Dodaj do ulubionych

Egipt 7+7 Triada

IP: *.gorzow.mm.pl 05.08.05, 17:09
Tyle szumu , że brak organizacji, fatalne warunki...właśnie z takiej wyciczki
wróciłam i przyznam, że to była jedna z najpiękniejszych podróży jakie
przeżyłam. Chetnie odpowiem na pytania jesli ktoś ma jeszcze wątpliwości.
pigula81@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Trap-er Re: Egipt 7+7 Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:26
      Ja też kiedys bylem na tekiej imprezie i tez dziwie sie ze tak duzo ludzi na to
      narzeka. Ala to chyba juz tak jest z Triadą ze jak ma sie szczęście to mozna
      trafic naprawdę super, a jak nie - to moze byc koszmar. Tak to bywa z "tanimi"
      biurami. My chyba mielismy szczęście. Duzo tez zalezy od nastawienia
    • Gość: magda Re: Egipt 7+7 Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:47
      Właśnie wróciłam z Egiptu 7+7 z Triadą. Pilot i rezydent ok, ale hotele na
      objeżdzie i na pobytówce beznadziejne. W Egipcie trzeba odjąć sobie od, na
      przykład, 4* hotelu jedną, albo półtora gwiazdki, bo inaczej można się mocno
      zdziwić....
      Mam też zastrzeżennia co do kasy, jaką Triada zarzyczyła sobie od turystów na
      początku objazdówki, ponieważ jak liczyliśmy w grupie było pobrane o ok. 35%
      kasy więcej niż mogli wydać. I to naprawdę po mocnym przymróżeniu oka na różne
      takie ewentualne dodatki. I zarąbiście drogie były wycieczki fakultatywne, z
      części skorzystaliśmy, ale naprawdę nie wiem za co płaciliśmy.. I to nie jest
      tylko moja opinia. Podczas jednej tylko dodatkowej wycieczki Triada mogła na
      całym autokarze ludzi zarobić na czysto ok 800 dolców. Byc moze nie bardzo się
      orientowaliśmy, wcale nie przeczę, ale na 90% tak było.
      Ogólnie było fajnie, jest co zwiedzić, morze świetne, ale nastepnym razem ja,
      jak i przynajmniej połowa naszego autokaru, wybierze inne biuro podróży.
      Przypszczamy, że mozna było po prostu dbać o turystów, a nie organizować zwykłą
      masówkę, której celem jest zebranie kasy. To jeszcze my jak my - bo wybralismy
      raczej słabe hotele ze względu na niższe koszty i wiedzielismy, że moze nie byc
      zbyt kolorowo, ale ludzie płacili kupę kasy (naprawdę!!) za hotele, a zostali
      zakwaterowani w hotelach o klasę niższych (co jest naprawdę ogromna przepaścią
      w Egipcie), w zamian za co oferowano im wycieczki gratis(!!) warte tak naprawde
      15 dolarów... Bądź czekali, po objeździe, na plaży jakiegos hotelu 12 godzin na
      samolot, gdzie walizki musieli zostawić pod palmą przed hotelem i mieli do
      dyspozycji (w sumie 20 osób) dwa pokoje w hotelu. Co ponoc było takie szczodre
      ze strony Triady...
      • Gość: mariusz Re: Egipt 7+7 Triada IP: 195.205.73.* 05.08.05, 19:26
        ja bylem w SSH i wycieczki Triady byly drozsze o jakies 20%
        czy to duzo? kazdy sam oceni
        ale przeciez nikogo nie zmuszaja
      • annie2003 Re: Egipt 7+7 Triada 05.08.05, 21:23
        zwróć uwagę, iż nie tylko Triada zawyża ceny lokalnych fakultetów - robią to
        dokładnie wszystkie biura, czasem "ężną" nawet bardziej niż Triada i nawet nie
        zapewnią polskojęzycznego pilota! Każdy kto choć raz był gdziekolwiek na takim
        wyjeździe bądź czyta informacje przed wyjazdem dobrze wie, że fakultty lepiej
        wykupić w lokalnych biurach! poza tym, jeśli nie skrócili Wam pobytu to
        rzeczywiście zrobili Wam dużą uprzejmość zapewniając pokoje na przechowanie
        bagażu, a każdy przewoźnik rządzi się własnymi prawami - myślisz że biuro
        dopuściłoby do takich sytuacji, by automatycznie skazać się na niezadowolenie,
        skargi i reklamacje? nie sądzę. jeśli chodzi o hotele - tu nie ma mocnych, co
        biuro to inna kategoria, a i tak w Egipcie kategoryzacja jest śmieszna w
        porównaniu do np. polskiej. chyba najlepiej przed wyborem popytać wśród
        znajomych lub na forum, by uniknąć rozczarowań. też się rozczarowałam tym co mi
        zafundował Scan Holiday w Bułgarii a zachwyciłam tym co dostałam od Triady w
        Turcji. dużo zależy też od nastawienia, byleby było czystko, dla mnie jest ok,
        przecież to tylko miejsce do spania..
    • Gość: magda Re: Egipt 7+7 Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:03
      Może ktos mnie dobrze nie zrozumiał - chodziło mi o ceny wycieczek
      fakultatywnych organizowanych podczas objazdupo Egipcie. A tam nie było czasu
      na szukanie lokalnego przewoźnika, ponieważ w jednej miejscowości byłeś jeden
      dzień, a połowa czasu już była zorganizowana. Dlatego trzeba było korzystać z
      oferty Triady, o ile chciał się zobaczyc cos ciekawego poza obowiązkowym
      programem.
      O tych wycieczkach na wypoczynku nie pisałam, ponieważ oczywistym jest, że
      korzysta sie z lokalnych biur. Na przykład za snurkowanie zapłaciliśmy o 11
      dolarów/os. mniej niż życzyła sobie Triada.
      • Gość: Kala Re: Egipt 7+7 Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 20:40
        No nie wiem! Ja bylam na rejsie po Nilu na 5* statku, w drugiej polowie lipca,
        wlasnie z Triada i jestem z calej imprezy BARDZO ZADOWOLONA! Byly dwie
        fakultatywne wycieczki - Abu Simbel i wioska nubijska. Pierwsza kosztowala 35 $
        i nasz pilot sie smial, ze nie mogl tej ceny napisac na tablicy ogloszen, bo
        niemiecka grupa placila po 60 EU. Co do drugiej wycieczki, to zaplacilam za nia
        15 $ i .... rozlozyl mnie "faraon". Pilot oddal mi kase, chociaz przeciez nie
        musial, w koncu zawinil "faraon", a nie Triada :) Dodajac do tego bardzo dobra
        organizacje calego rejsu - czyste kabiny, wspaniale jedzenie, przemila obsluga
        oraz ogromna wiedze i kulture osobista naszego pilota, p. Jarka Wiśniewskiego,
        to i w przyszlym roku zamierzam wybrac sie z Triada na wakacje!
    • Gość: HAnia Re: Egipt 7+7 Triada IP: 213.155.168.* 07.08.05, 21:14
      Takze niedawno wróciłam z 7+7 z Triada,i naprawde bylam w szoku ze nie bylo
      zadnych numerow.Super organizacja ,mila obsluga,ja bylam w Bella
      Vista.Polecam.Za rok znowu do Egiptu!!!
      • Gość: ew Re: Egipt 7+7 Triada IP: *.ssk.pl / *.ssk.pl 08.08.05, 12:09
        ja też byłam na 7+7 /4*statek i 4*hotel Sea gull/. Statek nile^s liders
        bardzo starszawy, ale było b czyściutko , miła atmosfera, jedzonko dobre. Hotel
        bardzo fajny i godny polecenia . Ja wpadek żadnych nie miałam , ale inni
        turyści z mojej wycieczki, którzy wykupili 3* hotele mieli trochę
        nerwówki.Hotele aloha,santa maria okazały się totalną klapą.
        • Gość: mariusz Re: Egipt 7+7 Triada IP: 195.205.73.* 08.08.05, 15:46
          no w czasie objazdu to ciezko znalezc cos na miescie, gdzie jestes nie za dlugo
          i 1 raz w zyciu
          chyba raczej zadne biuro nie jest przygotowane na takiego klienta

• Gość: Turysta Nie odniosłem wrażenia,że Triada ma kiepskie rejsy IP: *.toya.net.pl 08.08.05, 15:58
            Śledzę to forum już dość długo i jakoś nie zauważyłem żeby ktoś wieszał psy na
            Triadzie za organizację rejsów.
            Było kilka negatywnych tekstów o ich statku (chyba Akhnaten się on zwał), ze
            kiepski, brzydki i brudny. Ale jak zauważyłem to już chyba Triada go nie
            oferuje?!

Bardziej do triady turyści mieli pretensje o przekręty z wizą (18$ zamiast 15$)
            oraz praktycznie zerowe zainteresowanie rezydentów na pobytówkach zaraz po
            załatwieniu sprawy fakultetów.
            • Gość: Karol Re: Nie odniosłem wrażenia,że Triada ma kiepskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:29
              Traida oferuje rejsy statkiem Akhnaton. Jest to statek 4* i na tyle w skali
              egipskiej zasługuje. Większość statków na Nilu posiada 5*. Akhnaton z zewnątrz
              nie wygląda zbyt okazale, ale w środku jest lepiej. Płynąłem nim ponad miesiąc
              temu i byłem bardzo zadowolony (z częścią pobytową było znacznie gorzej).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka