałaś już odlecieć?
                                • pipipipi Re: WYKASOWALI MÓJ POST,PANUJE CENZURA JAK ZA KOM 06.08.05, 06:21
                                  cairo7 napisał:

> widzę,że nauka nie poszła w las......czytaj dalej....a Ty przypadkiem nie
                                  > miałaś już odlecieć?

Zgodnie z powiedzeniem, że gdyby głupota miałą skrzydła to Inka by odleciała
                                  jak gołębica?!
                                  Cóż, rozczaruję Cię, to nie ten ptak. Jej przypadek bardziej pasuje wagowo do
                                  strusia.
                              • Gość: maja Re: ince mietła się zepsuła IP: *.toya.net.pl 06.08.05, 10:26
                                bożeszszsz inka przeczytała cały artykuł kliki. gratuluję umiejętności
                                czytania. obyś tylko umiała i wyciągnąć właściwe wnioski z artykułu. a swoja
                                drogą to jeszcze jak widać nie wyleciała chociaż parędziesiąt godzin temu była
                                już spakowana i siedziała na walizkach. inka mietła się zepsuła i nie można
                                odlecieć?
                                • Gość: Inka Re: ince mietła się zepsuła IP: 62.233.195.* 06.08.05, 12:14
                                  Miotła a nie mietła analfabetko.
                                  • Gość: jadzia Re: ince mietła się zepsuła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 12:46
                                    nie wiesz ze tak sie mowi analfabetko ?? kazdy wie ze poprawnie jest miotla ale
                                    mowi sie ze odlatuje sie na mietle .. wiec nie strugaj uczonej..
                                    • Gość: Inka Re: ince mietła się zepsuła IP: 62.233.195.* 06.08.05, 12:49
                                      Co Ty powiesz?
                                      • cairo7 Re: ince mietła się zepsuła 06.08.05, 13:32
                                        Taaaakkk inka,nawet miotła się na tobie poznała i zastrajkowała,a kot się
                                        pewnie powiesił jak poczytał ci przez ramię co ty wypisujesz.......ale są
                                        inne "tanie linie" na Łysą Górę....
                                  • Gość: maja Re: ince mietła się zepsuła IP: *.toya.net.pl 06.08.05, 16:38
                                    kiedy do ciebie to tylko mietła pasuje a poza tym sprawdz w słowniku
                                    staropolszczyzny
                                    • Gość: Grzesiek Re: ince mietła się zepsuła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 12:26
                                      Ludzie!!! Wracam do pierwotnego tematu. Nie trzeba zamawiać koszulek w Polsce i
                                      głowic się jak napisać! W każdym miejscu - a zwłaszcza przy plażach - siedzą
                                      arabowie z pędzelkami, którzy na T-shirtach robią malowidła. W zasadzie wzory
                                      mają ustalone, ale ja trzykrotnie zamawiałem sobie napisy w ten sposób, że
                                      artykułowałem po angielsku na kartce - gościu pisał to samo po arabsku na
                                      kartce (jak ktoś ze mną był to od razu sprawdzał, czy to aby na pewno to, jak
                                      nie to wracałem po jakimś czasie - chodziło mi o to, coby mnie ktoś nie napisał
                                      czego nie chcę!) i gościu malował napis - coby było taniej dwukrotnie na mojej
                                      koszulce. Ja to robiłem w ElGounie - przy wejściu na plażę Zeytuna siedzi tam
                                      taki jeden i maluje. Trzeba się tylko ostro wykłócić o cenę - ja płaciłem z
                                      moją koszulką 30 LE. Ponieważ pierwszą robiłem trzy wyjazdy temu, już wiem, ze
                                      to w praniu nie schodzi, tylko przed zamoczeniem trzeba przez szmatkę
                                      podprasować!
                                      Pozdrawiam
                                      Grzesiek
                                      • Gość: Karolka Dzięki Grzesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 13:43
                                        No proszę - wreszcie coś konstruktywnego!!!!! Gorące dzięki! Pomysł Derducha
                                        też był dobry - choć sądzę że jego idea została mocno wypaczona i
                                        nadinterpretowana.
                                        • Gość: Grzesiek Re: Dzięki Grzesiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 14:14
                                          Proszę uprzejmie!!! Pomysły na napisy są różne... (nawiasem mówiąc
                                          mnie "oświeciło" przed Sylwestrem, więc dawniej niż Derducha, he he!!!)Ja nie
                                          powiem co za napisy miałem, bo były one osobiste i skierowane do jednego
                                          Egipcjanina, ale na tyle aluzyjne, że cała ElGouna bełtała się ze śmiechu - i
                                          można powiedzieć że osobasa do którego miałem wąty (Allach wie, że słuszne!!!)
                                          pokonałem śmiechem... Już go nie ma w ElGounie - ale to zupełnie inna bajka...
                                          Pozdrawiam
                                          Grzesiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka