IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 14.08.05, 13:02
Był ktoś ostanio w tym hotelu?
Proszę o wrażenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lorka Re: Sea Life IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.08.05, 00:42
      Wróciłam 10.08. Hotelik miły...ale pięć gwiazdek trochę na wyrost:
      - skromne, małe pokoje z lodówką i sejfem
      -ładny teren, dużo zieleni
      -malowniczo położony - z widokiem na wyspę Tiran
      -ładna (żwirowa)plaża- zejście do morza z pomostu UWAGA!!! rafa klifowa-
      schodzi się z pomostu do bardzo głębokiej wody!!!!
      -ładny basen
      -jedzenie monotonne(mało owoców)- ale nikt nie miał faraona!
      -daleko od centrum (ok 20km -30min busem hotelowym-darmowym ale w głupich
      godzinach-wyjazd 17.30 powrót o 20.30)
      -animacje po rosyjsku i angielsku -wyjątkowo kiepskie
      - przykładowe ceny: woda 1,5l -9 funtów ; piwo miejscowe 22f ; lunch ok 24f
      jeśli masz zamiar jeździć na wycieczki all inc mało opłacalne
      -doba hotelowa do godz 12-przedłużenie pobytu do do godz 15 kosztuje 10 euro,
      do 18-25 euro ,do 21-35 euro-można negocjować przedłużenie do północy w tej
      samej cenie (ważna informacja jeśli masz wylot w nocy)
      -obsługa raczej miła i nie namolna-bakszysz:)
      Podsumowując: kto co lubi-jeśli jesteś spragniony nocnego życia to nie polecam!
      jeśli chcesz odpocząć od zgiełku miasta w miłym i ładnym miejscu to jest to
      hotel dla Ciebie.
      Mnie się podobało:)
    • rita_04 Re: Sea Life 06.09.05, 18:30
      sama niestety jeszcze nie byłam na wakacjach w tym roku - ale się wybieram - poniższe infromacje od życzliwych internautów, którym bardzo dziękuję:)!

"Jeśli chodzi o plaże przez 40 metrów woda jest po kostki czasem po kolana natomiast póżniej nagły spad w dół do kilku metrów ale mi mo to woda jest tam tak słona że nie trzeba umieć pływać żeby unieść się na niej. Jest to bardzo fajne miejsce dla osób snurkujących (pływanie z rurką, okularami i płetwami po powierzchni) gdyż na terenie plaży jest śliczna rafa koralowa. Sprzęt można wypożyczać. I jeszcze jedno nie wiem czy jedzie pani pierwszy raz do Egiptu czy kolejny ale wspomne o specjalnych butach do morza. Brak takich butów może skończyć się wdepnięciem w jeżowce których jest tak dosyć. Ręczniki i materace są za darmo.Jeśli chodzi o market to trochę nie bardzo. Ja robiłam zakupy tylko w naama bay lub w old markecie. Na terenie hotelu jest niby jakiś sklepik ale ceny są podwojone.Połączenie z naama bay wyglaa w dziwny sposób. Niby kursują darmowe dwa busy hotelowe ale trzeba się zapisać na nie dzień wcześniej bo potem nie ma miejsc. Natomiast można podróżować tak zwaną u nich komunikacją miejską. U nas to się nazywa łapanie okazji bądz stopa ale oni biorą za to pieniądze jest to kwestia dogadania zazwyczaj ok.10 funtów egipskich. Jeśli chodzi o pokoje z widokiem na morze to jest to dodatkowa odpłatność nie wiem dokładnie ile bo ja tego nie kupowałam ale z tego co mówili sąsiedzi którzy zapłacili widok na morze to trochę naciągnięte bo zapłacili za widok a morze widzieli jak się bardzo wychylili. Życzę przyjemnego wypoczynku. To na prawde świetny hotel!!"

"Tak więc jeśli chodzi o plażę to jest wejście do morza zarówno z pomostu jak i można wejśc normalnie z plaży. Jak na pewno Pani wie, nie jest tam piaszczyste dno, lecz trzeba mieć obuwie, aby nie pokaleczyć nóg. Nie jest szybko głęboko i można sobie pochodzić. Jest przy brzegu trochę rybek, więc mój 9-letni syn był z tego bardzo zadowolony. Ale jeśli chodzi o kąpiel, zdecydowanie woleliśmy basen.
      Na plaży jak i basenie są ręczniki i leżaki z parasolami.
      Jeśli chodzi o ceny w hotelu to ciężko mi odpowiedzieć, ponieważ ja miałam opcję all inclusiv. Zresztą jeśli może ją Pani mieć to w tym hotelu polecam. Tym bardziej, że hotel leży na uboczu i w pobliżu nie ma żadnego sklepu. Jest natomiast 2 x dziennie połączenie darmowym hotelowym busikiem do Naama Bay. Bilety odbiera się w recepcji, lecz lepiej się nie pytać w tym samym dniu, lecz dzien wcześniej, ponieważ czasami było więcej chętnych niż miejsc.
      W hotelu są animacje prowadzone przez sympatycznych Włochów, zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych.
      Hotel jest ładny, czysty. Jedzenie dobre i w miarę urozmaicone.
      Jeśli chodzi o pokoje to nam akurat się udało i mieliśmy przy plaży, z widokiem na morze i bar przy plaży.
      Ale były też osoby, które otrzymały pokoje bardziej w głębi ośrodka, ale nie wiem od czego to zależy.
      Jeśli chodzi o wycieczki faktultatywne, to z całą odpowiedzialnością polecam Pani biuro Luna Rossa, prowadzone przez Polkę, panią Hanię.
      Ceny niższe niż u rezydentów prawie o połowę, a jak się później okazało, jeździliśmy na wycieczki z ludzmi z biur podróży.
      Odradzam Pani wycieczkę Aquascope czy Seascope (różne nazwy ale chodzi o to samo). Cena ok.45 $ od osoby,za 1,5 godz. ale zupełnie nie warto.
      to chyba na tyle co mi przyszło do głowy."
      • pc_maniac Z góry dziękuję za opisy na forum Egipt-HOTELE 06.09.05, 21:35
        Tam, dzięki specyficznej konstrukcji tego działu, można wysortowywać nazwy
        hoteli alfabetycznie.

Tu zaś wątki o hotelach spadają bardzo szybko na kolejne strony, więc trzebaby
        co tydzień w kółko opisywać te same obiekty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka